Мария Габриел е вероятен кандидат за премиер на ГЕРБ. Дават министерски кресла на всеки, който я подкрепи

Мария Габриел е вероятен кандидат за премиер на ГЕРБ. Дават министерски кресла на всеки, който я подкрепи

Еврокомисарят Мария Габриел е вероятният кандидат на ГЕРБ за премиер, пишат няколко медии. Утре ГЕРБ-СДС ще предложи кандидат за министър-председател пред лидерите на останалите парламентарни формации. От тях ще очаква подкрепа, като в замяна предлага министерските кресла в евентуалното бъдещо правителство, към които няма да има претенции.

Мария Иванова Габриел (по баща Неделчева) е депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) (2009 – 2017), зам.-председател на ЕНП Жени (от 2012 г.) и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата (от 2014 г.). От 7 юли 2017 до 1 декември 2019 година е еврокомисар за цифровата икономика и общество в Комисията „Юнкер“. След това става еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“.

Мария Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Хаджидимово. През 1997 г. завършва Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, Кюстендил, а през 2001 г. придобива бакалавърска степен по „Българска и френска филология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо, Франция, където изучава международни отношения, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика. Завършва магистратура по „Сравнителна политика и международни отношения“ в Докторската академия по политически науки, Бордо през 2003 г.

От 2004 до 2008 г. е помощник научен изследовател в Института по политически науки в Бордо, Франция. От 2012 до 2014 г. е координатор на ЕНП в Комисията по права на жените и равенство между половете на Европейския парламент. На 19 октомври 2012 г. Мария Габриел е избрана за заместник-председател на ЕНП жени. През юни 2013 г. е избрана за „Евродепутат на годината“ в категория „Равенство на половете“. 

След европейските избори през 2014 г. Мария Габриел е зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на Средиземноморието, Близкия изток и Северна Африка и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

През 2015 г. Европейската асоциация на агенциите по комуникации ѝ връчва отличието „Евродепутат, защитник на социална кауза“ за приноса ѝ за равенството между половете и правата на жените. През 2016 г. получава награда „Евродепутат на годината“ в категория „Развитие“ и орден „Сан Карлос“ на правителството на Колумбия за заслуги към страната в областта на международните отношения и дипломацията.

"Нашият премиер ще е човек, който може да изведе икономиката, индустрията, модернизацията в посока, в която всички ние очакваме", уточни по-рано на пресконференция Борисов без да споменава имена.

От думите му се разбра, че все още разчита преди всичко на ПП-ДБ, за да го подкрепят заедно кабинета, с аргумента, че съвместно са разработили програма за правителство. "Слагаме на масата програмата, слагаме на масата тези приоритети, приемлив премиер, който утре ще го съобщя, и правим правителство. Категорично сме решени да го направим, каквото и да ни струва това", заяви герберският лидер. Ако десницата го отхвърли, очаква останалите формации в Народното събрание да застанат зад проектокабинета. Той ще бъде с кратък хоризонт, уточни герберският вожд.

Борисов беше категоричен, че ГЕРБ-СДС няма да се интересува от квоти или места в кабинета, нито дали бъдещите министри ще бъдат политически или експертни лица. Решението на неговата формация е да си запази правото да излъчи само премиера, а министрите да остави на останалите политически сили. "Важното, което ще приемаме, е дали си разбират от работата, дали могат за кратко време да свършат важните неща. Върху това мисля, че може с колегите от ПП-ДБ да постигнем и конституционно мнозинство, защото видно е, че това трябва да се случи и то много бързо", каза той.

Малко по-късно обясни така схемата, по която ще се състави кабинетът: "Първият мандат - така, както народът е казал, с излъчен премиер, който ще е гордост за България и Европа; върху състава слагам празните имена на министерствата и с тези, които се съгласят да имаме споделена отговорност, поделяме имената на министрите." Когато журналистите на брифинга му поискаха уточнения какво отстъпва, Борисов раздразнено добави: "20 министри отстъпвам, за да договаряме имена!" Като стана въпрос за хора от проектокабинета "Денков" на ПП-ДБ, Борисов специално спомена кандидата на десницата за социален министър Иван Кръстев (не политологът), когото нарече "путиновист" и априори отхвърли.

За пореден път той използва тежки думи, за да опише ситуацията на страната, която налага да се направи правителство. "Ние сме катастрофирали! Ние сме фалирали! Ние сме загубили! Ние сме загубили целия си външен облик!"

Той се позова и на президента Румен Радев в аргументацията. Държавният глава по-рано днес обяви, че ще връчи първия мандат на герберите на 15 май, и паралелно с това разкритикува партиите за бездействието им. "Радев е абсолютно прав, че страхът и дребните игрички на партиите да се запазят, да вземат в някой град повече кмет, е безотговорно, и за такива хора няма място в политиката", заяви Борисов.

 

Източници: "24 часа", "Сега", "Труд"

Коментари

  • Тази не се ле "настокира" достатъчно? Няма да има правителство. Господ ще запази и този път България от небългарите

    09 Май 2023 14:51ч.

    Небългарите искат да ни затрият, но все не им се получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.youtube.com/live/t5eUJ5WIoMI?feature=share

    09 Май 2023 14:54ч.

    Не си губете времето с джендъра, гледайте ПАРАДА НА ПОБЕДАТА на живо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ние сме катастрофирали! Ние сме фалирали! Ние сме загубили! Ние сме загубили целия си външен облик!" казва Борисов

    09 Май 2023 15:01ч.

    Вярно е! И благодарение на кого, че нещо не разбрах?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тцъ, неизбиращото мнозинство

    09 Май 2023 15:50ч.

    има решаващия глас. Е друг е въпросът ако хипотетично гласуват тези хора, по важен е резултата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Облачно с Кюфтета

    09 Май 2023 16:43ч.

    Само как майсторски ги подхлъзна Боко кехая ! Уж беше чел само Винету, а той и надписа WC го е прелиствал, но се чуди и до сега, какво означава !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    09 Май 2023 17:16ч.

    РОДЕНИЯТ В СЕЛО БАНКЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗА ЧЕ Е НАЙГОЛЕМИЯТ СТРАХЛИВЕЦ. ЛИДЕРИТЕ НА ПАРТИИ СТАВАТ ПРЕМИЕРИ ПО СВЕТА.ДА ЗАБЕАВИХ ЧЕ НИЕ СМЕ КОЧИНКА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Койо Коев

    09 Май 2023 17:50ч.

    Ко? Нье! Борисов май съвсем е изплискал легена, щом взе да предлага брюкселски чиновнички с три молекули мозък и нулево духовно отношение към България. По-добре автопилот, отколкото тая европроказа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    09 Май 2023 19:57ч.

    Прав си друже. И аз тамън да те изплагиатствам за ,,ПКП"и другатата измет на ГРОБарите, които Боко Българоубиеца винаги пробутва да му бършат посрания гъз, точно тогаз случайно по някаква телевизия Коцето Костадинов ( ,,Възраждане" ) даде прекрасното сравнение за въпросния травестит: ,, .... ТОВА Е ПЛЕВНАЛИЕВ В ЖЕНСКИ ВАРИАНТ.... " Просто нищо по-ужасно, по-комично, по-отвратително, по-отблъскващо не може да се добави. Аре, администратора на ,,Гласове" - трийте! Щото в ,,Гласове" нЕма цензура за истината. Или пък не ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария Габриел: За да да се решават предизвикателствата, трябват подготвени хора със знания и умения

    09 Май 2023 21:37ч.

    Ужас! Кой го казва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    09 Май 2023 22:27ч.

    Ми каква по добра за ролята :) Така и така си е за тричане тази, няма по-добър вариант ... Изненадан съм че се е съгласия като оня "професор" преди нея на миналите ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Май 2023 14:51ч.

    Ожас, а аз си мислех, че е достигнала нивото на собствена некомпетентност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    09 Май 2023 19:06ч.

    "През юни 2013 г. е избрана за „Евродепутат на годината“ в категория „Равенство на половете“." -- ожас, не ужаст, тЕ това ни чака, ако гусжата се добере до власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХАХАХАХАХАХА

    09 Май 2023 14:51ч.

    Това не може да е вярно, правят си майтап! Караянчева издигнете бе, по-добре ще е! А Цачева къде е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PARAGRAF22

    09 Май 2023 21:25ч.

    Цачева е пенсионерка бе таван на пенсията /това важи за депутати и министри / - 3400лв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    09 Май 2023 23:20ч.

    Добре. Сигурно още изплаща апартамента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    09 Май 2023 14:51ч.

    Ако това се случи .....няма надежда ... нещата са много по-страшни... потъвам в нелегалност.... спирам да пиша ... спасяване по еденично.... На тоз народ - тоз х@й! Точка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    09 Май 2023 14:53ч.

    Тези подиграват ли се с българския народ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    09 Май 2023 15:14ч.

    Това наистина е ПОДИГРАВКА и НЕ Е СЕРИОЗНО!!! Тази клета женица издигната благодарение на угодно сключен брак - неука, необразована, сричаща клишета.... БЕЗУМЕН ИЗБОР - ако е така.. може да е и партенка за отвличане на вниманието, демек АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ.... Ние станахме половин ченгета покрай "политиците" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Май 2023 19:33ч.

    И понеже не сме никакъв народ ,а мърша сме стигнали до там да ни се подиграват ЗАЩО ГЕРБ НЕ СИ ПОКАНЯТ СОРОС ЗА ПРЕМИЕР? Мария Габриел била кандидатът на Герб за министър-председател на България. А защо не Гинка от Пазарджик? Най-добре е, без повече церемонии, да си поканят лично Сорос, чиято креатура е Марийка от село Хаджидимово, Гоцеделчевско - за премиер. По-честно ще бъде. Защо са тия вечни подставени лица? Мария Габриел! Ох, Майчице моя Българийо - и тоя ли експеримент на Мутрафона от Банкя ще изтърпиш, без да гъкнеш? И с това ли унижение ще се примириш? Макар че подир Боко и Киро - вече кандисваме на всякакъв човешки отпадък. Включително на Денков - "академик" с извинение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PARAGRAF22

    09 Май 2023 21:30ч.

    Ай ся въпроси и съмнения ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да има правителство. Господ пази България от небългарите

    09 Май 2023 14:53ч.

    Колко много се старят габриелите и всякакви лорери да затрият България, но все не им се получават нещата. Тази нали имаше голям апартамент, в който да "стокира". Да не ламти за повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Май 2023 14:59ч.

    https://bivol.bg/apartamentgate-gabriel-nedelchev.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    09 Май 2023 14:55ч.

    Точно тази продажница, как не! Тя е българка само по произход и място на раждане. Няма логична причина слугите на САЩ - ДБ и ПП да не я подкрепят, от един дол дренки са. Ама дали ще сработи логиката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    09 Май 2023 14:57ч.

    Мдаа, герб си е герб...няма долен праг на възможна тъпота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    09 Май 2023 14:57ч.

    Все тая кой гербераст ще е параван на истинския премиер Ганьо Банкянски. Няма да мине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То стана

    09 Май 2023 14:58ч.

    Продават се мамо, тежки министерски кресла с бели секретарки и пиарки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Май 2023 15:01ч.

    не се мотаите а връщаите мандата тази с колко гражданства е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yoyo

    09 Май 2023 15:15ч.

    Лошо .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WcWC

    09 Май 2023 15:16ч.

    Дъното е издълбано.Напускам държавата България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сун тзъ

    09 Май 2023 15:19ч.

    Аз съм за Цецка Цачева. Мъ Искра Фидосъва е пък е по я бива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брюксел 1

    09 Май 2023 15:28ч.

    Аз не правя разлика между водещите по нова, бтв и госпожа Мария. Вакумът който създават с присъствието си е съизмерим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Боже,

    09 Май 2023 15:30ч.

    За някой грях ръце всесилни / издигна ти и нас наказа. / Кой ли може / неволя клетнишка изказа"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    09 Май 2023 15:36ч.

    Тази, която има и френско гражданство от мъжа си. Тази, на която фъндъкова даде огромен общински апатамент, в който живееш и брат й. А какво ли стана с този апартамент?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    09 Май 2023 15:39ч.

    Даааа, Урсула Българска?! Боже, божееее....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мм...мда, завършваш един куп алибалистики

    09 Май 2023 15:48ч.

    и извеждаш индустрията(!) и икономиката.....А заглавието, заглавието....който я подкрепи дават министерски пост?!......Но това получава бг. народа - избиратели и най вече неизбирателите щото те са мнозинството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...ГЕРБ. Дават министерски кресла на всеки, който я подкрепи

    09 Май 2023 15:48ч.

    Вън търговците от храма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отличен 6

    09 Май 2023 20:53ч.

    Точно в това библейско време сме - когато търговците ПАРИТЕ са обожествени. Е, Иисус се е справил - изгонил ги е, а 2000 години по-късно ние последователите Му какво правим?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо пък не?

    09 Май 2023 15:52ч.

    След като гинеколожка може да управлява ЕС, защо филоложка да не управлява България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България отдавна престана да е държава

    09 Май 2023 15:56ч.

    Превърна се в територия. Нищо добро не очаквайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гавра

    09 Май 2023 15:59ч.

    Поредното девойче, този път македонско, ама пребоядисано на френско! Толкова грозно и жалко въобще да се изрича тази идея, та чак боли, чак сълзите ми потичат! В Европа всичко може, там дори акушерка може да е председател, защото те са говорещи глави от уличен, марионетен театър. Това същество Неделчева - с никакво образование, с напълно измислена кариера, което има две достижения в живота си - успяла да се вкопчи в подходящия момент в правилната ракета носител (учердената от германски фондации за специални цели партия герб) и после оженила за себе си някакъв френски Мунчо, за да пробива гордо и решително живота с по-фръц фамилия. И до ден днешен се разказва като анекдот една история от гоцеделчевско. В родното село на Неделчева чули, че ще става еврокомисар по цифрови комуникации и на селско събрание един зевезк рекъл: Тази до преди 5 години не знаеше как да си пусне компютъра на село, сега за дигитализация говори! Цялото селско събрание прихнало в смях до припадане. Хора, не се ловете на идиотщините на БХ - той има навика да ги лови разни по бензиностанциите, по цеховете за производство на поцинковани кофи, по партийните организации на бкп и на разни други странни места. Слаб му бил и ангелът по "прекрасни госпожи". Напълно му е слаб ангелът по внушения на посолства и разни служби. Неделчева е пример за пълен негодник, празен човек, пълнещ пространството със механично заучена фонетика, която излязла от устата и, е напълно куха, неубедителна, безсъдържателна, тотално пустословие!! Не се подигравайте с и без това тежко закъсалата ни Родина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Май 2023 16:03ч.

    Верно ли е предложил тоя 100% джендър за Премиер на България??? ? БОКО ще изпревариш майкъл обама бре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точка по въпроса

    09 Май 2023 16:11ч.

    Малко ме е срам от самия себе си (външният вид само по себе си не е аргумент и не е редно да се коментира), но и мен ме полазиха съмнения, че става дума за "някаква" транс. Направих справка, французинът и тя имали дете! Е, не знам дали е родено или осиновено, но не желая да се бъркам повече в лични дела. Щом съселяните я помнят като Марчето, значи приемаме, че генетично е в порядък и точка. Това по никакъв начин не променя факта, че по-смехотворна идея за български премиер не е раждана. Бойчето е неотразим екзотик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Май 2023 17:04ч.

    Човекът си има адамова ябълка и 100% мъжко телосложение, вид и лице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    09 Май 2023 16:05ч.

    Винаги съм бил срещу ГЕРБ, но ако минпреда трябва да е от тях предпочитам всеки друг пред тая безвкусна скумрия. Но ако все пак бъде наистина предложена мисля, че "тоя" Габриел ще бъде отхвърлен като кандидатура от мнозинството в НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валпет

    09 Май 2023 16:06ч.

    "Кандидатурка - калинка" до немай къде! Толкова е "евроатлантическа" и "брюкселска", че ПП-ДБ би си вкарало автогол пред "Посолството", ако решат да не гласуват за нея. В същото време Борисов печели потупване по рамото от "западното началство", но с цената на факта, че Възраждане би спечелило нови активи пред лицето на избирателите, за което на "началството" сега не му се мисли (Като му дойде времето, тогава ще я завъртят някаква).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    09 Май 2023 16:07ч.

    Айде няма нужда ... от евро-комсомолката. По-добре ще сме си без премиер и правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    09 Май 2023 16:19ч.

    Малеей, тая ли точно, с комсомолско-еврогейския ентусиазъм в очите.. Не можаха ли някой друг да изнамерят..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е кой друг?

    09 Май 2023 16:34ч.

    То резервната скамейка е дълга, дълга, ма и тя си има край? В тоя ред на мисли Бъчварова и Мента къде са? Можеше да направи един кастинг между отдавна забравената Фидосова (поне си тежи на мястото), ПКП, Тетка, Бъчварова и Мента. Ако хляб няма, поне зрелища има бол...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    09 Май 2023 16:19ч.

    Еее, не! Сега ББ вече ядоса яко Лена! Всичко е въпрос на вкус, ама все пак Габриел до момента ни е хвърляла само по едно око през комшулука, докато Лена работеше яко на терен и даваше интервюта, и стържеше, и какво ли още не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СъГласна

    10 Май 2023 2:48ч.

    Точно! Ако ще си ги мерят, че то какво й е на Лена? Хем умница-хубавица, хем още и зелена! А госпожа Урсула льо Габриелска, кат ‘че ли сухичка и попреминала нещо … Много искам да ги видя двечките на дебат - как свирят синхрон на пиано с крака, докато се боричкат с ръчичките си с пръсти на кренвирши по темите, за Всичко, Навсякъде и Наведнъж, които и двете, разбира се, владеят от край до край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Май 2023 16:20ч.

    Сърдита съм на Кюлчо, надявах се да е Манол Пейков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кой да е, бе

    09 Май 2023 16:26ч.

    Бастуните ? Руски агент на име Копейкин ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Май 2023 16:43ч.

    Точно така! Найдобрите агенти са американските и британските, според филмите. Така че най-добре е американска подлога, която ще ни оправи с 200!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    09 Май 2023 16:31ч.

    Боже прибери си вересиите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    09 Май 2023 16:31ч.

    Тази семпла женица какво я свързва с България?Киро Канадски е от същото котило родоотстъпници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    09 Май 2023 16:40ч.

    тая комсомолска секретарка,която работи само със скриптове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    09 Май 2023 17:08ч.

    Представи си: Намираш се в стаята на твоята компетентност. На първия етаж. Катериш от пода към тавана. Учат те, ебът те и стигаш тавана, демек това е нивото на твоята на компетентност. От тук нагоре си некомпетентен, т.е. готов си за пода на стаята, само че на втория етаж! Достигнал си нивото на некомпетентност ( както бе казано по горе). Тая трътка е стигнала това ниво ( как и чрез кой- друг въпрос). Сега отново трябва най-вече ебън! Писна ни да сме учители!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласуването за дефилето на момите

    09 Май 2023 17:10ч.

    Изреченото няма да е в полза на Неделчева, а само илюстрация, че всичко на този свят е твърде относително. Неделчева поне си знае, че е обикновено селянче, на чието рамо по случайност е кацнала птицата на късмета. Видимо се старае да говори ентусиазирано, някак иска да покаже ангажимент, старание. Напълно смешна е, неадекватна на ресора си, поражда потрес в "европейските партньори". Съдържание няма, всичко е пълен фалш смислово, но тя иска да излъчва дисциплина, участие, вълнение Дори го докарва понякога на човещина. . Крещи: Пука ми! Какво като съм семпло селянче, кучките по-добри ли са от мен?!! Имаше един доста по-отвратителен вариант! Знаете ли онова другото гербаджийско същество - Паунова, също с някаква иноземска фамилия беше, австрийска или немска. Тя е студена, високомерна, презрителна. Понеже е родена на паветата, семейство от "сой", има някакви аристрократични претенции и видения. Излъчва отвращение към (българската) плебейщина и ниското ни културно ниво! Ами за г-ца Пенкова да отварям ли приказка?! Добре, че е човек на Нинова, ча да знаете какво чудо можехме да видим тогава! Ето, Неделчева е болезнено ясна, поражда снизходителна усмивка! Тя (още) не е наш проблем! Искам да видя как кирчовците и ристюфците ще вдигнат ръка "ЗА" нея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BusinessMann

    09 Май 2023 17:25ч.

    По отношение на жените в бизнеса и политиката спазвам стрикто философията си, че на една жена не трябва да се дава позиция по-висока от възможно най-ниската!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бе вий помните ли как

    09 Май 2023 17:38ч.

    банкянския турна Росен Деси Банов за президентин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    09 Май 2023 17:44ч.

    От най-продажните и антибългарски мисирки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преброяване на дивите зайци

    09 Май 2023 17:59ч.

    Сериозно?! Леле.... Българското политическо театро, освен провинциално, станало и халтураджийско. А чичо Бойко продава билетите за по-така червените кресла, за тия, които ще отидат да гледат Мара Бернар. Да живей корупцията! Да живей овластената посредственост! Да живей циливилизационният избор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако беше гинеколожка - съгласен.

    09 Май 2023 18:01ч.

    Ама тя филоложка! Мисля, че са различни. Но не съм сигурен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината е, че повечето българи не се интересуват кой, как и защо ще ги оножда!

    09 Май 2023 18:05ч.

    Но после ревЪт като ги боли !!! Явно сме народ-мазохист. Или любители на гъбена чорба са всички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чакаме

    09 Май 2023 18:08ч.

    По тоя казус само перото на доцент д-р Карачибук може да изрази дълбокия потрес и смайване, обхванали целия народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    09 Май 2023 18:12ч.

    Антимагнитна зашита си слага Бойко. Нищо сериозно. Даже ми е весело, че не успяха да се нагодят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    09 Май 2023 18:17ч.

    Честно казано, нещо не ми харесва това предложение за премиер, вместо ерудити и патриоти, докога ще трябва все нагаждачи да си избираме?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази на живо съм я виждал и е "ПОСЛУШЕН РОБОТ"

    09 Май 2023 18:32ч.

    Само бръщолеви заучени наизуст врели- некипели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин от варна

    09 Май 2023 18:33ч.

    Юруш народе, дават министерски кресла за без пари!!! боко е готов и обещава! Юруш!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все така...

    09 Май 2023 18:38ч.

    Сламена кукла без нито един ден реален трудов стаж за премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    09 Май 2023 18:43ч.

    Мария Габриел: За да да се решават предизвикателствата, трябват подготвени хора със знания и умения Имам чувството, че гледам Тодор Колев във "Двойникът" как чете надписите по плакатите и ги пуска като свои мисли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    09 Май 2023 18:52ч.

    Логично е след гълъб да дойде лебед или каквото там друго бяло пернато с дълга шия се пада. В цирка е така - лъвове, тигри, леопарди, камилски птици и свински прасета. Елате да ги видите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    09 Май 2023 18:58ч.

    Мария ще бъде министър, Габриел ще бъде председател и като ги обединим - поредна национална катастрофа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    09 Май 2023 19:13ч.

    Марийка е подбрана за да ни натресе конвенция, като кърши ръце че ще помага на жените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Май 2023 20:06ч.

    Има един исторически доказан постулат – Една крепост най-лесно се превзема отвътре. В основата на всяко поражение лежи морален пробив, продажност, чуждиопоклонство, обезверяване, обществен разкол. Все неща, от които традиционно страдаме, но за които скъпо плащаме„. Най-големите плашипутарници в държавата ни поздравяват с Деня на Храбростта! Вижте ги на снимката бе Защото докато вие пред камерите се правите на „храбри“, ЗАД камерите крадете със задниците си, посирате се от страх от шубе, и продавате, и предавате сигурността на България, единствено заради користните си властолюбиви интереси! Ай сиктир! Храбри били! Нещастни боклуци! Веселина Томова https:afera.bg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф. Стоян Денчев: Мария Габриел - кандидат за премиер - добро попадение!

    09 Май 2023 20:11ч.

    Мислех го за не много умен, а той се оказа направо глупак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    09 Май 2023 20:18ч.

    Стоян Денчев е просто едно празноглаво първеню.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    09 Май 2023 20:38ч.

    Спокойно бе, пичове и пичовки. Бацката има предвид себе си: най-подготвения, най-уважавания, най-разпознавания... Пускат само пушилки, че враговете да задремят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добре де

    09 Май 2023 23:00ч.

    ако пак се мери за прецедател, една молба, Баце, аре крадни от някъде другаде тоя път, майна, остави нещастните тънки магистрали и пътища на България на мира ! Като се прибираш в София по Хемус , не ми свири и мигай със светлини в лява лента, по десната карай , по дясна лента от гара Яна до входа на София да видиш дали бъбрек ще ти остане! Нали ти я "гради", да ...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    10 Май 2023 0:04ч.

    Може и да си прав! Баце ни пуска тази гъска уж за премиерка, ние се ужасяваме и следващия момент баце ни казва: Е, колко други предложения ви направих-все не ги щете, тогава аз ставам премиер! И ние облекчено въздъхваме и с отвраще ние приемаме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-постулата на У. Бъфет

    09 Май 2023 20:38ч.

    ''.........рано или късно управляват идиоти.....'' в часност за България може да се усили Ф= идиотско управление Ф'>О винаги и при всяко управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безхарактерна и силно амбициозна

    09 Май 2023 20:43ч.

    Идеалната комбинация за кариерен успех в европолитиката; идеална комбинация и за Борисов, за да ѝ дърпа конците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    09 Май 2023 20:48ч.

    Боже мили, пази България!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мичето от Чеча

    09 Май 2023 20:56ч.

    е добра стръв. Но още по-тлъста стръв щеше да е Кристалина - всички подкрепят мвф-то. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    09 Май 2023 21:17ч.

    От утре въпросната персона я виждам в местната цоциология с одобрение 80%. Горе-долу колкото даваха и на другата звезда Кристалина, когато я готвеха за местен лидер. Жена, почитателка на джендърастията и Истанбулската конвенция, "специалистка" по дигитализацията, безличен бюрократ, нова версия на мадам Йес -дялан камък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    09 Май 2023 21:32ч.

    Марийка има повече шийни прешлени, отколкото сиви мозъчни клетки.)) И това недоразумение се кани да бъде премиер.))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Регрес

    09 Май 2023 21:35ч.

    Новите патки дори не могат да плуват без спасителна жилетка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    09 Май 2023 22:29ч.

    Габриел мигом впечатлява с красивата си дълга като трепетликово стъбло шия. Всяка жена от племето падонг би й завидяла за това. Дългата шия на жената има и естетическо, и поетическо значение. Бирманките ги удължват чрез търпеливо носене на метални спирали, монтирана на врата. Габриела е благословена да я притежава свише. С тази дълга шия тя трудно би свирила на цигулка. Красивата й главица ще клюмва безутешно върху струните, а може и да пострада при по-енергични движения на лъка. Не е подходяща и за виолончелискта - бедрата й са кльощави и не биха могли сластно на притискат инструмента. Затова пък Габриел няма кусури, които биха й попречили да стане министър-председателка на България - толкова убедително ще кима с глава, когото казва "Yes". Малко стегнато дупенце, / две гърди отпред. / А пък шията ти дълга / нацелувах най-напред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    10 Май 2023 0:14ч.

    Доц. Карачибук, имате изключително набито око – действително поради отбелязаните от Вас анатомични особености, г-жа Габриел няма как да свири успешно нито на цигулка, нито на виолончело. Холистичният подход, все пак, налага да предположим, че тя би могла да свири на контрабас, а именно, като го подложи под брадичката си като цигулка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пиарите Да Четат

    09 Май 2023 22:39ч.

    Има лЯк за тоа врат! Да Оди пред хората с вдигнати високи якИ и да пуска косата неподдържана, каквато си й е така или иначе. Оптиката ще бъде на значително намален врат: визуални трикове, мдам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИСКАМЕ ОТЧЕТ ! Какво свърши тя за нас до сега?

    09 Май 2023 23:06ч.

    Нещо поне направи ли в ЕУ парламент за България? Или е секретарка на Лайън само ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не по шия, а по врат

    09 Май 2023 23:09ч.

    Шесто следствие от петия закон на Бат Стамат - чакай тиквите уврат: "Всеки следващ кандидат за минпред е по-нефелен от предишния". Извод: След тази проста лебедица, очаквай още по-рошава птица /гарга/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    09 Май 2023 23:44ч.

    За да се съгласи, трябва да усеща, че и предстои изгонване от Брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Типичен евробюрократ,

    10 Май 2023 4:23ч.

    обслужващ лобистките корпоративни интереси на ЕС. С подобни хора България няма бъдеще. Гледайте видеата с Кристиан Тереш - румънски евродепутат, човек милеещ за Европа и държавата си. Мисля, нидерландски професор беше споменал, че бивш шеф на европейска ЦБ в прав текст е казал: "Крайната им цел е да ни чипират". Препоръчвам документалният филм "State of control” - преведен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Равенство на половете"

    10 Май 2023 9:14ч.

    звучи изобличително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #Идиоти вън

    10 Май 2023 15:16ч.

    А гр.Гоце Делчев колко по - далеко е от Кърджали?!?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи