Мария Габриел се срещна с Блинкен: Благодаря за сърдечното посрещане. Страната ни е значим съюзник и приятел

Мария Габриел се срещна с Блинкен: Благодаря за сърдечното посрещане. Страната ни е значим съюзник и приятел

"Двустранните отношения ще целят ползи за гражданите и на двете страни“, обобщи Мария Габриел

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън. Двустранната среща се състоя във Вашингтон в рамките на втората сесия на стратегическия диалог между България и САЩ, съобщи Министерството на външните работи.

„Подкрепа, координация и общ отговор на предизвикателствата“- това са посланията от срещата  ми с  държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън. Благодаря за сърдечното посрещане като вицепремиер на България. Страната ни е стратегически партньор, значим съюзник и приятел“, коментира Мария Габриел. 

„Успешното провеждане на втората сесия на стратегическия диалог между България и САЩ и общите ни приоритети основани на демократичните ценности и спазването на международния правов ред са окуражаващи. Подписването на Меморандума за разбирателство между България и САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация е от ключово значение в среда на засилващи се хибридни атаки и дезинформация“, подчерта вицепремиерът. 

„В конструктивен и добронамерен дух, в рамките на стратегическия диалог, набелязахме общи подходи към глобални и регионални проблеми. Имаме и конкретни намерения за разширяване на сътрудничеството в областта на икономиката, иновациите и енергетиката. Ще работим заедно и за защита на демокрацията и укрепване на върховенството на закона. Двустранните отношения ще целят ползи за гражданите и на двете страни“, обобщи Мария Габриел.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Те ще искат - ние ще даваме! Стратегически.

    26 Sep 2023 13:08ч.

    Това е стратегическото партньорство - на използвачеството и ликвидиация. Всичко ни взеха - и продължават да изтискват живителната сила на българската нация! Но на еднодневките политички не им пука - те нямат нито визия, нито бъдеще към национална принадлежност. Както писа едно френско издание - тази още не е доказала че е българка. Прочее, какво стратегическо партньорство от 1990 г. в съюзен договор с Националната гвардия на щата Тенеси, обаче 33 години, 33 години ВИЗИТЕ за САЩ си стоят... стратегически. Да ги храним с визовите такси. Позор за потупването по рамото на Мария от Хаджидимово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лика-прилика

    26 Sep 2023 13:11ч.

    Двама стратези, които правят конструктивни разговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    26 Sep 2023 13:14ч.

    Блинкън дали е разбрал с кого се е срещнал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Sep 2023 13:23ч.

    не искам такъв приятел никакви отношения с тези убиици не спират оръжието и воината в украина искаме мир а не празни приказки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и финансов одит на украина искаме баб'маро

    26 Sep 2023 13:25ч.

    маке мъни нот вар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария Габриел е с капацитета на

    26 Sep 2023 13:34ч.

    Бербок, Калинка та дрънка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    26 Sep 2023 13:58ч.

    Слугинаж, плазмодии, безродници ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мара на какво се радва? -

    26 Sep 2023 14:01ч.

    след среща с Блинкен всеки нормален човек трябва да се подложи на детоксикация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    26 Sep 2023 14:03ч.

    Тоя трябва да е голям будала, ако възприема България като съюзник! При първото изпитание ще разбере, колкото се е лъгал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цензура

    26 Sep 2023 14:07ч.

    "Подписването на Меморандума за разбирателство между България и САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация е от ключово значение в среда на засилващи се хибридни атаки и дезинформация." По-кратко казано - тотална цензура и величаене на нацизма - последният пример от парламента на Канада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ирена Й.

    26 Sep 2023 14:27ч.

    Да напомня казаното от Х. Кисинджър. “Да си враг на САЩ е опасно, но да си приятел е фатално”. Дано да го е чула тази кокошка. И какво ако да, пак така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъпет шоу

    26 Sep 2023 14:28ч.

    От една страна има среща на външни министри. Нормално! Обаче! Как са го кръстили?! "Двустранната среща се състоя във Вашингтон в рамките на втората сесия на стратегическия диалог между България и САЩ" Нашите негодници се къпят в някакви мисловни и словесни изпражнения. Какви са тези стратегически?! Тя Европа вече върви към смилане и инихилиране, а ние имаме, видите ли, СТАТЕГИЧЕСКИ?? Тази бледа и семпла женица не се ли усеща, колко е смешна - та тя е кукла в едно срамно мъпет шоу! А какво ще кажете за това, ставало дума за Сесия (при това втора) за ДИАЛОГ. Това ДИАЛОГът някаква значима международна организация ли е?? Всичко друго в тази статия е пълен и безсъдържателен боклук. Вярно е, че някога и СССР командореше България, но в последна сметка искаше да има НЯКОГО до себе си, а сегашните ни "партньори" целят нашето премахване. Идеята за онова шоу - "мъпетите" някак ми блесна след прочитане на статията на Андролова, където ставаше дума за "кукли". https://epicenter.bg/article/Kalina-Androlova--Za-kuklite--agenturata-i-propagandata/327242/11/0 Само си представете един разговор между Статлър и Уолдорф (мъпети), "Разговорът" между Марчето и Блинкен е бил нещо далеч по-смешно и ижалко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    26 Sep 2023 14:50ч.

    Като гледам г-н Габриел се сещам как клатеше с главица докато сричах от трибуната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ейчар-ка

    26 Sep 2023 15:10ч.

    Разглеждайте добре фотото. Да приложим знанията си за езика на жестовете, когато двама преговарят. Позите са абсолютно ясни за тълкуване, показателни. Габриел е в неутрална поза , нито отворена, нито затворена, но с демонстративно приведена глава. Поза на ПОДЧИНЕНИЕ ! Краката все пак са кръстосани (минижупът е ниска класа за “дипломатка”) и сякаш казва - “Ваша съм, подчинявам ви се, вижте ми краката ! Само кажете и…”. Блинкен ? Блинкен е в очевидно защитна поза. Гледа с престорено любопитство - “Каква е пък тази ? От къде беше ? Защо ли се е облякла като магистралка ? Я да се отдръпна малко …” Това казва позата на Антони

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • wwww

    26 Sep 2023 18:35ч.

    Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами ------- https://welcome.to/biocom

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи