Мая Манолова показа десетки украински цистерни, изнасящи гориво за Украйна

Мая Манолова показа десетки украински цистерни, изнасящи гориво за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова показа десетки спрени цистерни за дизел на гара Бяла по пътя за Русе, които зареждат гориво и го изнасят от страната. „С издействаното изключение за България и продължаващия внос на руски петрол страната ни финансира войната в Украйна. Преработва евтиния руски петрол и го продава на Украйна като така финансира войната и от другата страна. Истината се вижда на пътя за Русе и за Украйна със стотиците цистерни, които изнасят гориво. Предприемете действия, защото търпението на българския народ не е безгранично", заяви Мая Манолова.

По думите на Манолова, тази позиция е нечестна за българските граждани, защото те плащат скъпо горивото, което регистрираната в Швейцария фирма Литаскопреработва на ишлеме в рафинерията у нас. „Резултатът за българските граждани е, че плащат с левче отгоре на цената на бензина и дизела", категорична бе лидерът на "Изправи се България". Тя изчисли, че така допълнителните приходи за компанията са 3,5 млрд. лв. за година, които плащат всички български граждани.

"Изправи се България" от месеци водят кампания АнтиСПЕКУЛА срещу спекулативно високите цени на горивата у нас, като проведоха акции пред рафинерията, на пристанище Росенец, пред сградата на "Лукойл", на бензиностанции, пред енергийното министерство. Като част от акциите си те стовариха каруца, позлатени варели, макети на бензиноколонки, овце, издирваха представителя на държавата в петролната рафинерия, който е назначен по силата на златната държавна акция там.

„Истината е, че в огромната си част руският петрол, който се преработва, заминава за Украйна, за да финансират войната и от двете страни. Печелившият от цялата история дори не е петролната рафинерия, а фирмата, която преработва на ишлеме“, възмути се Мая Манолова.

Тя призова: „Вместо депутатите да приемат единственото смилено решение и да въведат таван на цената на бензина и дизела до 2,50 лв, слушаме всякакви небивалици как ще въведат мито, допълнителни данъци на тези две фирми. Въпросната Литаско е регистрирана в Швейцария, всичките парични потоци, взети от джобовете на българите, заминават за Швейцария.  Крайно време е истината за скъпите горива в България да бъде извадена и депутатите в парламента да предприемат единственото решение, което ще произведе необходимия ефект – таван на цената на бензина и дизела до 2,50 лв/л. А министърът на енергетиката да бъде заставен да употреби в полза на българския народ златната акция, която държавата притежава в Лукойл Нефтохим. Крайно време е представителят на държавата да бъде сменен, защото той защитава интересите на Литаско, но не и на българските граждани. Крайно време е да има и държавно дружество, което да преработва петрол и да го продава на българските фирми на нормални цени. Защото огромната инфлация тръгва от горивата, от транспорта.“

 

 

 

Коментари

  • Стефан

    02 Ное 2022 13:20ч.

    Доста от тези цистерни се зареждат в безмитна зона Русе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моско москала

    02 Ное 2022 20:10ч.

    ти там майче,не се много обаждай,да не те даде и тебе корнелия под съд,а в цистерните има мляко за украинските сирачета.Мляко на прах не им пращаме умишлено,оня да не го изшмърка.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    02 Ное 2022 13:51ч.

    А ЕК като ни плесне санкции и бензинът стане 5 лв., тия солидарни мушмуроци да си плащат от собствения джоб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изпразни се в Мая

    02 Ное 2022 14:24ч.

    Тая провинциална чочарка пак се показа. Маямата е венерическата болест на българската политическа система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • скуре

    02 Ное 2022 14:24ч.

    България няма файда от окраината. Укрите само създават проблеми , пета колона. Вярно е че са бели хора, уж нормални , ама не са. Акъла им е зомбиран и вече не стават. България няма нужда от проблеми със укри, достатъчни са и проблемите със чужденците афгани, погани и други такива , да не говориме за проблемите със турчеещите и циганеещите се "българи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цинга-манга

    02 Ное 2022 16:36ч.

    Турчеещи се българи и цигани има, но циганеещи се българи никога не е имало, няма и дано никога да няма. Тайсън кючекът е по-скоро за турчеещите се, а не за някакви циганеещи се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баро Гаджу.Има циганеещи се българи, и то немалко. В жестоката криза маса лумпенизирани българи и особено българки

    03 Ное 2022 11:36ч.

    доброволно, с трезвен ум и бистра съвест се присламчиха към волното ромско племе. В едно родопско село помаците така ми казаха: а, имаме кай отскоро в село и един българин. Кой той ве? Киро Циганина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-това го пиша отдавна

    02 Ное 2022 14:47ч.

    Вкл. вчера или преди ден два.Ще Ви дам пример.Втората световна война 41/42г когато фронта е в СССР за да го обслужват 11 000 композиции са били в непрекъснато движение само в СССР.11 ООО КОМПОЗИЦИИ. Съотнесено към Украйна днес над 2000композиции трябва да обслужват само Украйна.Сега забележете ЖП междуосието е различно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демек тия цистерни за минават от Русе за Украйна

    03 Ное 2022 11:37ч.

    но отиват на ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    02 Ное 2022 14:48ч.

    Тази Мая отдавна е политически труп. Нещо неприятно и плоско се опитва да агитира, а за какво? Същото е и с онази техноимпексовата, дето се заключи в кабинета си, само и само да остане на бсп-то начело. Оня банкянския едните саму обещали пари, а другите, че ще му резнат зелката, та сам не знае какво да прави. Само една паритя има, с реални коментари, и обосновани предложения, за доброто на България, но нещо не и се дава гласът. Статуквото го е страх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    02 Ное 2022 14:49ч.

    Мая е много бодра и възбудена. А веселите й очички светкат като фаровете на бензиновоз, пресичащ "Моста на дружбата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    02 Ное 2022 18:03ч.

    Това ще да е от джогинга на плажа оня ден в стил Памела Андерсън. Адреналин и ендорфини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Ное 2022 9:40ч.

    Ключовите думи в случая са: Мая, Банела Андерсън, цистерни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Защо

    02 Ное 2022 14:54ч.

    За да затрудни снабдяването Русия трябва да удари жп възлите където се сменят осите.Не го прави а може и е елементарно.Защо!Някои печелят от двете страни на фронта БАСНОСЛОВНО.Да не говорим,че РУСКИ дизел и бензин идват в България само по документи.А отиват директно на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото завършва на О като Окрайна

    02 Ное 2022 16:43ч.

    Отдавна е планирана талмудистко-кабалистична и анти-християнска държава на окраинската територия. Славянското население се репатрира, а от 2019 г. в Одеса прииждат нови заселници от Израел. Играта е многопластова, задкулисна, мръсна и кървава. Затова строг неутралитет и никаква помощ за гражданската война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ЦЕНИТЕ

    02 Ное 2022 15:00ч.

    В цяла европа са високи.Имам огромни съмнение че се прави изкуствено.Високите цени понижават потреблението.С 10-20% колко точно не знам но определено с колкото трябва.С газа по-ред причини високите цени не работеха така и наложиха централизирани административни мерки.Войната иска ресурси-петрол,бензин,метали,взривове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-с печатане

    02 Ное 2022 15:09ч.

    Не става.Трябва производство.То не може да се разшири днес за утре.Тогава?Ограничава се потреблението.С колко?Грубо казано 50млн украинци трябва да се поемат от 500млн. европейци ,значи потреблението в Европа трябва да се ограничи с мин 10%.Свийте коланите с 10% до победа!Това дето го пиша с данни от евростат лесно може да се провери.На някой който му се смята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Мая такава онакава

    02 Ное 2022 15:14ч.

    Ама само тя изнася факти от които ВЛАСТА Я БОЛИ.''Възраждане'' и Костадинов само дигат пушилка.Измислена опозиция с измислен лидер.Да отклонят вниманието.Предпазен клапан.Нищо повече.Соц проект на соц.менац=жери с пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-тренда

    02 Ное 2022 15:19ч.

    Това е предназначено за умно красивите:Вижте червеното знаме на конгреса на ККП.Добре го вижте.Със сърпа и чука.Вижте и червените знамена в Донбас.Хубаво ги вижте.Това ще е тренда във вашия живот.Качвайте се на влака.На колесника място няма да има.Кръвопускането дето го правят НЕОЛИБЕРАЛИТЕ на Запад и в Русия няма помогне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мая политкоректната настъпва котето по опашката

    02 Ное 2022 16:27ч.

    Мяу, Мая! Не таван на цените, а забрана за износ на нефтопродукти за ЕС и за треди държави! Това е вярното решение, в съответствие с дерогацията за руския нефт, която е до края на 2024 г. След това да му мислим! Таван на цените ще пренасочи нефтопродуктите на Лукоил Нефтохим още повече за Украйна и др. държави, и ще предизвика дефицит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митко

    02 Ное 2022 22:12ч.

    Да не е открила топлата вода това е от като е почнала войната и не само в гара Бяла а в цяла България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    03 Ное 2022 12:09ч.

    Мая призовава да се предприемат мерки? Какви мерки, тези гадове, наши политици отдавна са си продали съвест и чест и достойнство! Открито слугуват на чужди интереси. Те мразят нашата Родина България! А за тях са гласували или заблудени хора, или са фалшиви изборите! Предатели, които защитават престъпните убийци, укро нацисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мамут

    03 Ное 2022 13:02ч.

    Майчето откъде знае че нефта ефтинили така си мисли ? Да види курса на долара към евртоо и тогав да плещи, та плещи да става течение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи