Мария Габриел връчи награда на Джон Войт за принос за сътрудничеството между България и САЩ

Мария Габриел връчи награда на Джон Войт за принос за сътрудничеството между България и САЩ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел връчи в Лос Анджелис почетната награда в тазгодишното издание на Българските награди за принос към изкуството, културата, образованието и науката, съобщиха от министерството на външните работи на Република България.
 

„В Деня на народните будители отдаваме почит към създателите и пазителите на българската духовност, език и култура. Радвам се, че Българските награди за принос към изкуството, културата, образованието и науката се връчват именно в този ден. Нека наградите се превърнат в традиция, нека обединяват, вдъхновяват и събират все повече приятели на България заедно“, подчерта Мария Габриел.

С наградата се отличават и получават признанието на българската общност от Западния бряг на САЩ изтъкнати личности (българи и чужденци), за техния принос към българското изкуство, култура, образование и наука. Инициатор на идеята е Бойко Христов, генерален консул на Република България в Лос Анджелис. Наградите са организирани от фондация „BgFace - Bulgarian Foundation for Art, Culture and Education“ и подкрепени от Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис.

Тазгодишните победители в четирите категории - изкуство, култура, образование и наука са съответно пианистът Милен Киров, председателят на българския културен център "Рипни Калинке" Саня Кирова, Първо българско училище "Васил Левски" в Лас Вегас и архитектът проф. Иван Ташев.

Почетната награда за принос за отношенията в сферата на културата и изкуството между САЩ и България бе връчена от Мария Габриел на популярния американски актьор и баща на холивуската звезда - Анджелина Джоли - Джон Войт. Той е носител на редица награди, сред които “Оскар” за главна мъжка роля, няколко “Златни глобуса” и награда БАФТА.

 „Вие сте носител на редица престижни награди от най-високо ниво. Удоволствие е да поднеса българската награда за принос към сближаването на България и САЩ. Поздравявам Ви за постиженията и Ви уверявам, че сте част от хората, които наричаме приятели на България“, с тези думи Мария Габриел връчи отличието на Войт.

 "Ще ценя тази награда и ще се радвам да продължа да правя още проекти в България", заяви Джон Войт.

На събитието присъстваха повече от 200 официални гости, сред които режисьорът Стефан Командарев и членове на Академията за връчване на престижната награда „Оскар“. Церемонията завърши с представяне на трейлъра на българската номинация за наградите "Оскар" - филмът "Уроците на Блага".

Източник: novini.bg

 

 

Коментари

  • Делта

    02 Ное 2023 19:33ч.

    Трябва да даде награда за будител и на Тереза Орловски. Тя само с едни голи гърди успя да подобри културния обмен и емоционалното състояние на гражданите на България, Германия, Полша и други страни. Тя беше и си остана най-успешния еврокомисар по културата и сближаване на нациите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Ное 2023 20:29ч.

    Ще повърна... ?‍?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    02 Ное 2023 20:39ч.

    Срамно и позорно! Дългошиестата Габриелова се усуква и подлага, за да обърнат внимание на филма на Командарев, вместо да оставят да бъде оценен по художествените му качества. Типично ганьовска история, опитват се да подкупят комисията за "Оскар"-ите, защото знаят, че иначе никой няма да му обърне внимание. Позорно и срамно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Вие имате забрана за коментиране!" - не ме питайте кака коментирам, че и тук ще ми забранят!

    02 Ное 2023 20:41ч.

    Джеръм К. Джеръм - "Повечето от нас приличат на петел, който си въобразява, че слънцето изгрява всяка сутрин само за да го чуе как пее."/ и хаджидимовката така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пишман псевдоинтелектуалец

    02 Ное 2023 22:01ч.

    В този дух бих добавил и един цитат от Кърт Вонегът: "Той си въобразяваше, че Вселената е създадена само за да може Той да си каже мнението за нея".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Инициатор на идеята е Бойко Христов, генерален консул на Република България в Лос Анджелис. "

    03 Ное 2023 6:56ч.

    Този се е подмазал здраво на помàчето с длъгнестата шия, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър

    02 Ное 2023 21:33ч.

    Браво! Госпожата, случайно да е наясно, че Джон Войт е от съпротивата? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Ное 2023 1:11ч.

    Джон Фойт e талантлив актьор, но няма грам прининос към българските изкуство, култура, образование и наука. Сигурен съм, че е останал учуден от наградата, но от любезност е приел. Обаче снимката навежда на конструктивни идеи: ако Габриел би си пуснала брада като на Джон, шията й нямаше да се набива толкова на очи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слона

    03 Ное 2023 6:01ч.

    Габито се навежда на грешния човек трябваше да поканят Саша Коен-Борат евреина е готен можеще да я черпи един пишок а рекламатани е гарантирана знаете какво направи от Марйчето Бакалова ще има работа до живот а този нашия анонимния Оскар режисьор и може би Ваксиниран там във Калифорния принуждаваха хората пешиго бегал да стане известен със други думи освоиха една външна поръчка във стил ГЕРБ как работи зад граница и се докладва на вожда Габито е майстор на това има богат опит като Евро Комисар Честито на Полетикомутрите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    03 Ное 2023 6:02ч.

    Не бях чувал Джон Войт да знае къде е България! А габарела можеше да измиали и находчива причина за да са разходи до Лос Анджелиз. Всъщност, кой друг външен министър е отишъл на другия край на света за да награждава артист. Това не е ли по-скоро работа на министъра на културата? В други държави въпросната щеяе да бъде принудена да си даде оставката и да си плати гювеча!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    03 Ное 2023 8:03ч.

    Наградата за антибудител получава габриел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ддд

    03 Ное 2023 8:43ч.

    Вижда се колко изненадан е Джон Войт. Навярно не разбира защо го награждават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Ное 2023 10:26ч.

    При връчването на наградата Габриел е споделила: "Джон, хората ми се подиграват. Имала съм била дълга шия. Мислиш ли, че съм животно?" "По-лошо" - отвърнал Джон (Мани) - "Човек. Човек!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    04 Ное 2023 3:57ч.

    На дълга шия дълъг нос расте...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи