Мария Габриел: Предлагаме експертно правителство за една година

Мария Габриел: Предлагаме експертно правителство за една година

Снимка: БТА, архив

Утре сутринта смятам да предложа разговорите да продължат за съставянето на експертно правителство, със срок от една година, на база общи приоритети. Това каза номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел на брифинг в централата на партията днес. Утре държавният глава Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. 

По думите на Габриел, ще бъдат проведени разговори с всички партии, освен с "Възраждане": "Поради различията, които имаме и те бяха ясно откроени. Оставаме отворени за този диалог. За всички е ясно, че следващата стъпка разговори за съставяне на правителство ще бъде за формат, който изключва думата коалиция".

Утре отправяме покана за разговор с БСП въпреки различията с тях, посочи още Габриел.

"През последните дни търсих отговори на два въпроса. Първият е има ли нужда България от редовно и работещо правителство и отговорът категорично е да. Вторият е - успяхме ли с всички парламентарни групи, с които разговарях, да идентифицираме минимум общи приоритети, които да позволят да се излезе от политическата криза да се нормализира работата на институциите и с диалог заедно да намерим най-важните решения, които ще доведат до резултати. Отговорът е да", каза Мария Габриел.

"Сега въпросът е какъв формат. Заставам именно с тази отговорност пред вас. Приех номинацията, защото познавам работата на европейските институции и знам, че без работещо правителство няма как да бъдат изпълнени ангажименти и няма как да бъдат реализирани приоритети. Във всички срещи, които проведох, вложих всичко с ясна цел и идея - да минимизираме и негативните последствия върху всички тежки решения, които ще взимаме в тази ситуация. Получих предложения, но сега за мен приоритетът е България", заяви Габриел.

Тя смята утре сутрин да предложи разговорите да продължат с цел съставяне на експертно работещо правителство за една година на основа на приоритети. "Експертно правителство с хора, които със своята репутация, опит и експертиза ще вдъхнат онова доверие, което ще позволи на всички заедно да направим така, че предложените приоритети да не са общи, а и мерки, обвързани със срокове и ясни ангажименти", уточни Мария Габриел.

По думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, когато Христо Иванов, Румен Радев, Кирил Петков искат оставката на Иван Гешев не е вмешателство и политически въпрос, а когато Мария Габриел иска да прави реформа, е вмешателство. Борисов посочи, че не познава прокурорите, внесли искането за предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор.

"И членовете на ВВС са българи. Също наблюдават процесите и гледат кое спира реформите. Вярвам, че и Нинова, и аз не ги познаваме. Всеки има право на реакция. Когато се избира независим регулатор, избираш го и след това не можеш да го контролираш. Във всички партии има анти и симпатизанти... Нашата партия е голяма, има крила и различно мислещи хора", каза лидерът на ГЕРБ.

"Утре в разговорите ще чуем тяхното мнение. До този момент освен ПП-ДБ не сме говорили с друга партия. Вложихме всичко, за да се случи с тях. И получихме шикалкавения. Утре в 15 часа трябва да знаем дали има шанс да се направи правителство, или вкарваме в катастрофата България", отсече бившият премиер.

По думите му утре ще питат останалите партии "Има ли някой от вас, който да счита, че тези две години са успешни за България, счита ли някой, че нещо добро ще се случи на България, ако пак отиде на избори", каза Бойко Борисов.

"От ПП получихме подкрепа за политики. Да се произнесат чак във вторник, след като мандатът се връчва в понеделник, ние това го считаме за несериозно. Те шикалкавят", каза лидерът на ГЕРБ.

"Не съм доктор на политическите науки. Тогава съм се съобразила с политическия екип. Тогава е предстояла защита на дисертационен труд. Не съм защитила доктурантура", каза Мария Габриел на въпрос на журналист относно казуса с дипломата й.

Източник: БТА, БНР, БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • А защо не с "Възраждане"?

    14 Май 2023 12:33ч.

    Очевидно, защото е единствено последователната партия против Истанбулската конвенция, против джендърските перверзии, и единствената, която не се подчинява на "Козяк".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    14 Май 2023 12:36ч.

    Очевидно сте прав. Другото очевадно е, че Марая Гейбриъл е куха лейка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    14 Май 2023 13:31ч.

    Евро отворената Габриел дали разбира какво означава "експертно"? Това да не са СВИНЕ внесени от Испания или УСрайна !!! В кочината читав човек не остана, те експерти щели да търсят!!! Останаха „ЕКСПЕРТИ“ само по крадене и евро педали от власт имащите !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    14 Май 2023 18:58ч.

    БСП също последователно е против конвенцията, а ГЕРБ и ПП вече са се договорили за процентите по плана за укрепване на местните олигарси ......................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 14 Май 2023 12:33ч. Очевидно, защото е единствено последователната партия против Истанбулската конвенция, против джендърските перверзии, и единствената, която не се подчинява на "Козяк".

    14 Май 2023 19:26ч.

    Явно зорът за прокарване на Истанбулския диктат е обхванал с бесовщината си къде що има извращение из Брюксел и Страсбург, та се е наложило да изкарат някой като онова, което имаме на снимката. Матей 7:16-18, Библия, синодално издание 16 по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? 17 Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове: 18 не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    15 Май 2023 5:50ч.

    "че Марая Гейбриъл е куха лейка" -- прав си, но на 50%. че е лейка, лейка е. но не е куха, наблъскали са я с "ония" ценности, дето не са за споменаване. и в името на които ще направи куп пакости на територията, ако се добере до властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • куха лейка

    14 Май 2023 12:37ч.

    Но с блеснал поглед като Мустафата. На едни и същи антидепресанти са - пароксетин или ефексор...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ключът

    14 Май 2023 12:41ч.

    Ключът за експертно правителство е в БСП. Надявам се, БСП да се противопостави за доставката на "един милион снаряда за Украйна", поискана от ПП-ДБ, както и срещу предоставяне на наличното тежко въоръжение на Украйна и срещу Истанбулската конвенция, чиито привърженици са също ПП-ДБ. БСП могат да бъдат гаранция за това, но без лицемерието на "Нито един патрон за Украйна". Нека да е ясно, дали дали ГЕРБ, ДПС и ИТН поставят интересите на укронацистите над националните интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Мара

    14 Май 2023 12:44ч.

    Евро-отворена-Габриел дали разбира какво означава "експертно"? Само питам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 12:47ч.

    Пък ние на следващите избори ще гласуваме само за "ВЪЗРАЖДАНЕ"... разбра ли джендри? ? ... харесвам мацки без адамови ябълки ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страхът

    14 Май 2023 12:51ч.

    Габриел не желаела да разговаря с Възраждане - единствената пробългарска партия, с най-голям ръст избиратели. Истинската причина е, че тя ще бъде принудена чуе много истини, които ще бъдат чути и от българския народ за колониалното поведение на политическия елит в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Панаир на суетата

    14 Май 2023 12:53ч.

    С всички партии означава и с "Възраждане", "демократке" новоизлюпена. Заявката ти означава презрение и отхвърляне на част от българското общество дало гласовете си за тази партия. И ти претендираш да бъдеш министър-председател на всички българи?! Пфу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    14 Май 2023 12:54ч.

    Трябва да се проведат консултации с всички партии, а не само с избрани според моментните си политически виждания. Мария-Габриел не се съобразява с вота на народа ни. Третата политическа сила е Възраждане, а според сегашните проучвания е вече втора. Така се игнорира голяма част от гласоподавателите. Нужно е напомняне, че Възраждане събра необходимите подписи за провеждане на Референдум. Това е политика на щраус с всичките произтичащи последици, защото като си забучиш главата в земята щедро си показваш срамотиите!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фалшива джендърка

    14 Май 2023 12:59ч.

    Поредната селянка, която си мисли че ще се прикрие като джендърка и няма й личи , че е от село. Необясними са ми външните белези с коити ни заливат- Тя, Кристалина, Захариева, Херо Мустафа, Елена Поптодорова, Екатерина Захариева, Сачева самите Киро , Асен и стадото което ги следва - блеснал поглед, нахилени, рецитират клишета без смисъл, говорят бодряшки и облечени като кондукторки без Захариева ,тя пък е като клоун шарена с ципчета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    14 Май 2023 13:00ч.

    Абе каже бе, моме хаджидимовско, ще ни варваш ли във войната или не ? Стига с тая пунта мара иновативна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 13:04ч.

    Тез "всичките" партийки да видят къде се намират днес така наречените патриоти, залепени за гъза на БОКО и да ви се закачат на кукичката, ако искат ?Възраждане просто трябва да са поласкани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Май 2023 13:07ч.

    Харесва ми аналогията на Вацев, дойде ангелът от Брюксел, за да донесе благата вест: ще има правителство, ще има и жертвен агнец (Гешев). Защо ви учудва отношението към Възраждане, след като Костадинов сам каза, че няма да подкрепят правителство с друг мандат, различен от техния!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    14 Май 2023 13:17ч.

    Защото е възможна ситуацията самата Мария-Габриел да организира Референдума иницииран от Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 13:27ч.

    Експертен кабинет не се прави само с който ни харесва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много тъпо е да си тъп

    14 Май 2023 13:14ч.

    Кой дава право на Жирафчето да определя кои партии народът е избрал правилно и кои неправилно? Утре така може да поискат изгонването на "Възраждане" от Парламентата, щото не им харесва вратовръзката на Костадинов. Аре у лево такива дермократи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    14 Май 2023 13:24ч.

    Правителство тип "Беров". Ама това семпло женче не може да се намаже на кутрето на Беров. Поредната вносна българска кукла на конци. Марионетки им викат на такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Остроменский

    14 Май 2023 13:34ч.

    https://afera-public.us-southeast-1.linodeobjects.com/wp-content/uploads/2023/02/DB1123.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Остроменский

    14 Май 2023 13:34ч.

    https://afera-public.us-southeast-1.linodeobjects.com/wp-content/uploads/2023/02/DB1123.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами Възраждане защитава истинската България, а ти Мария каква България защитаваш?

    14 Май 2023 13:39ч.

    С това признание на Габриел, че няма да разговаря с Възраждане сама доказва, че ще защитава България като "стратегически интереси" на чужди държави!! ...... Даже вече не е сигурно, дали това са "стратегическите интереси" на държавата САЩ (по думите на посланиците й) или както все по-ясно се разкрива, че това са стратегическите интереси на ЧАСТНО-корпоративни субекти! ............... Толкова за признанието на Габриел, че не иска Възраждане "поради различията, които имали" - и тези РАЗЛИЧИЯ се изразяват в това, че Възраждане е единствената партия, която се бори и отстоява свободата, независимостта и ДОСТОЙНСТВОТО на българите и на България! А на комисарката - както чуваме не й пука, защото трябва да удовлетворява, чужди интереси, факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    14 Май 2023 13:56ч.

    За една година, тъкмо време да ни вкарат във войната, да приемеме Итанбулската конвенция и еврото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Баба

    14 Май 2023 14:16ч.

    Ха, точно! Една година - много нисък хоризонт, но явно достатъчен, за да ни закрият като държава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трите "принуди" са антибългарски

    14 Май 2023 14:17ч.

    Точно това искат - 1. Български момчета да се бият в Украйна; 2. Истанбулската конвенция - разделяща децата от родителите с цел намаляване на раждаемостта и населението; 3. Заличаване на националната ни валута - българския лев с чуждата - еврото. Антибългарски антинационални античовешки принуди. Срам за разумното човечество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Повеке ГАБРИЕЛ,

    14 Май 2023 13:57ч.

    отколкото МАРИЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.Колева

    14 Май 2023 17:58ч.

    Кратко и ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Май 2023 13:58ч.

    Както казва Баш Майстора "айде нема нужда", от такава права европейска краставица, не става хубава българска салата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    14 Май 2023 13:59ч.

    Имам усещането, че дори Бойко трудно издържа когато Габриелка заговори, ама сам си е виновен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутковците на Киро и Кокоро

    14 Май 2023 14:03ч.

    След ПКП баце предлага ПХдП. Но евроатлантическа! И пак той да дърпа конците на МАРАонетката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Май 2023 18:27ч.

    На тази с блесналия поглед, Баце не може да и каже нищо! На нея и дърпат конците директно от Брюксел и Вашингтон. Баце ще трепери, защото една сутрин този чируз може да се събуди и да реши и него да го направи жертвен агнец!, като Гешев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изключително

    14 Май 2023 14:05ч.

    Отчаян ход, само зомбираните ще останат последователи на тази огромна лъжа -европейски съюз е демокрация. А най-добрият представител за събуждане на нормалните хора, е това същество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек анов

    14 Май 2023 14:07ч.

    Майката на Жан-Едуард дали го учи на "Аз съм българче" или му пее "Ода на радостта"? Евроеничарче като нея ли ще се пръкне?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор ошенко

    14 Май 2023 14:11ч.

    Наблюдаваме комедията " Спасяването на задника на Борисов - дело на самия задник". С всички средства, законни, незаконни и полузаконни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    14 Май 2023 14:13ч.

    Аман от недоклатени франкофони-Простото,Жирафа, Зельо Зелеев и др.Трябва нещо от рода "Deutschland ueber alles", някой дето е полу-"прусак на Балканите". Предлагам за премиер Тил Линдеман- хем е наш човек "ози" ( да не се бърка с чичо Ози), хем е наш шпионин от базатa Rammstein,хем в Русия го харесват, хем е бил по-често в БГ, хем е възпял полит.обстановката в страната с "Du hast"! Разбира и от пироефекти, почти като Боко Тиквата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаджидимовските цървули са с гаранция- Франция

    14 Май 2023 14:17ч.

    Според френското "Le Point " в статия за Габриел: "Семейството на Мария Габриел не е част от комунистическата номенклатура, управлявала държавата с желязна ръка. Майка й, медицинска сестра, не е имала възможност да учи за лекар, именно защото не е от управляващата каста. Баща й е работил в обувна фабрика в Гоце Делчев. Това македонско планинско градче заимства името си от македонски революционер, който е обект на спор между България и Република Северна Македония... " Кое по-напред да коментираме - че не можело да се учи медицина, ако човек не е от върхушката или определената за македонска българска територия?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лачените цървули

    15 Май 2023 10:08ч.

    на една европейска селянка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От едната страна е разбираемо

    14 Май 2023 14:47ч.

    Че се е продала в чужбина. Но ако човек се продаде за нещо, като добър живот, бъдеще на децата му, пари, власт, дали да има право пак да се върне в средата, която е предал? Според мен, не вредно. Такъв човек покрива изцяло критериите, за двоен чуждестранен агент. Той не може да е тук за доброто на България. Така, че тя е избрала другия живот, нека се интегрира там и да си гледа семейството. Имаме достатъчно достойни българи, само с едно гражданство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    14 Май 2023 14:52ч.

    Задачи на екпертното зомби : 1. преимане на истанбулската конвенция, 2. премане на еврото, 3. подаряване на оръжие на зеления, 4. изпращане на български контингент и въвличане във войната, 5. заличаване на българската енергетика, 6. кукуване на уестингхауски продукти и американски газ, 7. даване на още милиарди за фантоми 16

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно - директно от Сената

    14 Май 2023 15:38ч.

    https://www.svobodnaevropa.bg/a/32155258.html ........ чии са приоритетите!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    14 Май 2023 14:56ч.

    „…че без работещо правителство няма как да бъдат изпълнени ангажименти и няма как да бъдат реализирани приоритети..“. Според Кирчо приоритетите са: „за военната помощ за Украйна, за приемането на Истанбулската конвенция, въпросът за Еврозоната - "това са истинските въпроси“. А според мен, въпросът на въпросите е: Какво ме греят мен, като гражданин и данъкоплатец тези приоритети?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    14 Май 2023 15:02ч.

    А, да! Другият приоритет е махането на Гешев. Абе защо всички са се нахвърлили на Гешев? Не казвам, че е цвете, но ние и досега не сме имали читави гл. прокурори. Като гледам как е разлаял кучетата ще започне да ми става симпатичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ViNeTu

    14 Май 2023 15:04ч.

    Евроатланика ГЕРБ на Габриел ,построи потока за Русия въпреки доклада на ДАНС. Национал предателска партия като ГЕРБ се състои от хора предатели като Габриел и Бойко. За какво са ни те? Хаоса в страната е по вина на ГЕРБ. Габриел е избягала за лично благополучие.Как ще ни уреждат щастието на нас тези тъпири?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опитваш се да мърсуваш ViNeTu

    14 Май 2023 15:32ч.

    Потока е чисто български, собственост на българската държава и на българския народ. Транзитен е също като украинския. И твое сведение по този НАШ БЪЛГАРСКИ ГАЗОПРОВОД можем да пренасяме какъвто си газ искаме, вкл. твоята пръ.ня! Хаосът в страната е по вина малките ПиПенца, от които си и ти - сам се разкриваш. Цялата ви тактика е такава подучени сте от чужди недобронамерени интереси и сили - да се представяте сякаш сте "спасители" в грижи за народа, а всъщност сте "ликвидатори килъри" на свободата и независимостта на българите и на България! Пример, Асенчо не спря да повтаря, че той е новият и щял да спре кражбите, но от празнодумието никой не знае къде се изпариха 9 млрд.лв. за 9 дни - справка ексвицето Николай Василев, ндсв. Аман от мошеничество

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Май 2023 19:14ч.

    Да обвиняваш Б. Борисов, че направил "Балкански поток" те издава, че и ти си долен еничарин! Борисов, като предан евроатлантик и изпълняващ заповедите на началниците от Брюксел спря строителството на "Южен поток" ( три тръби-по едната газ за Турция, втората-газ за нас, Гърция, Италия, третата за Сърбия, Унгария и Австрия). Този проект беше изключително изгоден за нас и щяхме да взимаме доста пари от транзитни такси, а на всичкото отгоре страната ни ставаше стратегическа зона и за нашата сигурност щяха да се грижат всички страни, които щяха да получават газ по тези тръби! След, като Джон Макейн пристигна у нас и заплаши Орешарски, проекта бе преустановен. При това руснаците се договориха с Турция и тръбите излязоха на тяхна територия. По нататък газопроивода щеше да продължи през Гърция, ако ние откажехме. Борисов се изплаши, че всички стратегически енергийни проекти ни заобикалят (при положение, че се строеше Северен поток 2) и затова се съгласи. За да омилостиви американците, закупи снимки на Ф-16 за 3,5 милиарда (плати рекет). Този ПОЛЕЗЕН за България проект по късно му костваше поста! Възникналите т.н. "протести" бяха повече от смешни-срупа пияници блокираха Орлов мост и направиха луди сяла София, но бяха предизвикани с подкрепата на американското посолство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ViNeTu

    14 Май 2023 20:56ч.

    Отивам да чу..м в Бояна,ще ме снимат,зает съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане - единствената пробългарска партия

    14 Май 2023 15:13ч.

    а.к.а. кремълски субпродукт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друго си е да си прозападен предател, а?

    14 Май 2023 19:22ч.

    Живи ще ви одерем. С кремък. Да си знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    14 Май 2023 15:14ч.

    1 месец само простотии хаиде стига вече връщаите веднага мандата избори до дупка докато случим на хора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврозадругата"експертно правителство "?

    14 Май 2023 15:48ч.

    Пуркуа бре,джанъм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази е по-тъпа отколкото предполагах

    14 Май 2023 15:50ч.

    Правителство за година е както служебно правителство. По-добре избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кънгречълейшън, Габриел

    14 Май 2023 16:27ч.

    Кънгречълейшън, Борисов. И двамата сте много умни и много красиви,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодил

    14 Май 2023 16:28ч.

    Истински визионери! Стратези от висша класа! С обхват на хоризонта... цяла година... За изпълнение на "ангажименти" (пред кого?) и "приоритети" (чии?). Ако националното предателство има дефиниция, ето ви я!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да е тъпа,но не се е показала докрай

    14 Май 2023 16:36ч.

    Има време още да покаже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаранция Франция

    14 Май 2023 17:00ч.

    БХ, прибери си калинките, жирафчетата, щъркелчетата, пкп-тата, десита-та и севита-та, въобще цялата менажерия, пък се пръждосвайте! Където ви видят очите! Кеф ви Брюксел, кеф ви Дубай! Не може певече,, не искаме повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама

    14 Май 2023 17:42ч.

    само за една година бе ко' толкоз? Ще ви вкарам във войната яко с Украйна и понеже ще ви набутам и в Еврозоната няма да можете и да гъкнете иначе до 30 евро на месец от банкомата като в Гърция. Киро ни ева мамата само за 7 месеца па тая за 1 година ще ни направи източна Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Квазиакадемика Денков Молеца ( вредител)

    14 Май 2023 17:44ч.

    Недай Биже сляпо да прогледне .... и Бай Ганю свялил ямурлука , антерията и клпака, наметнал алафрангата и една капела и е то вече европеццццц ..... баси селянията . ТОВА ЧЕ ТЪПАКА ЦЕЦО Я НАПРАВИ ЕРОДЕПУАТ И НАМЕРИ ЧУЖДЕНЕЦ ДА МУ СЕ ОТДАДЕ след което тъпака Бойко я направи Комисар не може да я прикрие колко е простовата и необразована . Личи си по заучените рецитации, усмихвания и блеснали погледи жестикулиране с ръцете (все едно е глухоняма) как стана така че се даде власт на най- простовати момиченца- тази Габриела,Захариева,Цецка, Цвета, Сачева, Деса Атанасова , надежда Йорданова, Цона, Козилата Белобрадова, някава Кунева, Лена, дебелата Константинова, тазинот враца Просто Киро, една дебеличака но проста ...... пълчища от необразовани девойки нинсе пробутват за умни ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.Колева

    14 Май 2023 17:57ч.

    М.Габриел има небългарско излъчване,което иде да покаже,че платеното от чужди организации образование ражда небългари и още по-лошо,антибългари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • STARец

    14 Май 2023 18:01ч.

    Ей , спомняте ли си мигла Кунева ? Тя успя да закрие само 4-те реактора ! Сега ни натрапват Мара йонетка да ни довърши окончателно... И все пак за 45 год. соц . нещо бяхме построили , а тези вече 30 год. - нищо . Само кражби .........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 7 месеца и 20 дни

    14 Май 2023 18:14ч.

    за толкова време правителството на киротъпия, успя да продаде/предаде българските интереси по отношение на вардарска България. Тази от снимката за една година какви ли неща ще набърка във вреда на Родината. Ако се разсъждава логично, то за еднодневките - предатели има достатъчно задачи за изпълнение. А поставените отвън задачи са ясни – участие във войната, еврото, промяна на забранените от Конституционния съд закони е ако трябва и Конституцията, заличаване на вековни културно-исторически и икономически връзки, изграждане на система за затъпяване на населението в ранна детска и училищна възраст и т.н. Каквото си изберат или им стигне времето. Господи, пази нашата България от предатели като тази на снимката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, мерси, заради еврото

    14 Май 2023 18:37ч.

    Искате да махнете валутният борд. Да теглите заеми безобразно. Да облагодетелствате собствените си чадъри от фирми. Да купуваме задължително чужди дългове чрез облигации. БНБ и МФ, чрез НС да нямат думата при кризи. Да унищожите Левът. И сте толкова цинични и нагли, че дори мнението на световни имена като проф. Стиглиц, Варуфакис не ви интересуват. Не ви интересува мнението на българския народ, за една година ще унищожите България, ще последваме съдбата на Гърция. Искаме си валутният борд, нашите родители изстрадаха "шоковата терапия" с цената на огромни лишения, е, няма и ние да ви плащаме дълговите спирали. Ходете си с мир! Нещо за избиването на здрави животни в Странджа? А за протестите на квартал в Торонто, срещу въвеждането на "умни градове"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    14 Май 2023 18:45ч.

    Мисля, че ще има правителство на ГЕРБ с ПП и ДБ! Защото както самия Кирчо си призна в Нова, са имали неотложна среща в Чехия, къдто портиера на САЩ посолството им е заявил, че трябва да направят правителство с ГЕРБ и да изпълнят стриктно американските искания! Повтарям сам си призна и то по НОВА ТВ, в оправдание, защо не са се явили на предложения разговор! Следва прозрението, колко свестна и приемлива била Габриел. Но интересно ми е дали са ги запоздали, ГЕРБ скоро ще са друга партия, която ясно ще се разграничи от Борисов, както ВСС от Гешев! Борисов е наясно и е в паника, но нищо не може да направи срещу американската и ДПС подлост. За нас остава да гледаме цирк и да ни ши... яко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без Боко

    15 Май 2023 10:12ч.

    ГЕРБ ще има съдбата на НДСВ, след оттеглянето на царчето..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едва ли САЩ

    14 Май 2023 18:55ч.

    Искат да махнем валутният борд. Еврото е изцяло "българска" далавера, срещу която целият български народ трябва да реагира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    14 Май 2023 19:09ч.

    Само ако може някой да ми припомни в какво се различават една от друга партиите, различни от Възраждане? Някакви разлики в програмите, приоритетите? Всички са за съдебна реформа, за реформа в здравеопазването, за евроатлантическа ориентация, за даване на оръжие, за вкарване на еврото... ...... за........ (попълнете в многоточието. Аз незнам по какво се различават, освен по лицата, които искат да сложат на определени министерски кресла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая продължава с лъжите

    14 Май 2023 19:10ч.

    Тая продължаава да се прави на луда. Клипът

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    14 Май 2023 19:12ч.

    Калинка Габриел щяла да прави експертно правителство. Тя вече направи навсякъде безплатен интернет, сега ще имаме и експертно правителство. Ех, тези калинки, много са ни налазили, идват чак от Брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За лъжата

    14 Май 2023 19:12ч.

    Клипът, в който тя казва, че е доктор е от 2009 г. В нейна биография от 2011 г. тя повтаря тази лъжа. А и нека докаже, че е магистър. https://pik.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB-%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B9-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-news1174210.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    14 Май 2023 19:14ч.

    Вий си го предлагайте, ама то едва ли ще идържи толкова като ви знаем експертите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки най-обикновен така наречен супервайзор без значение профила на работата

    14 Май 2023 19:18ч.

    Говори в такъв стил. ................ Тук мисъл няма, има конструкция, която се следва сляпо. Звучи претендиращо, а реално е най-обикновен инструмент за контрол. Това звучи малко като на партийно събрание отпреди време, когато партията е една. Всъщност и сега партията една, центърът който дърпа конците е един, а останалото е метастази. ........ С тая куха лейка нищо добро България не я чака. Кирил Петков в пола. ........ Пази Господи, дано няма правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек съм с ниски морални стандарти и укоримо социлно поведение - разбирам ги тези неща!

    14 Май 2023 19:59ч.

    Как не те е срам бе, Неделчева!? По-голяма простотия трудно може да се изрече, в хипотеза че говорим за човек с достойнство и самоуважение! "Излъгах, ама беше само веднъж в някакво видео, пък и вината не беше моя, тъй като сценаристите много държаха да се запълнят няколкото секунди до необходимата дължина на клипа и те включиха тези думи насила. Аз бях против, защитавах се със сетни сили, но те ме вързаха, извиха ми ръцете и ме принудиха с пръчки да изрека тези думи! - това ни казва фактически Неделчева. И прочувствено се провиква: "Търсете на други места, няма да намерите, това ме оневинява напълно!" Това много ми напомня другата нейна простотия с онази схема с жилището. Вместо да потъне вдън земя, тя измисли една странна думичка "стокирам", което представлява брутална заемка от английски език - език, който тя доказано не владее, чух веднъж опитите и да каже едно изречение и беше почти толкова смешно като опитите на Бареков и Стоичков. Разбрахте ли, думичката стокирам ОПРАВДА НАПЪЛНО схемата с общинското жилище. Предполага се, че като чуят тази думичка българските цървуланковци ще онемеят от възхита, все едно това е пространство, където се общува директно с Бога, крайно необходимо на високоморалната Неделчева. Смисълът е жалък, прост до сълзи, че искам да си складирам някъде селяндурските партакеши, а по съвместителство да осигуря на родата възможност да живеят безплатно в София. Били я проверявали от ЕК. Е, аз пък знам за едни други проверки в Университета в Бордо, Франция. Там са казали, че Неделчева не е никакъв доктор на науките. Преди много години тя е направила постъпки за докторантура, дори е държала някакви входящи тестове, които били изискване по процедурата във Франция. Не се споменава за оценките и по тези тестове, но беше ясно заявено, че след това всичко е ИЗОСТАВЕНО В НАЧАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ. Това са директни последици от моралната обстановка в нашата страна. Щом бойко и маса друге нелепи и смешновати фигури се водят хабилитирани лица, които говорят небивалици като изтървани отвисоко на главите си, това създава една атмосфера на безкритичност и чувство на позволеност и допустимост на всичко. Лъжата на Неделчева е умишлена и категорично напълно неприемлива. Има голяма вероятност тогава да си е въобразявала, че ще ще положи дългите и тежки усилия и ще се добере някой ден до заветната диплома, но после е видяла ЛЕКОТО и МЕКОТО на сладкото европейско безделие срещу безсрамно много пари, а това е в състояние да поквари дори силни хора. Какво да кажем за македонското Марче?! Ами, слаб му е ангелът! Пък и то, горкото, откъде може да знае за тези неща, при баба и дядо на село, кой да му каже? Освободете пространството пред очите на този наш, изстрадал народ, безсрамници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наглостта на Урсула нейните производни

    14 Май 2023 20:23ч.

    Какъв експерт е тази псевдо "докторка" че да "оглави" правителство? По празноговор и новоговор тази марионетка на тиквоний банкянски? А през цялото време зад нея нарича огромното туловище на агент Буда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешка

    14 Май 2023 20:29ч.

    Днес, в предаването на с. Иванов Бтв, А. Райчев излезе с твърдение, че от създалата се безпрецедентно задръстена и критична политическа ситуация, като безспорен победител излизал само един единствен човек - това бил лицето Бойко Методиев Борисов. Аргументите: 1. Всички вече не само разговаряли с него, а преговаряли! Край на герберската карантина! Кирето дори бил подтикнат към извършване на напълно несвойствени дейности - заявил директно в ефир, че щял да МИСЛИ! Райчев чак се удиви, че кирето е в състояние да превърне от един по подразбиране непрестанен процес, еднократен, смайващ с уникалността си акт! 2. Издигнал една изключително удачна кандидатура за премиер на България. Боже, какво им стана на всички тези хора?! всички полудяха! В момента абсолютно всички, дори тези с лицемерните хвалби, нескрито се забавляват и ни се присмиват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Desum

    14 Май 2023 20:36ч.

    Няма ли е жена с малко по одухотворено и изллъчващо някакъв разум лице от тези на снимката?? Едната в ляво - праволинейна номенклатущица от късния соц, в средата - изпълнителна, самодоволно ухилена амбициозна посредственост, в дясно - хитрата лисана , подла и засмяна, готова да отхапе главата на всяка кокошка ... не е чудно , че голяма част от хората не искат да гласуват. Политическата класа е толкова самозабравила се, високомерна и надменна, но в същото време все по-посредствнна и елементарана, че предизвикава отвращение и презрение в тези, които не са директно свързани с нея. Деградацията е неизбежна болест на демокрацията в малките популаци, защото ценните и ресурси се изчерпват бързо и за да се самозахранва започва да се рови из боклуците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    14 Май 2023 20:40ч.

    Кажи бе, моме хаджидимовско, ще ни вкарваш ли във войната или не ? Стига с тая пунта мара брюкселска иновативна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Шиле

    14 Май 2023 21:01ч.

    Каква мила снимка - Жирафата, Кобрата и Поповото Прасе - едноклетъчна идилия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Made in

    14 Май 2023 21:24ч.

    Бай Хой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    14 Май 2023 21:45ч.

    Докато дойде времето за следващите европейски избори. Отново да станеш високоплатена, безотговорна брюкселска чиновничка. Я си стойте там и си говорете празните заучени приказки за джендъризма, завладяването и разкъсването на Русия и заметването на Каскета с ваш Каскет. Вече си имаме няколко соросоиди, които са ни предостатъни!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    14 Май 2023 22:11ч.

    Когато една съмнителна женица е натрапена да представлява България нейде е половин беда, когато пък я дотътрят да управлява държата катасрофата е пълна. Питам, защото не знам - в каква област въпросната е експерт за да бъде начело на кабинет от "експерти". Може би в областта на бюрокрацията и лизането на подметки?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важното в живота

    14 Май 2023 22:56ч.

    Удрииииии, Марче! Мани ги тия дребнавци! Нека се пукат от завист! Премиерствай, стокирай, докторирай! Хич да не ти пука!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • текст на обратен ефект за марчето

    14 Май 2023 23:32ч.

    "Баш съм прост тенекиджия, чукам аз коли наред, ти ще бъдеш най-отпред. Марче, ти нежна си като глухарче, което духна ли го мигом в небесата ще се разхвърчи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    15 Май 2023 8:06ч.

    А недай си Боже, утре Франция ни обяви война, тази ще преименува ли детето си на дядо си Иван-габриел или ще бъде пак с превода си на френски Жан-....? Тя ще си замине ли при мъжа си във Франция или той с детето ще дойде в България? Колкото онези над три милиона бългаари някога се завърнат в България, толкова и тази нагушена, впрочем тази удълженошиеста ще се върне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    15 Май 2023 8:14ч.

    Преди три дни в едно предаване български журналист, който отдавна работи в Брюксел, надълго и нашироко обясни,че задачите на г-жа Габриел в европарламента отдавна са иззети и прехвърлени на други хора. От ясно по-ясно какви са й експертните качества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

    15 Май 2023 9:42ч.

    ГЕРБ са непресъхващ източник ма "калинки", преминали през casting coach на Боко Тиквата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жена на управленска позиция

    15 Май 2023 10:13ч.

    е катастрофа по презумпция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    15 Май 2023 12:16ч.

    Затова през тези 30 "демократични" години цъфнахме и вързахме, управлявани от представители на "силния" пол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вредите нанесени на България от жени, за този период не са никак несъществени

    15 Май 2023 12:21ч.

    Визирам последствията от избирането на Миглена Кунева да еврокомисар и на Цецка Цачева за председател на НС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи