Медведев предложи Украйна да бъде наречена "Бандера-Райх", в отговор на идеята на Киев да преименува Русия

Медведев предложи Украйна да бъде наречена "Бандера-Райх", в отговор на идеята на Киев да преименува Русия

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев смята, че Русия има с какво да отговори на обсъжданата в Киев идея тя да бъде преименувана на Московия и предложи Украйна да се нарече „Бандера-Райх“, съобщава ТАСС.

"Върховният киевски нацист възложи да се разработи въпросът за преименуването на Русия на Московия. Е, какво да кажа ... Нашият отговор? Не, разбира се, не Хохландия. И със сигурност не Малорусия", написа Медведев в своя канал в Telegram. - "Само Schweinisch Bandera-Reich. Exakt!".

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на премиера Денис Шмигал „щателно да проучи“ възможността за преименуване на Русия на „Московия“ на украински език. Тази заповед дойде в отговор на петиция, събрала 25 000 подписа, необходими за разглеждането ѝ. В петицията се предлага също думите "Руска федерация" да бъдат заменени с "Московска федерация", "руски" с "московски".

„Бункерният (президентът на Украйна Владимир Зеленски – бел. ТАСС) всеки ден доказва нашата правота. Ето още едно доказателство за опитите за създаване на „анти-Русия“ от Украйна“, написа говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в в канала си в Telegram, коментирайки заповедта на украинския лидер.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • бандеровка

    11 Март 2023 12:43ч.

    Аз съм съгласна, гласувам с две ръце укрорайхът и неговите мощни поддръжници най-после да бъдем наричани с истинските ни имена - фашисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй като е населена от укропитеци, бившата УССР трябва да се казва Укропитекостан

    11 Март 2023 12:48ч.

    Преки потомци на древните австралопитеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    11 Март 2023 16:06ч.

    "Преки потомци на древните австралопитеци." -- не са толкова напреднали, но да бъдем великодуушни. одобрямс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    11 Март 2023 13:30ч.

    По тоя повод, има ли съседна на Матушката държава, която да е в добри отношения с нея ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    11 Март 2023 13:36ч.

    В добри отношения е с твойта държава, Кимчо, но ти пак се изказваш неподготвен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ли ти изтърваха от лудницата бре

    11 Март 2023 13:58ч.

    Много са ви немарливи санитарите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мандарин

    11 Март 2023 19:01ч.

    Кимчо, на където и да погледнеш Русия граничи само със себе си! Понимал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едно е да искаш, второ е да можеш, трето и четвръто е да успееш да го направиш

    11 Март 2023 14:59ч.

    Медвенчук да се нареди на опашка, щото Пригожин го изпреварва по мераци. "Готвачът" придобил ясновидски способности, след като си .... ударил някъде в тила главата и разкри политическите си амбиции, които ще поразят всички руснаци и целия свят:))) Щял да се кандидатира за президент на Украйна 2024 г. и да се състезава със Зеленски и Порошенко. А путьо и/или някой друг руснак въобще не му влизат в сметките:) Явно се кандидатира за президент на Украйна, щото Рашата се разпада и в най-добрия случай Московията да се примоли да стане автономна република на Украйна:) ---->>> https://t.me/uniannet/92171

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пич, който определено не е Хайтов

    11 Март 2023 15:22ч.

    Двойна интерпретация на събитята правиш, бе, човек. Значи привеждаш интерпретацията на УНИАН все едно това е равно на думите на Пригожин, за да може и ти да се изкажеш по ключови думи. И пак ефекътт от спането на мокри вестници: Рашата се разпада, туй– онуй.Едно е да искаш това да стане, второ е да е възможно и трето и четвърто да стане факт. Мъжките времена минаха, сега е времето на пишещищте инфантили, които биха се наак...ли при среща с музикантите на Пригожин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт

    11 Март 2023 19:47ч.

    Ами, ето виж, става, за разпадането на Рашата са гласували вече над 5 600 000 граждани от бъдещите свободни от Рашата републики Кенигсберг (Калининград и областта), Ингрия (Санкт-Петербург и Ленинградска област), Кубан (Краснодарския край), Сибири и Урал ---> https://referendum2023.site/news/31b19ae1-6428-48be-a446-598d3f26c463

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо иван

    12 Март 2023 4:03ч.

    Униан е най лъжливата агенция в света! Само демагогия и Слава Украина-фактология нула.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    11 Март 2023 15:49ч.

    Я, пияното джудже от Путен Райх пак се показа. Да стои в блатата на Московията и да драйфа. Още Паисий пише за Рус и Московия....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам защо беснее Мечков

    11 Март 2023 15:58ч.

    Над 90% от говорещите руски украинци са етнически руснаци. В РФ етническите руснаци са под 70% от населението. Путин не е етнически руснак. Гундяев тоже. За Шойгу и Кадиров въобще няма да отварям дума. Съвсем естествено е при този етнически състав украинската власт до оспори правото на Московията да се нарича Русия. По времето на Студената война Западът наричаше СССР с името Русия. Днес едно такова решение ще бъде справедлива морална санкция за престъпленията, извършени от московците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПанАм

    11 Март 2023 19:03ч.

    Умник мой, как тогава да се нарича държавата САЩ, където 100% не са американци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо иван

    12 Март 2023 4:19ч.

    Ами наричат се Съединени Американски(по името на континента Америка) щати но щата го възприемай като държава, а не като нашето кметство! В началото САЩ са наричани Нова Англия(British America, Обединени Колонии) и са били британски колонии , чети история. А името на Великобритания идва от племето "брити". Както и Стара Рус от племето руси или русичи. Още 885 се говори в летописите за руския княз Светослав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ма, не е истина, колку нооу бесидеен моеси е тоа!

    11 Март 2023 16:08ч.

    приличъ да не разбиръ, бате, че пуфторну (sic!) му зимат унуй, зъ куету персуналну носи служебнъ утговорнос - ми, бифшиа савецки саюс пак му го зимът, бе. сеа по референдум шъ си ги викнът русняците дъ си съ прибирът у Кйьфскъ Рус - ми, технътъ си истуричискъ Матушкъ, бе. на дицатъ им имиту дет си им е дала. ма, там по право свубодни заедно дъ си живеат. кат у куликтивнътъ им запъдна мичта. с мир и толкус! и повиче ни Zегашна Русиа, ни федераски граници шъ има окулу унуй, дету ако има некой дъ съ заласни там, дъ артисъ - по Москувиъ. нали. тоа федераски клоун, бате, уш минавъ за безубидну тъп, а с думи на вуйнътъ ф огъна бинзин наливъ. вехта федераска нуменклътуръ - ми, ич нище, нимой, бе бате - само дъ слушъ е наученъ, не дъ разбиръ! ма, кът и дъ му прилича май, повиче на сношен да е, бе. ми, пак не изнинадвъ, нали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи