Медведев: Западът иска да дестабилизира Русия и да я раздели на части

Медведев: Западът иска да дестабилизира Русия и да я раздели на части

Западът иска да дестабилизира политическата ситуация в Русия и да раздели страната на части, които ще бъдат лишени от възможността да се защитават и в крайна сметка ще загубят националното си богатство в замяна на присъединяване към НАТО. Това мнение изрази заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, отговаряйки на въпроси на руски медии, съобщава ТАСС.

"За какво им е такава държава, която има гигантска територия и най-сериозния ядрен щит и дори не се подчинява на американците? Абсолютно за нищо", убеден е зам.-председателят на Съвета за сигурност. Затова, продължи Медведев, „желанието (на Запада) е много просто: да се дестабилизира политическата ситуация, да се раздели страната на части, достатъчно големи, да се преговаря с всяка от тези части, да се денуклеаризира и демилитаризира всяка от тях части, а след това да дойдат и да предложат услугите си (за защита на тези части - бел. ТАСС)".

Според Медведев "такива парчета имат шанс дори да влязат в НАТО, особено при условията на подялба на нашето национално богатство". „Така че намеренията им са разбираеми“, подчерта заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на РФ.

„Те (западните страни) не искат никакво равноправно партньорство с нас, защото не им е необходимо“, каза още Медведев, отбелязвайки, че същото се отнася и за отношението на Запада към Китай. „Не защото ние сме някак мизерни и грешни, а просто защото те нямат нужда. Те трябва да доминират според собствените си представи“, смята той.

Според заместник-председателя на Съвета за сигурност "така нареченият англосаксонски свят" е развил такива представи за себе си и тези възгледи "от гледна точка на самите англосаксонци са донякъде последователни - това е техния свят, те го контролират, те определят правилата, включително прословутия ред, основан на правила".

„Англосаксонският свят се опитва да управлява всичко това и засега, след разпадането на Съюза, Варшавския договор и СИВ те успяха“, каза Медведев. "И тогава Китай започна рязко, а след това ние започнахме да се държим независимо. Това наистина не им харесва, така че следващите години, дори десетилетия, няма да бъдат спокойни", заключи Медведев.

 

 

Коментари

 • forsvaret

  23 Март 2023 7:33ч.

  Медведев трябва да си остане с Московията, а поробените народи да получат независимост от Руската империя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доктор

  23 Март 2023 7:40ч.

  и като се събудиш, краката отвити, пръстите в контакта, а на нощното шкаВче - 5 лева. пардон - ойро!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Форсчо, идиото, не си ти за сий форум, не си!

  23 Март 2023 10:01ч.

  Би ли казал, ба нас, неуките, кои са тези тържави, дето са в Руската Империя! Баце, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, Идиото! И, козяк, незачет! И днес опорките козяшки много нефелни, бе! Верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ма ...! Сменете ги и тролчетата, тоже, че бактън! И, форсчо, и днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  23 Март 2023 11:04ч.

  Ти за индианският народ ли говориш да получат независимост от терористичната държава САЩ .Спокойно и това ще стане .Дано да си жив да гледаш разпада на англосаксонският свят .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • WSE

  23 Март 2023 7:46ч.

  Писмо от Пригожин до Блинкен - безценно: https://pbs.twimg.com/media/Fr1aegdWIAE6rDz?format=jpg&name=large

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е ясно -

  23 Март 2023 7:48ч.

  такава е "схемата", по която колонизираха страните от Източна Европа. Условие за подготовка на такава колонизация е поддържането на мощна пета колона. У нас успяха. Но Русия има достатъчно съпротивителни сили и непродажни лидери, за да устои на опитите за разчленяване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  23 Март 2023 7:57ч.

  Интересно що само бг комунетата се чувствате така ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не-комуне

  23 Март 2023 8:20ч.

  Кимче, я кажи сега колко "комунета" е имало в твоето семейство. Анти-комуне обсесията ти да не е от комплекси в тази насока? А може и ти да си бил прилежен комсомолец преди 89.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Приказката за "комунетата"

  23 Март 2023 8:43ч.

  е приспивна песен за наивници, за да не виждат как се ограбват страните им - стойте си приспани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кимчо, мамин-сладък!

  23 Март 2023 10:03ч.

  "Комунета", не бих казал! Виж, умни хора - да! Какво да се прави - сред вас, умнокрасивите, все Идиоти! Та затова! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  23 Март 2023 11:09ч.

  Абе ти във кой век живееш бе ? Какви комунета ви гионят вас малоумните либерал фашисти и продажници .Тук във форума има честни и достойни Българи ,независимо от своите убеждения .Българи който защитават националният суверенитет .Бит култура ,празници и обичай .Българи които искат България да е независима държава и която да провежда политика без заповеди и решения които я правят васална държава .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  23 Март 2023 7:56ч.

  Ми изтеглете си орките от жалките 87 000 кв. км. Които успяхте за завземете за 400 дни, просто е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шипковенски

  23 Март 2023 8:27ч.

  Вземи се изтегли у форума на Дневник да си разменяш подобни блестящи находки със себеподобните си и да се възхищавате един от друг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Шипковенски

  23 Март 2023 8:38ч.

  Не му се връзвай. Това нищожество е един клет дядка от Хисаря. Именува се Павел Горинов и е нароил стотици никове. Той е "бандеровка", "зелен чорап от НАТО", "ауспуха на льотчика", "Ким Чен Ун" и много, много други. Въобразил си е, че е гениален поет, но понеже не му е потръгнало с поезията, се изявява с писане във форуми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  23 Март 2023 10:13ч.

  Кимончо, какво ти пука? Още 2000 дни агаля - агаля и готово. Кой има бърза работа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  23 Март 2023 11:13ч.

  Не са 87 хиляди кв км а 120 хиляди кв км които вече са във Руската федерация и ще станбат 300 хиляди след превземането на Николаев ,Одеса , дНЕПРОПЕТРОВСК И Харков .Моли се ядосаните Руснаци да не стигнат и до Полската граница ,щото хилядите километри ще станат и до половин милион.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ердоган

  23 Март 2023 8:13ч.

  англосаксите са вече минало; епохата на пиратството си отива. ; слепите не виждат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Надо было слушать Пригожина

  23 Март 2023 11:45ч.

  Почему суданский пример крайне поучителен для России === https://www.pravda.ru/world/1813679-prigozhin_sudan/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи