Мегавилата на Зеленски в Тоскана за 3,8 млн. евро: странните връзки между президента и руски аферист

Мегавилата на Зеленски в Тоскана за 3,8 млн. евро: странните връзки между президента и руски аферист

Това е вилата на Зеленски във Версилия, в северозападната част на Тоскана, купена преди две години за 3,8 млн. евро. Вилата има 15 стаи и голям плувен басейн и се намира се във Форте дей Марми, в квартал "Витория Апуана", предпочитан от руските новобогаташи. По ирония на съдбата вилата се оказва в леговището на врага, отбелязва firenze.repubblica.it. Сайтът добавя, че в този район има вила и суперзвездата тенор Андреа Бочели.

За всички президентът Володимир Зеленски вече е символ на украинската съпротива. Той е човекът, който получи подкрепа по време на предизборната кампания, обещавайки да сложи край на войната с Москва и да се бори с политическата корупция: обещания, които му позволиха да спечели 73% от гласовете на изборите през 2019 г. Днес всеки в Италия знае името на Зеленски, но украинският президент не е нов за страната ни. Не толкова по политически причини, колкото заради луксозен имот в Тоскана, във Форте дей Марми, пише сайтът liberoquotidiano.it. Обаждаме се на Mansi&Associati, които потвърждават, че от 2015 г. консултират компанията за недвижими имоти San Tommaso Srl на президента Зеленски. Съдружникът-основател Отавио Франческо Манси казва: "Никога не съм имал удоволствието да се срещна с него, но съм срещал хора от неговия персонал, които следят интересите на компанията за недвижими имоти в Италия". Бившият директор на San Tommaso Srl Иван Баканов сега е един от основните съветници на президента и отговаря за сигурността. Вилата не се използва от президента и семейството му, а се отдава под наем. San Tommaso srl притежава само този имот и е спазила всички формалности, изисквани от действащите разпоредби", добавя италианският сайт.

През 2015 г. луксозното имение е закупено за 3,8 млн. евро от италианската компания San Tommaso srl, собственост на Зеленски. През 2019 г. сайтът Slidstvo.Info съобщи, че звездата от малкия екран, а сега президент, няма да декларира това имущество, докато други източници, посочени от сайта primal information, показват, че г-н и г-жа Зеленски притежават Kvartal95 Studio, Zelari fish, Aldorante Limited в Кипър, Film Heritage inc в Белиз и San Tommaso srl в Италия.

В Италия пристигна и Димитрий Герасименко, руски мултимилионер от украински произход, бивш собственик на стоманодобивната компания "Красный Октябрь" и баскетболните отбори БК "Красный Октябрь" и "Палаканестро Канту". Когато Зеленски печели президентските избори, започват да се носят слухове за отношенията му с олигарха Игор Коломойски, тъй като сериалът "Слуга на народа" се излъчва по телевизионния канал, собственост на Коломойски. Благодарение на този сериал, в който Зеленски играе гимназиален учител, който става президент, популярността му нараства дотолкова, че той печели изборите. Излъчва се от октомври 2015 г., след като през март 2015 г. самият Коломойски е принуден да подаде оставка като губернатор на Днепропетровска област, съседна на Донбас. 

Коломойски основава в началото на 90-те години "Приватбанк", която впоследствие се превръща в една от водещите банки в Украйна и е национализирана от правителството през 2016 г., след като е обявена в несъстоятелност. Процедура, необходима за защитата на 20-те милиона притежатели на разплащателни сметки - обвинения, които винаги са били отричани от Коломойски и Боголюбов, които твърдо искат "Приватбанк" да бъде в техните ръце, тъй като през 2019 г. украински съд обяви национализацията за незаконна. 

Проблемът с "Приватбанк" се превърна в тест за Зеленски в борбата с корупцията. През декември 2017 г. Върховният съд в Лондон постанови замразяване на активите на Коломойски и Боголюбов на стойност 2,5 млрд. долара. През май 2020 г. сайтът BuzzFeed News разкри, че името на Коломойски се е оказало в центъра на сагата за импийчмънт на Тръмп и че голямото жури в САЩ е проверявало финансите на магната, ключов поддръжник на президента Володимир Зеленски, в рамките на разследване, което е проследило парите от украинската банка през редица офшорни компании в САЩ. През март 2021 г. САЩ, под ръководството на президента Байдън, включиха Коломойски в черния списък и забраниха на него и семейството му да влизат в САЩ. Връзките между украинския президент и магната Коломойски са неясни. Но отвъд слуховете и подозренията, тази война е на път да промени политическите баланси, бизнес връзките и дори личните отношения в световен мащаб.

 

 

 

Коментари

  • "Гласове", започва да ви идва акъла....... Чудя се, защо се бяхте включили в пропагандата на ковид-чумата?

    04 Март 2022 13:18ч.

    Почти ви бях отписал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее

    04 Март 2022 13:23ч.

    Доста пари му дават американските таласъми!Войната може да спре ако се предаде този наркоман и убиец!Но този човек няма толкова доблест за да го направи!Изрод!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами зеленски беше успешен актьор преди това, не руски държавен служител

    04 Март 2022 13:41ч.

    Какво, опитвате се да ни внушите, че това е престъпление? Да сте писали някога за двете вили край езерото Комо на тв говорителя Соловьов? За яхтите по половин милиард долара на висши руски държавни служители? За дворците им? Никога няма да го направите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    04 Март 2022 20:00ч.

    Песков притежава апартамент в Париж за 4 млн, и дворец в покрайнините за 11 млн! Песков и семейството му имат френско гражданство! Е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kiko

    05 Март 2022 23:05ч.

    ВЪПРОСА Е КОЛКО БЪРЗО ГИ ИЗКАРА И КАК? ПРОСТО КРАДЕЦ ТОВА Е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    04 Март 2022 13:51ч.

    Това, че има вила няма никакво значение. Важното е, че е клоун, който прави представления по чужд сценарий и най-лошото е, че очаква да му ръкопляскат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hehehe

    04 Март 2022 13:54ч.

    Е , чак пък "мегавила" ... Но е хубаво къшлето, 2-3 млн. евро пазарна цена. Клоуните печелят добре !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    04 Март 2022 14:17ч.

    Тази вила не може да е аргумент срещу Зеленски. Повечето политици и от Русия, а и нашите имат подобни имоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако това е “мегавила”

    04 Март 2022 14:44ч.

    КАКЪВ Е МУХЛЯСАЛИЯТ ДВОРЕЦ НА ПУТИН В ГЕЛЕНДЖИК ЗА 1 милиард долара? Със стотиците златни гербове, стаите за стрийптийз, за масажи, подземния хокеен стадион, ресторанти, лаборатории, летище, бункер на 100 метра под земята, със забрана за полети?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Също не е аргумент !

    04 Март 2022 16:15ч.

    Но това не значи , че като лидер на Русия няма основания за тази война. Напротив, руснаците го упрекват, че даже много закъсня...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оппа

    04 Март 2022 16:54ч.

    И космодрум! ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташунко Сапа

    04 Март 2022 16:00ч.

    Ти пътува до Геленджик и я видя ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рави Овадия

    04 Март 2022 16:14ч.

    Кашерна ли е???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чоки лошия

    04 Март 2022 16:58ч.

    Дачков, почваш да кефиш пич,почваш да кефиш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откакто смени резбата. От атлантик антикомунист

    04 Март 2022 17:06ч.

    до придворен русофил на полковник Митрофанова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Херо

    04 Март 2022 19:34ч.

    Ами защо да не стане придворен служител на Митрофанова, след като ти се ползваш с привилегията да бъдеш личен ибрикчия на Мустафата ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    04 Март 2022 18:59ч.

    Въпросът не е че има вила, а откъде има парите! Все пак той е от няколко години в политиката. Бях ограбен в Лвов и трябваше а давам обяснение в полицията Там ремонт не е правен поне от 40 години. Ужасни условия за работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    04 Март 2022 20:01ч.

    Остана и мис бикини да изплува отнякъде и серияла ще е пълен ! Умните инвестират в Камбоджа .................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Метресата на Лавров Светлана Полякова е милиардерка

    04 Март 2022 20:12ч.

    Светлана Полякова има изключителното богатство и семейни имоти в Русия и Обединеното кралство на стойност 13,6 милиарда долара. Също така притежава най-малко 545 000 долара в луксозни коли, включително Mercedes на стойност около 250 000 долара. https://istories.media/investigations/2021/09/14/glavnaya-taina-ministra-lavrova/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Лавров "скромно" декларира в данъчната си декларация...

    04 Март 2022 20:14ч.

    ... само 600 млн. рубли и то след журналистическо разследване. ---> https://theins.ru/korrupciya/194350

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почти 20 години фашистът Путин и "Единна Россия" унищожават Русия

    04 Март 2022 20:18ч.

    Яхти, взятки и любовница, които крие Лавров. ---> https://www.youtube.com/watch?v=xNa5XknuXkQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тайни на семейството на фашиста "Велики" Путин

    04 Март 2022 20:23ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=HgErw-ydG_M

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той не брои и не се интерсува от богатства, разкош, любовници, само ги ползва, както и с поръчковите убийства и бройката на населението - свое и чужди, които подлага на геноцид

    04 Март 2022 20:29ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=Cs1b5qvCZ54

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тайното детство и психика на Путин

    04 Март 2022 20:48ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=2v3tnDzi7QA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разточителното и безумно кралство на Путин на стойност поне 100 млрд. рубли

    04 Март 2022 20:33ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=OjYl1xvssJY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dfddd

    05 Март 2022 8:03ч.

    Навални каза че Путин е най богатия човек в света. Замислете се хора !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kpop

    05 Март 2022 11:36ч.

    Даваш Навални за пример хахахха ти изобщо замисляш ли се какво пишеш. Тоя престъпник мразещ народа си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eдин Българин

    05 Март 2022 8:44ч.

    Дачков, тази "новина" звучи като "къщата" на Борисов в Барселона! Падение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петров

    05 Март 2022 23:02ч.

    А проверил ли е някой, дали не е във вилата си? Ако имам такава вила не бих рискувал живота си в Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи