Михайло Подоляк: Следващите 48 часа ще решат съдбата на Русия

Михайло Подоляк: Следващите 48 часа ще решат съдбата на Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Високопоставеният съветник на украинския президент Володомир Зеленски – Михайло Подоляк, заяви в "Туитър", че съдбата на руския президент Владимир Путин ще бъде решена скоро на фона на въоръжения бунт на ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, предаде ДПА.

"Следващите 48 часа ще определят новия статут на Русия", се казва в поста на Подоляк.

"Може да започне масирана гражданска война,  може да се договори предаване на властта или пък да настъпи временна пауза преди следващата фаза от падането на режима на Путин", допълва съветникът на Зеленски.

"Всички потенциални играчи сега избират на коя страна да застанат. Засега в Русия цари оглушително "елитарно" мълчание", допълни Подоляк.

ДПА припомня, че вече 16 месеца Русия води широкомащабна война срещу съседна Украйна и досега наемниците от "Вагнер“ бяха сред най-важните бойни части.

По думите на  Пригожин, сега неговите бойци са установили контрол върху важни военни обекти, принадлежащи на руската армия, в южния руски град Ростов на Дон, включително и летище.

Днес в Москва бе въведен режим на контратерористична операция.

Владимир Путин нарече бунта на частната армия на "Вагнер" "предателство" и обяви, че ще има последствия за хората, стоящи зад него. 

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Мария...

    24 Юни 2023 18:40ч.

    Бог да пази Путин и Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атеист

    24 Юни 2023 19:13ч.

    Много ти се иска, но ужасно не позна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бой се Марийче, просто готвача на императора

    24 Юни 2023 19:21ч.

    ще сготви императорска яхния. Най-нормални междуособици в една потъваща империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мистър

    25 Юни 2023 1:41ч.

    Циркът свърши, укрите да пият една студена вода и да вземат по една линия бело, щото оръжия вече нема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    24 Юни 2023 18:47ч.

    Предателят, с каквито и "подвизи" да се кичи, си остава нищожество, презряно от всички, дори и от тези, които му плащат и му ръкопляскат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    24 Юни 2023 18:54ч.

    Точно така предателят винаги завършва в канавката. Там и ще отиде пригожни и компания. Лошото е че сега Путин вече се ядоса много, ама много много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    24 Юни 2023 19:28ч.

    Ти си гледай съдбата на Украйна да не се реши мигновено, парче от чужда пита с мед, няма да ти дадат. Гледай си унищожените складове с оръжие, за тях говори, а не само да пищиш, че все ти е малко. Що не ни информираш за тазнощното унищожение на склада с британски ракети в Хмелницки, а таиш надежди говежди ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PanAm

    24 Юни 2023 19:33ч.

    Умирам от смях като чета как някакви подскачат в радостно вдъхновение ка Путин аха и да бъде свален спреврат. Вие сте малоумници на квадрат. В момета тече "активно мероприятие" на Русия в "активното мероприятие" акктивирано от Запада - ще имитираме пуч и да видим кой ще излезе на светло и ще го подкрепи. Огромният брой западни марионетки във висшите ешалони на руската власт е сериозен проблем. Войната е към края си, Путин сега ще изчисти и враговете вътре. Разбрахте ли, ахмаци нещастни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Театър

    24 Юни 2023 19:37ч.

    Вие верно ли си мислите, че един клоун като шефа на Вагнер, с мижави 15К бойци, ще организира пуч срещу цяла Русия? Абе, вие наистина сте рядки идиоти в тази територия. Ако това беше истина, досега да ги бяха изпепелили за 20 секунди тези няколко хиляди частна армия. Да чувате общи закани и приказки вместо действия? Ами, да, театър от наистина добър режисьор. А, вие кълвете като шаранчета в пресъхнал язовир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чингиз

    24 Юни 2023 21:30ч.

    Там е работата, че Русия не подкрепя дивотиите на Путин. А и не са много хората дето ще се противопоставят на доказани престъпници с голям боен опит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога си приказвахте последно с Русия

    24 Юни 2023 22:05ч.

    че говориш от нейно име?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Путин да е, и Пригожин ...

    24 Юни 2023 19:40ч.

    Подоляка ще ходи при Залужни и Буданов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е ясно защо хохлите се радват

    24 Юни 2023 19:55ч.

    Пригожин не е обявил какви са плановете му. Недоволен от Шойгу, който подхожда с кадифени ръкавици в Украйна. Ако Пригожин надделее, възможно е да приложи американската военна стратегия: Тотално унищожение на украинските градове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тече активно мероприятие

    24 Юни 2023 21:36ч.

    Изцяло вътрешна работа.. Не знам на какво се надява Подоляк, гражданска война няма да има..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако на фронта

    24 Юни 2023 21:57ч.

    Не настъпят драматични промени в полза Украина / а за момента такива НЯМА/ - значи имаме активно вътрешно мероприятие в Русия. Петоколонниците обаче са много хитри. В Москва, Питер ... всички се притаиха и нито един не надигна глас в подкрепа на "метежа". Ослушват се като свинки в тръстика. Така че КГБ-ецът най-вероятно ще проточи театъра няколко дни, за да подскочи някой заблуден петоколонник и да се издаде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • драматични промени в полза Украина

    24 Юни 2023 22:02ч.

    Днес си наложих мъчението да гледам малко укро-пропаганда , избирам най-поносимото, Олег Жданов. Пенсиониран военен , на който спускат сводките , но поне като професионал се стреми да не говори пълни глупости. Идеологемите ги употребява , като "пришити" във видеата си, например прави лапсуса по Фройд "...российские окупанты" и мигом се поправя "рашисткие окупанты" , какво да се прави ? Човекът трябва да яде, а днес това в Укроландия не е лесно... Та Жданов определи за вчера вечер ситуацията като 50/50. ВСУ щурмуват на Запорожкия фронт. ВСРФ щурмуват на Куплянско направление. Нито една от страните няма някакъв видим напредък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    25 Юни 2023 0:37ч.

    А съдбата на някогашната държава укропия, днес територията 404 отдавна е решена. И ти - подоляк, ще завършиш живота си, добивайки злато в тундрата, някъде по поречието на Колима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ирена Христова

    26 Юни 2023 4:02ч.

    И кой западен дебил реши,че готвачът на Путин ,на когото той доверява и който има десетгодишен затворнически опит и звездно изстрелване до посрещане на най- влиятелните държавни глави, ще се хване да прави толкова глупав метеж с полза за обречената американска Украйна и смъртоносна перспектива за себе си?Когато преди две седмици тоя циркаджия започна с пяна на уста да размахва ръце и да псува Шойгу, много се зачудих какъв ще бъде циркът.След време този играч ще се появи пак, алчността му няма да се укроти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи