Макрон заяви, че архитектурата за сигурност в Европа трябва да включва гаранции за Русия

Макрон заяви, че архитектурата за сигурност в Европа трябва да включва гаранции за Русия

Френският президент заяви, че е необходимо да се помисли как да се защитят съюзниците и в същото време да се дадат гаранции на Русия за собствената й сигурност, когато се върне на масата за преговори.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бъдещата европейска архитектура за сигурност трябва да включва гаранции за Русия. Френският президент Еманюел Макрон заяви това в събота в интервю за телевизия TF1.

"Трябва да помислим за архитектурата на сигурността, в която ще трябва да живеем утре. Става дума по-специално за думите на руския президент Владимир Путин, че НАТО се приближава към границите на Русия и разполага оръжия, които могат да я застрашат", каза той. "Този въпрос ще бъде част от дискусиите за мира и ние трябва да се подготвим за това, което ще се случи след украинския конфликт и да помислим как да защитим нашите съюзници и същевременно да дадем на Русия гаранции за собствената ѝ сигурност, когато се върне на масата за преговори", каза френският лидер.

"Има един въпрос, който зависи от Украйна - нейните граници", подчерта той. Запитан от водещия дали смята исканията на украинския президент Володимир Зеленски за връщане на Крим за легитимни, Макрон изрази мнение, че "Украйна сама трябва да реши при какви условия, как и кога да преговаря, а не някой друг". "Това, което зависи от нас, е сигурността на останалата част от Европа", каза той.

Френският лидер пристигна в САЩ на 29 ноември за разговори с американския си колега Джо Байдън. Това е второто държавно посещение на Макрон, откакто той започна работа в Елисейския дворец през 2017 г. Той посети САЩ за първи път през 2018 г. по покана на Доналд Тръмп. 

 

Източници: TF1, ТАСС

 

Коментари

  • Георги

    03 Дек 2022 21:11ч.

    Not taking a shower to bankrupt Putin is as stupid as drinking ginkgo biloba to restore Biden's sanity.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън го остави

    03 Дек 2022 21:39ч.

    Но както изглежда, има надежда за менталното здраве на Макрон. Дано да е така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    03 Дек 2022 21:12ч.

    Ако бяха помислили за гаранциите за сигурността на Русия, когато руснаците искаха това през миналия декември, до война в Украйна нямаше да се стигне. Но на запад искаха, провокираха и търсеха конфликта в Украйна и направиха всичко по силите си, той да се състои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците вече не са в позиция

    03 Дек 2022 21:41ч.

    да искат каквото и да е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    03 Дек 2022 23:16ч.

    Тцъ, евроатлантическите блянове край нямат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Руснаците вече не са в позиция 03 Дек 2022 21:41ч. да искат каквото и да е.”

    04 Дек 2022 0:13ч.

    Къде в статията прочете, че Русия иска нещо? Русия престана да иска. Русия взема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кой е в позиция да иска каквото и да е? Умиращия упадък, който за 500 години така и не успя да се превърне в цивилизация?

    04 Дек 2022 4:03ч.

    В историята последните пет столетия ще влезнат като "тъмните векове". Ако има история изобщо де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците вече не са в позиция ;-)

    04 Дек 2022 9:52ч.

    Чети внимателно, какво е казал Макрон, щото даваш повод за симнение за функционална неграмотност. С извинение пиша това, не искам да засягам никой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    03 Дек 2022 21:17ч.

    Кратък анализ: 1. Украйна е прежалена териториално. Всъщност те (глобалният елит зад Макрон) много добре са знаели, че ще последва именно това, но целите са изпълнение: С украинска кръв и мангизи на еврогейските данъкоплатци (дотук нищо скъпо) е притисната Русия, активиран южния фланг на НАТО. Да не забравяме, че в очите на тъпия, среднистатистически еврогейски бюргер Русия е И дискредитирана. 2. Украйна сама да си решава колко територия да отпусне. Изключително наглосаксонски маниер. 3. Преговаря им се с Русия, защото дървото става все по-дебело. 4. Каквото чуете от устата на този герантофил все едно го чувате от бившия му работодарел, знаете кой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Дек 2022 21:27ч.

    " мангизи на еврогейските данъкоплатци (дотук нищо скъпо) " Абе, треба да се види календара на изборите в държавите на ЕС. Щото данъкоплатците са и избиратели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    03 Дек 2022 22:14ч.

    Sir, yes Sir!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Дек 2022 21:20ч.

    " "Това, което зависи от нас, е сигурността на останалата част от Европа", каза той." Мдам. Бог да прости Украйна. Живя кратко, но блудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красен С.

    03 Дек 2022 23:07ч.

    Киевският клоун години наред разсмиваше украинци, белоруси и руснаци и след като разплака хиляди майки ще бъде изхвърлен на бунището на историята. Шутът изпълни своята роля и гневът на масите ще се стовари върху племето му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    03 Дек 2022 22:13ч.

    Късно е чадо. Мандалото лопна. Що не мислехте преди това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кбкблблбкб

    03 Дек 2022 22:28ч.

    Макарончо се е разкрачил толко много, че ще се разчекне горкия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега се сетихте

    04 Дек 2022 0:10ч.

    И Байдън запя нова песен. Докато НАТО не се върне в границите до 1990г, нищо няма да се получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, сети са Макронмара

    04 Дек 2022 0:15ч.

    да са побара. И ко ся, Минск найси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макарон на фурна

    04 Дек 2022 0:57ч.

    Добрутро, даже добърден! Ама много, много бързам! Айде чао!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дрън, дрън

    04 Дек 2022 3:08ч.

    Лицемери! Лъжат! Всичко, което говорят е голяма лъжа. Подковаха го при дедо Бай и сега ръси хамелеонщини. На тия и грам не трябва да се вярва. Те не спазват нито споразумения, ни договори. Я, Макарона да се съгласува с Урспията, че тя друга песен пее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    04 Дек 2022 6:58ч.

    Това.Макрон,Русия сама ще си извоюва каквито гаранции са и необходими.Можеше да стане по лесния начин,но вие искате конфликт, е получихте го. Този път се оказаха от страната на булката,е дано си научите урока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франция и Германия не искаха конфликт

    04 Дек 2022 7:15ч.

    Франция и Германия искаха спазването на Минск 2, защото добре схващаха че една война ще удари най-вече по Европа. Укрите погазиха и отхвърлиха минските споразумения, под диктовката англосакс крилото на глобалистите-сатанисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еруптион

    04 Дек 2022 9:46ч.

    Каква Франция, каква Германия, събитията показаха, че всичкото това са празни понятия - никакъв суверенитет пред лицето на тоталния наглосаксонски диктат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    04 Дек 2022 8:16ч.

    Отдавна Шарл де Гол е казал крилатото си умозаключение, че американците не са европейци и затова сега Макроне се дуеш като велика ядрена сила, ама извън юрисдикцията на Нато, постигнато също от Дегол! А ти какво постигна, освен падението на Франция, нафукан колибарски петел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нафукан колибарски петел

    04 Дек 2022 11:51ч.

    Това ми хареса. Въпрос на време е да легне по гръб в тенджерата и с крака да надига капака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лиардън

    04 Дек 2022 9:29ч.

    явно му свършиха гаубиците сезар за изпращане в украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макарона

    04 Дек 2022 9:34ч.

    Дрънка пълни простотии. Западните съюзници щели да мислят гаранции за сигурността на Русия. Тя Русия го е измислила Макроне- ЯО, голяма армия, военна индустрия и контрол върху Новорусия. На вашите гаранции ако чака- много го е закъсала. Ама наистина много. Вярваш ли си, че някой в Москва ще вземе на сериозно гаранции от запада?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЯО, голяма армия, военна индустрия и контрол върху Новорусия

    04 Дек 2022 9:47ч.

    Към момента всичко това се оказва руски въздух под налягане. Новорусия е контролирана в малка част, която все повече се смалява под ударите на укронацистите. Руската конвенционална армия се брани и копае окопи пред ... Крим ! Технологично дори руските генерали признават че американските системи ги превъзхождат. В спътникови групировки САЩ доминират на Русия. В разузнаване, дронове, АУАКС-и , Придейтър-и ... САЩ са хванали в клещи западния фланг на РФ. Руската военна индустрия се докара до там да внася дронове от ... Иран ! Руските военни карат на оръжейни системи от времето на СССР . Къде са новите танкове "Армата" ?? Колко са новите самолети СУ 35 , СУ 34, СУ 30 ... бутикови количества. Остава ЯО... В тази обляст Кремъл показаха пълна страхопъзльовщина. Нито удариха, нито дори заплашиха ВСУ с тактически удари, въпреки продължаващите настъпления на бандеровците. Липсва политическа воля ? Или някой зад океана им изръмжа ? До тук - военна немощ и излагация на Москва. Остава да се надяваме че от тук насетне ще се вземат в ръце. Щото просто нямат друг изход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никакви системи, само количество спътници

    04 Дек 2022 11:23ч.

    Тая тирада не струва нищо, докато официално все още Русия воюва с укроармията. Някой стои зад изпращаното пушечно месо и дебне, и това не е Русия, а НАТО. Освен това военен контрол на Русия над това подкрепяно от НАТО враждебно гнездо от оси засега не й трябва. Заради дърветата май пак не можем да видим гората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приличате на Хитлер

    04 Дек 2022 14:01ч.

    След Курск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • звучи, като-майната й на Украйна

    04 Дек 2022 14:17ч.

    "Украйна сама трябва да реши при какви условия, как и кога да преговаря, а не някой друг". "Това, което зависи от нас, е сигурността на останалата част от Европа", каза той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи