Медведев: Да се накаже страната с най-големия ядрен арсенал създава заплаха за човечеството

Медведев: Да се накаже страната с най-големия ядрен арсенал създава заплаха за човечеството

Снимка: Ройтерс

Бившият руски президент Дмитрий Медведев напомни днес за последиците от прибягването до ядрено оръжие и отхвърли евентуалните санкции срещу Москва от международното правосъдие. Той имаше предвид разследването, което Международният наказателен съд води за предполагаеми военни престъпления в Украйна, предаде „Франс прес“.

"Дори самата идея да се накаже страната, която притежава най-големия ядрен арсенал в света, е абсурдна. И това създава потенциална опасност за съществуването на човечеството", пише в „Телеграм“ Медведев, който в момента е заместник-председател на влиятелния Съвет за сигурност на Русия.

В поста си той коментира и Съединените щати, като ги обвинява в амбиция да изправят Русия пред международното правораздаване, при положение, че Вашингтон никога не е бил наказван за войните, водени от САЩ по целия свят и които, посочва Медведев, коствали живота на 20 милиона души.

"Цялата американска история, като се започне от потискането на индианците, са кървави войни за унищожение", каза 56-годишният Медведев, визирайки коренните жители на Америка.

Това не е първи остър коментар на Медведев. Миналия месец той нарече тези, които "мразят" Русия, "дегенерати" и обеща да работи, за да "ги накара да изчезнат".

Дмитрий Медведев беше президент на Русия в периода 2008 – 2012 година, когато Владимир Путин напусна за кратко Кремъл и пое правителството заради ограничението за последователни президентски мандати.

В миналото възприеман като умерена политическа фигура Медведев, който на свой ред ръководи правителството през 2012 – 2020 година след началото на офанзивата в Украйна е един от най-яростните противници на Запада.

Международният наказателен съд в момента провежда разследване за предполагаеми военни престъпления, извършени в Украйна от руските сили. Москва упорито отрича всички нарушения, в които нейните въоръжени сили са обвинени: обстрел на цивилно население, масови екзекуции, изнасилвания и други, като на свои ред обвинява Украйна във военни престъпления.

 

Източник: бТВ, dariknews.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Ясно е че Медведев се

    06 Юли 2022 15:26ч.

    натиска отново да стане фактор в Русия предвид факта че един от стълбовете на 5-та колона в Русия но по принцип е прав в случая(само в случая)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    06 Юли 2022 16:00ч.

    "Москва упорито отрича всички нарушения, в които нейните въоръжени......" Не, Москва не отрича упорито, а аргументирано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    06 Юли 2022 15:40ч.

    Редакцията е сгрешила, че не е превела цялото изказване на Медведев, а е взело само откъси и е напълнило статията с коментари. Това изменя донякъде смисъла и тона на казаното. Малко повече обективност няма да навреди. Има и мислещи хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медвежончик в стихията си

    06 Юли 2022 15:50ч.

    Няма да им се размине на любимите му някога производители на айфони и шарените маратонки Найк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    06 Юли 2022 16:09ч.

    тоя хомяк кога се прероди в ястреб?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    06 Юли 2022 17:58ч.

    Тоя откакто му се прибра чавето от Запад стана много хард. Ама в свободната преса пише, че чавето хич не било доволно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ddd

    06 Юли 2022 18:58ч.

    Абе и на теб да ти задигнат парите и ти ще си хард към тях

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    06 Юли 2022 18:55ч.

    Всички международни институции - ООН, МВФ, СБ, СТО, Нато и.т. н., отдавна са скопени и работят единствено в интересите на Сащ. Чудя се, как останалият свят е могъл толкова дълго да си затваря очите и ушите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ddd

    06 Юли 2022 19:00ч.

    Много простото с една дума "ПАРИ". Безгранична алчност е слабост на всеки индивид който я притежава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    06 Юли 2022 19:07ч.

    т.е. Рашистка Фашагија може да прави каквото пожелае заштото била страната с нај-големија јадрен арсенал. Сомалиѝски Пирати с јадрени ракети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    06 Юли 2022 19:22ч.

    ""Цялата американска история, като се започне от потискането на индианците, са кървави войни за унищожение", каза 56-годишният Медведев, визирайки коренните жители на Америка." --- Преди няколко години, като се правеше на американец, това не го ли знаеше?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи