Меркел ще коментира операта "Пръстенът на нибелунга" в криминален подкаст

Меркел ще коментира операта "Пръстенът на нибелунга" в криминален подкаст

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият германски канцлер Ангела Меркел ще бъде гост на специално коледно издание на криминален подкаст, предаде ДПА. В "За убийство ли говорим?!" на германската обществена телевизия SWR тя няма да говори за реални случаи, а за криминалните деяния в тетралогията "Пръстенът на нибелунга" от Рихард Вагнер. "Щастлива съм, че тук правим нещо съвсем различно", казва Меркел на въпрос защо е решила да участва във формата. Част от нейната "новоспечелена свобода" е сега да "тръгне в съвсем друга посока".

Специалното коледно издание на криминалния подкаст с бившия федерален съдия Томас Фишер и водещия Холгер Шмид ще бъде достъпно от неделя следобед.

Ангела Меркел е голям почитател на Вагнер и редовно посещава оперния фестивал в Байройт. Откриването му е един от малкото моменти през годината, в които тя винаги се появява на червения килим заедно със съпруга си Йоахим Зауер.

Двамата споделят обща страст към творбите на Рихард Вагнер, припомня ДПА. Зауер шеговито е наричан "Фантомът от операта".

Меркел, която сега е на 68 години, не се кандидатира за преизбиране в Бундестага миналата година, след като беше канцлер на Германия в продължение на 16 години. Тя се появява от време на време като лектор между различни събития.

През есента на 2024 г. Ангела Меркел планира да публикува мемоарите си, обяви наскоро нейният издател.

Подкастът, в който бившият лидер на германските консерватори, нищи убийства, интриги, човешки и божествени падения в мащабното творчество на Рихард Вагнер ще бъдат достъпни от 16 часа местно време в аудио библиотеката на ARD, както и на други места. SWR е югозападният регионален клон на обществената германска телевизия ARD.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    18 Дек 2022 13:33ч.

    Вече и дотам ли се издокараха германците, може би ще обявят, че най-сетне са открили съкровищата на химерните нибелунги ! То и Хитлер търсеше митични създания в Тевтонската гора, но не намери нищо и обяви програма за генномодифицираното им развъждане по спомени за минало-несбъднато величие, но времето се оказа кратко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГОСПОЖАТА, НОСИТЕЛ НА ЗВАНИЕТО "МЛАД ГЛОБАЛЕН ЛИДЕР" И ПРОИЗНЕСЛА ФРАЗАТА "ИСЛЯМЪТ ПРИНАДЛЕЖИ КЪМ ГЕРМАНИЯ", АРХИТЕКТКАТА НА КАСАПНИЦАТА ПО УЛИЦИТЕ НА ГЕРМАНИЯ, ВЕЧЕ НАПИСА НАЙ-ВАЖНИЯ СИ МЕМОАР, ЗАЯВЯВАЙКИЕ, ЧЕ...

    18 Дек 2022 14:33ч.

    ...с Минските споразумения, които трябваше да осигурят мира и безопасността на Европа, тя, тази жена, е дала всъщност време на Украйна да се подготви за войната, която разруши сигурността на европейците и е на път да хвърли континента в пламъци. Тази жена, заедно с Оланд, Макрон, Шваб и цялата плеада трябва да са в затвора, не на червния килим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    18 Дек 2022 15:00ч.

    Напълно съм съгласна, но тези хора явно няма да понесат никаква отговорност. Ще си карат старините в комфорт, доволство и "културни" развлечения, ще се забавляват с имагинерни криминални интриги по Коледа, а за техните престъпления ще плащаме всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    18 Дек 2022 15:06ч.

    Впрочем имам чувството, че"мащабните разследвания" за корупция, които се водят в момента срещу гръцката евродепутатка само отклоняват вниманието от истинските престъпления в ЕС. Като че ли това се прави, само за да се дискредитира успешното свет. първенство в Катар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи