Мария Габриел ще участва в заседание на Съвета на ЕС за руската военна агресия срещу Украйна

Мария Габриел ще участва в заседание на Съвета на ЕС за руската военна агресия срещу Украйна

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще участва днес в редовно заседание на Съвета на ЕС „Външни работи“, което ще се състои в Люксембург, съобщиха от МВнР.

Оттам посочват, че в рамките на заседанието ще бъдат обсъдени руската военна агресия срещу Украйна, отношенията между ЕС и региона на Латинска Америка и Карибите, включително предстоящата Среща на върха между ЕС и Общността на държавите от Латинска Америка и Карибите (ОДЛАК) на 17-18 юли 2023 г. в Брюксел, темата за дигиталната дипломация. Акценти в дневния ред на Съвета ще бъдат и ситуацията в Тунис, отношенията между Армения и Азербайджан, както и последните развития по Диалога Белград – Прищина. 

Вицепремиерът Мария Габриел ще проведе двустранни срещи и с министрите на външните работи на Франция, Нидерландия и Швеция, посочват от външно министерство.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мултимилионерка

    26 Юни 2023 13:11ч.

    От 2009 г. е евродепутат, а от 2017 г. е еврокомисар. В личните си авоари милионите си дължи на чиновническата служба в ЕС. Следователно няма начин да се "обърне" с лице към Истината за войната в нещастната Украйна. Толкова за куклите на конци, добре накупени. Никой няма да иска да си спомня исторически и политически след няколко години за тези "изпълнители на чужда воля", по народному - измекяри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емигрант

    26 Юни 2023 17:58ч.

    Марчето нито е вицепремиер, нито е министър, освен ако по нареждане на ЕС не си е сменила по́ла. Тя е заместник министър-председателКА и министърКА на външните работи. Докога ще се пренебрегват правилата и ще се преобръща езика ни, без да се спазва съгласуването по род и число?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи