Марияна Безуглая: Какъв F-16 в Украйна? F-16 няма да променят нищо

Марияна Безуглая: Какъв F-16 в Украйна? F-16 няма да променят нищо

Изтребителите F-16, които западните страни планират да прехвърлят в Украйна, могат да бъдат унищожени по същия начин като Су-27 на украинските въоръжени сили на летище Миргород. Това заяви депутатът от Върховната Рада Марияна Безуглая, съобщава ТАСС.

"Вие не оправихте ситуацията с безопасността на нашите самолети, с противовъздушната отбрана“, обърна се тя към главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски в Telegram. Безуглая го упрекна за липсата на укрития за самолети на украинските летища. „Какъв F-16? F-16 няма да променят нищо, в най-добрия случай ще бъде увеличена противовъздушната отбрана и постоянна мишена“, написа тя.

В същото време тя зададе въпроса на главнокомандващия на украинските въоръжени сили дали е подготвил инфраструктура за западните изтребители.

 

По-рано руското Министерство на отбраната съобщи, че руските въоръжени сили с помощта на ракетен удар „Искандер-М“ са унищожили пет и са повредили два Су-27 на украинските въоръжени сили на летище Миргород в Полтавска област. Според Москва с този удар украинската авиация е претърпяла едни от най-скъпите загуби от началото на специалната военна операция в Украйна.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ...

    02 Юли 2024 19:44ч.

    Ф-16 няма да решат нищо от военна гледна точка, но тяхната цел е провокация с излитане на тези самолети от летища в територията на Румъния, Полша и/или България, евентуален удар на Русия по тези летища и задействане на член 5 на НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2790

    02 Юли 2024 19:56ч.

    Крайно време е руснаците да разкрият този блъф с чл. 5, който не значи абсолютно нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даааа

    02 Юли 2024 22:39ч.

    Обаче Владимир Владимирович е един жалък либерал, проточил конфликта 10год. Как се води СВО е друга тема. Вместо да бъде унищожена завинаги идеята за украйна, конфликтът ще бъде временно замразен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    02 Юли 2024 23:02ч.

    Тази девойка явно е спец по бойните самолети ................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Типична руска дебела девка

    03 Юли 2024 0:44ч.

    кой я излъга, че е арийка като монархофашиста или баба Слава Манякиева?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колко моста на Днепър удариха руснаците ?

    03 Юли 2024 8:10ч.

    Докато договорената война прави кинти, ви занимават с глупости. Естествено че Ф 16 няма да промени нещо, нито една съвременна война не е спечелена от въздуха. Освен това Ф 16 и в най-модерните си версии /а не такива готвят за Украйна !/ не превъзхожда руските Су 27 , Су 30 , за Су 35 и Су 57 не говорим изобщо. Освен това руската ПВО ще ги поразява на стотици километри от фронтовата линия. Освен това Ф 16 няма и бази където да каца в Украйна или да презарежда, така че трябва да лети на мисии с допълнителни подкачени резервоари с гориво. И с намален боен товар. И с ограничено време да остава във въздуха...Така че депутатката от Радата е напълно права.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1234

    03 Юли 2024 17:51ч.

    Да,и е спец по "вдигането"на самолета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Юли 2024 19:51ч.

    Грипен ще скъсат продажбите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократа с Тротинетката

    02 Юли 2024 19:51ч.

    Врътката е че Ф16 ще излита от Румъния и Полша с американски летци и американски ракети. Ще пуцат от много далеч и ще бегат през глава. А Зелю след като вече е заложил украйнските поля и това което се намира под тях, сега ще заложи и задниците на украйнките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Юли 2024 19:58ч.

    Врътката е че няма авиация за директна подръжка на фронта. То и при руснаците намалява армадата от су25, които изнасят основното бойно натоварване, но на украинците им трябва нещо с което да спрат ФАБ.При това без нужда от изпрахосмукачени писти и дни за следваща мисия Някой трябва да попита за чий са ни ефките, при все че и без война нямаме годно летище от което да оперират ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    02 Юли 2024 20:18ч.

    Не си разбрал.Врътката е следната:Ф-16 излита от някоя съседна страна,каца за малко на някое украинско летище,излита наново,стреля или върша там някаква дяволия и се прибира отново на запад.Това са измислили западняците за да изкарат самолетите украински и излитащи от украинско летище.А всички други дейности като поддръжка,зареждане с гориво и оръжия,ремонти и др. ще се извършват в натовски държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А-10 Тъндърболт са единствения западен самолет, който може да се сравнява със Су-25. (Без зареждането с танков дизел де)

    02 Юли 2024 20:21ч.

    Евтин (като за американки самолет), дуракоустойчив и издръжлив (със същата забележка), ремонтопригоден на къра. Накратко, в него няма никакъв келепир нито за производители, нито за генерали. Затова военните се опитват да ги бракуват всичките от години, а от Конгреса не дават (защото знаят, че следващия ще е златен).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократа с Тротинетката

    02 Юли 2024 20:41ч.

    Мите те сега правят същото, но даже не кацат прелитат ниско над пистата. Призрак, част от арсенала са далекобойни ракети въздух, въздух. Някой неща се подразбират, както и че всичките разходи ще се пишат на сметката на Украйна. За Зеленски писането на тефтера не е проблем, като му дойде времето кеши парите и бяга на частен остров. Да му мислят тия на които ще се даде сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще пуцат от много далеч и ще бегат през глава

    03 Юли 2024 8:19ч.

    Какво точно ще "пуцат от далече" ? Бихте ли изредили номенклатурата на въоръжението , което може да се подкачи на Ф 16 , и какво от това въоръжение може да "пуца от далече" , щото аз не се сещам ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пилот щурмовак

    03 Юли 2024 8:31ч.

    А 10 е наистина много здрав и защитен щурмовак. Но става за войни с неравностоен съперник - Виетнам, Ирак, разни партизани... За Украйна не става по очеизвадни причини и затова няма да го видим там. Прекалено е бавен. Няма да устои на мощната руска ПВО , както и на изобилието от ПЗРК. Всяка устойчивост си има граници, А 10 може да поеме вълнА от стрелкови попадения, дори отделни ракетни попадения, може да долети с един двигател до базата си, с откъснати парчета от крилата и фюзелажа, надупчен на решето (пилотът е защитен от титанова броня)... И все пак ако му ударят, примерно и двата двигателя - загива. Ако оперението се разбие до степен на неуправляемост - загива. Всичко това гарантирано ще му се случи в Украйна. Освен това и ползата от А 10 в тази война няма да е особено голяма. Силата му е да помита бронетанкова техника на противника, а такава се ползва в ограничени количества на предната линия. Да прави полети само да пуца по пехота, скрита в лесополоси-те , не си струва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиране на КАБ (не ФАБ)

    03 Юли 2024 8:43ч.

    За момента ситуацията за ВСУ с КАБ-овете не е добра. Руснаците пускат до 100 КАБ-а на денонощие и украинските загуби са смразяващи. Западни военни наблюдатели обсъждат с "тревога" и търсят решение ? Ф 16 едва ли е решението по ред причини. КАБ-овете се пускат от 60-80 км отстояние от целите, което значи че руските СУ 34 правят "разворот" достатъчно далеч от линията на съприкосновение и украинските средства за ПВО . Дори "Пейтриът" не вършат работа на 90-100 км. отдалеченост. Освен това не става дума за руски атаки дълбоко в украински тил, където наземната поддръжка е украинска и руска авиация да лети над вражеска територия. Става въпрос за фронтовата линия , 10-20-30 км дълбочина, където украинската ПВО не е "безусловен господар" в небето, където има много руска РЕБ , а дроновете са навсякъде... Начините да се спре руския "терор" над ВСУ с КАБ-овете е комплексен. Да се засили още и още прифронтовата ПВО на ВСУ . Да се рискува с ЗРК-и непосредствено на бойната линия. И да се търси изравняване на силите във въздуха, въздушни боеве около и над фронтовата линия, опити на украинските ВВС да навлизат в руското пространство и да "пресрещат" носителите на КАБ на "ракетно разстояние"... Всичко това към момента е фантазия, няма как да стане в обозримо бъдеще. Това е възможно само ако САЩ директно се включат във войната с цялата си въздушна мощ, а това въобще няма изгледи да стане. По-скоро спекулацията с Ф 16 е кьорфишек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каца за малко на някое украинско летище

    03 Юли 2024 8:46ч.

    И какво става, ако докато Ф 16 е във въздуха руснаците ударят с неголям удар това "малко летище" и му изровят пистата ? Къде ще каца /за презареждане/ Ф 16 ? На някоя украинска нива ? Или в Черно Море при делфините ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко са далекобойни далекобойните ракети ?

    03 Юли 2024 8:52ч.

    На какво разстояние от фронта трябва да се приближат Ф 16 та да има някакъв смисъл да изстрелват "далекобойни ракети" за въздушен бой с хипотетични руски МФИ ? Каква е вероятността от попадение примерно от 150 км в насрещен курс ? А в догон ? Ако отсреща руския МФИ има свръхманевреност /а СУ-тата имат такава/ , и ако руснаците имат достатъчна наземна радарна поддръжка, РЕБ и други свръзки, колко руски МФИ ще бъдат свалени ? Отговорът е - НИКОЛКО. Ф 16 може да свърши някаква работа единствено срещу руските крилати ракети , и то не е сигурно. За въздушен бой, при сегашната ситуация над фронтовете, е обречен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Юли 2024 20:05ч.

    Умна девчина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    02 Юли 2024 20:20ч.

    Умна,ама народа я нарича "безумная".А иначе си е просто говореща каквото и наредят пионка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • депутатката не само е умна

    03 Юли 2024 8:22ч.

    Но и говори НЕслучайни неща. Информационното пространство на хохлите започва да пропуска реалистични новини и да ги подготвя за това което ИМ готвят... Силно се съмнявам че ще гледаме Ф 16 над Украйна по куп причини, изброени по-горе. Сега е време укро-населението да започне да се открехва по въпроса. След като се нагледахме на договорената война, подготвят почвата за договаряне на мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексатдър

    03 Юли 2024 8:31ч.

    Колкото и да си тъп след толкова отнесен бой поумняваш ! Украинците са на път ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • след толкова отнесен бой поумняваш

    03 Юли 2024 8:57ч.

    Поумняваш, но по трудния начин. Не случайно кмет на Киев е Кличко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи