Мелони: Започни да правиш това, което е необходимо, после това, което е възможно и накрая ще откриеш, че правиш невъзможното

Мелони: Започни да правиш това, което е необходимо, после това, което е възможно и накрая ще откриеш, че правиш невъзможното

Следвайте ни в Телеграм

Първото изявление на Джорджа Мелони от тази сутрин в превод на Владислав Наков за Гласове:

Бих искала да направя един кратък коментар и да оставим за утре по-сериозните анализи. Знаете по-добре от мен, че данните към момента все още не са окончателни. Но, това което се вижда към момента от предварителните данни е, че италианците дават ясна индикация и тя е, че италианците очакват дясноцентристко правителство, водено от „Италиански братя“. Правителство, което ще е резултат от волята на италианците, което се надявам и вярвам, че всички ще разберат.

Кампанията, която преживяхме не беше „красива“. Тонът беше изострен, самата кампания беше груба и агресивна. Смятам обаче, че ситуацията, към която се е запътила Италия, към която се е запътил ЕС, и с която предстои да се сблъскаме, е особено комплексна и изисква, да кажем така, усилията на всички и взаимен респект, което е в основата на всяка демократична система. Съжалявам, че все още има много италианци, които избират да не гласуват. Едно от най-хубавите неща в кампанията беше, когато хората ми казваха, че никога не са гласували, но сега са решили да гласуват за „Италиански братя“. Това е най-голямото предизвикателство, с което трябва да се справим. Да напарим така, че хората да повярват отново на институциите. Да възстановим отношенията между държавата и гражданите, защото сме свободни.

Фактът, че „Италиански братя“ е първа партия означава много неща. Бих искала да посветя тази нощ на всички, които вече не са сред нас, но заслужаваха да бъдат тук. Но от утре трябва да помним, че не сме стигнали на мястото, на което искаме, а на мястото, от което ще тръгнем. От утре трябва да доказваме кои сме ние. Време за отговорност. Време, в което, ако искаш да бъде част от историята трябва да разбереш отговорността пред десетките милиони италианци, защото Италия избра нас. И ние няма да я предадем, както не сме го правили досега. Така че е важно да се знае, че ако ние управляваме ще го правим за всички италианци, а целта ни е да обединим италианците, защото голямата задача на нашата партия е да накараме италианците отново да се чувстват горди, че са италианци. Да веем италианското знаме. Искам да благодаря на Матео Салвини, Силвио Берлускони и Силвио Лупи за отдадеността по време на кампанията. Направихме максималното, за да стигнем до този резултат. Искам да благодаря на всички италианци, които не повярваха на мистификациите, които се създаваха около нас, а дойдоха по площадите на Италия, за да чуят с ушите си какво предлагаме и кои сме ние.

Искам да благодаря на всички от „Италиански братя“, защото от самото начало на партията ни казваха, че нямаме бъдеще. Ние обаче не се предадохме. Въпреки че в  продължение на години получавахме все едни и същи проценти, знаехме, че в един момент италианците ще разберат. Тази нощ ни казва, че залозите, които изглеждат невъзможни, всъщност са възможни. Ще завърша с нещо, което казах на едно от първите събитията на партията. Цитирах Свети Франциск: „Започни да правиш това, което е необходимо, после това, което е възможно и накрая ще откриеш, че правиш невъзможното“. Това направихме и ние. Благодаря ви!

 

 

 

 

Коментари

  • Славин

    26 Sep 2022 11:25ч.

    А, Джорджа, хайде по скромно! Кажи например: “Господи, дари ме със силата да променя нещата, които мога, дари ме с търпение да приема нещата, които не мога да променя, и ме дари с мъдростта винаги да виждам разликата между двете. Амин.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12:13...26.9.2022

    26 Sep 2022 12:17ч.

    Преди минути в Рим свалиха флага на ЕС от сградата на кметството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, "Славине"-хитлерине, на съученичката си от детската градина ли говориш?

    26 Sep 2022 12:36ч.

    А тия неща от моитвата на св Тереза ги формулира Вонегът - нещата, които човек не може да промени, са само миналото, настоящето и бъдещето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да пожелаем Италия да се вземе в ръце

    26 Sep 2022 12:06ч.

    и да бъде следващата страна, която ще напусне евросъюза и така да доближи момента и останалите европейски народи да тръгнат по пътя на справедливо собствено развитие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дрън, дрън

    26 Sep 2022 12:54ч.

    Хубаво, че и тази я сложиха. Насадиха я като кокошка на яйца. Много се вживява. Глобалистите вече преговарят. Ще има нов договор, а не ядрена война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Sep 2022 13:15ч.

    Мелони е без грешка, защото посочва първопричината за всички Европейски беди- Сорос и неговата мрежа от лицемерни либерасти! Ние видях ме на какво са способни тези дегенерати(П.П ДБ....), с най мощният им инструмент "проекцията" и лицемерието, и тотална лъжа 24/7! Сорос и неговите дегенерати трябва да се изметат от Европа, ако иска да оцелее..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    26 Sep 2022 13:36ч.

    Ами браво на победителите. Ще видим какво ще направите... Но Европа видимо се променя и победата на тази млада партия е един от признаците за това...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крок

    26 Sep 2022 13:51ч.

    Мисля, че нарочно са ги оставили да спечелят, така че урсулена после ще демонстрира колко велика императрица е и как ще ги накаже за назидание на други щукнали им идеята да не вървят по начертания демократичен път наложен от глобалистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи