Медведев: Доставки на оръжие за Украйна ще разрушат отношенията между Русия и Израел

Медведев: Доставки на оръжие за Украйна ще разрушат отношенията между Русия и Израел

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Бившият руски президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев предупреди Израел, че доставки на оръжие за Украйна ще разрушат отношенията му с Русия, съобщи Франс прес.

"Израел изглежда се готви да доставя оръжие на режима в Киев. Това е доста безразсъдно действие. То ще разруши двустранните отношение между нашите държави", написа Медведев в Телеграм.

Той поднови обвиненията в "нацизъм" по адрес на Украйна, които са сред оправданията на Москва за офанзивата в съседната ѝ страна, отбелязва АФП.

Запитан по темата, говорител на израелския премиер Яир Лапид заяви пред АФП, че неговият кабинет не смята да коментира изказванията на Медведев.

Украйна е отправяла призиви към Израел за подкрепа срещу Русия въпреки близките отношения между Москва и Тел Авив.

Израелските власти досега ограничават подкрепата си за Украйна до хуманитарна помощ и доставки на материали, които не са с военен характер, за да запазят отношенията си с Кремъл.

Израел се превърна в убежище за бягащи от частичната мобилизация руснаци, както и за известни личности, дошли в страната след началото на офанзивата на 24 февруари.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • nan

    18 Окт 2022 8:56ч.

    Луд (в лудница) на преглед: Докторе, докторе - силно развълнуван казва той, влизайки с шут в кабинета на лекаря - Имах видение в съня си! Видях бъдещето!!!; Доктора: И какво видя? Лудия: Видях, че Русия се бие с нацисти в Украйна! Доктора: И сигурно си видял в съня си, че и евреите се бият на страната на нацистите?; Лудия с изумена физиономия: Докторе, и вие ли виждате същото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рзкаваме един и същи виц

    18 Окт 2022 9:00ч.

    Много актуален днес. Евреите са в този заговор още от самото начало. Има пре достатъчно доказателства, че са участвали в обучението на нацистите в Украйна особено как да водят градски боеве, как да маскират техника по училища, болници и т.н

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някъде в средата на 1970 та в

    18 Окт 2022 8:58ч.

    в психиатрична клиника, сеанс между пациент и лекар. - Докторе, мога да виждам в бъдещето...виждам...виждам, че руснаците пак ще воюват с нацистите но този път в Украйна през 2022 та..... - Сега остана да ми кажете, че евреите ще помагат на нацистите в Украйна -отговорил доктора. - И вие ли може да виждате в бъдещето докторееее? - скокнал възбуден пациентът..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    18 Окт 2022 10:19ч.

    ЗЛОТО няма националност, племе и род. Крайно време е да осъзнаем това. Другото е детинска наивност, да не казваме инфантилност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На някого ще му бъде ли мъчно за Израел?

    18 Окт 2022 10:24ч.

    Така и така там е пустиня. Само дето евреите на терен ще станат силно по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • те си знаят че ще бъдат унищожени там в днешен израел

    18 Окт 2022 11:08ч.

    Затова си точат зъбите и методично избиват украинци, да се настанят на тяхна територия; Втори израел, а? Така ще ги смачкат, че няма да има на кого да реват повече. Да си решават вътрешните конфликти сами. Изостанала нация са, стига са пречили на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    18 Окт 2022 10:39ч.

    Небесният Ерусалим ще се мести от Украйна в България. Паси сега подготвя комитета по посрещането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • то не е далеч от истината

    18 Окт 2022 11:09ч.

    Евреите какво направиха с Близкия изток; това чака и нас ако са ни съседи; как беше: евреите са хора, а християните не са хора; после не били расисти, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато навремето римския папа влезе за пръв път в Снагогата в Рим, за да обяви евреите за братя,точно 13 дена по-късно гръмна украинската АЕЦ Чернобил.

    18 Окт 2022 12:16ч.

    Това беше жертвоприношението за т.нар.братство, когато и двамата братя бяха от Каин, но единият се представяше за Павел. Днес наблюдаваме продължението на тази история. И вече никой не си прави илюзии, че войната е за новия Йерусалим. Просто някои са си направили криво сметките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи