Мелони каза на Зеленски, че Италия залага на победата на Украйна

Мелони каза на Зеленски, че Италия залага на победата на Украйна

Италия залага на победата на Украйна във войната срещу руската инвазия, заяви премиерът Джорджа Мелони на съвместна пресконференция след разговори с украинския президент Володимир Зеленски в Рим днес, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

"В края на февруари бях в Киев. На 26-ти (април) проведохме голяма конференция за възстановяването на Украйна, за да покажем, че нашата старана иска да играе водеща роля във възстановяването и че залагаме на победата на Украйна", каза тя.

Мелони допълни, че Италия ще продължи да оказва военна подкрепа на Киев.

"Ще продължим да оказваме подкрепа, включително военна, така че Украйна да може да отиде на преговори със солидна позиция. Това е важно, защото не може да се постигне мир от позицията на капитулация", каза тя.

"Мирът ще настъпи само ако и когато Русия прекрати военните действия", заяви Мелони в края на срещата си със Зеленски. Тя за пореден път призова Москва "да спре агресията и да изтегли войските си".

"Подкрепяме дипломатическо решение на конфликта. Подкрепяме мирната формула от 10 точки на президента Зеленски. И признаваме легитимните стремежи към Европа на Украйна, която е аванпост за сигурност на целия европейски континент“.

Мелони допълни, че "Украйна е жертва на агресия и че защитавайки своята цялост и идентичност, тя отблъсква войната от останалата част на Европа. Това, което правят украинците, го правят и за нас".

На общата пресконференция Зеленски се обърна към Мелони с думите: "Джорджа, благодаря ви за възможността да бъда в тази красива държава с велика история, тук съм, за да ви стисна ръката и да ви благодаря, че дадохте убежище на украинските граждани, никога няма да го забравя".

След срещата си по-рано през деня с италианския президент Серджо Матарела Зеленски написа на украински и италиански език в "Телеграм", че Италия е на правилната страна във войната на Украйна срещу руската инвазия. "В Рим се срещнах с президента на Италианската Република Серджо Матарела. Благодарен съм за последователната подкрепа за Украйна. Оценяваме важната военна помощ, която дава на страната ни възможност да се противопостави на руската агресия. Ключът към успеха ни на бойното поле е навременното получаване на необходимата помощ", допълни той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Бармалей

    13 Май 2023 21:22ч.

    Историята се повтаря.Бялата сестра Джорджа смело настъпва мотиката като идейния си ментор Бенито Мусолини. Movimento Sociale Italiano, MSI).МСИ носи своето име и идеали от Италианската социалиална република, създадена от Бенито Мусолини през 1943 г. зад нацистките военни линии.МСИ е образувана от бивши фашистки лидери и ветерани от фашистката армия на републиката.До трансформацията на партията в така нареченият Национален алианс. Пременил се Илия,пак във тия... Да праща Джорджа отново макарони на фронта,пък да видим.Мусолини го пообесиха малко,но мотиката е гъсто обрасла със стари мераци,пък и кой ли ти помни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жребец

    13 Май 2023 22:15ч.

    Путин в момента е "Мусолини" 2, нацист и фашист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гръмни се

    13 Май 2023 22:18ч.

    бре трол прост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pierre

    14 Май 2023 0:33ч.

    Не се кичи с такива имена и не обиждай животното,,, щурец ти отива повече-най вече глупец,,,,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Жребец 13 Май 2023 22:15ч.

    14 Май 2023 2:06ч.

    Ха, ха, ти знаеш ли разликата между катър и магаре, бе копитестия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    14 Май 2023 8:54ч.

    Либерал фашистките троловеса страхливци и няма да се гръмнат сами .Те като видят дебелеия се обличат във женски дрехи и бягат във дън гори тилелейски . затова някой друг трябва да им помогне да се гръмнат сами ,иначе няма да стане работата .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вдън гори тролилейски бягат,

    14 Май 2023 9:27ч.

    щото там са им хранилките и поилките

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин репродуцира едно към едно фашисткия модел на Мусолини

    14 Май 2023 13:42ч.

    Ето аргументите защо: https://clubz.bg/125989-ruski_ikonomist_rezhimat_na_putin_e_klasicheski_fashizam

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    13 Май 2023 22:04ч.

    Тия пък италианци - никой за нищо ги не бръсне, те пък се бутат сред атовете. С мацка с при това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    14 Май 2023 0:36ч.

    Как беше лафа - "най-слабата армия е австрийската, но е създадена да плаши италианската", или нещо подобно?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    14 Май 2023 10:11ч.

    Та броят на прос....те ипри жените е много по-голям от броя при мъжете. Затова и думата е само в женски род. Те са не само физически по-слаби, а и май в главите са така. Ненапразно либералистите години наред ги турят на "отговорни" постове. Друго си е да провеждаш мръсната си политика зад гърба на податливите жени. Случайно ли и при нас сега пробутват за премиер една ЖЕНА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sly

    13 Май 2023 22:11ч.

    Италия залага на умрял кон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мелони преди да дойде на власт

    13 Май 2023 22:17ч.

    показваше едно, но след това като видя, че държавата е фалирала и единственото място да намери пари е ЕЦБ, чинно взе дс играе ролята на върл ястреб. И това няма да ги спаси от фалит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова се казва че жените не разбират нищо от залози

    13 Май 2023 22:21ч.

    Вместо да заложи на "Наполи" , Мелони залага на Зеленски ! Гарантирана загуба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    13 Май 2023 22:57ч.

    Парадоксът е,че Джорджа се опитва да прави/и го прави/доста смислени и полезни неща за италианците.Едно от тях е спирането или намаляването на безконтролното влизане на стотици хиляди незаконни имигранти всяка година.Друга положителна насока е завръщането към изконните християнски/католически/ норми.Акцентирането към семейството и все от този род.Политика,много подобна на тази,която води Орбан,но с една голяма разлика.Орбан,явно помни съдбата на двестахилядната втора армия,която се стопява край Воронеж и общите загуби от триста хиляди войници през ВСВ.Джорджа не помни какво е останало от Италианската армия в Русия (Armata Italiana in Russia, ARMIR).От двеста тридесет и пет хилядна армия губи над 114 000 души: убити, пленени и безследно изчезнали.Да не споменавам,че голям "принос"за поражението на германците при Сталинград имат италианците и по-точно разположената край Дон 8-ма италианска армия и напълно разбита от руснаците.Да не споменаваме за комичните им авантюри в Африка.Историческа памет.Или я има един политик,или я няма.Другото е реваншизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    13 Май 2023 23:10ч.

    В свободната преса пише, че др. Путин влязъл в Украйна като пълен абдал - без план Б. Мислел, че войната ще свърши за 3 дни. Изобщо не му минало през ума, че Запада, ще помогне на Украйна и, че му наложи жестоки санкции. Това е нивото на джуджето - дребен питерски бандит, който се прави на Петър Първи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • я дай линк към писанията

    14 Май 2023 0:30ч.

    на това което наричаш "свобдна" преса, че се посмея малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Мужик 13 Май 2023 23:10ч.

    14 Май 2023 2:10ч.

    Уви, никаква свобода няма, особено на езиците, на които явно четеш. Има поръчкова преса. А че Путин използва тия същите 8 години на Минските споразумения да укрепи икономиката на Русия е факт, което е и част от успеха на БРИКС банк в момента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изолацията влияе много силно на човешкия мозък

    14 Май 2023 13:40ч.

    Виртуалната, както и физическата самоизолация на Путин му изигра лоша шега, особено когато е прекрачил нормалните граници. Путин още в началото на своето "царуване" в Кремъл се самоизолира във виртуален карцер поради своята интровертна чекистка природа на недоверие към всеки. Умишлено създаде паралени структури, които взаимно да се следят и проконтролират, като в същото време да не се концентрират към неговата еднолична тоталитарна власт. Умишлено подкупи, корумпира и създаде представа в подчинените на едноличната му власт олигархични институционално-административни, военни и бизнес- елити илюзията, че без него са загубени и ще изпаднат от властта и уж залсужените от тях успешни топли кресла. А през годините реално, а през последната година на войната умишлено затвърди това с поредица съдебни преследвания по измислени обвинения, отравяния и "самоубийства" на всеки, неподчиняващ се му и противопоставил се на неговите цели, желания и заповеди. А сега изолацията на Путин беше подпомогната и от ковид-пандемията още повече да попадне в специален въображаем свят, в който никой не може да стъпи. И допуснатите в обкръжението му малко на брой лица изливаха от сутрин до вечер реки от мед и масло, отчитаха невероятния напредък и успехи в поставените задачи, т.е. лъжеха го дали от страх или корист няма значение. Когато няма наоколо коректив, на който Путин да има доверие, така става, човек със свръхего започва да си вярва на своя въображаем желан свят. Вече за всеки е известно, че Путин е бил подведен за състоянието на украинските въоръжени сили, за настроенията на украинското население, ефективността на териториалната отбрана в Украйна, както и за състоянието на руското въоръжение, военновременните запаси и боеприпаси, подготовката и мотивацията на руските въоръжени сили и всичко останало... Дори при превземането и анексирането на Крим, операция, въководена лично от него. И тук се появяват историческите паралели на тази война с Украйна и Финладско-руската война. Как въоръжените сили на Украйна и териториалната отбрана действаха сега като финландците някога поради подценяването им, спирайки настъплението на руските колони, разтегнати на десетки километри - това е просто едно към едно. Това дори не са паралели, просто е повторение едно към едно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има редица анализи и доказателства, че Русия, а не Украйна постоянно нарушава Минските споразумения, но не беше категоричен отговорът каква цел се преследва

    14 Май 2023 14:28ч.

    14 Май 2023 2:10ч./" ... Путин използва тия същите 8 години на Минските споразумения да укрепи икономиката на Русия е факт..." А Украйна модернизира армията си. И демократизира Конституцията си, за да узакони и защити правата на разноговорящи, вкл. и рускоговорящи в Украйна. През тези 8 години имаше военна намеса с тежко въоръжение и дори ракетни комплекси именно на Русия в Донбас, както и подкрепа за незаконни сепаратистки въоръжени групи в Източна Украйна, ръководени от кремльовски ГРУ-шчовци. През всичките тези години Москва води войната в източната част на Украйна. Без руското ръководство, войски, финансиране и оръжия нямаше да има война днес! Москва води война с нисък интензитет в Донбас, за да дестабилизира правителството и икономиката в Украйна, като произвежда редовни украински жертви и завладява малки части от допълнителна украинска територия. Доколкото имаше украински нарушения , те бяха в отговор на тези на Москва. Руските нарушения доведоха до загуба на допълнителна територия, но без сериозна реакция от страна на Запада, който изчакваше и си играеше на санкции с Рашата. Разни западни експерти, политолози и др. твърдяха, че както Москва, така и Киев нарушават Минските споразумения; следователно няма причина да се поставя Москва в неблагоприятно положение чрез запазване на санкциите. И в допълнение същите "експерти" убеждаваха, че не е в интерес на Запада да предоставя боеприпаси на тези, които не са упсели да решат кой е едновременно агресорът и сериен нарушител на Минските споразумения. Просто Западът си играеше и със слабата власт в Украйна, без да има познанието и далновидността какво преследват болните амбиции на Пути и неговите кремльовци, и то на всяка цена, на цената на стотици хиляди човешки животи. И това при положение, че военните действия се разиграват на украинска суверенна територия, т.е. пределно ясно е, че Украйна е жертвата, а Рашата е агресорът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Шиле

    14 Май 2023 1:15ч.

    Бее.. аз да попитам само, на Мелони как са и мелоните? Стават ли за нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    14 Май 2023 2:28ч.

    Единственият парад на победата, на който се хвърлят на земята пленени стотици фашистки знамена, е на Червения площад през 1945 г. Защото останалите, закъснели да се включат във войната „победители“, имат малко пленени знамена. В стремежа си да си докарате благоволението на нацистите, които управляват в Украйна и са подкрепени от Запада, гледайте внимателно накъде вървят нещата. Защото, може да се окаже, че на парада на победата по случай 80 години от победата над Фашизма, на Червения площад ще се хвърлят украински знамена, орнаментирани със свастики, заедно със знамената на други самозабравили се нацисти. Както сте тръгнали, чака ви съдбата на Мусолини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    14 Май 2023 5:36ч.

    Коментирате Путин бил такъв ,не знам си какъв. Въпросът е какво остана от България??? Нямаме Нищо ,напълно нищо не остана на Нарида Надледник на Великиките Бьлгардки Царе….. (Само предатели в изобилие)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    14 Май 2023 7:11ч.

    Италия, подкрепят Украйна ? То и Мусолини, подкрепяше Хитлер през ВСВ и всички знаем как завършиха и двамата. Мелони да чете по задълбочен о историята и да си прави заключение, че залага на губещ куц кон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    14 Май 2023 7:46ч.

    Много интересно приключва засега "турът за овации" на Слугата- Ватиканът/папата/ приема Тризъбеца като скъп гост. Италия "дала" на света фашизма с обещания за абсолютна подкрепа, а днес и в Дойчланд- родината на нацизма! Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Смит

    14 Май 2023 8:36ч.

    Италия бе освободена от ген. ПАТЪН и излезе победител от ВСВ, а вие кви излезнахти? Лузъри навеки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още един "историк" на Новото Ненормално

    14 Май 2023 10:02ч.

    Я разкажи как Италия "излезе победител" от ВСВ ? Щото нормалната История пише че Италия излезе ЛУЗЕР от ВСВ ! И че с мирния договор с победителите от 1947 на Италия бяха наложени огромни репарации - да плаща на Югославия, на СССР , на Гърция, на Албания, на Етиопия... Италия беше "разжалвана" от статута си на колониална сила , отнети й бяха ВСИЧКИ КОЛОНИИ ! В Корсика и до сега има паметници на антииталианската съпротива, въпреки сепаратисткия дух на острова ! Италиянската монархия беше ликвидирана и на италиянците наложиха Република ! Единственото снизхождение на Съюзниците беше да не изпращат италиянски фашисти на процеса в Нюрнберг, заслуга на антифашистката съпротива, която утрепа Дучето като куче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Май 2023 12:48ч.

    "Италия залага..." - типично в стил ЕЖК. Ейде малко по-сериозно и по романтично, кажи: Залагам си задника, ако не стане така следващата Неделя публично на площада в Romans d'Isonzo със специалното участие на селския бик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи