Мария Габриел събра лидерите на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ на двучасова тайна среща в НС

Мария Габриел събра лидерите на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ на двучасова тайна среща в НС

 Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерите на ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) проведоха среща в парламента, която продължи над час и половина, предаде репортер на Novini.bg.

Срещата протече в стаята на председателя на Народното събрание Росен Желязков. От страна на ГЕРБ - СДС в нея участваха Бойко Борисов, Десислава Атанасова и кандидатът за премир Мария Габриел.

От страна на ПП - ДБ участие в срещата взеха всички лидери на коалицията - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Владислав Панев.

След края на срещата политиците отказаха всякакъв коментар.

Кандидат-премиерът Мария Габриел напусна сградата на парламента, а депутатите се върнаха в пленарна зала, където предстои да се гледат седем законопроекта за промени в Наказателния кодекс.

Припомняме, по-рано сутринта Мария Габриел разкри приоритетите на експертния кабинет, който ще предложи. Това са бюджетът, върховенството на закона, съдебната реформа, Планът за възстановяване и инвестиции за България и българските региони. "Структурата на Министерски съвет остава същата. Имената ще споделя в понеделник, но вече е ясен профилът, около който се обединихме – експерти, владеещи материята и работещи за бързи резултати, които хората да усетят по приоритетите, които споделих", каза бившият български еврокомисар.

Бойко Борисов пък обяви, че е оптимист за първия мандат, защото "всички са изпратени тук да решат 4-5 основни политики. Отговорните хора трябва да подкрепят правителство", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Христо Иванов от своя страна заяви, че фундаменална цел на коалицията ПП-ДБ е да има системна промяна на правосъдието в България. "Само с втория мандат може да се направи една коституционна реформа", обяви сутринта Иванов.


Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

 • forsvaret

  19 Май 2023 15:10ч.

  Щом Ицето Риформата е намесен.... пак ще има да се дъвка тричавата дъвка съдебна реформа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както изглежда

  19 Май 2023 15:11ч.

  Габриелшата не е откритие на Бата Боко, което той "жертвал", ами е спусната директно от Големия Гъ.. ох не бе, "Брат".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сеирджия

  19 Май 2023 15:29ч.

  Не само Габриелката е спусната от "там", а и е спусната с "4-5 основни политики"! Когато ги изпълнят, тогава ще могат да мърдат. До тогава - орехчетата в менгемето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Препоръка

  19 Май 2023 15:27ч.

  Габриелова, отивах да си подготвяш партакешите за разСтокиране. После заминавай за Франция - има вариант да се сдобиеш с много свободно време и може да продължиш работа по проекта за фалшивия ти докторат. Запомни - това е един много добър вариант за теб - ще поразмислиш, ще си видиш къщата и детето. Не е напълно изключено да те "уредят" с правителство, но ще свърши зле! Дори да се окаже, че си дошла със специални протекции и задачи в България, оставането ти тук ще доведе до жалки и трагични резултати. Ще се случат в много кратък период и после ще си кажеш: въпреки очевидните загуби, трябваше да преглътна и да се прибера при семейството, в Родината си! Сега имаш възможност да се измъкнеш, под прикритието на версията, че "ти си доброто, наивно Марче, което лошият Кумчо Вълчо безсрамно е използвал, предал и захвърлил!" Препоръка е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това е един много добър вариант за теб - ще поразмислиш

  19 Май 2023 15:32ч.

  Предполагаш, че има с какво? Нямаше да е кандидат премиер, ако имаше!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  19 Май 2023 15:32ч.

  До 15:27. Има сигнал за фалшиви заявки от Мария Габриел за придобита ОНС"Доктор" https://www.marica.bg/balgariq/vlast/atakuvat-mariq-gabriel-za-prishita-nauchna-stepen-doktor Ако това е вярно, въпросната г-жа не може да претендира за Премиер. Но в БГ всичко е възможно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Препоръка

  19 Май 2023 15:59ч.

  Браво, че си я намерил тази информация! На мен ми я преразказаха, но изтичник нямах! Останах си само с напълно безумните обяснения на Габриелова, че от агенцията, наета да направи някакъв клип за нея" я "НАКАРАЛИ" да включи това твърдение в сценария. Било еднократно твърдение - САМО В ТОЗИ КЛИП! Очевидно работата е много дебела и много миризлива! Какво ли пък може да се очаква от геппаджии - лъжливи, нагли, безпардонни, арогантни. Как е възможно в нашата страна да съществуват и да се практикуват едни морални и етични норми за хората на висши и държавни длъжности, а за групата страни, към които претендираме, че уж принадлежим, КОРЕННО РАЗЛИЧНИ. Да не говорим за всеобщото ни, залялото ни лицемерие - по тази тема на Запад са ГАЛАКТИЧЕСКИ АКАДЕМИЦИ, тук става дума за отвратителна лъжа, която има за цел лично облагодетелстване. След подобна долна лъжа - има само един възможен изход - моментално и посрамено изчезване от обществената сцена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Май 2023 15:32ч.

  Прави ли ви впечатление как Боци я пуска да върви пред него ? Като домашен любимец... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  19 Май 2023 15:49ч.

  платените от американското посолство доларжии (ПРЕСтитутки и социоЛЪЖЦИ) два месеци зомбираха хората, че изборите вече са спечелени от партиите на войната - ШАЙКАТА крадци на боко барселонски + КОХОРТАТА измамници на р.радев-мустафа. а целта им бе съвсем прозрачна: да откажат умните хора от гласуване и да "насърчат" идиотите да скочат в капана на войната...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  19 Май 2023 15:50ч.

  Мария ще въведе еврото като етап по пътя към дигиталните пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  19 Май 2023 15:58ч.

  Започва голямото раздаване на нашите пари ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  19 Май 2023 16:41ч.

  ОФЕРТИ: ГЕРБ търси петима продажници за кабинет

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Засега е ясно, че мълвата е пусната в кулоарите от десния лидер Христо Иванов.

  19 Май 2023 16:49ч.

  Бомбен слух в Narod.bg: Прокуратурата иска имунитета на Бойко От Admin на 19.05.2023

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как го разбирате? ТАЙНИ договорки

  19 Май 2023 16:50ч.

  Какъв е смисълът народа да гласува и да ги избира?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  19 Май 2023 16:53ч.

  Писмо от учени – представители на франкофонската общност за скандала с измислената от номинирана за премиер Мария Габриел нейна „докторска титла“, пише „Труд“ Г-жа Габриел няма да има тежест, изправяйки се пред други европейски лидери, които не са си приписали титлата сами, като например премиерите на Чехия и Словения, президентът на Кипър. Какъв ще бъде ефектът върху образа на България на международната сцена, ако начело на страната застане човек, измислил си компетентността си, на базата на това откраднал авторитета си, който видимо пренебрегва морала в действията си? Докторатът е повече от научна степен, той е почтеност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На бай Неделчо дъщерята за поговорката

  19 Май 2023 17:01ч.

  Пази Боже да прогледа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой

  19 Май 2023 17:03ч.

  Всичко е тайно при „политиците”ни, тайни срещи, тайно гласуване. Някакви жалки отрепки ни управляват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шушу-мушу къща разваля

  19 Май 2023 17:27ч.

  А ние гледаме "За кожата на един мафиот". На видеокасетка N-ти презапис, с лошо качество и превод...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе тази колко прешлена има във вратът си!?

  19 Май 2023 17:30ч.

  Някой срещал ли я е от близо? Да не са и вертикални зениците!? ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По слухове

  19 Май 2023 19:09ч.

  Борисов и Мара са го ударили на молба пред ПеПеДеБе да не подкрепят искането за сваляне на имунитета на Борисов. То пък и прокурорите се затуткали, щото явно никой не знае откъде ще му дойде с 200. Да им има човек "приоритетите" на всичките тези фалшиви политици, юристи и тям подобни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  19 Май 2023 19:53ч.

  "Мария Габриел събра лидерите на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ на двучасова тайна среща в НС". Аз мисля, че са се договорили как да се дегизират, за да не ги усетят козяците, за да участват в неделя в похода за мир, все пак трябва да е останал поне 1% добро в тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • PiNoKiO

  19 Май 2023 21:58ч.

  Предала е мисията с която я е натоварил Сорос и САЩ. Да предаде България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неизненадан

  20 Май 2023 8:07ч.

  Парад на най-семпли муцуни.... Обидно... Но сме свикнали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи