Мая Манолова поиска оставката на енергийния министър заради поскъпването на парното и тока с от 30% до 330%

Мая Манолова поиска оставката на енергийния министър заради поскъпването на парното и тока с от 30% до 330%

„Дойде време за оставки. Изправи се България настояваме за оставката на министъра на енергетиката заради напълно сгрешените позиции на страната в енергийната сфера, допускането България да стане заложник на посредници и комисионери, заради провала с овладяването на цените на енергоносителите, заради предателството към интересите на гражданите и на бизнеса в интерес на приятелите на властта.“

Това поиска лидерът на Изправи се България Мая Манолова в позиция до медиите относно заявените нови цени на топлофикациите и производители на ток. Според социалната партия посредниците на четворната коалиция ще струват на българския народ от 30% до 330% по-скъпо парно, 30% по-скъп газ и повишаване цената на тока.

„На фона на многократното поскъпване на газа, парното и тока заявените антикризисни мерки на правителството изглеждат жалки. Те са просто прах в очите на хората.“ - коментират от „Изправи се“.

Г-жа Манолова се обяви против гражданите да плащат за грешките и лобистките действия на политиците. Според позицията на партията ѝ само за месец май печалбата на комисионери и посредници ще бъде 110 млн. лв, които вероятно ще участват и в сделката за втечнен природен газ чрез предоставяне на капацитет на терминала в Гърция и чрез суап сделки.

 
Цялата позиция на Изправи се България относно поисканото поскъпване на парното и тока от 30% до 330% можете да намерите тук

Таблица с поисканото поскъпване на парното можете да намерите тук

Поисканите по-високи цени на производителите на ток вижте тук


Източник: izpravise.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Сетила се Мара да се побара

  26 Май 2022 18:00ч.

  Мая чак сега ли разбра колко струват аверчетата й от четворната коялиция? Нали и тя като своите аверчета от четворната коалиция се търкаля в прахта пред американското посолство ведно с Боко тиквата, срещу когото уж се бореше!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕдНа

  26 Май 2022 18:45ч.

  Обективно цялото правителство е за оставка,но при толкова удобна опозиция защо да не си изкара целия мандат? Мая просто непрекъснато иска оставки, но не знам да е получавала нещо освен шутове по различни части на топографията си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи