Меджидиев: Учебната година ще започне без маски и тестове за учениците

Меджидиев: Учебната година ще започне без маски и тестове за учениците

Служебният здравен министър обясни пред бТВ, че има облекчение при положителна проба в клас.

Асен Меджидиев обяви, че учебната година ще започне без маски и тестване. „Ще започнат един напълно нормален, присъствен учебен процес. Това го говорим вече три пъти с министъра на образованието. Мерките остават до там да се спазва дистанция, да се проветряват помещенията и лична хигиена”, добави той.

Ограничения може да има за конкретна паралелка, ако има положителен случай на заразено с коронавирус дете.

От понеделник може да се извършва бустерна доза с адаптирана иРНК ваксина, каза Меджидиев. Той поясни, че личните лекари ще могат да ваксинират и пациенти извън листите си, както и че остава възможността за първична имунизация.

Според Меджидиев системата е готова, ако има по-силна вълна през есента. Интензивните легла са запазени във варианта, който беше в най-тежкия момент на пандемията. 

За електронната рецепта здравният министър обясни, че е върнал и хартиената паралелно с нея от 1 ноември, за да може да се предписват медикаменти и на места, където няма интернет. Навсякъде в Европа е така, освен в Естония, където има само електронна рецепта, каза Меджидиев.

Той даде и пример с домашно посещение в населено място, където няма мрежа. "Не може да не издам рецепта, ако няма вариант за електронна. Какво ще прави пациентът - ще отиде при личния си лекар и ще каже: д-р Меджидиев ми каза да ми изпишете този антибиотик. Това е несериозно", коментира здравният министър. 

Той обяви още, че патриарх Неофит е в добро здраве. 

Вижте целия разговор във видеото. 

 

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • malart

    10 Sep 2022 12:51ч.

    Кунчев кога ще бъде уволнен? А Аргирова? На 85 ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, как така? Ами ако някое дете има сополи?

    10 Sep 2022 13:45ч.

    Веднага да върнете страшният вирус!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И за децата ли подсигуриха експериментални генно-модифициращи препарати вече?

    10 Sep 2022 14:41ч.

    Хора, не разрешавайте да ви убиват / стерилизират децата! НЕНОРМАЛНО е, деца да страдат от миокардит, или да умират от инфаркт на миокарда, каквото Ковид19 ваксините предизвикват. Не стига, че не се раждат достатъчно деца в България, ами престъпна безотговорност да се допусне увреждането на тези които имаме с експерименталните ваксини срещу болест, която НЕ Е смъртоносна за деца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    10 Sep 2022 14:46ч.

    Този от снимката и той е от шайкат ана Кунчев, лично той април месец 2020 искаше тотален локдаун и по строги мерки, изолации и репресии. Нека не ви успива - ФАКТА, че говори още споменава ковид, мерки, маски ( прозорежа на Овертон ) трябва да ви е червен знак, че само чакат удобния момент или по-скоро заповед за започване на новия геноцид и ковид фашизъм над децата ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно

    10 Sep 2022 19:18ч.

    В момента имат команда "Отбой" от Световната Сатанистка Организация /СЗО - ССО/ . Само заради тази заповед няма ковид терор, а не че нещо зависи от този плъх. К 19 е абсолютна, 100% лъжа ! Т.н. "ваксини" не са никакви ваксини а генни модулатори и вредоносни препарати. Не се самоубивайте !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    10 Sep 2022 16:46ч.

    Дистанция за децата в училище? Тези са пълни идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не са идиоти

    10 Sep 2022 19:20ч.

    Тези са СЛУГИ на САТАНИСТИТЕ , добре платени при това. Абсолютно съзнателно извършват престъпната си дейност и ще получат това което заслужават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи