Масова демонстрация в Мюнхен срещу германски танкове за Украйна

Масова демонстрация в Мюнхен срещу германски танкове за Украйна

В сряда вечерта в Мюнхен се проведе демонстрация срещу доставките на германски танкове и оръжия за Украйна. Протестът е организиран от движението "Мюнхен се изправя". Видеоклип от демонстрацията е публикуван в канала на инициаторите в Телеграм и Ютюб.

Стотици жители на баварската столица преминаха през града, следвайки барабанистите. Активистите се събраха на централния площад в Мюнхен пред сградата на кметството на площад Мариенплац. Плакатите и знамената на протестиращите съдържаха надписи, призоваващи към мир и критикуващи доставките на танкове за Киев.

Преди демонстрацията организаторите заявиха, че "темата на шествието може да бъде само мир".

Представителите на движението се застъпват, наред с други неща, за "свят без оръжия" в Украйна и за "прекратяване на икономическата война като друга форма на война".

По-рано германският кабинет съобщи, че е взел решение да изпрати 14 танка Leopard 2A6 на Украйна. Освен това Берлин ще позволи на други държави да ги реекспортират. Руският посланик в Германия Сергей Нечаев нарече решението "изключително опасно", като заяви, че то "извежда конфликта на ново ниво на конфронтация".

 

 

Коментари

  • минаващ

    26 Яну 2023 9:42ч.

    Пародията в нашата преса е, че не съобщава за една друга новина от Вчера - че Аналена Бербок ОФИЦИАЛНО ПРЕД ЕС парламента (на английски) Е ОБЯВИЛА ВОЙНА НА РУСИЯ от името на Германия, а Шолц се е изтървал ,че Германия ВЕЧЕ БИЛА ПРЕОДОЛЯЛА СИНДРОМА НА ВИНОВНОСТ от Втората Световна!!! По този случай в Руския интернет е буря, като основния девиз не е " "Ние можем да повторим Берлин45та" а е вече "Ние ЩЕ ПОВТОРИМ Берлин45та!!!" Лошата новина включително за нас е, че най-вероятно часовника на Армагедон бързо ще мине от 90секунди до полунощ на 60 секунди до полунощ. А шанс Армагедона да отмине България, макар и все още ненулев - НАМАЛЯВА ДРАСТИЧНО!!! Дами и Господа, спомнете си за бабите и дядовците, отидете на село и си засейте картофи, лук и прочие, щото скоро ще настъпи Космически глад, в който идеята на ЕС за изхранване на населението със скакалци и мухи ще бъде ТЕХНОЛОГИЧНО невъзможна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    26 Яну 2023 10:06ч.

    по 100 кг сол, пчелен мед /4-5 и повече тенекии/, захар, брашно, макарони, леща, боб, 100 консерви домати, 100 л оцет и олио....това е за да оживее едно семейство 1 г. , но при конфликт ще ви трябват запаси за поне 3 г. освено това мародери военни, полицаи и престъпници ще се опитат да откраднат храната ти! Справка украйна, където изгладнели и надрусана уроди от укровермахта грабят като животни от проруското население и си правят клипове, на които казват, че това се чеченци!!!!! Така ще е навсякъде! Стане ли война изрода с автомата се мисли за Господ.....явно нашето поколение си го заслужава!!!! Ако ЕС и САЩ искат да свърши войната, то това ще стане за 1 ден след като спрат да заливат Украйна с бензин от танкове , ракети , оръдия и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 10 години няма да е светло

    26 Яну 2023 14:47ч.

    поне в Северното полукълбо, защото прахът ще виси високо в стратосферата и облаците няма да могат да го измият. Без светлина няма фотосинтеза, няма и храна за всички организми. Шанс да опазят населението си имат само Австралия и Аржентина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    26 Яну 2023 19:46ч.

    Интересно къде са българските антифашисти ? А и на Позитано кротко спинкат и тия от Шалом се правят на ударени ! Но Денят ще дойде. На нито един съюзник на нацистите няма да му се размине . Има провидение и Господ вижда ! Днес е денят в памет на загиналите от холокоста ?! Някой нещо да има да каже в България по въпроса ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредният американски наемник-главорез бе ликвидиран в Артьомск

    26 Яну 2023 10:02ч.

    Navy Seal Who Went AWOL Killed While Fighting Russians In Bakhmut HTTPS://WWW.ZEROHEDGE.COM/MILITARY/NAVY-SEAL-WHO-WENT-AWOL-KILLED-FIGHTING-RUSSIANS-BAKHMUT?UTM_SOURCE=&UTM_MEDIUM=EMAIL&UTM_CAMPAIGN=1204 Daniel W. Swift - A Navy SEAL was killed in Ukraine on Wednesday, a Navy official said, after he had been considered in active deserter status going back to March of 2019.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

    26 Яну 2023 10:08ч.

    Ако това са стотици протестиращи. какво ли е хиляди протестиращи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    26 Яну 2023 10:37ч.

    И като допълнение към всичко : Русия все още не е подписала мирен договор с Германия след Втората световна война, така че решението на Шолц пак да обяви война на Русия е тъпо. Немците да му мислят. Но най-правилното ще е да подаде оставка. А Бербок с нейните неадекватни реплики печели само черни точки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното каза Шолц

    26 Яну 2023 11:22ч.

    Германия трябва да гарантира, че войната няма да "ескалира във война между Русия и НАТО". "Ние винаги ще имаме предвид този принцип", заяви Шолц. А Бербок наистина направи гаф, като каза: "Водим война срещу Русия, а не един срещу друг". Трябвало е да поясни, че войната е срещу АГРЕСИЯТА на Русия и в ЗАЩИТА на международното право на поредната нападната и окупирана от Русия СУВЕРЕННА държава. На нея й отива, щото има харизма, но до кога ли ще й търпят гафовете не е ясно:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    26 Яну 2023 12:34ч.

    Както и да го дефинираш, войната е срещу Русия. Тя е подготвяна отдавна. Не бяха случайни всички ажиотажи за газта и нефта, взривовете на потоците и пр. Просто руснаците закъсняха много. Макар че пак поизпревариха враговете си. И сега те нямат избор, освен разгръща на пълномащабна ядрена война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    26 Яну 2023 12:36ч.

    А че НАТО е част от войната, няма никакво съмнение. Може да се казва, всичко, но работата е пределно ясна - даваш ли подкрепа на врага ми, ти си мой враг. И не е нужно да се чертаят разделителни линии. Просто - с волками по волчи. И до това ще се стигне. Само не ми ясно как ще се квичи "А нас за шо?"... Всичко е ясно, маските паднаха. Единият трябва да умре. Само че когато единият умира, умира и целият свят. Включително и ние. Не сме безсмъртни. Ако сте готови - добре дошли в ада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    26 Яну 2023 13:25ч.

    бЕРБОК НЯМА КАПАЦИТЕТ И ИНТЕЛЕКТ ЗА ПОСТ КОЙТО ЗАЕМА. нО ЯВНО В гЕРМАНИЯ ПОЛИТИЦИТЕ СА ТАКИВА - БЕЗГРЪБНАЧКИ И НЕОБРАЗОВАНИ. бЕРБОК ИЗПЪЛНЯВА ЗАРЪКИТЕ НА сащ, ЗАЩОТО Е ТЯХНАТА КРЕАЦИЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кука

    26 Яну 2023 13:45ч.

    Бърбока имала харизма, браво бе, сигурно и ти толкова имаш! Да си въобразиш, че което ти е между краката може да свърши работа и в главата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Официални лица в Русия не възприемат това като война

    26 Яну 2023 13:51ч.

    "Днес няма нужда от това [да се промени статусът на специалната операция]. Американците снабдиха афганистанците [MANPADS] Stinger и какво, ние си мислехме, че сме във война със САЩ? Не. Вътрешна работа на всяка държава е какво и на кого продава. Освен това доставихме нашите танкове в различни страни", казва ръководителят на комисията по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов пред RBC. ---> https://www.rbc.ru/politics/26/01/2023/63d23f159a79472099ffd6c6

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песков също заяви, че това не е причина да се обявява война

    26 Яну 2023 13:54ч.

    По-рано, на 26 януари, говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не обмисля промяна на статута на "специална военна операция" поради решението на западните страни да започнат да доставят танкове на Украйна. "Да, това е нов кръг на напрежение, това издига ситуацията на бойното поле на по-високо ниво. Но това не е причина да се обявява война на Германия и други страни. Ние виждаме това, ще го помним, ще намерим отговори на тези недружелюбни действия към страната ни", каза Песков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубавото

    26 Яну 2023 14:10ч.

    Хубавото на Бербок е че има голяма уста

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опа

    26 Яну 2023 14:34ч.

    батко аре стига с тая мила ,окупирана суверенна държава ,айде пак да напомниме ,укро фашагите какво правят 8 години в Донбас ,срещу етническите Руснаци ,айде стига са я правили на голямата жертва тая мизерна държавица ,над 18 000 избити етн. Руснаци за 8 години ,Путин няколко пъти ги е предупреждавал, молил ги е едва ли не ,вземете мерки ,направете нещо ,ама нейсе брат ми ,за това ,чашата преля за Руснаците ,само лъжи от @баните евро джендерасти и накрая дойде деня на възмездието (представете си само 1,2,5 не бе 10 дена само ние да избиваме по Кърджалийско наште турци с турско самосъзнание ,не бе нека ми каже някой дали Ердоган няма да ни смаже ама верно за 1 нощ ,айде малко да си помислят некой големи укро защитници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам едно въпросче

    26 Яну 2023 15:47ч.

    Защо украинците уж са тероризирали етническите руснаци само в Донбас, а в останалата част от Украйна - не:) Как така украинските власти провеждат геноцид над руското си малцинство, но само в района на Донбас:) Как така няма геноцид сред руското им малцинство, назначено и/или избрано на обществени и държавни длъжности в национален мащаб, а само в Донбас:) Къде е логиката?! Ако е имало геноцид над руското малцинство защо Русия/Путин не представи доказателства пред ООН и международни организиации?! Защо Путин нападна с частна наемническа армия от въоръжени до зъбите и без обозначителни знаци "малки зелени човечета" територията на чужда държава, чиито суверинитет е признат от самата Русия и за чиято национална сигурност е гарант отново Русия/Путин заедно с Великобритания и САЩ?! Това - въоръжаването и поддържането на сепаратистите в Донбас е години нарушения на Минските споразумения от руска страна. Как Украйна да гарантира националната си сигурност, ако се е разоръжила и я напада един от гарантите й?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    26 Яну 2023 16:00ч.

    За да го поеме ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия с това е и известна- използва ЧВК в поддръжка на редица репресивни/диктатаорски режими по света с цел извличане на ресурси, газ, нефт, минерали, диаманти...

    26 Яну 2023 16:05ч.

    Донбас, Сирия, Судан, Либия, Ливан, ЦАР, Мозамбик, Мали, Ангола... ЧВК "Вагнер", "Славянски корпус"... Това е "Русский мир" - налагане на свят с извратени ценности чрез жестоки репресии и реки от кръв, наказателни лагери "Гулаг", военизирани детски лагери от детската градина до щношеството, жестока цензура, преследване и съд на творци, интелигенция и всеки ралзичен от политкоректното поглед и/или политически опонент на властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опа

    26 Яну 2023 16:12ч.

    Ох Човечее ,не мога да споря с такива философи като тебе ,тя Меркел си го каза ,че са ги заблуждавали само и само да въоражават тия смръдливите ,докато се напече ситуацията ,айде нема смисъл да си пишеме некви фермани тука ,доказателства декларации ,дрън дрън ,сумАти и известни западни и дори американски журналисти са били тигава ,потова време в Донбас и са писали и има и репортажи от там ,та и наща наср@на бтв има репортаж от 2015 год. какво се е случвало там ,чудно как още седи тоя клип ,но много хора знаят истината ,но такива като тебе промити мозъци ,няма смисъл да се спори ,чао

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опа

    26 Яну 2023 16:13ч.

    Ох Човечее ,не мога да споря с такива философи като тебе ,тя Меркел си го каза ,че са ги заблуждавали само и само да въоражават тия смръдливите ,докато се напече ситуацията ,айде нема смисъл да си пишеме некви фермани тука ,доказателства декларации ,дрън дрън ,сумАти и известни западни и дори американски журналисти са били тигава ,потова време в Донбас и са писали и има и репортажи от там ,та и наща наср@на бтв има репортаж от 2015 год. какво се е случвало там ,чудно как още седи тоя клип ,но много хора знаят истината ,но такива като тебе промити мозъци ,няма смисъл да се спори ,чао

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросче,

    26 Яну 2023 16:34ч.

    или не си чел достатъчно, за да си отговориш, или ако си чел, не си доразбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си голям глупак

    26 Яну 2023 23:18ч.

    Как можа да изпишеш толкова думи ? Няколко лиШчета ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-големият проблем не са танковете

    26 Яну 2023 10:55ч.

    Германия тръгва по стария отъпкан път на световните войни и в протест излизат ~500 човека! Хора няма, които да разбират какво става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ах, рыбак путин ему не годится, карпа не поймать

    26 Яну 2023 11:13ч.

    Няма "шарани", които да се ловят на примамките на руската хибридна "въдица":) в Конце концов червей накормит:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    26 Яну 2023 12:08ч.

    После пак ще казват, че не били знаели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    26 Яну 2023 11:12ч.

    Стадото предварително бе ваксинирано, но някои явно не ги е хванала "ваксината"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно

    26 Яну 2023 11:16ч.

    Антиваксърските групи са удобен инструмент за хибридна рашистка атака, защото се пренасят от една конспирация на друга. Особено при добра логисктика и финансиране:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я кажи тполе, ти с колко бустера си?

    26 Яну 2023 14:08ч.

    За сетен път се убеждавам, че не може да си прозападен, ако не си тъп по наследство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нищо не му е ясно

    26 Яну 2023 16:17ч.

    Типично номенклатурно ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    26 Яну 2023 11:30ч.

    "Гласове", явно сте блокирали IP-то на И-нет доставчик, което значи, че сте блокирали всичките му клиенти. Заради това днес във форума се вихрят основно тролове. Досадно е да се чете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    26 Яну 2023 11:32ч.

    Въпросът, способни ли са тези танкове да ползват снаряди с обеднен уран? Бяхме свидетели на драстични нарушения на Конвенции, Договори, Споразумения и др. от страна на Украйна. Време е да емигрираме извън Европа-основен театър на военни действия (нищо ново под слънцето), статут: политически бежанци застрашени от жълтопаветната секта в България с полагащите се на всяка диктатура атрибути: "списъци" на неудобни, еднолична цензура на медии и т.н. Поглеждаме картата, България по права линия е само на 200 километра от Крим. Имаме намерениe да отглеждаме здрави деца, с истинска храна и без обеднен уран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз съм ЗА емигриране от Европа

    26 Яну 2023 12:08ч.

    А вещицата Севрюкова призоваваше българите от чужбина да започнат да се прибират от 22/23г до 25/27г., иначе после щяло да бъде късно. Късно за какво точно? Така и не благоволи да уточни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    26 Яну 2023 12:10ч.

    Как някой разумен човек може да вярва на някаква жена, която била казала нещо-си. Недоумявам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Taka си е

    26 Яну 2023 12:59ч.

    Бих емигрилал ако имам яхта само единственото място на планетата кадето да се живее нормално е на някой усамотен остров дето да си ловя риба и засея някой домат и краставица другаде е просто времено бягство от окаяното ежедневие наречено Човешко Общество

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    26 Яну 2023 11:41ч.

    Да допълня, Германия е притисната от "„Онзи-който-не-бива-да-се-назовава“ да даде разрешение на трети страни да предоставят танковете закупени и/или получени под друга форма от Германия. Важен детайл бройката може да стигне хиляда, а не сто или двеста. Действително от около два дена има някакво "чуждо присъствие" в Гласове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ имат специална база в Бахрейн, нещо като ферма за тролове, от където се занимават с този род пропаганда

    26 Яну 2023 14:13ч.

    Защо точно в Бахрейн, не знам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подличко гласче

    26 Яну 2023 12:21ч.

    Великобритания изпраща 14 танка, Германия - 88. 14/88 - тези вече изобщо не се крият. Руснаците не че не знаеха с кого си имат работа - но вече официално е потвърдено. "Ставай, Страна, огромная!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много пари бяха наляти в пропаганда

    26 Яну 2023 13:13ч.

    В Западна Европа, пропагандната машина се обърна рязко срещу Русия преди около 10-тина години, завой на 180 градуса. Всички на 35-40+ години знаят истината, но си мълчат засега. Младото поколение е отрасло с антируската пропаганда и за тях истината за СВО е друга, а не тази която действително е. Вижда се ясно във видеото - поколението на т.нар. клима-активисти го няма. Но скоро ще им изтънеят още портфейлите и това за западно европейците в повечето случай е повод за съпротива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кука

    26 Яну 2023 13:54ч.

    В Ситито в Лондон и на Уолстриит мрат от кеф, отново ще набутат тъпите бюргери в лапите на руската мечка! Еха, трети път! Да вървят да се молят на гроба на Бисмарк, белким стане да ги оправи, ама надали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русията се отдръпва назад

    26 Яну 2023 13:58ч.

    Официални лица в Русия не възприемат това като война 26 Яну 2023 13:51ч. "Днес няма нужда от това [да се промени статусът на специалната операция]. Американците снабдиха афганистанците [MANPADS] Stinger и какво, ние си мислехме, че сме във война със САЩ? Не. Вътрешна работа на всяка държава е какво и на кого продава. Освен това доставихме нашите танкове в различни страни", казва ръководителят на комисията по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов пред RBC. ---> https://www.rbc.ru/politics/26/01/2023/63d23f159a79472099ffd6c6

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песков също заяви, че това не е причина да се обявява война на Германия

    26 Яну 2023 14:06ч.

    По-рано, на 26 януари, говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не обмисля промяна на статута на "специална военна операция" поради решението на западните страни да започнат да доставят танкове на Украйна. "Да, това е нов кръг на напрежение, това издига ситуацията на бойното поле на по-високо ниво. Но това не е причина да се обявява война на Германия и други страни. Ние виждаме това, ще го помним, ще намерим отговори на тези недружелюбни действия към страната ни", каза Песков. Явно, Кремъл осъзнава, че плановее за СВО в Украйна буксуват и е възприела погрешна преценка чрез тази инвазия да успее да се задържи на власт, като не увеличава натиска от вътрешно- и външно-политически критици и опоненти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    26 Яну 2023 14:39ч.

    Треперете орки, света ще ви измете от картата. А Путин е закъсал с парите, щом не може да плати на повече лумпани да веят знамена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    26 Яну 2023 14:58ч.

    В Госдуме предложили изменить статус СВО из-за поставок Киеву танков "Считаю, что сегодня стоит обсудить вопрос изменения статуса спецоперации на Украине, с учетом новых вызовов, стоящих перед нашей страной. Происходящие события уже вышли за рамки обычного военного конфликта. Изменение статуса спецоперации позволит перевести экономику страны на военные рельсы и мобилизовать все ресурсы для общей победы", - заявил депутат Госдумы от Крыма Михаил Шеремет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мобилизовать все ресурсы

    26 Яну 2023 15:16ч.

    т.е. масова могилизация за москалите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    26 Яну 2023 15:28ч.

    Това е в твоя виртуален свят. В реалния - над 100 хил. жертви от ВСУ и около 19 хил. от ВС на РФ - това е информация на BBC, а те не могат да бъдат упрекнати в симпатия към РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    26 Яну 2023 19:02ч.

    До всичко тролова по-горе: Спомнете си как започнаха украинските събития - с банди бродещи по площадите, които викаха гръмогласно "москалите на бесило, москалите на нож!" Подобен тон се вижда и във вашите постове, макар да ви е страх да ги кажете на висок глас на улицата. Сега вижте какво става с бандеровците днес по фронтовете на Украйна. А след победата на Русия, оживелите ги очаква съд. Същата съдба ще имат и тукашните последователи на нацизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хобит

    27 Яну 2023 5:22ч.

    Браво на германците!Дано шествията и демонстрациите в полза на мира да залеят цяла Европа,за да се спре войната и безумното масово убийство хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи