Майк Помпео: Вашингтон обучава украинската армия от доста време

Майк Помпео: Вашингтон обучава украинската армия от доста време

САЩ отдавна подготвят украинската армия за евентуален конфликт с Русия. Това заяви бившият държавен секретар на САЩ и бивш директор на ЦРУ Майкъл Помпео в подкаста на Fox News с водещ Бен Доменек в YouTube, съобщава ТАСС.

"Украинските сили се обучаваха от американските сили от дълго време. Когато бях директор на ЦРУ, бях в Югоизточна Украйна повече от веднъж. Ние им помогнахме със специални части", каза той. Помпео призова за увеличаване на подкрепата на САЩ и Европа за Украйна. „Те не поискаха морски пехотинци, не поискаха пехота, не поискаха 82-ра въздушнодесантна дивизия. Поискаха оборудване. Трябва да им го дадем, докато са готови да се бият“, каза той.

Съвместните програми за обучение на въоръжените сили на Украйна от американски инструктори стартираха през 2015 г., Вашингтон и Киев съобщиха за тях открито, отбелязва ТАСС. Инструктори от Националната гвардия на САЩ бяха разположени в база в Яворов в Западна Украйна, добавя агенцията.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    25 Яну 2023 8:55ч.

    Личи си... за нищо не стават, умират като пълни глупаци! Единствено са се научили /почти, че ги хващат веднага/ как да лъжат ? лежат и се правят на умрели, местят гранични колци и тям подобни простотии! Интриги, лъжи и манипулации, на друго не можете да ги научите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    25 Яну 2023 8:59ч.

    Казали им, от нас ресурсите, от вас - живата сила... е, колко пъти трябва да настъпиш една и съща мотика, за да разбереш, че боли? Това е като Румбата Божанкоф Радеф, хем знае, че нямат възможност да победят Русия, хем пак им повярвал родният зеленски! Глупав по-цялата тиква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    25 Яну 2023 9:34ч.

    Като гледам как са ги обучили американските инструктори, ме обхваща такъв смях. Явно инструкторите отвъд океана толкова си могат. Коя армия в света, която те са я ,, обучили " е станала ,, супер боеспособна" ??? Сами американците където са започнали война винаги са стигали до развяване на белият флаг в крайна сметка. Справка Корея, Виетнам, Афганистан и т.н. Ако не бяха отишли в Ирак с многонационални сили и там щеше да е същото. Страхотна армия на думи и на филми, нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    25 Яну 2023 9:51ч.

    Елате да видите какви деца са докарали в Ново село... няма къде да седят, че ги държат в палатки, треперят от ужас и страх, да не почне наистина нещо сериозно и искат да си ходят вкъщи. Половината от тях са меки китки, понеже им дават повече пари от нормалните, буквално ги подкарали на заколение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сатанисте, защо убивате хората, пращайки ги въпреки волята им на безсмислена война за световното ви господство?

    25 Яну 2023 10:08ч.

    Явно единственото нещо, за което са подготвили украинската армия тия недъгави глупаци е да попада в котли и да мре масово, тръгвайки с рогите напред. За нищо не стават във военно отношение, обаче се правят на велики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    25 Яну 2023 10:27ч.

    "Ние им помогнахме със специални части" Официално изявление, че воюват срещу РФ, а РФ защо не отговаря с военни действия спрямо тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чаветата

    25 Яну 2023 10:38ч.

    Това даже циганите го разбаха, браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    25 Яну 2023 10:38ч.

    За мобилизация на още 200 000 души пише в свободната преса, ама не ми се вярва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сорос

    25 Яну 2023 10:40ч.

    Вие сте купени и цената, която ще платите за това, че Ви купих, е да повтаряте непрекъснато, че сте свободни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки ден се убеждавам

    25 Яну 2023 11:12ч.

    че Англия и ФАЩ трябва да прекратят съществуването си. Наистина се мислят за Богове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи