Мария Захарова: Крайната цел на САЩ в играта с Украйна не е Русия, а Китай

Мария Захарова: Крайната цел на САЩ в играта с Украйна не е Русия, а Китай

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Не Русия е крайната цел на САЩ в играта с Украйна, а Китай. Това заяви в интервю за ТАСС говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. Според нея във Вашингтон са силно раздразнени от икономическия възход на Поднебесната.

Захарова подберта още, че мирните инициативи за уреждане на украинския конфликт, предложени от различни страни, съдържат идеи, които биха могли да сработят. Тя отговори утвърдително на въпрос дали има изпълними идеи в плановете за мир, предложени от други страни.

"Благодарни сме на всяка страна, на всяка държава или обществена фигура - ​​защото много инициативи бяха предложени лично от видни фигури, интернационалисти; благодарни сме на всеки, който говори за мир, който говори за мирно уреждане и който иска да бъде полезен по този въпрос", посочи Захарова.

"Има интересни идеи, които може да проработят. Има идеи, които са в синхрон с нашия подход, като например китайската инициатива", продължи тя.

Захарова подчерта, че основният проблем е, че подобни инициативи се блокират "от режима в Киев, който си забрани" да води каквито и да било преговори с Русия.

"Всичко това беше блокирано от украинския президент Володимир Зеленски, защото тази концепция беше изложена от Вашингтон. Вашингтон преследва концепцията "убийте възможно най-много руснаци". Тя беше изразена от видни представители на политическата върхушка на САЩ, като бившия президент на САЩ Джордж Буш-младши и сенатор Линдзи Греъм", отбеляза Захарова.

Говорителят на руското външно министерство добави, че Вашингтон се придържа към концепцията за пълно световно господство и стратегическо поражение на Русия.

"Те говореха за това и го определиха като разчленяване. Но сега по някакъв начин се опитват публично да се върнат назад - имам предвид направени по-рано коментари и концепции от страна на американски дипломати - тъй като вече твърдят, че това не е разчленяване на Русия, а наказание", отбеляза тя.

Захарова подчерта, че въпросът не е за същността на предложените инициативи, а за неспособността на Украйна да върви към мир поради забраната от страна на Вашингтон. По нейни думи САЩ имат съвсем различно виждане за бъдещето на Украйна.

Захарова заяви, че САЩ нямат интерес от една процъфтяваща и все по-независима Украйна, тъй като гледат на тази страна като на инструмент за влияние върху Русия и региона като цяло.

"Следователно виждаме съответната проекция върху Китай и Европейския съюз", продължи тя. "Това е така, защото Русия изобщо не е крайната цел за Вашингтон в тази игра. Тяхната цел определено е Китай, тях (САЩ - б.р.) ги влудява темпът на икономически растеж на Китай, с тяхното технологично развитие, с техния независим курс, с техните възможности, с тяхната решителност, с тяхното сключено партньорство с други страни", изтъкна Захарова.

"Освен това те (САЩ - б.р.) унижават и създават проблеми на Европейския съюз, а ги смятат (ЕС) за надеждни партньори, съюзници и скъпи приятели", добави Захарова.

Източници: news.bg, РИА Новости

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Европа и САЩ трябва да изчезнат от историята

    17 Юни 2023 21:53ч.

    Почвайте ги по-сериозно вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отговорът, чрез произведение на изкуството

    17 Юни 2023 22:10ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=vunoldnSJ4Y

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдам

    17 Юни 2023 23:03ч.

    Не знам, дали останаха хора, които да разберат накъде се носи шейната на Висоцки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шейната, ако се носи..

    18 Юни 2023 22:27ч.

    или е на гръб или е надолу..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    17 Юни 2023 23:07ч.

    То не че не е вярно, но напоследък нещо витиевато го дават в изказванията.. и тя и Путин. Все такива от сорта: ама тя не че Русия нещо е направила, те просто нещата са такива. Е такива са, ама и вие сте шило в торба. И не че искате империя, ама друго си е поне околните да може да таковате безплатно...или почти. Изобщо и едните и другите все роби търсят разликата е в предлагането. Едните роби, промити мозъци в изобилие от боклуци, към които колкото по се стремят, толкова по се поробват. А другите умни бедняци презиращи хедонизма на първите. И двата варианта са доста ограничаващи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май не е така

    17 Юни 2023 23:10ч.

    Целта е Сибир. Искат Сибир и то отдавна,много отдавна.Още Мадлин Олбрайт го заяви в прав текст. Европейската Русия не ги интересува. Само Сибир, най-вече това, което е в недрата му. Само богатствата на Сибир ще ги извадят от дълговото блато, в което затъват скоростно. Руснаците не го ли знаят това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сибир е обещан на Китай, бе

    18 Юни 2023 1:31ч.

    Хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    18 Юни 2023 2:40ч.

    олбрайт каза, че Русия трябва да се редуцира на 15 милиона и територия колкото Московска област

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    18 Юни 2023 2:33ч.

    при съотношение 1:4 не може да се спечели война

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Захарова болтает...

    18 Юни 2023 12:45ч.

    Какъв мир, какви 5 рубли ? Върви война / а не "СВО"/ и нещата са такива че никоя от двете страни не може да даде заден ход. Ако Русия сключи примирие и изтегли войските си до границите от 24-ти февруари 2022 или, недай Боже, до старите граници на РСФСР - в Русия ще настъпи хаос ! Нищо чудно шапките да извършат военен преврат и да пометат продажната кремълска измет ! И с основание. За чий хрен се води тази война, за чий хрен са загинали десетки хиляди руснаци, за да се върнат руските сили на изходни позиции ? Едно примирие какво ще закрепи, "денацификация" и "демилитаризация" в Украйна, или напротив - 20 милиона ултравраждебно население ? По-нацистко от всякога управление в Киев ? Свръх-милитаризирана територия, ВСУ нагъчкано със западна техника, полски, балтийски и всякакви военни на терен ? Американски оперативни ракети в Харков ? ПРО на 500 км. от Москва ? ... Това ли бяха целите на СВО ? Естествено ,примирие при такива условия би означавало катастрофа за Русия. То е съвършено неприемливо, и ако все пак видим такова - значи Путин /или там каквото се крие зад образа "Путин"/ е предател, по-голям и от Горбачов... Така че инициативите на китайци, африканци, и който и да е друг посредник, в които се говори за "ИЗТЕГЛЯНЕ НА РУСКИТЕ ВОЙСКИ"са абсурд. Те биха довели до хаос в Русия и съвсем реална угроза / а не сегашните празни брътвежи/ от Трета Световна Ядрена Война. Не мисля че "договорняка" включва такава опция. Основната превенция на договорняка на сатанистите с подизпълнителите в Кремъл е СВО да се води на приливи и отливи. До тогава, докато са се договорили. И две неща !! Да не се пипа ядреното копче ! Да не се допускат руските силоваци и патриоти да поемат властта в Кремъл ! Двете изисквания са в пряка връзка по между си. ... Другата крайна хипотеза - пълна руска победа, също е невъзможна. Русия към момента не е мобилизирана като държава, като нация, за Победа. В Москва и СПБ животът си е безметежен, магазините пращят от стоки, ресторантите са пълни, войната не се усеща по никакъв начин. Руснаците днес не са нация готова да воюва истински, да дава жертви, но да стигне до Победата. Мнозина руснаци схващат добре че са поставени от управляващите ги в "договорняк", това демотивира. Сегашната администрация във Вашингтон няма пълномощия да сложи край на конфликта. Той ще се влачи и през 2024 - напред, назад... Прогноза. Кукловодите с рогата и косматите опашки ще упълномощят следващата администрация /Де Сантис, Кенеди ... или черт знает кой/ да оформи примирието в 404. Но не се радвайте. След това ни чака нова сатанистка серия от сериала "NWO 2030"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи