Мария Габриел: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ

Мария Габриел: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Замразяваме преговорите. Всичко си има граници. Не мога да приема демокрация да се гради на базата на лъжа", това заяви на брифинг Мария Габриел. Става дума за начин на управление, който е в разрез със всички европейски практики. Неприемливо е навън да се говори едно, а след това друго, посочи още Габриел. Тя добави, че България не е параван, а суверенна държава.

Задавам си въпроси това ли е виждането как се правят избори, добави тя по повод записите, разпространени от Радостин Василев. В тях глас, за който се твърди, че е на Асен Василев, казва, че местният вот наесен щял да се прави със служби, който "Продължаваме промяната" държи.

"Неприемливо е да се говори едно по време на преговори, а друго навън, навън са лъжи. Изводът ми е, че те вече и вътре не могат да бъдат приемани сляпо за истина. С цялата ми симпатия към стойностните хора от ПП-ДБ, смята, че това е неприемливо и към тях. Второ неприемливо е, дори да има някакво съмнение, че България е параван, България не е параван, а суверенна държава. Ние имам европейски и евроатлантически партньори и аз ги ценя", заяви тя. 

Габриел се обяви за експертно правителство, което, според нея, би срещнало най-голяма подкрепа. Но поиска да има гаранции за такова.

"Замразяването на преговорите означава, че те могат да бъдат размразени", поясни Габриел. И посочи, че извинението не трябва да е към нея, а към българските граждани. "Ето това ще предупреди дали замразяването ще се превърне в размразяване или ще отидем към третия вариант", поясни тя.

"Преговорите ще бъдат размразени, когато видим гаранции за експертно правителство. Трети мандат не виждам как ще стане. Изборите са много по-честен вариант", посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И добави, че така щяло да се види дали го е страх да остане без имунитет.

Да тръгнем от ала-бала с президента, каза зам. шефът на ГЕРБ Томислав Дончев. Посочи, че от партията са направили всякакви компромиси. Съгласили се правителството да се прави с мандата на вторите, да има техни кадри. Едно е компромис, друго е войстващ болшевизъм, посочи Дончев. И каза, че който щял да прави кабинет, с кръв се заканил, че ще прави чистки. Нямало нищо демократично в това и от чутото щяло да се прави "демонтаж на държавата".

Казала съм на акад. Денков, че замразяваме преговорите, отговори на журналистически въпрос Мария Габриел. И поиска гаранции, за да се подновят те. 

"След като победихме два пъти поред на изборите, и поотделно, и заедно, и с машини, и без машини, след преговорите, поехме ангажимент да се върне машинното гласуване", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира, че под "ала-бала" е разбрал далавера с машинния вот. Поиска да се купят машини като тези в САЩ. "Приемаме, че там е най-голямата демокрация", аргументира се лидерът на ГЕРБ. "Гласуваш си на бюлетина, слагаш я на четеца, вечерта в 21,30 часа имаме резултати", посочи Борисов как ще става гласуването.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ завърши заседанието, на което трябваше да изслуша Мария Габриел и да реши ще има ли кабинет "Денков - Габриел" и при какви условия. Ще има ли промяна в новата формула за управление след разпространените от Радостин Василев записи от заседанието на Националния съвет на "Продължаваме промяната", в които мнозина от ГЕРБ видяха унижение за Габриел, лидерите и партията им. 


Източници: "24 часа", dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • forsvaret

    27 Май 2023 20:33ч.

    Броячната машина се манипулира по-лесно от мадуровките дори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Замразяваме преговорите. Всичко си има граници. Не мога да приема демокрация да се гради на базата на лъжа", това заяви на брифинг Мария Габриел.

    27 Май 2023 20:53ч.

    Ма, Миме, излишно е да се напрегаш. Доскорошната ти шефка била казал по повод еврото на Кико Мозъка, че в ЕС моралът не бил всичко, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В САЩ ползват венецуелски машини

    27 Май 2023 22:58ч.

    За държавни избори машини не се ползват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • естествено, че ги замразявате

    27 Май 2023 23:30ч.

    Две мафиотски групировки се състезават брутално, кой да вземе по-голямо парче при подялбата на държавата през съставяне на ощо правителство. Всеки мисли, че се е минал или ще го минат (не без основание) Каквито и договорки да са имали за “изпирането” на Борисов, след чутото от записите, остава съмнението, че си правят с него “ала-бала” като с президента. Щом ще сменят със свои хора всички шефове в МВР и службите и ще изберат свой Главен прокурор, Борисов заминава на пързалката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така започна всичко в Украйна

    27 Май 2023 23:36ч.

    Помните ли как линчуваха Главния прокурор в Украйна след Майдана и как нацистки мафиотски групировки направиха правителство. Всичко се повтаря по един и същ начин. Този почерк ми е познат. Сорос плаща, Козяк ръководи, “шарлатаните” изпълняват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..."поехме ангажимент да се върне машинното гласуване",

    28 Май 2023 8:51ч.

    каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред кого ис каква цел Борисов е поел ангажимент да се върне машинното гласуване??? Поиска да се купят машини като тези в САЩ. "Приемаме, че там е най-голямата демокрация", аргументира се лидерът на ГЕРБ. "Гласуваш си на бюлетина, слагаш я на четеца, вечерта в 21,30 часа имаме резултати", посочи Борисов как ще става гласуването.====== Значи Борисов на юнашко доверие приема пред амариканската амбасада в София, че опорочените и оспорвани избори в САЩ били най-честните!!?? Ти да видиш! Значи според Борисов, основателят на "Граждани за европейско бъдеще на България (ГЕРБ) в цяла Европа изборите не са толова честни, колкота са опорочените и оспорваните избори в САЩ? Защо тогава не си прекръсти едноличната партия на "Граждани за американско бъдеще на България (ГАРБ)? Истината с машинките е проста. Те са предназначени за тотална фалшификация на всеки едни избори, зашото попълваш бюлетината, машикната я чете и вади такъв резултат от класуването, какъвто е програмиран от центъра за машинни фалшификации, а той винаги е в САЩ. Местният му офис обикновено е "Информационно обслужване" АД (не е на 100% държавно) към ключовото министерство на информацията или както сега го водят, а преди това - към бившето МТИТС (Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията). Да не се забравя, че машинките за тотални фалшификации са на компанията "Смартматик", чийто бивш председател на борда на директорите застана начело на фондацията на Дж. Сорос "Отворено общество" (към ада) в началото на 2021 г. и носи името на дявола Молокх - Baron Malloch-Brown. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Malloch_Brown ) Въпросът е Бойко Борисов в какво вярва - в Бог или в дявола?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    28 Май 2023 9:30ч.

    Помним!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се закупят машини като в САЩ, там била най-голямата демокрация

    27 Май 2023 20:34ч.

    Да, да, там и са най-големите гета, без война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Поиска да се купят машини като тези в САЩ. "Приемаме, че там е най-голямата демокрация", аргументира се лидерът на ГЕРБ."

    27 Май 2023 21:00ч.

    Баце нема грешка, дава нишан на Посолството, че е готов отново да си плати за неприкосновеност, ако вече са забравили за парите от оригьми самолетите, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президента да обявява военно положение

    27 Май 2023 20:34ч.

    Но военните ще са от американските бази .............. Наникъде сме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Май 2023 20:37ч.

    На Драган Цанков 28 вече изстудяват шампанското.Невероятно е как преметнаха Козяк 16... :)) https://m.youtube.com/watch?v=BQ_E520lhAI&pp=ygVB0LrQsNC6INGD0L_QvtC40YLQtdC70YzQvdGLINCyINGA0L7RgdGB0LjQuCDQstC10YfQtdGA0LAg0LrQu9C40L8%3D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    27 Май 2023 20:38ч.

    Да изчакаме малко и ще видим това осиране ли е или както изискано би се изразила дебелата мутра ни заглавичкват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трън

    27 Май 2023 20:57ч.

    Заглавичкват ви… Сега гербаджии ще извиват ръцете на пепаджии в пазарлъка. Тъй са прай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво означава замразяваме?

    27 Май 2023 20:50ч.

    Тая държава ще има ли правителство с този парламент, или няма да има? ГЕРБ върнаха мандата, втората сила изобщо ще я подкрепи ли някой след този цирк? Третият мандат на кой ще бъде даден? Ще бъде ли подкрепен? Времето тече, Божанков получава многохилядна заплата, народът духа супата. Почвайте подготовката за нови избори, и парламентът да приеме нов бюджет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Май 2023 20:56ч.

    Боци остави властта в ръцете на генерал Радев! Умно решение с оглед очакваните събития в Украйна. А генерал Радев ще даде третия мандат на БСП и айде пак служебно и пак власт.... :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • идеално ми се получи

    27 Май 2023 21:11ч.

    По-добре Радев от колкото правителство което да ни вкара в еврозоната и войната

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде няма нужда от слабо театро

    27 Май 2023 21:20ч.

    Най-добре е да няма избори. Така ще е най-честно. И без това раята вече свикна да гледа повторенията на филмите "Само една гледна точка", "Партията е винаги права, дори когато греши", така че направете си една партия от всички обединени евроатлантически демократи, а вождовете ви да се сменят на ротационен принцип. Ще властвате колкото ви джоб иска, на всеки километър, оттук до края на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пена

    27 Май 2023 21:27ч.

    От цялата въртележка победител излезе Бат Бойко - хем няма да има кабинет, хем делото му за кюлчетата прекратено, хем Къро не е между живите. Всичко в рамките на 2-3 дни... Кой и защо поръча записа ще разберем следващите дни както и кой прескочи Главния?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно, само Тиквун пак е на печалба

    27 Май 2023 21:32ч.

    пепетата са дискредитирани, изборните им машинации също, делото за кюлчетата прекратено, Гешев елиминиран за да не ровичка Барселона гейт, пей сърце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква печалба, той се насрал, сън не го хваща

    27 Май 2023 23:42ч.

    Чуди се кого да заплаши, кого да подкупи, кого да застреля, кого да отстрани. Бяга много бързо и остава на едно и също място. Тъкмо да уплаши и да отстрани Гешев, тъкмо се оттърва от Къро, тъкмо закрепи нещата с имунитета и договори “изпирането” и пак е в началото. Шарлатаните го изиграха. Само един Гаргамел в правителството на смърфовете не може да му гарантира спокойствие и безопасност. Мъка голема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пена

    27 Май 2023 21:28ч.

    А Гарбиел се оказа бушона... който Бацето жертва в името на собственото си оцеляване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Момата от „замразената кървава сваба“ каза нещо велико:

    28 Май 2023 0:57ч.

    „…Не мога да приема демокрация да се гради на базата на лъжа", бря каква велика мисъл. А някой да е казал, че капиталъзъма и демокрацията са на база на нещо по-различно. Приемането е задължително, иначе на село се търсят пастири на патки – прав ти път! Голям театър, голям резил народе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Их и тая ущипана госпойца дето гледа като змия

    27 Май 2023 21:58ч.

    когато за момент изтърве ухилената маска. "Имаме партньори". Имате кукловоди, но май ти вече не се изживяваш като кукла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    27 Май 2023 22:27ч.

    Бай Тиквун право хортува - нужни са нови надеждни машини за гласуване! Такива вече са създадени в БАН. Устройството за гласуване УГ-1а външно прилича на единичен чушкопек. Избирателят гласува като пъха в него дадената му от избирателната комисия бюлетина-чушка. След това натиска предпочитания бутон - номер на партия. Машината отчита вота и за 15 сек. опича чушката до обещаната от избраната партия степен на изпичане. Всеки избирател се прибира у дома с печена чушка. Ако гласува цялото семейство, то може да се събере материал за цяла салата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само питам

    27 Май 2023 22:32ч.

    Мара Гаргамел може ли да каже и две думи без да чете от някъде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази откога управлява ГЕРБ?

    27 Май 2023 22:56ч.

    Започна да се взема много на сериозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    27 Май 2023 23:08ч.

    Господи, с какво България е заслужила да бъде наказвана с такива, като това на снимката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с какво България е заслужила

    27 Май 2023 23:10ч.

    С черна неблагодарност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    28 Май 2023 2:51ч.

    Моля когато повтаряте мантрата: "Всички сТе виновни (черни небалгодарници)" да включвате себе си, обекта на статията и присъдружните мошеници... Лично не намирам основания да бъда броен в дружинката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без съмнение, Джовани Бокачо от Банки се бе подготвил да изпързаля ПП прошляците

    27 Май 2023 23:10ч.

    Но случилото се го хвърли в музиката. Не можеше да проумее - птичето ли кацна на рамото му или му готвят някакъв ку. капан. Обади се тук - там, на този - онзи и изведнъж ламБичката му светна. Тези абдали му се набиха в ръцете, като пилета голишарчета. Марийке, Деси, извика той с всичката си възможна нежност: Слагайте софрата и пуснете "Бела чао", ще празнуваме. Какво ще празнуваме бат Бокачо, плахо попита Марийка. Ще празнуваме твоето министърпредседателствуване с мандата на променливите тъпаци, утре те ще ми го донесат на тепсия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каза Дон Джовани и като запали любимата си пура Cohiba Medio Siglo,

    27 Май 2023 23:31ч.

    отпи със задоволство от люто върлата си 18 градусова домашна банкянска ракия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не замразяване, а в боклука

    27 Май 2023 23:23ч.

    Никакво замразяване. Това е "ала-бала", както казват от ПП за пред избирателите. ДА се забрави всичко, да се измислят новите лъжи, да се синхронизират с посолството и да се представи новата лъжа пред хората. Или се поставят ясни условия за съвместно правителство от експерти 50 на 50%, или на избори. И това ми се вижда много като отстъпки, но е минимумът, който трябва да се отстоява. Хората вече не вярват нито на ГЕРБ, нито на ПП-ДБ след тези записи.Но най-добрия вариант си остава нови избори и шарлатаните да изчезват от политическата сцена, че ни орезилиха пред целия свят и ни подготвят нов държавен преврат. За тях трябва не власт, а съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • против машините

    27 Май 2023 23:25ч.

    Побеснях, като чух предложението на ББ за "нови машини". Какви машини, като официално има признания за машинации с тях. Сега, защото няма как да кажат, че одобряват фалшификациите, предлагат нови машинки - американски. За да стават още по-лесно манипулациите, нали. Никакви машини. Само хартиен вот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврокалинка

    27 Май 2023 23:59ч.

    Заради тази разплакана еврокалинка Борисов замразява преговорите, но не ги прекратява, защото разплакана еврокалинка ще остане без работа и ще бъде обикновена евродомакиня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъка, мъка

    28 Май 2023 0:18ч.

    Записите показаха на Боксън, че както и да е мислел да преметне шарлатаните, те са го изиграли яко. Техен Главен прокурор и шефове на службите, го пращат директно при бай Ставри. Изтеглил е късата пръчка, а толкова усилия вложи: атентат, убийство, заплахи, отстраняване на Гешев, прекратяване на Барселонагейт и колко още друго, което не знаем. Но всичко е било напразно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожата е за еврото

    28 Май 2023 0:27ч.

    Значи е вредна за България! ............ По терлички и обратно при мъжо си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А усмивката защо не е замразила

    28 Май 2023 0:32ч.

    ами не изглежда евроатлантически така, да вземе пример от Урсулата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • външен министър

    28 Май 2023 0:50ч.

    От записите стана ясно, че като бъдещ външен министър тя ще бъде при мъжа си в Брюксел и ще работи хоум офис и няма да бъде в България. Тя наистина може да се върне при мъжа си, но вече като евродомакиня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек анов

    28 Май 2023 1:28ч.

    И какво значи това? Тиквата е специалист по замразяване - нали вече 33 години е със замразено членство в БКП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кухнята на ГЕРБ

    28 Май 2023 3:22ч.

    Тези дни художникът Христо Комарницки има старахотни попадения благодарение на животворящите ни "политически бо.луци". Ето тук е "Кухнята на ГЕРБ" с шеф готвачка ..... https://www.segabg.com/touche/tush-05-27-2023

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BiBoN

    28 Май 2023 10:26ч.

    ГЕРБ и ПП са едно и също нещо. Едни торби с некъдърни продажни българи.Алчни за власт и пари. Не ни трябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    28 Май 2023 11:29ч.

    Никога не слушам какво говорят от тези две формирования, но.... защо винаги усмихнатата по собствените й думи госпожа поне не си направи косата в съответствие с позицията, за която така отчаяно драпа , пък и знаем кой се хили непрекъснато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PiPeR

    28 Май 2023 11:35ч.

    Днес ги замразяване утре размразяваме за "Благото на България".Лъжи ,лъжи.....ГЕРБ и ПП са уволнение от българската политика за некъдърност и работа само и еднинствено в полза на лично благоденствие.Има един бивш кмет на ГЕРБ,крал,крал...ДАНС го хванали и...нищо.Пак на власт за пари.Безобразията на ГЕРБ са безкрайни.Госпожа Габриел избяга в Европа за пари.Не ни трябват кукли на конци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KrIzA

    28 Май 2023 13:07ч.

    За сегашната ситуация са виновни ГЕРБ,БСП и ДПС. Имаме Невъзможност да Управляват!!! Заради Корумпираност!!! Това са зловещи партии довели България до тук.Те са виновни!!!! 500 милиона за избори и 500млн спестени данъци на Божков от Менда.=1млрд лева. Заради и Само заради тези.Загубата на доверие е по тяхна Вина!!! Да се Махат веднага!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    28 Май 2023 14:36ч.

    Махни си ръцете от България, Марооо! Умните жени не се катерят в кариерата си, качени на нечий гръб. Поплачи си и бегай във Франция. Дотежа ни от чужди агенти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ревла

    28 Май 2023 14:58ч.

    Човешки съм разтревожен за Марчето. След няколко седмици в България, тя придоби сивкав тен и видимо повехна, сбръчка се. Гледах снощи репортаж и се уплаших. На идване от Брюксел гледаше с дръзновен и грейнал поглед (познавам този поглед от някогашните комсомолски секретари, които най-вероятно са посещавали специални школи, че да го "докарат"), лицето и тържествуваше! Обаче, оказа се много грешна сметката и. Сигурно по цели нощи реве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това са резултатите

    28 Май 2023 18:11ч.

    От фалшивите избори. Вече 33 години все измами и нередности. Искате да управлявате с измама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи