Мария Габриел след консултациите при президента: Разговорите са конструктивни, имаме общи точки

Мария Габриел след консултациите при президента: Разговорите са конструктивни, имаме общи точки

Преговорите текат, имаме общи точки, разговорите са конструктивни, разбира се имаме и различия и затова ни трябват преговорите. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел след края на консултациите с ГЕРБ-СДС при президента Румен Радев за съставяне на правителство. Преговорите с „Продължаваме промяната - Демократична България“ започнаха през уикенда. По думите на Габриел те са необходими, за да могат да бъдат преодолени различията и шансовете, които си дават, да са на много стабилна основа – прозрачност, ясен механизъм за вземане на решения.

Вицепремиерът в оставка припомни, че ГЕРБ-СДС са предложили споразумение за съвместно управление с ПП-ДБ. Тя определи тона на преговорите през почивните дни като конструктивен, но добави, че имат нужда от още малко време. Всеки има ясен документ, в момента е важно да работим върху общ текст, важно е да си дадем шанс да продължи конструктивният дух на преговорите, какъвто е до момента. 

Не сте ме чули да говоря за "червени линии", няма да си променя речника, отговори Габриел на въпрос дали има такива между преговарящите страни. Диалогът, много ясното носене на отговорност, ангажимент и възможност решеното да бъде контролирано е  водещ принцип, подчерта тя.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова обяви, че преди час в деловодството на парламента са внесени законопроекти, с които се осигурява допълнителен щат за „Гранична полиция“. Това е свързано с националната сигурност, коментира Петкова. Ние от парламента ще направим всичко възможно тези два законопроекта да бъдат гласувани, добави тя.  

 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Contra

    11 Март 2024 12:31ч.

    Общите точки са, че всички ще свършите на едно място. Миналата вечер съвсем лекичко ви беше показано на къде отивате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    11 Март 2024 12:45ч.

    т.1 - да бъдем верни и покорни продажни слуги на западняците. т.2 - да крадем още повече т.3 - да работим срещу интересите на българите. т.4 - да не допуснем други да крадат вместо нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Общи точки

    11 Март 2024 12:46ч.

    Общи запетайки и общи препинателни знаци ще имате ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие всички сте смъртници. Децата ви са обречени

    11 Март 2024 12:52ч.

    Българоубйци евроатлантици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това което следва...

    11 Март 2024 13:11ч.

    На правителството което ще бъде съставено, ще му предстоят тежки решения. Най-злокобното ще бъде дали България ще влезе в антируската коалиция, която се организира от президента Макрон и вече е събрала ...три държави ! По ирония на съдбата на България и Румъния е предоставена най-тежката част от фронта, а именно блокирането на достъпа на руската армия до Одеса ! На слука, българи-юнаци ! > https://disk.yandex.ru/i/-lVTMNkm000oAw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    11 Март 2024 13:18ч.

    Имаме разбирателство какво и колко ще се краде. Предстои да уточним кой ще взима

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    11 Март 2024 14:22ч.

    Как няма да имате. Интересите ви са общи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи