Марко Одермат спечели гигантския слалом в Банско: Организацията тук е на много високо ниво и публиката е прекрасна

Марко Одермат спечели гигантския слалом в Банско: Организацията тук е на много високо ниво и публиката е прекрасна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Спечелилият гигантския слалом за световната купа, който се проведе днес в Банско, Марко Одермат похвали организацията и публиката в българския курорт. За 26-годишният швейцарец това бе 9-а поредна победа в тази дисциплина.

"Радвам се, че съм тук и че постигнах първата си победа в Банско. Организацията тук е на много високо ниво и публиката е прекрасна. Усещаш как тя се вълнува от състезанието. Искам да я поздравя. Опитвам се винаги да печеля. Понякога това е по-лесно, понякога е по-трудно и разликите са съвсем малки.

Надявам се, че този сезон няма да има кой да ме победи. Ще направя всичко, за да не се случи това. Но предстоят още много състезания, на много писти и при различни състояния на снега. Сезонът е дълъг и конкурентите ми ще използват шансовете", сподели Одермат на пресконференцията.

"Винаги е забавно в България. Харесва ми да спечеля тук. Харесва ми да съм тук. Забавно е да караш ски и да има различни трасета. Опитах да покажа най-доброто от себе си и да карам възможно най-добре. Усещах се добре на снега. Това беше ключово", каза Одермат. 

"Наслаждавам се на всяко състезание тук. Всяка година е все по-добре. За мен е специално да бъда тук", завърши той. 

Марко Одермат бе награден от министъра на туризма Зарица Динкова

Хиляди фенове на зимните спортове са в Банско, за да подкрепят родния и световен ски елит

„Провеждането на стартовете от Световната купа по ски в Банско е изключително признание за зимния ни туризъм и доказателство, че инвестициите и положените усилия за развитието на зимните спортове са високо оценени“, каза министър Динкова.

По време на официалната церемония по награждаване министър Динкова подчерта, че събития като Световната купа по ски в Банско и Световната купа по сноуборд в Пампорово са от изключително голямо имиджово значение за страната ни и зимните ни курорти. „Горда съм от факта, че 100 млн. телевизионни зрители в цял свят ще видят прекрасните условия за зимни спортове в Банско“, подчерта Зарица Динкова.

Министърът на туризма отправи благодарности към всички участници, организатори и спонсори, като за пореден път подчерта ангажимента на правителството към развитието на спорта и туризма в България. „Използвам момента, за да поздравя и организаторите на днешния зимен празник – Българската федерация по ски, която тази година чества и своята 100-годишнина“, каза още министърът на туризма.

Утре в Банско ще се проведе и слалом с участието на Алберт Попов и Калин Златков.

Източници: Министерство на туризма, "24 часа", Gong.bg, sportal.bg

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи