Мая Манолова: Призовавам Рашков да влезе в "Булгаргаз" заради сделките с газа

Мая Манолова: Призовавам Рашков да влезе в "Булгаргаз" заради сделките с газа

Призовавам вътрешния министър Бойко Рашков отново да влезе в "Булгаргаз" и да извади цялата истина. Да направи проверка как в хранилището в Чирен останаха само 17% газ от капацитета след продажбата на 37 хил. МВтч газ на бившата фирма на новия шеф на Булгаргаз - МЕТ Груп. Това заяви председателят на новата партия "Изправи се България" Мая Манолова пред Нова нюз.

"Същата тази фирма е и доставчикът, който трябва да замести "Газпром". Реално пак ще се купува руски газ, но с 30% надценка и с едни 5€ над пазарната цена. Това са 10 млн. лв., които ще бъдат разпределени за комисионни. Пазарната цена е с 2€ над цената на газовия хъб в Холандия, но тази фирма ще получава по 5€ отгоре - при това без търг. Купуват газ за 200 млн. евро само за месец май без търг и без конкурс", добавя Манолова.

Тя се съмнява дали и от "Продължаваме промяната" искат орган, който да се бори с корупцията, защото тогава ще трябва да проверява и техните сделки като тази за газа. Лидерът на "Изправи се България" е категорична, че от формацията са за енергийна независимост от руския газ, но не са съгласни енергийната зависимост от Русия да стане зависимост и от приятелския кръг на властта.

Според Манолова няма партии, които да бъдат техни естествени партньори в момента. На въпрос за партньорството си с "Отровното трио", Манолова заяви: "В коалицията, в която бяхме, постигнахме нашата цел - Борисов да бъде извън властта. Сега всеки тръгна по своя път, така че вероятно ще участваме отделно на следващите избори".

По думите ѝ в момента няма социална партия в парламента в противен случай нямаше да се допусне обсъжданото от КЕВР 30% увеличение на цената на водата. В момента регулаторът разглежда предложенията за нови бизнес планове на ВиК дружествата и точно в този момент останаха без работещ интернет сайт и без информация за потребителите и възможност да се включат в обществените обсъждания.

Относно износът на оръжия за Украйна Мая Манолова каза, че "... и малките деца разбраха, че българско оръжие стига до Украйна".

Според Мая Манолова Корнелия Нинова няма как да не знае, че се изнася оръжие за там, защото в междуведомствената комисия, която одобрява износа, освен представители на МИИ има представители и на службите, които са ги информирали за това.

"Нинова е в каскадни лъжи, които, колкото и пъти да ги повтори, няма да променят факта, че българско оръжие стига до Украйна. Очаквам, че ще направи "голям шлем" в лъжите, след като излъгаха пенсионерите, след като лъжат, че българско оръжие не стига до Украйна, сега третата лъжа ще бъде, ако Парламентът гласува, ние излизаме от коалицията. Не, те останат, ще стоят вкопчени в креслата си до последно", прогнозира Манолова.

Относно разглеждането на искането за отстраняване на главния прокурор лидерът на "Изправи се България" прогнозира, че всички са наясно как ще приключи гласуването във ВСС - Гешев ще остане главен прокурор, защото има мнозинство в този Висш съдебен съвет.

Източник: "24 часа"

Коментари

  • евтиния-тенекия

    04 Май 2022 14:37ч.

    Ако имаше мозък в главата на рашков, досега да беше влязъл, а не да оставя гаргите да си правят евтинджоския пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    04 Май 2022 16:15ч.

    Няма да го направи, има си работа друга, да се прави на мъж пред подчинените си като ги реформира чрез познатата схема разделяй и владей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи