Мариана Тошева: През последните дни повече украинци напускат България, отколкото влизат

Мариана Тошева: През последните дни повече украинци напускат България, отколкото влизат

От утре започва преместването на украинци, настанени по Южното Черноморие, във ведомствени бази в страната.

Председател на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева заяви, че през последните дни повече украински бежанци напускат България, отколкото влизат в страната.

„Справката от тази сутрин показва, че са влезли около 2300 украинци, а почти 3700 са излезли от България. Това, което наблюдават екипите на терен, е, че между украинските граждани има организация – сами си намират автобуси и някои излизат от България, а други излизат от хотелите (б.р. в които досега са били настанени), отивайки в квартира, която са намерили“, добави тя.

Тошева допълни и че все повече украински граждани започват работа.

От утре пък започва преместването на украинци, настанени по Южното Черноморие, във ведомствени бази в страната. То ще продължи до 1 юни.

„Бази има в област Габрово, Варна, Бургас, София, Благоевград, Ямбол. Условията на тези бази отговарят на минималните стандарти. Основно повечето украинци ще напускат хотелите на 30 и 31 май, като най-голямото струпване се очаква на 1 юни, а за утре бройката не е толкова голяма. Между 9:30 и 11 ч. са първите групи. Те ще бъдат информирани“, обясни председателят на Държавната агенция за бежанците.

Тя добави, че ще продължат да се предоставят помощи за децата, като пакети с памперси и мляко.

Всички хронично болни и хората, които имат някаква инвалидност да бъдат преместени до място, което е най-близко до болница за подходящото лечение. Майките и децата ще бъдат преместени във ведомствени бази, преди всичко на територията на Бургаска област“, заяви Тошева.

 

 

Коментари

  • От къде на къде ?

    28 Май 2022 10:06ч.

    Чужденци без българско гражданство , от страна извън ЕС , без нито ден трудов стаж в България, без здравни осигуровки --- ще бъдат лекувани и обгрижване БЕЗПАТНО от Държавата ни ? Докато в същото време българите, без редовни осигуровки са оставени да мрат ? Тия чужденци защо не си плащат от СОБСТВЕНИЯ ДЖОБ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    28 Май 2022 10:14ч.

    Стига си плакал, бе, като дойдат твоите руснаци като бежанци ще им бъдат предложени същите условия и тогава няма отрониш и дума. Това путинофилите сте срам за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    28 Май 2022 11:19ч.

    Защото това са "правилните" бежанци, носещи "правилни" ценности и борещи с някого в угода на "правилният" хегемон. Европейски "хуманизъм" ... ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От къде на къде ?

    28 Май 2022 10:11ч.

    И ако тези чужденци нямат толкова пари, та да си плащат лечението и обгрижването КЕШ , ами просто да не остават в България ! Да отиват там, където ще ги обгрижват безплатно /ама няма вече такова място ! / Или да отиват при богатите си сънародници които вече са в Сен Тропе, Баден Баден , Женева и др. тихи оазисчета ! Украинската мафия да им помогне !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко ли се гнусят от бедността...

    28 Май 2022 10:23ч.

    И не си помислят, че са се запътили натам, откъдето ние се завръщаме... Ще ги разпилеят по цял свят като нас... Все пак доста сериозен паричен поток е насочен към Украйна, колкото и да окрадат клептоманите - все ще им остане повече, отколкото на нас, защото при нас това беше чист грабеж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    28 Май 2022 10:26ч.

    Няма хотели по морето и в Банско и вече не им е интересно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е чудесна новина!

    28 Май 2022 10:33ч.

    Ако трябва, да намерим начин да ги насърчим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zet

    28 Май 2022 11:08ч.

    Тези ведомствени бази нямат ли ведомства, служители и синдикати, отново грешно решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    28 Май 2022 12:11ч.

    Ами видяха, че безплатния курорт свършва и ще си търсят нови баламурници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи