"Медиана": Близо 50% са разочаровани от кабинета на Денков, 47% се страхуват да не бъдем въвлечени в световна война

"Медиана": Близо 50% са разочаровани от кабинета на Денков, 47% се страхуват да не бъдем въвлечени в световна война

Следвайте "Гласове" в Телеграм

47% от анкетираните българи са разочаровани от правителството на Николай Денков. Също такъв процент от сънародниците ни са разтревожени от възможността страната ни да бъде въвлечена в нова световна война. Това показват резултати от последно проучване на агенция "Медиана", проведено в периода между 18 и 24 юли сред 976 човека чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната.

Според последното проучване на "Медиана" за ГЕРБ биха гласували 23,3%, за ПП-ДБ - 18%, за "възраждане" - 15,4%, за ДПС - 12,9%, за БСП - 9% и за ИТН - 5,4%.

Като цяло изследването очертава навлизането на страната в нов тип политическа криза. Предишната криза беше продукт на конфронтацията между партиите и невъзможността им да постигнат минимален консенсус и да съставят правителство. В крайна сметка партиите постигнаха някакъв консенсус, който обаче влиза в остро противоречие с волята и очакванията на мнозинството от избирателите, които заявяват – „Това не е наше правителство!“ 

47% от анкетираните са разочаровани от правителството на Денков, като то вдъхва надежда на едва 20% от респондентите. 33% са заявили, че не могат да преценят.

Президентът Румен Радев се ползва с доверието на 53% от участвалите в анкетата, следван от Бойко Борисов - 29%, Костадин Костадинов и Корнелия Нинова (с по 23%), Слави Трифонов (18%), Кирил Петков, Мустафа Карадайъ, Николай Денков, Асен Василев и Стефан Янев се ползват с доверието на 17% от респондентите.

50% от анкетираните от "Медиана" смятат, че трябва да се проведе референдум преди влизането на България в еврозоната и смяната на лева с евро, като 59% смятат, че не е добре да има въвеждане на еврото в близките 2-3 години, а 60% биха гласували на подобен референдум за запазване на лева.

Основната промяна в обществените нагласи е повишената тревожност по отношение на опасността от глобална, световна война, отчита проучването на "Медиана". Само за три месеца хората, които смятат, че има сериозна опасност от световна война (в която и България ще бъде "засмукана") се е увеличил с 16% и вече това са близо половината от пълнолетното население (47%). 

Източници: БНР, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • “ 47% се страхуват да не бъдем въвлечени в световна война”

    29 Юли 2023 18:37ч.

    Има ли значение дали войната е Световна или локална, ако България участва в нея?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На снимката

    30 Юли 2023 2:26ч.

    Войник отдава чест на съсел и магаре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дори данните да са близо до реалността,

    29 Юли 2023 18:39ч.

    в което винаги се съмнявам, 50% не одобряват сглобката и 47% се страхуват от въвличе във война само и единствено защото нямат представа от реалната картина, "политкоректните" българоезични медии дезинформират и манипулират тотално. Ако хората можеха да чуят истини, които се прокрадват извън официалните медии, щяха да знаят колко са опасни действията на сглобката именно като подготовка за въвличане във война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв диоптър са очилата на Денков?

    29 Юли 2023 18:57ч.

    Прилича ми на Желев на тая снимка, когато Желев се кланяше на оня с едната превръзка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    29 Юли 2023 19:00ч.

    На снимката виждаме двамата антибългарски евроатлантическо американски ЛИЗАЧИ. Измисленият " академик" станал такъв случайно ,когато беше министър и поради факта , че е гледъл негърско американския филм полицейска академия. Другият изменник, родоотстъпник, чуждопоклонник, българоубиец, американска марионетка , мерзавец, наглец, продажник,лакей, се нарича дъртият лумпен Тагарев. Тагарев ще плаща с рода си поколения напред за престъпленията си. Тагарев ще последва съдбата на идола си Адоф Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Юли 2023 19:02ч.

    Горките, направо ви съжалявам ??? така смешно да ти се налага да лъжеш…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Юли 2023 19:24ч.

    кои ги прати тези двамата на снимката във властта аз не съм защото не гласувам като не мислите сега ще треперим от 3 св воина заради вашата простотия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бабче,

    30 Юли 2023 1:17ч.

    ами че точно вие, дето не гласувате, ги пратихте във властта, толкоз ли сте изкукали, та не схващате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Малко политически фигури са направили повече, за да накарат украинците да се бият в кървава прокси война на изтощението срещу Русия, от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен."

    29 Юли 2023 19:26ч.

    "Коментарът е на журналиста Ник Корбишли от NakedCapitalism.com по повод връчването на престижната „Световна награда за мир и свобода“ на ръководителя на институция, която подкрепя продължаването на войната в Украйна, която е против мирни преговори с Русия, която помогна за ограничаване на свободата на европейците по време на пандемията с локдауните и масовата ваксинация, както и прокара закон за цензурата онлайн. На 21 юли група от високопоставени международни адвокати, ръководители на неправителствени организации и политици се събраха в централата на ООН в Ню Йорк, за да присъстват на церемонията по закриването на 28-ия Световен конгрес по право на базираната в САЩ Световна асоциация на юристите. По време на събитието кралят на Испания Фелипе VI и канадският премиер Джъстин Трюдо връчиха на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен „Световната награда за мир и свобода“."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо го няма тагаренко

    29 Юли 2023 19:48ч.

    Никъде не видях какъв е рейтинга на Тагарев - сигурно е с отрицателна стойност и затова не са го поместили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 7% за гнома???

    29 Юли 2023 19:57ч.

    Изпуснали са двете нули пред седмицата с точката между тях. И минуса пред първата нула. Нека проявим разбиране и им простим неволната печатна грешка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    29 Юли 2023 20:04ч.

    Онази част от изследването, която посочва отношението към войната в Украйна, защо я няма? 60% не подкрепят никоя страна, 19% - Украйна, а только 9%-руси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо ти е?

    29 Юли 2023 21:35ч.

    Всички подобни проучвания всъщност оценяват ефективността на пропагандата на основните медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей това ако не е мафия

    29 Юли 2023 20:09ч.

    С 5% рейтинг управляват държавата подмолно. Виновни са тези с най-високия рейтинг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шменти капели

    29 Юли 2023 20:16ч.

    Освен купени, анализторите са ни и неграмотни. Как при 20% представителност имат 50% неодобрение?! То неодобрението вече със сигурност е 90% при тези престъпления, които за 0 време сътворихе и МС и НС! Хората вече и сопите са готови да вземат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грантове от Америка за Медиана

    29 Юли 2023 21:02ч.

    Яко се плаща за такива проучвания. Даже на гербаджийте им се повръща от тази ГАДНА ТРОЙНА СГЛОБКА. Отврат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И това ми било проучване от нЕква си агенция

    29 Юли 2023 22:04ч.

    Аз такива проучвания мога да правя по 100 на ден, стига да има кой да ми плаща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Юли 2023 22:04ч.

    стратегията на англо-американците във всички войни е да се бият чрез своите сателити, да изтощят главния враг, след което да влязат във войната с него и да спечелят лесна победа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    29 Юли 2023 22:24ч.

    Ама още малко и почти 50% ще станат тези разочаровани! Тази медиана за малоумници ли ни смята? Дори и "феновете" на пепедебъгерП не вярват на този гном и министрите му, но лозите му измислят цели 47%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Близо 50% са разочаровани от кабинета на Денков, 47% се страхуват да не бъдем въвлечени в световна война

    29 Юли 2023 22:58ч.

    54.2% ще гласуват за еврогейската коалиция на войната според Медиана. Войната е уредена според социолозите. Ако тези проучвания не са верни те заслужават почивка на Дунавски остров вкупом с америкосните агенти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадин Костадинов и Корнелия Нинова (с по 23%)

    29 Юли 2023 23:05ч.

    Възраждане пак мръзне на 15.4%. БСП е на 9%. Мутра цепи мрака с 29%. Фъфльото от Канада направи 17% при дилърите на кристали. Прости сте Медиана, не можете да лъжете умело. Селски пръчки сте отвсякъде в това изследване. Грабвайте тенекето и на източния фронт за мърша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майданист

    30 Юли 2023 0:12ч.

    Преди време Тагарев призна, че е работел в Украйна през 2011 и е обучавал военни. От 2010 до 2014 е имало проруско правителство. Или е получавал пари от Русия, което го прави путинист, или е получавал пари да обучава майданистки терористични групи. Което пък го прави престъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лолита

    30 Юли 2023 0:38ч.

    Със систра ми си дойдохме от Щатите за ваканцията и веднага заведохме баба Лина на кино до гледаме “Барби”. И след Филма баба ни Лина ни вика ”Сега видях какво е Западът!”. И на вас мили внучки пожелавам да си намерите по един Кен, но американец, не никой нашенски българиген с обръсната глава и препасан с хюмнетка в която си държи сенчестите пари и макетното ножче с което обезобразява момичета щото не му става и нема пари. Хубаво и богато момче като Кен да търсите в Чикаго!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Чикаго?!

    30 Юли 2023 1:31ч.

    :))))))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    30 Юли 2023 1:12ч.

    Повдига ми се от противното академиче ... Вече има остра нужда от нов народен съд...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войнат

    30 Юли 2023 2:46ч.

    ....си върви. ВСВ е констатирана постфактум в учебниците. Всъщност е в последствие есенциализъм обединил под един етикет множество конфликти на динамични блокове. Прието е да се отчита от 2 септември за Европа(щото сме евроцентристи)но ,а Китай определено 37 си е започнала в Шанхай(макар че придържайки се към Фош имаме едно нестабилно примирие и просто продължение на започнатото от Гаврило Принцип). В този смисъл Третата Световна отдавна си върви. Още от бомбите над Белград

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    30 Юли 2023 3:37ч.

    Най-кефещото в "изследането" на червен Колю е рейтинга на политиците - първи - червеният чорап, после Корни и адашът ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    30 Юли 2023 9:20ч.

    Ако разочарованите са само 50%, то това обяснява изборните резултати. Не народ, а... Петко Славейков ви го е казал. Аз съм разочарован от разочарованите, а другите 50% бих изпратил в Украйна с еднопосочен билет и без застраховка живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи