Мъск ще подкрепи за президент съперника на Тръмп Рон Десантис

Мъск ще подкрепи за президент съперника на Тръмп Рон Десантис

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Милиардерът Илон Мъск обяви, че ще подкрепи републиканеца Рон Десантис, ако губернаторът на Флорида, спечелил наскоро втори мандат, се кандидатира за президент.

"Предпочитам следващият президент да бъде някой, който е разумен и е центрист. Надявах се правителството на Байдън да се окаже такова, но засега оставам разочарован", написа Мъск в Twitter. В следващо съобщение в социалната мрежа той отговори с "Да" на въпрос дали би подкрепил Десантис на президентските избори през 2024 г.

"Напомням, че бях голям привърженик на тандема Обама-Байдън в президентството и с неохота предпочетох Байдън пред Тръмп", написа новият собственик на Twitter.

Преди завършилите частични избори в САЩ, Мъск категорично подкрепи Републиканската партия на Доналд Тръмп. След това финализира сделката с Туитър и свали ветото върху акаунта на Доналд Тръмп. Бившият президент обаче отказа да се върне в социалната мрежа и сега мнозина се питат дали пък Мъск не си отмъщава на Тръмп. 

Всъщност, още през юни Мъск обяви, че е склонен да подкрепи Десантис на президентските избори през 2024 г., и тогава добави, че губернаторът на Флорида би победил с лекота Байдън. Помолен в онзи момент да коментира подкрепата на Мъск, Десантис се пошегува по следния начин: "Приветствам подкрепата на афроамериканците, какво да кажа." Мъск, който е бял, е израснал в Южна Африка.

Десантис е особено популярен сред консерваторите с това, че оглави културните войни по въпроси като расата и пола. Управлението му като губернатор беше белязано от съпротивата му срещу здравните мерки, свързани с пандемията, прокарването на закон за ограничаване на обсъждането на ЛГБТ въпроси в училищата и враждата му с Walt Disney.

На частичните избори Десантис победи съперника си от демократите Крис Крайст с почти 20-процентна преднина и бе преизбран за губернатор, с което затвърди статута си на изгряващата звезда на Републиканската партия, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

 • А от къде знаете, че е "съперник" ?

  26 Ное 2022 18:02ч.

  Ами ако Тръмп оттегли своята кандидатура и подкрепи Де Сантис ? Или пък последният откаже да се кандидатира ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пена

  26 Ное 2022 21:59ч.

  Пак има проблем с превода... Въпроса е не кого от двамата ще подкрепите, а "Бихте ли подкрепили ДеСантис?". Всъщност това е част от размяната на реплики, свързана с факта, че Мъск върна профила на Тръмп, защото смята, че няма законово нарушение да бъде премахнат профила на действащ президент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи