Мъск сравни идеята за влизане на Украйна в НАТО с ядрен апокалипсис

Мъск сравни идеята за влизане на Украйна в НАТО с ядрен апокалипсис

Илон Мъск смята, че влизането на Украйна в НАТО ще бъде началото на филм за ядрен апокалипсис, съобщава ТАСС.

"Това буквално е началото на филм за ядрен апокалипсис“, написа той в социалната мрежа X (бивш Twittet) под публикация с видеозапис на реч на Антъни Блинкен и украинския външен министър Дмитрий Кулеба, по време на която шефът на Държавният департамент заяви, че Украйна „ще стане член на НАТО“.

Мъск приложи към коментара си линк към откъс от игралния филм „На другия ден” (1983) с кадри от измислена ядрена война между СССР и САЩ. В сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг повтори, че Украйна трябва да стане член на алианса, но каза, че не знае кога ще стане това.

През септември 2022 г. Украйна подаде молба за ускорено присъединяване към НАТО, а на срещата на върха на алианса във Вилнюс през юли 2023 г. получи уверения, че ще бъде приета, „когато бъдат изпълнени необходимите условия“. Не е посочена дата за приемането ѝ. Сега организацията включва 32 държави: почти всички европейски страни, Канада, САЩ, Турция. Босна и Херцеговина участва в програмата за приемане на нови членове в алианса. За да влезе в НАТО, една страна трябва да изпълни условия по индивидуален план, да няма териториални спорове и да приведе въоръжените си сили в съответствие със стандартите на алианса.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • поглед

    05 Апр 2024 12:02ч.

    Мъск спасявайте се в Аржентина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    05 Апр 2024 12:06ч.

    Споко, УСрайна никога няма да влезе в НАТО и това го знаят всички. Абсолютно всички. Просто, няма как да стане, защото ако дори допуснем, че се случи, това означава автоматично краят на НАТО и не само...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    05 Апр 2024 12:30ч.

    "Споко" ... Какво е спокото на това, че Украйна няма да влезе в НАТО, след като НАТО влиза в Украйна?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    05 Апр 2024 19:48ч.

    Няма никакво споко за Европа и особено за Източна. Американците никога няма да жертват Ню Йорк, Вашингтон, Бостън и т.н. заради Рига, Варшава, Букурещ, Варна та дори Париж и Лондон. Щото като тръгнат еврпейците да се бият в Украйна това вече е война на европейците с Русия и никой не знае кога руснаците ще решат че е време да натискат кнопки на други оръжия. Дано и тоя път се отървем, но като ги гледам нашите началници как се напъват пред тяхните си началници нещата не са хич весели. Всъщност май вече няма кой да спре носещият се с бясна скорост европейски влак в пропастта. Щатите, Русия, Китай седят на брега на реката. Европа вече няма нищо. Технологиите бягат в Щатите и Китай. Суровините от Русия си ги отряза сама. Ще остане не лош туристически резерват. И ние пак ще сме от страната на булката. Умеем го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    05 Апр 2024 13:59ч.

    "Изпусни питомното, та гони дивото" - народна мъдрост. Хитрецът Жужо през 2014 г. не реши въпроса с укрия, въпреки много блъгоприятните обстоятелства. С хитрувания, заради интересите на разни олигарси, с недоносените пазарлъци с лъжовните западняци, Жужо ще я докара до ТСВ с термоядрено оръжие. Наглосаксите отдавна трябваше да получат ритник в муцуната, за да се освестят поне малко. Не го получиха и продължават безумно да дразнят Мечока. А Мечокът, дали от глупост или от леност, продължава да се потрива и да се надява на нови лъжовни договорености. Вече ми писна да гледам жалката картинка от нахални джафкащи шавки и смотания "добряк".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    05 Апр 2024 14:22ч.

    Абе стига глупости де Путю и ядрен апокалипсис ? Та от тая страхлива пизда даже и арменците не се боят. А запада отдавна го научи и се подиграват с пиздюхата и червените му линии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    05 Апр 2024 19:35ч.

    Разликата между мен и Мъск е че мога да пиша всякакви глупости безплатно, докато на него му се наложи да плати четиридесет и кусур милиарда за да не го трият. И после викате , че да си неприлично богат било голяма работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи