Мъск нарече "безумие" размера на американската помощ за Украйна

Мъск нарече "безумие" размера на американската помощ за Украйна

Илон Мъск разкритикува пакетния законопроект на Сената на САЩ, който предвижда отпускането на повече средства за подпомагане на Украйна, отколкото за защита на собствените граници на САЩ от наплива на нелегални мигранти.

„Продължаването на изпращането на толкова много пари в Украйна без никаква отчетност и без видим край е безумие“, написа той в социалната мрежа X (бивша Туитър). Така Мъск коментира поста на Вивек Рамасвами, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия, който обвини Сената на САЩ, че се опитва да отпусне средства на Украйна в ущърб на защитата на границите на САЩ от нелегални мигранти. „Първият „законопроект за сигурността на границата“ предвиждаше три пъти повече средства за защита на украинската граница, отколкото за защита на нашата собствена граница. Той се провали и [сенаторите] се опитват да прокарат същия законопроект за финансиране на Украйна, но този път с нулеви средства за защита на нашата граница", пише Рамасвами.

На 8 февруари пакетният законопроект за подпомагане на Израел и Украйна, който не съдържа разпоредби за затягане на мерките за контрол на южната граница на Съединените щати, премина първото процедурно гласуване в Сената на Конгреса на САЩ. Той предвижда отпускането на допълнителни бюджетни средства в размер на над 95 млрд. долара. От тях сенаторите предлагат да бъдат отделени 60,06 млрд. долара за Украйна, а 14,1 млрд. долара за помощ на Израел. Сега законопроектът ще бъде разгледан в горната камара на законодателния орган.

В сряда подобна инициатива с 20,23 милиарда долара разходи за охрана на границата с Мексико не успя да премине процедурно гласуване в Сената, посочва ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Ъъъъъъъ

    08 Фев 2024 23:08ч.

    Интересно, какво очаква Мъск от един циганин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво, какво

    08 Фев 2024 23:29ч.

    каквото ние българите от Иван Костов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Фев 2024 14:26ч.

    ами спри воините по света те тръгват от вашата територия сащ са инкубаторът на интригите и воините и после са първи миротворци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи