Медведев: Може да национализираме имущество на лица от САЩ и ЕС

Медведев: Може да национализираме имущество на лица от САЩ и ЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент на страната Дмитрий Медведев: В крайна сметка е възможно (Русия) да се откажем от всичко, включително от Договора START-3*, сключен от мен и Обама и удължен от В. Путин и настоящия глава на САЩ. Нали е подписан от санкционирани лица? Да, и дипломатическите отношения по принцип не са особено необходими. Време е да залостим посолствата с големи катинари. А контактите да продължават, но само с бинокли и оръжейна оптика.

 

Русия може да национализира собствеността на лица от САЩ и ЕС, заяви още заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент на страната Дмитрий Медведев, предаде РИА "Новости".

 

Военната операция на Русия ще бъде извършена изцяло, а "тези прекрасни санкции няма да променят нищо", коментира Медведев. По думите му дори "невежите хора в Държавния департамент на САЩ разбират това".

 

Медведев не изключи национализацията на собствеността на лица, регистрирани в САЩ, ЕС и други враждебни на Русия държави. Това е един от готвените ответни отговори на запорирането на средствата на руски банки и граждани в САЩ, Великобритания и други страни, предава ТАСС.

 

"Има добри новини. Санкциите могат да бъдат отлична причина за преразглеждане на отношенията ни с държавите, които са ги въвели, включително прекъсване на диалога за стратегическа стабилност", написа Медведев на страницата си във Вконтакте.

 

Освен това заместник-председателят на Съвета за сигурност прогнозира консолидация на властта, управленските елити и гражданите поради санкциите.

 

"Бяха наложени санкции срещу всички членове на Съвета за сигурност на Русия. Докато пиша този пост, почти изпадам в паника. Срамота е. И какво ще правим сега? Но за историята искам да отбележа следното:

 

1. Първо, за основното. Тези прекрасни забрани, разбира се, няма да променят нищо. Това е ясно дори за невежи хора в Държавния департамент. Включително решението за провеждане на военна операция за защита на Донбас. То ще се извърши изцяло, докато не бъдат постигнати резултатите, за които говори президентът на Русия. Нищо повече и нищо по-малко. Както, между другото, беше през 2008 г.

 

2. Вярвам, че за всички умни хора е очевидно: санкциите са мит, измислица, фигура на речта. Аз съм дълбоко безразличен към тези широко рекламирани ограничения на правата в чужбина. Може да се каже и по-остро, но ще се въздържа ?. Аз съм гражданин на Русия. Това е.


Е, санкциите се налагат по очевидна причина. От политическата импотентност, възникнала на основата на невъзможността да се промени курсът на Русия. И също така – с надеждата да се оправдаят срамни решения като страхливото бягство от Афганистан.


Като цяло нашите партньори в САЩ и ЕС се справят отлично – нищо не консолидира властта, управленските елити и до голяма степен гражданите на страната ни, както любовта към американците и европейците. Така че - чакайте!


Между другото, за справка, нито аз, нито членовете на семейството ми сме имали и имаме чуждестранни сметки или имущество в чужбина.

 

3. Има и добри новини. Санкциите могат да бъдат отличен повод за окончателен преглед на всички отношения с онези държави, които са ги наложили. Включително за прекъсване на диалога за стратегическата стабилност. В крайна сметка е възможно да се откажем от всичко, включително от Договора START-3, сключен от мен и Б. Обама и удължен от В. В. Путин и настоящия глава на Съединените щати. Нали е подписан от санкционирани лица? Излиза някак неудобно. Да, и дипломатическите отношения по принцип не са особено необходими. Време е да залостим посолствата с големи катинари. А контактите да продължат само с бинокли и оръжейна оптика.

 

4. Сега сме прогонени отвсякъде, наказани, уплашени, но отново не се страхуваме (почти като Л. Н. Толстой в подобна ситуация). Съветът на Европа и ПАСЕ прекратиха членството на Русия. Дива несправедливост. Макар и добра причина най-после да тръшнем вратата и да забравим завинаги за тези безсмислени организации. И отново влязоха в младенческа глупост. Освен това това е и добра възможност за възстановяване на редица важни мерки за предотвратяване на особено тежки престъпления в страната. Като смъртното наказание за най-опасните престъпници, което, между другото, се използва активно в САЩ и Китай.


Изключването от ОИСР също е нещо безумно страшно. Не знам какво да правя сега. Въпреки че не искаха да ни видят там почти осем години. И не искат отново. Е, няма да бъдете принудени да бъдете мили...


По-нататък изключвания"отвсякъде" под формата на наказание - по списък. Неволно ще мислите за празното време, прекарано в тези структури .

 

5. Те също така заплашват да конфискуват парите на руски граждани и руски компании в чужбина. Просто всички, без никакви санкции. Напълно. Някак лошо. Но на това ще трябва да се отговори доста симетрично. Конфискация на средства на чужденци и чуждестранни компании в Русия по принципа на реципрочността. И може би - и национализация на имуществото на тези лица, които са регистрирани в неприятелски държави като САЩ, държавите от ЕС и редица страни от англосаксонския свят, които участват в това. За щастие имаме богат опит и имаме закон по тази тема. Строг. Така че забавлението тепърва започва..."

 

*Третият договор за Ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (на английски: Strategic Arms Reduction Treaty) е договорен между САЩ и Русия и трябва драстично да намали ядрените арсенали на двете страни. 

 

Източници: Риа новости, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Медведев:

    26 Фев 2022 12:17ч.

    Мога да се откажа дори от айфоните и маратонките Найк, ако трябва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    26 Фев 2022 12:19ч.

    Противно дребно човече. И е необяснимо защо толкова години е на върха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така-де, и това ли не знаеш?

    26 Фев 2022 16:59ч.

    Защото е противно - като нашите хубавци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    26 Фев 2022 12:24ч.

    Санкциите са де факто война. А на война нападаш, но и търпиш загуби. Предстои Западът да изпита ембаргов и всякакъв друг контраудар, за който не е подготвен. Голямата грешка бе в многогодишното унижение, на което бяха подложени руснаците от Запада. Господ забавя, ала не забравя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Фев 2022 12:24ч.

    За 8 години, САЩ въведоха 102 пакета санкции на Русия. Сега поне има за какво. Борел се заканваше, че руснаците няма да могат да си купуват диаманти в Белгия, а не знае, че 30% от световните диаманти идват от Русия. Залавят се да не продават полупроводници и микроелектроника на Русия, а не знаят, че се произвеждат от редки метали внос от Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големият губещ

    26 Фев 2022 12:29ч.

    от санкциите ще е ЕС. А в Русия започва много тежка вътрешна битка срещу "петата колона". Дано да е успешна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано е успешна, макар и да започва с твърде голямо закъснение

    26 Фев 2022 12:33ч.

    Ще се наложи и връщане на смъртното наказание, вече започна да се говори за това от хора на властта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Иванов

    26 Фев 2022 12:51ч.

    То пък бъка с имоти и авоари на американци и европейци в Русия, хохохо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    26 Фев 2022 15:22ч.

    Най-голямата банка на Русия наполовина е на САЩ/Морган/.Но това е дреболия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Фев 2022 15:52ч.

    2020г САЩ са инвестирали в Русия 12.5 милиарда долара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    26 Фев 2022 12:55ч.

    Не е до имоти и авоари на разни дребни частни лица - става дума за милиардни инвестиции и производствени фондове, които ще станат руски. Продължавате с подценяването на Русия, а после се изненадвате, хленчите, плачете и злобеете - ама как така?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото са тъпи

    26 Фев 2022 13:15ч.

    Природно тъпи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    26 Фев 2022 13:26ч.

    Определено е умен, още повече понеже е и евреин. Дали го разбраха четящите. Не говоря за троловете. Ясно, санкциите са безсилие пред истината, на тях може да отговорим още по жестоко. И друго– повече няма да търпим двойния аршин! Никога. Запада трябва да преглътне много горчиви хапове! А ЕС, прекалено много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "То пък бъка с имоти и авоари на американци и европейци в Русия, хохохо."

    26 Фев 2022 13:28ч.

    Hi, Кирчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Octagon

    26 Фев 2022 13:43ч.

    Според сайта "Октагон", спецоперацията на Русия е съвпаднала по време с планираното откриване на две биолаборатории на САЩ на територията на довчерашна Украйна - в Киев и Одеса. Фактически руските военни спасяват страната от нови опити за биологично зомбиране на населението й, както и от забранени опити върху хора от славянски произход по принцип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    26 Фев 2022 13:59ч.

    Octagon, това което си написал е напълно верно и точно. И както писах, ако хората разбира се мислят, Русия ще спасява пак не само руското и славянско население, но и Европа! За кой ли път, и дали го заслужаваме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не "може", а трябва! За пръв път Медведа да ми хареса, особено това за "оръжейната оптика".

    26 Фев 2022 14:03ч.

    ......................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето какво е родил мечешкото мозъче на Медвежонок:

    26 Фев 2022 14:19ч.

    "Да, и дипломатическите отношения по принцип не са особено необходими. Време е да затворим посолствата с големи катинари."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    26 Фев 2022 14:34ч.

    Някой беше казал,че Русия може да бъде задушена само с прегръдка,не зная дали това е вярно и възможно или не.Доколкото ги познавам с тях можеш да се разбереш по много начини,те обикновено са размни и отстъпчиви.Когато обаче бъдат принудени да сложат каската на войната,говорим за съвсем различни хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-скоро са покорни, омуртаг

    26 Фев 2022 14:50ч.

    Затова, като получат заповед се бият и няма значение срещу кого. Затова са търпяли през вековете какви ли не диктатори и злодеи. Изтърпяли са толкова много, че дори нашето турско робство бледнее пред тяхната история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хайде да не си говорим за покорство само на Изток

    26 Фев 2022 14:59ч.

    Понятия като диктатори и злодеи са наглосаксонски пропагандни клишета. Диктатура има навсякъде, Западът е диктатура на медиите и банките, диктатура без лица, но тотална, закриват ти без колебание сметката, ако отидеш в Отава да подкрепиш протеста срещу дяволското ваксиниране. Незаконните санкции също са политическа диктатура върху бизнеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    26 Фев 2022 15:26ч.

    Медведев рязко е сменил курса.Но мисля,че скоро ще му провесят кожата.И не е евреин.Ако имате данни в тази посока бих се радвал да ги видя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Фев 2022 15:49ч.

    УК въведе много пъти санкции на Русия. Как стоят нещата 2020г? Внос от Русия за над 14 милиарда паунда. Износ за Русия за около 7 милиарда. Преки инвестиции наУК в Русия за 2020г над 11 милиарда паунда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вова

    27 Фев 2022 22:22ч.

    Само дето тия "американци" не си държат парите в руски банки! Дреме им на дедовия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи