Михайло Подоляк: Преговаряме за доставка на ракети и самолети за удари по Крим

Михайло Подоляк: Преговаряме за доставка на ракети и самолети за удари по Крим

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След като се договори за доставки на танкове, Киев преговаря за прехвърлянето на ракети с далечен обсег и самолети за удари по Крим, заяви Михайло Подоляк, съветник в канцеларията на Владимир Зеленски, по време на телевизионно интервю.

"В момента на масата за преговори има две много важни позиции: ракети с далечен обсег, които ще позволят унищожаването на руската тилова инфраструктура, на първо място артилерийските складове, много голям брой от които са на територията на Крим, и на второ място - авиация", каза той.

Подоляк заяви също, че Украйна се нуждае от 350 до 500 танка, като страната се надява на възможно най-кратък срок за доставка - до месец и половина-два. Той подчерта, че сега всичко трябва да се направи изключително бързо.

След продължителни дискусии относно доставката на западни танкове за Киев, в сряда германското правителство се съгласи да изпрати на Украйна бойни машини Leopard 2. Планира се да бъдат сформирани два танкови батальона, като на първия етап Берлин ще предаде рота от 14 бойни машини А6 от запасите на Бундесвера. Според германския министър на отбраната Борис Писториус танковете може да пристигнат в Украйна в края на март.

Доставката на танкове за ВСУ беше обявена и от президента на САЩ Джо Байдън. Според него украинските военни ще получат 31 бойни машини M1 Abrams, които ще формират един танков батальон. Високопоставен служител от администрацията на САЩ заяви, че доставката на оборудването за Украйна ще отнеме месеци, а не седмици.
През пролетта на миналата година Москва изпрати нота до държавите членки на НАТО във връзка с предаването на оръжия на украинските войски. Външният министър Сергей Лавров предупреди, че всеки товар, съдържащ военно оборудване, ще бъде законна цел за руските военновъздушни сили.

Източник: РИА Новости

 

 

 

 

Коментари

  • Банда психопати от изфантазиран народ с изкуствено създаден език, прокси на световния сатана САЩ

    28 Яну 2023 18:50ч.

    Вие сте гнойта в напъващото да се спука сляпо черво на историята, каквото е западната квази-цивилизация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или народ, който

    28 Яну 2023 19:01ч.

    отбранява родината си от руския агресор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце, народ, който ... казваш!

    28 Яну 2023 19:05ч.

    Ех, козяк, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго! И, баце, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • параноичната русофобия на кликата тормози укр. народ

    28 Яну 2023 19:08ч.

    Пита се, защо не я отбранява от американския агресор? Защото върхушката му е проамериканска нацистка хунта, дошла на власт с незаконен преврат, затова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В украинските градове падат руски ракети,

    28 Яну 2023 19:20ч.

    а не американски. Това достатъчно ли е като отговор на въпроса ти или да продължа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отански плъхове

    28 Яну 2023 19:23ч.

    Падат върху натовско оръжие и доброволци, или ако се наложи, да продължа кой и откога е окупирал руската украинска земя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В украинските градове падат ... , казваш!

    28 Яну 2023 19:27ч.

    А защо, миличко евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, падат? Щото май твоите куратори подклаждаха сие развитие! И Танте, и другая подобная сволочь, открито си признаха кое-що! Та, миличък, щом си такъв "мъж", защитник на онеправданите, иди, запиши се доброволец, вземи едно чифте и ... стани "hero"! Козяк, козяк, незачет! И днес опорките много "поснти", бе! Не може ли нещо по-така? И, джендърче, днес козяшки лебец нема да има за тебе! Та не се напрягай, да не получиш аневризма etc.! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Падат, фашизиран глупако,

    28 Яну 2023 19:31ч.

    защото робският руски народ допусна да го яхнат бандити, които правят с поданиците си каквото си поискат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • елементарен спекулант

    28 Яну 2023 19:37ч.

    И защо точно руският, а не украинският, американският или българският?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    28 Яну 2023 19:39ч.

    Новото ще се види много скоро, когато предупредителните удари ще са по американските бази в Полша, Румъния и България. Защото са най - близо и с най - русофобска политика на правителствата им. Това за умните и красивите. Да знаят за какво ни готвят в тяхното посолство !!! Слава Украине в состав Росии !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с жълто около устата

    28 Яну 2023 19:46ч.

    Туй връзкарче много детски и наивни разсъждения има, да не е някое лапе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Агресор ?

    28 Яну 2023 20:21ч.

    Кой започна АТО през 2014 ? Кой изби само до 2022 над 14 000 руснаци в Донбас ? Стотици деца в Донецк ? Кой е агресор срещу собственото си население, само за това че говори на руски ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички забъркани с тумора САЩ народи са гостоприемници на ракови разсейки като писалите по-горе евроатлантически паразити

    28 Яну 2023 21:05ч.

    Много работа предстои с вашите родители, братя сестри, деца. Които, надявам се, ще ви идват на свиждане, докато се лекувате от евроатлантизъм в специализирания санаториум, който ви очаква на един китен дунавски остров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА АМА НЕ

    28 Яну 2023 21:26ч.

    ПАДАТ УКРАЙНСКИ РАКЕТА, А РУСКИТЕ УДРЯТ КЪДЕТО ТРЯБВА, ЖЪЛТ П@ДАЛ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, да, ама не!

    28 Яну 2023 21:46ч.

    Войната в Украйна започна през февруари 2014 г. от момента на окупацията на Крим, когато руските въоръжени сили блокираха военните части на Украйна на полуострова. През април същата година полковникът от ФСБ Игор Гиркин със своя въоръжен отряд незаконно пресича границата на Украйна, където превзема административните сгради на Славянск и блокира военното поделение на украинските ВДВ. Така започна периодът, който днес рашистката пропаганда нарича "Донбас беше бомбардиран осем години".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лщбопитни факти

    28 Яну 2023 21:49ч.

    Почти от самото начало на войната, а именно от март 2014 г., в Донбас действа международна наблюдателна мисия на ОССЕ. Тяхната задача беше безпристрастно да записват и документират всичко, което се случва в зоната на бойните действия. Ежедневните доклади и резолюции на ОССЕ бяха публикувани в свободен достъп на официалния сайт на мисията. Тези документи съдържат любопитни факти, като например, че на 28 юли 2018 г. дрон на ОССЕ откри на неконтролирана от Киев територия на Украйна най-новото руско бойно оръжие 1L269 "Красуха-2", "Леер-3" РБ -341V и други (информация от доклада тук: https://www.osce.org/ru/special-monitoring-mission-to-ukraine/390245 ), който е на въоръжение само в руската армия. Дори от гледна точка на Кремъл това не може да бъде определено като "законна военна помощ" за сепаратистите, тъй като по това време Русия все още не е признала независимостта на тези територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още любопитни факти

    28 Яну 2023 21:53ч.

    Това разсея скептицизма относно изтекло видео от 2015 г., на което ясно се вижда как руски Панцир-С1 преминава през град Луганск. Русия никога досега не е доставяла Панцир-С1 на Украйна. Такава техника можеше да попадне там едва след началото на войната през 2014 г. през участъка от границата, неконтролиран от Украйна. ---> https://www.youtube.com/watch?v=MjFwWQbmp3Q&t=1s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още любопитни факти

    28 Яну 2023 21:54ч.

    Много любопитна история се случи на 10 ноември в Ростов на Дон, където градският съд осъди руския военнослужещ Вячеслав Забалуев по дело за корупция (подробности тук: https://xn--90afdbaav0bd1afy6eub5d.xn--p1ai/64073623 ). На пръв поглед обикновено съдебно дело за кражба в руската армия, но в материалите по делото, публикувани на официалния сайт на съда, има формулировка, която привлече вниманието на журналистите - „храната е била предназначена за изпращане на военни части на Руските въоръжени сили, разположени на територията на ДНР и ЛНР". Тази история получи широк отзвук в медиите, тъй като всъщност за първи път руски официални лица признават присъствието на руската армия в Донбас. Между другото, текстът на тази присъда по-късно беше премахнат от сайта (текстът обаче остана в кеша на сайта, не всичко в интернет може да се изтрие напълно - ето и линк към присъдата: https://web.archive.org/web/20211215174957/https:/kirovsky--ros.sudrf.ru/modules.php?name=sud_delo&srv_num=1&name_op=doc&number=213117823&delo_id=1540006&new=0&text_number=1 ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още любопитни факти

    28 Яну 2023 21:58ч.

    Не е съвсем правилно войната между двете държави да се нарича гражданска. Украйна не „бомбардира Донбас осем години“, а стреля по руските военни и онези, които са воювали на страната на Русия, а те, от своя страна, отвръщат на огъня. За съжаление, това не можеше да мине без жертви сред цивилното население и от двете страни, а Путин цинично се покрива с тези жертви. Ето как изглежда Донбас след "8 години бомбардировки":( https://m.offnews.bg/images/events/2022/11/16/789563/phpc9rtr0_800x*.jpg ) А ето как изглежда Донбас след няколко месеца "освободителен" обстрел от руската армия: ( https://m.offnews.bg/images/events/2022/11/16/789563/phpueqccz_800x*.jpg )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що не ходиш при джипито си, може и да намери решение на обсесията ти.

    28 Яну 2023 22:28ч.

    Може и при някой колега на З. Фройд, също може да "помогне"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ханко Брат

    28 Яну 2023 23:59ч.

    Не се притеснявай, ракети не им останаха на ватенките...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    29 Яну 2023 1:03ч.

    А в Донецк какви падаха последните 10 години?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    29 Яну 2023 1:06ч.

    Най-любопитни факти Се оказаха тези, които великото ОССЕ предаваше информацията си от камерите за наблюдения на украйнската аркмия и тя обстрелваше населението на Донецк..... Ама този факт нещо ти убягва да си го признаеш, нали? Сигурно защото не отговаря на правилната партийна линия..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    29 Яну 2023 6:20ч.

    Да, ама не! Гиркин е полковник, ама бивш. Следователно се явява доброволец. И къде пресича границата на Украйна? Влиза от Крим, нали. И с какво е бил въоръжен, с джобни ножчета? Въоръжава се на територията на Донецк и събира отряд. И за манипулатор не ставаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    29 Яну 2023 7:22ч.

    Първи нападнаха американците с преврата извършен 2014г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леко нецензурно, ама няма как

    28 Яну 2023 18:58ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=MhvAUfD_ZOs

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    28 Яну 2023 19:05ч.

    чудесни мишени и чудесен скрап се очертава, сега укрите ще усетят силата на танковете фантоми АРМАТА и БУРЛАК, а също и СУ 57 пето поколение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-новите руски танкове Т-14 "Армата" стават само за пропагандни цели

    28 Яну 2023 22:14ч.

    Защото са проблемни. Дори руски официални лица говореха за проблеми с двигателя на Т-14 и системите за термично изображение. Т-14 Армата досега е постъпвал в руските войски само като част от опитни партиди и е малко вероятно е да се ипратят в Украйна със стандартно оборудване, т.е. боеспособно. Не са произведени достатъчно количество до сега, че да са обучавани руските командири на тях. "Армата" беше показан за първи път в Москва през 2015 г. на парада в Деня на победата. Тогава "Армата"-та закъса по време на генералната репетиция на парада точно пред Мавзолея на Червения площад. ---> https://www.mk.ru/politics/2015/05/07/tank-armata-zaglokh-na-generalnoy-repeticii-parada-pobedy.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ахмак

    28 Яну 2023 19:10ч.

    Обяснете му на тоя, че с просия никой досега не е спечелил война, най-малкото пък срещу Русия. Тоя режим трябва да падне, ако е нужно да се инсценират хеликоптерни катастрофи на всичките... и да се свърши окончателно тая, дето са я намислили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    28 Яну 2023 19:13ч.

    Очевидно, украинските власти твърдо са решили, да докарат нещата до нова световна война. Както каза Тъкър Карлсон в едно предаване, Крим е жизнено важен и за Русия, и за Путин като лидер. Отговорът на РФ няма да закъснее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видяхме какво може руската армия?

    28 Яну 2023 19:14ч.

    Една година некадърност и безчестие. Осъдените от руските съдилища изнасилвачи и убийци и останалият башибозук се оказаха много по-добри бойци от редовната руска армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак бързане като пърле пред майка си -чакай бе, войната не е навлязла още във фаза Отечествена

    28 Яну 2023 19:21ч.

    Видяхте ли? И какво видяхте вие, диванният дилетант? Онова, което благоволяват да ви покажат, и то чрез сведения на неизвестни военкори от втора ръка. Знаете ли, че поне две години и Хитлер се е утешавал така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А видяхме ли какво може американската армия - да се крие зад пушечно месо

    28 Яну 2023 19:32ч.

    Да припомним ускореното изнасяне от Афганистан на всесилната американска армия или преди това турската операция "маслинова клонка" в Северна Сирия - американците и в двата случая си плюха на петите и бягаха, изоставяйки техниката и казармите си. И как мислите, ако американската армия се престраши да излезе официално по донбаските полета, дали руснаците ще ни демонстрират такова воюване, както днес?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чрез белия прашец - към бялото знаме

    28 Яну 2023 19:36ч.

    Пропуснахме и иранските ракетни удари по американски бази в Ирак в отговор на подлото убийство на генерал Сюлеймани - и при този случай, освен с дежурното премълчаване на жертвите си, американците бяха изпаднали в ступор и се оказа, че даже нямат работеща ПВО на базите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да припомним:

    28 Яну 2023 19:44ч.

    В тази война Украйна е нападната не от хитлеристка Германия, а от путинска Русия. Путинска Русия ще свърши така, както свърши хитлеристка Германия. Но тъй като Путин е по-малодушен от Хитлер, няма да се самоубие, а ще има съдбата на Кадафи, Садам или Милошевич - според развитието на събитията в края на войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смешно и нелепо е доказали се генетични фашисти да спасяват света от т.нар. фашистка Русия

    28 Яну 2023 19:50ч.

    Не ни говори като библейски пророк, защото ако беше наистина такъв, нямаше да си тук. И не се опитвай да си пробутваш дежурните пропагандни глупави опорки на мислещи и знаещи хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    28 Яну 2023 20:10ч.

    Сигурно е от разорена номенклатурна фамилия (да, и такива има) и сега наследника беснее като луд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    28 Яну 2023 20:21ч.

    Пич, доста елементарна пропаганда. На гимназиално ниво. Що не опиташ с нещо друго. Например да защитиш тезата си с факти, аргументи и задълбочен коментар. Не използвай лозунги и клишета. Всички жълтопаветници ли сте толкова умни и красиви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти да не си Луи XIV ?

    28 Яну 2023 20:26ч.

    Що говориш в 1-во лице множествено число ? Сигурно двата фекални трола, които са ви сложили тука, сте така инструктирани та да създавате илюзия за масовост... Обаче НИЕ , нормалните българи, ви знаем добре. Два файтона сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    28 Яну 2023 21:19ч.

    А пък Кадафи и Садам демократично бяха убити от американския башибозук. А в Ирак загиналите след американското нахлуване там е над милион. Ама това евроатлантиците не ги интересува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА ТИ НАПОМНЯ

    28 Яну 2023 21:42ч.

    ДА ТИ КАЖА, ЧЕ УКРАЙНА ЩЕ СВЪРШИ, КАТО ГЕРМАНИЯ, АФГАНИСТАН, ЮЖЕН ВИЕТНАМ И ВСИЧКИ ДРУГИ АМЕРИКАНСКИ СЪЮЗНИЦИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПДК

    28 Яну 2023 22:34ч.

    Добър коментар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересна информация от 25.01.23 в нета!

    29 Яну 2023 14:25ч.

    war ukraine source israeli intelligence service date 25.01.23 Russian losses ...... 24 planes, 57 helicopters, 237 drones, 914 tanks and armored vehicles, 469 artillery pieces, 13 anti-aircraft systems, 19,950 dead, 48,500 wounded, 353 captured. number of soldiers on the ground 420,000, reserve 3,500,000. in the Wagner unit, a huge influx of wages from abroad was noticed Ukrainians lost 308 planes, 214 helicopters, 2950 drones, 6580 tanks and armored vehicles, 7560 artillery pieces, 499 anti-aircraft systems, 172,000 dead, 252,000 wounded. 18100 prisoners, number of soldiers on the ground 785,000 completed mobilization to fill the military units in the number of 100,000 soldiers. sent a request to the EU for the delivery of all conscripts who deserted in order to fill the necessary new military units... 252 dead NATO soldiers (officers, instructors, operatives, GB, USA,) 2517dead NATO soldiers (Poland, Germany, Lithuania...) 5890 dead mercenaries

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    28 Яну 2023 19:25ч.

    А защо не направо по удари срещу Москва? Защо си играят на дребно с Крим? Тези май живеят в някаква си паралелна реалност. Останаха без армия, без танкове и самолети, а сега ще превземат Крим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна води Отечествена война в защита на свойта суверенна територия в цялост, призната дори и от Русия

    28 Яну 2023 22:24ч.

    Няма да превземат Крим, а ще си го върнат, като прогонят рашистките нашественици! Останаха без армия рашистите и затова разчитат на затворници - главорези, след като излъгаха масово наборници, предимно неграмотни буряти с мотивацията да крадат тонове частна сосбтвеност от украинците и наркоманизирани тик-ток чеченци с мотивация да изнасилват , прилагайки извратената си фантазия. А украинците ще получават танкове и самолети от целия цивилизован свят, докато не прогонят армията на фашисткия агресор Путьо, обслужваща имперските му амбиции и тези на силоваците във властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много си зле, макар, че може и да "заработваш" с коментарите си!

    28 Яну 2023 22:31ч.

    Но от главата ти бръмбарите няма кой да прогони!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2023 19:25ч.

    Лошото е че както пишат в руските форуми предупредителните удари ще са по американските бази в Полша, Румъния и България. Защото са най-близо и с най-русофобска политика на правителствата им. Това за умните и красивите. Да знаят за какво ни готвят в тяхното посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2023 22:36ч.

    Дано да си прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    29 Яну 2023 1:16ч.

    Ти сериозно ли си мислиш, че на някого му пука за България? LOL

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    28 Яну 2023 19:32ч.

    Тия нагли украински свирчовци, додето не фалират Нато, ЕС и Сащ, няма да мирясат.Работят усърдно за геополитиката, та белким някои минат метър с по-малко разрушения. И когато СВО приключи, със сигурност ще бъдат обявени за агенти на Путин, от бившите си спонсори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    28 Яну 2023 19:36ч.

    Някои сигурно са забравили, но ние в международно правния ред след ВСВ до днес си оставаме съюзници на Хитлер в тогавашната войната, защото не сме признати в мирния договор от 1947 г. за съвоюваща на Антихитлеристката коалиция държава. А не сме признати, защото снабдяваме с муниции, храна, облекло и пр. нацистите, които воюват в СССР. Така че в момента с Русия не воюва само Украйна, а цялото НАТО. И това не е нито локална, нито регионална война, ами си е война в чист вид, която като нищо може да прерастне в световна. Шанс това да не стане е, Русия да устои. Според мен, много е важно Русия да устои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Русия воюваше срещу НАТО, за колко минути щеше да загуби:)

    28 Яну 2023 22:43ч.

    Режимът на Владимир Путин продължава да разпространява тази опорка, за да оправдае трагичното състояние на "безаналоговата" си армия. Режимът на Путин изпитва все по-големи трудности да лъже руските граждани за огромните загуби, които търпи руската армия в Украйна. Кремъл не дава логично обяснение защо мобилизира 300 000 души официално и продължава да мобилизра, след като (по данни на РФ) руските жертви са само 12 2025. От 12 225 идентифицирани руски военнослужещи, загинали в Украйна, 1627, или почти 15%, са офицери. Сред загиналите са четирима генерали и 52 полковници. Делът на жертвите е особено висок сред офицерите от специалните сили, както в ГРУ и в частите на Росгвардия. Всеки пети убит офицер е командир от специалните дивизии. Русия влиза във войната с излишък от военно оборудване и остър недостиг на обучен персонал. В резултат на това по време на войната командирите са принудени да командват войниците в боя като сержанти. Т.е. да ги води лично в атака или да се отбранява заедно с тях, вместо да ръководи бойните действия чрез подчинените си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    28 Яну 2023 19:38ч.

    От историята знаем в битката за Курск германците вкараха 2700 танка тигри .Е всичките отидоха за скраб .А руските Т-34 влязоха победоносно във Берлин и направиха половината германци Руски граждани .И сега ще стане същото цели 50 държави от НАТО се бият срещу Русия като са забравили уроците от ВСВ да не се закачат със Руската мечка ,щото тя пак ще стигне до Берлин и този път ще направи цялата германия Руска губерния .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    28 Яну 2023 20:16ч.

    Не, не са само тигри! До колкото ми е известно Германия никога не е разполагала с 2700 танка Тигри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    28 Яну 2023 20:22ч.

    Абе знаете, ама не четете. - “ В немецких войсках, принимавших участие в операции «Цитадель», находилось 148 танков «Тигр»”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    28 Яну 2023 19:57ч.

    С договорняка Путин Русия няма да просперира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безкрайната руска степ

    28 Яну 2023 20:08ч.

    Не е въпросът в мнимия договорняк, а в минимизиране на жертвите от руска страна, докато се демилитаризират хунтата и Запада до критичен праг. На това му се вика стратегия на увличащия водовъртеж. Вкарваш противника, който също безспорно има козове, в капана на собствената му слабост - а именно, да напада, да завладява чуждото. И тук, разбира се, противникът не е просто Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХВАЩАЙ ЗА УКРАЙНА

    28 Яну 2023 21:39ч.

    иди покажи как се прави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Яну 2023 20:09ч.

    Време е украинската земя да бъде отвоювана от азиастката измет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лицемер

    28 Яну 2023 20:13ч.

    Ти така ли отвоюва чуждия ник? И очакваш историята и човечеството да те похвалят за тая гнусна кражба на чуждото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2023 20:38ч.

    Внимание. Пак е менте. Явно страда от шизофрения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истинското фамилно име на Михайло,

    28 Яну 2023 20:46ч.

    не е Подоляк, а ПОДОНОК. Подонките са малки по размер членестоноги (рачета), които обитават тинестите дъна на водоемите (откъдето е и името им — „подонки“). Подонките се използуват от любителите-въдичари за примамка на сомове и шарани. У нас ги наричаме „мамърци“, за щото служат за мамене на рибата. Подонките будят чувства на отвращение, защото най-често дъните части на водоемите са място, в което се утаяват нечистотиите от канализациите, с които подонките се изхранват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    28 Яну 2023 21:08ч.

    Тоест подонок е синоним на русофил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истинското фамилно име на Михайло

    28 Яну 2023 21:41ч.

    всъщност е Подляк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезария Ламброзия

    28 Яну 2023 21:53ч.

    Всъщност е синоним на безмозъчен русофоб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Яну 2023 20:51ч.

    Слава на Русия в борбата срещу античонешката идеология.Това няма нищо общо с освобождението 1878.Нищо общо.Фактите.Тях гледайте. И тогава плюйте и харчете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    28 Яну 2023 21:01ч.

    Всъщност Путин директно заяви на майките, че руснаците по принцип са някакви нещастници, които в бъдеще или умират от алкохол, или умират в автомобилна катастрофа. И въобще руснаците си живеят така, че направо не е ясно защо изобщо трябва да живеят. Почти единственото нещо, което може да изпълни живота им със смисъл, е смъртта някъде в изкоп близо до Бахмут в Украйна, така че се насладете на този късмет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти живееш във филм, мойто момиче

    28 Яну 2023 21:38ч.

    При това напразно хабиш атмосферни газове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ги хаби газовете

    29 Яну 2023 9:39ч.

    твърде напористо усмърдява форума с преработен газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече много пъти всички са виждали какво може руската армия

    28 Яну 2023 21:11ч.

    Затова и няма за какво да се тревожим. Освен воже би за това какво ще правим евроатлантиците и въобще предателите, и особено техните семейства и, още по-особено, техните деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2023 21:24ч.

    Не разбрах защо махнахте моето предложение да въведете авторизация при публикуването на коментари. Там нямаше нищо криминално. Май не се различавате от Фейсбук. Живи и здрави. Жалко. Имах ви за нормален сайт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във Фейсбук си има баш нормална за англосаксите психопатическа цензура

    28 Яну 2023 21:37ч.

    Вашето предложение щеше да доведе до дубъл на системата от СЕГА, със банове, наказания. Освен това никак не е сигурно дали текущата версия на сайта може безболезнено да се приспособи да стане някаква такава. Вероятно и тук ще ни резнат свободата на словото един ден. Да се надяваме, че логовете на сървъра се ротират, без да се архивират. ЗЗД помните ли го ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оставете хората да не се вкопчват в една идентичност поне в рамките на интернет

    28 Яну 2023 21:40ч.

    По-добре да няма авторизация, защото медиите в тия дни са пълни с цивилни милиционери, които само това искат - да притесняват авторите на по-радикални постове. Не сме в класическа демократична ситуация, за да си позволяваме това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??????

    28 Яну 2023 21:41ч.

    Честно казано писнало ми е тук от крадци на никове. Заради това съм сложил въпросителните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без акаунт, защитен с парола никовете губят смисъл. Евроатлантиците не страдат от излишни скрупули

    28 Яну 2023 21:48ч.

    Всъщност, от никакви скрупули не страдат, горките. Те не са виновни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    28 Яну 2023 21:48ч.

    Докато Путин не изхвърли либералите и западняците от всички властови структури вероятността Русия да загуби е много голяма.Засега не виждам действия от него в тази насока,явно заблуждаваки се от някакви успехи в икономико-финансовата сфера - нещо,което е заблуждаващо.И може би ще се наложи на здравите сили,ако не искат Русия да прекрати съществуването си,или да отстранят Путин,или да го сложат на "командно дишане".А за целия свят ще е огромна загуба гибелта на РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    28 Яну 2023 22:12ч.

    Който не усеща мириса на сяра, страда от липса на обоняние. Слаби сме и сме слуги на Лукавия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    28 Яну 2023 23:04ч.

    Путоляк има характерно излъчване на свадлив, амбициозен и зъл човек. Не обича да се занимава с дейности изискващи упорити интелектуални усилия. Непоследователен, склонен към бързи изневери. Тщестлавен, навярно скоро ще стане първия в украинската история генерал-фелдмаршал. Има двама любовници-китайци, които сило влияят върху духовното му развитие. Това са Ли Хунчжи-иструктор по Фалунгун, достигнал духовна степен чжен - Вулканизатор на гумите на Великото колело на закона. Той има и звание полковник от армията на Тайван и трети дан по Кхаджурахо, вариан на гимнастиката цигун, изцяло обърнат към сексуалната активност. Вторият любовник на Путоляк е Лю Бо Мин, конфуцианец и далечен братовчед на Чан Кйши. Картите Таро показват, че Путоляк няма да доживее до средата на месец май, а смъртта му ше бъде ужасяваща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога ще получим

    28 Яну 2023 23:40ч.

    Официалната информация, че вашата страна е виновна за пандемията и за световната инфлация, обеднява на хората и невинните жертви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Яну 2023 0:06ч.

    Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают свое обязательство воздерживаться от угрозы силой или её применения против территориальной целостности или политической независимости Украины, и что никакие их вооружения никогда не будут применены против Украины, кроме как в целях самообороны или каким-либо иным образом в соответствии с Уставом Организации Объединённых Наций. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают Украине свое обязательство в соответствии с принципами Заключительного Акта СБСЕ воздерживаться от экономического принуждения, направленного на то, чтобы подчинить своим собственным интересам осуществление Украиной прав, присущих её суверенитету, и таким образом обеспечить себе преимущества любого рода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно с оригинала

    29 Яну 2023 0:53ч.

    И какво последва? Преврат срещу законно избран президент, осъществен от подписалите документа сащ и uk, последван от невиждана досега никъде политика на геноцид срещу рускоговорящи и с руско самосъзнание граждани, изтрeбвани години наред от кучките на същите тези сащ и uk, подписали горния документ. А сега следва и това, което произтича от думите "кроме как в целях самообороны".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не манипулирайте фактите

    29 Яну 2023 4:45ч.

    Проруският президент Янукович, обработен финансово и идеологически от Рашата, отказа да подпише решението на украинският народ на референдума да бъдат приети в ЕС, скри милионите си и избяга в Москва. Човек трябва да се издигне духовно над нещата, за да прозре истината, ако има морал. Поздрав от висините/покривите на Земята, защото сме човеци ( Ask tne mountains/Vangelis/Julian Alps extend from the northeast of Italy to Slovenia, where they rise up to 2,864 meters in Triglav. They were named for Julius Caesar, who established Roman rule over them by founding at their feet the Forum Julii municipium, now Cividale del Friuli, and they are part of the Southern Limestone Alps ) ---> https://www.youtube.com/watch?v=tsdhc8mKKqY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Яну 2023 11:32ч.

    "Не манипулирайте фактите" Я пак помисли, ако си в състояние да извършиш това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Petko Dimitrov

    29 Яну 2023 1:31ч.

    Танкове та танкове:кемаф-Толупа,мерач-Ицето И.,пълнач- Асенчо,командир-Кирчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "А ключ от квартиры,

    29 Яну 2023 8:26ч.

    Где деньги лежат", не сакате ли, укрофашаги?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Яну 2023 8:27ч.

    "подпише решението на украинският народ на референдума да бъдат приети в ЕС" - Къв референдум? Кога е проведен и какви са резултатите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    29 Яну 2023 9:47ч.

    Абе, вие не разбрахти ли, че никакви Абрамси няма да получите?! Всичко беше номер на Сащ да избутат на първа линия глупаците от Европа начело с Германия, Франция и Англия, а после да ни оставят да обираме ние гилзите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клюкар

    29 Яну 2023 11:21ч.

    Израел е ударил, тая нощ, военни заводи за дронове и боеприпаси в Иран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сериозен

    29 Яну 2023 11:36ч.

    Ако питаш сериозните експерти, той едва ли знае какво е ударил. Неказионни агенции съобщиха, че специални антидронни решетки (част от средствата на ПВО) са сработили над заводите и пораженията са незначителни. По-лошото е друго: пропагандата за руска агресия ще закъса, защото израелската агресия е факт, а те ще застанат зад Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи