Мъск за Сорос: Той мрази човечеството

Мъск за Сорос: Той мрази човечеството

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Милиардерът Илон Мъск сравни Джордж Сорос с комиксовия герой Магнито. В продължение на много години, образът на Магнито се променя — от суперзлодей до антигерой и дори герой. Подобно на него Джордж Сорос предизвиква доста противоречиви реакции. За едни той е филантроп и поддръжник на демокрацията, за други той е изкусен манипулатор и унищожител на традиционните ценности.

"Той ми напомня за Магнито", написа Мъск в Туитър.

"Той иска да ерозира самата тъкан на цивилизацията. Сорос мрази човечеството", отговори в коментар на друг потребител собственикът на Туитър.

Причината за гнева на Мъск към Сорос обаче може изобщо да не се крие в идеологическите различия между двамата милиардери.

Джордж Сорос доскоро бе един от големите акционери в Tesla. Хедж фондът на финансиста обаче разпродаде всички акции на Tesla, съобщи Business Insider.

Не е ясно какво е накарало Сорос да се раздели с инвестициите си в Tesla. Решението му обаче разклаща доверието в производителя на електромобили и може да бъде последвано от други инвеститори. Възможно е дори това да план за понижаване на цената на акциите на всички публично търгувани компании на Илон Мъск.

Любопитно, но инвестицията на Сорос в Tesla трудно може да се опише като доходоносна.

В зависимост кога той е придобил акциите си, финансистът-филантроп може да е реализирал печалба от 3 милиона долара или загуба от 21 милиона долара. Средния сценарии е за загуба от 9 милиона долара.

През 2018 година Сорос направи финансова инжекция от 35 милиона долара в Tesla на фона на новини за катастрофи със самоуправляемите автомобили на компанията и затруднения в производството в достатъчно големи обеми. По-късно той инвестира повторно в компанията. През 2022 година Сорос закупи нов голям пакет от акции в Tesla. Това стана в момент, когато доверието към Мъск отново бе понижено, след покупката му на Twitter за 44 милиарда долара и стартирането на мащабни уволнения в социалната мрежа.


Източник: "Труд"

 

 

 

 

Коментари

  • Мъск и Сорос

    16 Май 2023 18:59ч.

    Не е далеч от истината Мъск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Май 2023 17:10ч.

    Учат ги още от детската градина, че са богоизбрани и че сме родени да им служим. Омразата постепенно е причина те да плащат на надути балони напр. като Христо Иванов, Боко и сие да управляват вместо тях !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С единия халосай другия.

    16 Май 2023 19:10ч.

    Но сорос е далеч по-злокачествен за света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор Охболи

    16 Май 2023 19:15ч.

    Като се има предвид, че Шорош е действал срещу своите, за да спаси кожата си, може да се мисли, че иска да превърне възможно най–много хора в себеподобия. Никой да няма свое, съкровено, свято нещо. Разбира се, така открито никой не би се съгласил да действа. Трябва да мислиш това, което правиш, за добро. И тук "Отворено общество" внушава от гледна точка на един глобалистки морал, че отваряш крепостта, за да влезе доброто. Коварно, по сатанински. Този е истински "усмихнат злодей", изчадие адово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филантропи?

    16 Май 2023 19:17ч.

    Алчни мошенници, които ограбват народи и държави и след това раздават мизерна част от ограбеното. Гейтс бил филантроп. Натрупа огромно богатство на гърба на хилядите работещи за него. Ако им плащаше заслужаваща заплата, нямаше да е милиардер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    16 Май 2023 23:43ч.

    Филантроп е за ПП/ДБ/ЛГБТ и други човеконенавистни организации!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "унищожител на традиционните ценности"

    16 Май 2023 20:14ч.

    Няма други ценностти, освен традиционни. Кой кретен си е въобразил, че може да преоткрие човешките ценности? Сорос е просто унищожител на всичко човешко, защото той самият не е човешко същество - вгледайте се във физиономията му и ще се убедите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    16 Май 2023 22:47ч.

    100% съм съгласен с Мъск. СОРОС МРАЗИ ХОРАТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той Мъск щото

    16 Май 2023 23:14ч.

    е влюбен в тях. Един дол дренки са сичките от световния Олимп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човечеството (в един глас):

    16 Май 2023 23:21ч.

    И ние сорос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мрази човечеството, благодарение на което е станал милиардер, това нова нормалност ли е?!

    16 Май 2023 23:27ч.

    И второ, щом Сорос мрази човечеството да върви при марсианците. Мистър Мъск метай деди на совалката и го изкарай далече из Вселената. Ще е световна сензация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Май 2023 23:30ч.

    И човечеството мрази сорос... танто за кукуригу ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • винкело

    17 Май 2023 1:26ч.

    Тоя сатанист мрази всичко и всички, и иска да ни затрие. С бай гейтс са партия. Единия действа на биологичния фронт, другия - на финансовия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    17 Май 2023 1:53ч.

    защото е стар и дните му са преброени, а наоколо толкова хора които ще продължават да живеят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страполена Кирува

    17 Май 2023 6:25ч.

    Много народ из лудницата има достъп до Интернет...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мрази, не мрази.

    17 Май 2023 7:01ч.

    "Блатото" побеждава. Юни чакаме решението на Фед, дали ще въведат цифровата валута в САЩ - най-голямата измама на 21 век, защото не е валута, а софт. За мен цифровите валути са: Световен Финансов Преврат. Дори Русия въведе пробно цифровата рубла - април в 4-ри области. В България ударно приемат промени за дигитални услуги: преструктуриране пощи - мястото за получаване на пари кеш на държавно ниво (банкоматите постепенно ще започнат да изчезват), дигитални общи събрания-ЗУЕС, вчера са внесли предложение за дигитални трудови книжки, паспортите с биометрични данни - засега отпечатъци, вероятно предстоят нови изисквания, електронни здравни досиета - до които всеки нахален бюрократ без мед. образование ще си вре носа, въвеждане на умни градове. Готвят забрани на алтернативни частни крипто валути, очакваше се. В България е тема "табу" цифровият концлагер, предстои огромна безработица. Поглеждам към книгите, все още на материален носител и знам, че децата ми няма да познаят усещането да прелистваш страници, или да познаят моливът и химикалката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колонел Кассад

    17 Май 2023 9:16ч.

    Говори се, че в един концентрационен лагер от онези за евреи и руснаци едно унгарче, шорош, с невероятно желание е вадило златните зъби на убитите хора....как може да е нормален човек, дори след 75 години?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сорос за Украйна

    17 Май 2023 10:09ч.

    Със специалното участие на Байдън и Обама: https://twitter.com/karma44921039/status/1658369389123579904

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    17 Май 2023 15:10ч.

    Сорос е рептил. Ама само той да беше. Решени са затрият света койт познаваме. И Бъфет и Шорош и Швааб все старци пиещи адренохром за вечна младост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи