Mалцинствата и ЛГБТ са свръхпредставени по телевизията, смятат мнозинството от британците

Mалцинствата и ЛГБТ са свръхпредставени по телевизията, смятат мнозинството от британците

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В рекламите във Великобритания участват все по-малко бели хора, защото вече не представляват "модерното общество“

Близо половината от зрителите във Великобритания смятат, че етническите малцинства и ЛГБТК+ общността са несъразмерно представени на телевизионния екран, пише Daily Mail.

Над 45% от респондентите смятат, че представителите на тези общности имат твърде голямо присъствие на екрана, докато 26% смятат, че те трябва да са още по-добре представени, показва проучване на YouGov.

Това идва само седмици, след като доклад на Campaign for Common Sense заключи, че програмите на BBC изобразяват версия на Великобритания, неузнаваема за повечето зрители - и обвини телевизионния оператор в "свръхпредставяне на малцинствата“.

Междувременно маркетинговите отдели на 500 големи марки заявиха в проучване от 2017 г., че са фокусирани върху насърчаването на разнообразието, за да "предотвратят възприеманата дискриминация“, като някои признаха, че целенасочено са използвали по-малко изображения на бели и хетеросексуални двойки в своите кампании.

Установено е, че от всички запитани националности британците са много по-склонни да вярват, че етническите малцинства и ЛГБТ хората са прекалено представени по телевизията, съобщава The Times.

В съседна Франция, например, само 19 процента от хората смятат, че етническите малцинства са свръхпредставени, докато 33 процента смятат, че са недостатъчно представени.

Всъщност във всяка друга изследвана държава повече хора смятат, че етническите малцинства и ЛГБТ хората са по-слабо представени по телевизията, а не прекалено представени - обратно на резултатите във Великобритания.

Според последните данни от преброяването в Обединеното кралство, публикувани през ноември миналата година, етническите малцинства съставляват 18,3% от населението в Англия и Уелс, докато 81,7% от хората са бели.

Междувременно 1,5% от британците на възраст над 16 години се идентифицират като гей или лесбийка, докато 1,3% се определят като бисексуални - и 0,3% като друга сексуална ориентация.

Анкетата за представителството е поръчана от Allurion, компания, която произвежда стомашни балони за поглъщане. Фирмата искаше да разбере възприемането на представителството на хората с наднормено тегло преди Световния ден за борба със затлъстяването тази събота.

Според проучването около 60 процента от британците смятат, че хората със затлъстяване са недостатъчно представени по телевизията - повече от всяка друга националност, участваща в проучването - докато малко под половината смятат, че хората с увреждания са недостатъчно представени.

Приблизително 25,9% от възрастните в Англия са със затлъстяване, докато други 37,9% са с наднормено тегло, според Здравното проучване за 2021 г.

Няма налични цифри, които могат да изяснят дали етническите общности или ЛГБТ и хората със затлъстяване са "прекомерно представени“ по телевизията в Обединеното кралство.

Но това идва, след като в доклад беше казано, че BBC е изложена на риск от "изкривяване на съвременна Великобритания“, защото позволява телевизионните й предавания да бъдат опорочени от политически коректни пристрастия в техните истории.

Преглед на Campaign for Common Sense, публикуван през декември, предполага, че програмите на BBC изобразяват версия на Великобритания, неузнаваема за повечето зрители.

Драмите на корпорацията редовно включват критики на капитализма, Брекзит, полицията и правителството – като някои са описани в доклада като близки до пропагандата.

BBC също беше обвинена в социално инженерство чрез свръхпредставяне на малцинствата в своите програми.

В полицейската драма The Responder, която е с участието на Мартин Фрийман и се развива в Ливърпул, почти половината от полицейските герои са черни или азиатци, въпреки че 0,5 процента от служителите на Мърсисайдската полиция са чернокожи и 0,4 процента са азиатци.

Докладът на CCS също критикува програми, включително Sherwood, Industry и The Capture.

Група от водещи учени наскоро предупреди BBC, че нейните документални филми показват много примери за пристрастия и позволяват на "политически мотивирани“ актьори да представят своето виждане за британската история като факт.

Това идва, след като през 2017 г. проучване сред 500 компании установи, че рекламодателите се отдалечават от използването на снимки на бели и хетеросексуални двойки от страх да не обидят гейовете или да не бъдат обвинени в хомофобия.

Твърди се, че маркетинговите отдели насърчават разнообразието в своите кампании, за да "предотвратят възприеманата дискриминация“. Една трета от рекламодателите заявяват, че са използвали по-малко бели модели и хетеросексуални двойки през предходната година.

Проучването на фотоагенцията Shutterstock и докладвано от The Times установи, че половината от маркетинговите отдели са увеличили използването на расово различни снимки през предходната година, а една трета е увеличила използването на гей двойки.

Преобладаващото мнозинство, използвали изображения на гей двойки или "нетрадиционни“ семейства, обявиха, че са го направили, дори и да не пасва на тяхната марка.

Половината заявяват, че използват по-малко бели хора, защото те вече не представляват "модерното общество“.


Източник: Агенция "Фокус"

 

 

 

Коментари

  • WHO ??

    02 Март 2023 8:34ч.

    Кой бе ? Кой налага всичко това ? Кои са тези невидими сили, кои са тези "мъже в черно", които минават през рекламните отдели, медиите, телевизиите и налагат това ? Очевидно е че е програма и се провежда синхронизирано. Толкова ли е трудно да се проследи нагоре и да се види КОЙ спуска тази програма ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    02 Март 2023 9:31ч.

    Ами то е ясно - такива като Сорос & Co... После ни разправят, че нямало "Дълбока държава" и "Световна конспирация", която трябва да признаем, че всъщност не е световна, а само Западно-еврейска... Както беше казал един умен човек: "Най-голямата лъжа на Дявола, е че Той не същества"! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом Байдън сам заяви

    02 Март 2023 8:39ч.

    "Може да съм бял, но не съм глупав" или нещо в тоя смисъл, за какво да говорим изобщо? ........... В Америка водещите на телевизионни програми са основно небели. Белите буквално липсват. Да не говорим за моделите, които продават дрехи да речем. Основно небели. Не ми пука за бледоликите нагличани, и изобщо на Запада населението, те са си колонизатори и да си носят вината! Но ние какво правим в тоя кюп?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма страшно!

    02 Март 2023 8:45ч.

    Ще поправим нещата: https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/feb/28/countryside-white-middle-class A сега може да екстраполирате и за джендъризма. А, нямало нужда: https://www.foxnews.com/media/drag-queen-teaching-anal-sex-child-leave-class-denying-73-genders

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ко, нье...

    02 Март 2023 10:07ч.

    Кога туй, бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    02 Март 2023 10:13ч.

    Кога разбираме, че едно общество е болно? Тогава, когато малцинството започне да налага стереотипите си на мнозинството. Просто и ясно. Люшкането от едната крайност в другата е типично за човешката природа. Няма нищо странно. Но тези процеси трябва да се саморегулират. Неизменно, количествените натрупвания водят до качествени промени. Така, в края на 60-те години на миналия век, т.нар. либерализация в англо-саксонските и другите западни общества, започва с движението на хипарите и сексуалната революция, в противовес на доктринираното, пуританско и стриктно консервативно възпитание и образование, силно изразено и принудително налагано предимно във Великобритания и САЩ. Така и сега на същия принцип ни се налага про-джендърската идеология, чрез насилствена доминация и реклама на т.нар. малцинствени групи, които уж били потискани и нямали равни права с "нормалните хора"... Просто сега, на „привилегированият“ плебс от „златния милиард“, чрез масирана и координирана акция, му се вменява чувство за вина, за това, че са подценявали и дискриминирали "различните" и сега е дошло времето да се покаят и да приемат всички глупости, които очевидно агресивната про-джендърска пропаганда и псевдо-либерални "ценности" му "предлагат добронамерено". Всъщност нищо ново. И това ще премине. Обществото без да се усети, първо ще се насити, после ще стане безразлично, а когато нещата станат нетърпими, ще скочи и ще изрине всички носители и пропагандисти на тази поредна вълна на идиотизъм, психически и суб-културен терор. Ще се самоизлекува. Проблемът е, че след това, силно вероятно, ще се люшне отново в другата крайност… Но такава ни е природата, ние сме си екстремисти, какво да се прави. Спомнете си за Содом и Гомир и тяхната съдба, описана в Стария Завет... Случвало се е и преди, но в крайна сметка надеждата е, че всичко противоестествено е идвало и си е отивало. За това и Човечеството все пак продължава да съществува. Нека не забравяме философския трактат, че преди нещата да се оправят, първо трябва да се сговнят до крайна степен...;-) Сега, на първо време, най-важното за всеки родител е, да се бори и да не позволява, децата му да бъдат облъчвани и доктринирани от разните новопръкнали се про-джендърски НПО-та, които се опитват да се вклинят и узурпират училищното образование, нещо което вече наблюдаваме, как избуява и процъфтява в САЩ. Защото тяхната глобална цел е точно тази - разрушаване на семейната клетка, която, както всички знаем, е в основата на всяко общество! Истанбулската Конвенция е само началото на този наистина сатанински проект... И ако това начало успее да се наложи, не ми се иска да си представям края!... Пазете децата си, пазете семейството си, защото в крайна сметка, те са единственото бъдеще на човешката цивилизация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Енигма

    02 Март 2023 10:18ч.

    То точно това е целта на Сорос и давосци, човекът да се отрече от своя биологичен вид и да се превърне в незнайно кръвожадно мекотело под цветовете на дъгата, но защитено и над божиите закони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • --------

    02 Март 2023 14:20ч.

    Какво и да искат спорош и давосците, тяхната мечта, ми е през... Никой от двата ми рода нито смятат да се мешат с тъмни, нито да се джендъросат, нито да се съобразяваме със зеленото гестапо, нито да ядем буболечки, както и да ни ги поднасят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>> 02 Март 2023 10:13ч. , Енигма

    02 Март 2023 10:53ч.

    Да, всичко това е така. Но това е само инструментариум. А има крайна цел на всичко това (плюс срива на световната икономика, псевдо-пандемиите, зеления фашизъм - също инструменти ) и тази цел се нарича ДЕПОПУЛАЦИЯ. Всичко, което се случва толкова бързо от 2020 насам, се прави за да се редуцира човешкото население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    02 Март 2023 13:10ч.

    Удивително е крещящото мълчание на световната психиатрична общност и пълната им консолидация по вероятно най-големият психиатричен проблем на човека от появяването му! Това достатъчно говори, колко е дебела работата. Дори консервативните общества мълчат за този шизофреиден масов епидемиологичен проблем, вместо да се правят световни научни конгреси които да разглеждат тази патологична болест. Един пример колко е шизо всичко. СЗО е вкарала в списъка с психиатричните отклонения "Любовта" с чувствата и, тази същата която се води идеология на шизофрениците с 70 пола. А те, обратното са извадени от този списък...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи