Макрон се обяви за автономност на Европа от САЩ

Макрон се обяви за автономност на Европа от САЩ

Европа трябва да намали зависимостта си от Съединените щати и да избягва да бъде въвлечена в конфронтация между Китай и САЩ за Тайван, заяви френският президент Еманюел Макрон в интервю за няколко медии на връщане от тридневното държавно посещение в Китай.

Говорейки с излизащото в Брюксел издание "Политико" и с двама френски журналисти, след като прекара около шест часа в разговори с китайския президент Си Цзинпин миналата седмица, Макрон припомня визията си за "стратегическа автономност" за Европа, която разви през 2017 г. в "Сорбоната".

Тогава той изложи възгледа за "силна Европа", способна да води на световната сцена с общ политически, икономически и социален модел и стратегически автономна от Съединените щати.

"Политико" го цитира сега да казва, че "големият риск", пред който е изправена Европа, е, че тя "попада в кризи, които не са наши, което й пречи да изгради своята стратегическа автономност".

"Парадоксът би бил, че, обзети от паника, ние вярваме, че сме просто последователи на Америка. Въпросът, на който европейците трябва да отговорят, е в наш интерес ли е да ускорим (кризата) в Тайван. Не. По-лошото би било да мислим, че ние, европейците, трябва да станем последователи на тази тема и да вземем пример от дневния ред на САЩ и прекомерната реакция на Китай", каза той.

"Европейците не могат да разрешат кризата в Украйна; как можем достоверно да кажем на Тайван "внимавайте, ако направите нещо нередно, ние ще бъдем там"? Ако наистина искате да увеличите напрежението, това е начинът да го направите", казва френският президент.

"Ако напрежението между двете суперсили се нажежи... няма да имаме време и ресурси да финансираме нашата стратегическа автономия и ще станем васали", казва още Еманюел Макрон.

Френският президент заявява, че Европа е увеличила енергийната и оръжейната си зависимост от САЩ и сега трябва да се съсредоточи върху стимулирането на европейската отбранителна индустрия, пише "Политико".

В интервюто той предлага Европа да намали зависимостта си от "екстратериториалността на щатския долар", ключова политическа цел както на Москва, така и на Пекин.

"Политико" пише, че френският президент не е коментирал въпроса за гаранциите за сигурност, които САЩ дава на европейските си съюзници, разчитащи в голяма степен на американската помощ за отбрана на фона на първата голяма сухопътна война в Европа след Втората световна война.

Изданието посочва, че част от най-крайните коментари на президента по въпроса са били премахнати от пресслужбата му преди публикацията.

 

 

Коментари

  • борба

    10 Апр 2023 11:59ч.

    След като бяхте унизени и почти изгонени от Китай то друго не меже и да се очаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запрян Ъ.

    10 Апр 2023 13:27ч.

    Абе кух Макарон, това се опитва от години да ви набие в главите Владимир Владимирович, но явно трябва още да се оголите и клекнете. То не бяха санкции, то не бяха украински заклинания. Малко ви остана, затова опитай се да вразумиш сенилния Шолц (ония кресла Аналена я остави), та малко от малко да загладите положението иначе лошо ви(ни) се пише. Бързай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    10 Апр 2023 14:32ч.

    Ама верно че макарона и урсулата бяха унижени от китайската велика империя . Обаче китайците пак играха "номера на китайката" с Урсулица. Нищо, че е кръстена на мечка С типичния за нея акъл, тя ги наруга, преди да замине. Те нищо не казаха. Само я изпратиха да мине на летището през изхода за нормални пътници. Тя нали е Фон нещо си. Подиграха се. По китайски. Дано не са я накарали да си носи куфара по летището пеша до самолета на Макрон. Богомил Бонев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    10 Апр 2023 14:35ч.

    Урси Лайнен напусна Китай през обикновен терминал на летището - с проверка на багажа и паспортна проверка Урси Лайнен напусна Китай през обикновен терминал на летището - с проверка на багажа и паспортна проверка. По този начин китайците й посочиха нейния статут и какво мислят за нейните предложения. Урсула пътува заедно с Макрон до КНР, за да убеди Си да оттегли подкрепата си за Русия, но китайските власти на практика игнорираха присъствието на ръководителя на Европейската комисия. Кратко обобщение на пътуването на Урсула направи Флориан Филипо, френски политик, бивш евродепутат и лидер на движението "Патриоти": "Нулев прием, пълно пренебрежение, тя дори трябваше да напусне страната с полет за обикновени пътници! Тя беше вбесена! Чудесно!"??? svobodnoslovo.e

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мина

    10 Апр 2023 20:23ч.

    Това и се случва за втори път - спомняме си как я настаниха малко встрани на едно диванче при срещата с Ердоган. Усетиха я ,че е куха глава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    10 Апр 2023 12:02ч.

    Вие сте васали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесна дипломатическа "работа" на Си -

    10 Апр 2023 12:04ч.

    Макрон тръгна с намерение да обръща Китай срещу Русия, а се върна с призив Европа да се еманципира от САЩ - много конструктивен призив. Урсула, която така и не вдяна нищо от дипломация, бе изпратена от Китай като частен турист - през опашката за проверка на багаж и лични документи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    10 Апр 2023 12:05ч.

    Тотален боклук и мижитурка . Да се скрие в полите на бабичката си и да миряса защото повече прилича на хилав проскубан петел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вили

    10 Апр 2023 13:37ч.

    Ха ха ха.Отклонява се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 'Айде бе

    10 Апр 2023 12:08ч.

    Автономност, ама друг път. На този от Вашингтон му регламентират дори посещенията на тоалетната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя не е в час.

    10 Апр 2023 12:10ч.

    Суверинитет ни трябва Макароне, не автономия. И не си ти, и сегашният "елит" на Европа хората за тая работа...Нанесохте достатъчно поразии..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    10 Апр 2023 12:19ч.

    Макаронът се опитва да изглежда едромащабен и значим, въпреки личната си микромащабност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ся к'во?

    10 Апр 2023 12:19ч.

    Набиха му канчето и Макрон се върна от Китай като китайски агент? Даже не разбрахме кога се е прибрал. А с Урсула какво става? Нито разбрахме кога отиде, нито кога се прибра, хеле пък какво свърши там (като кучето на нивата?). Сал една картинка видяхме с голяма синя маса с форма на геврек, където Си, Макрон и Урсула бяха разположени под формата на емблемата на "Мерцедес", на сериозна социална дистанция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това беше

    10 Апр 2023 12:25ч.

    За да спасят баба Урсула от палавия Макарон. Ще вземе да я опипва под масата ако я сложат до него, и щеше да стане една....не е за разправяне..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    10 Апр 2023 12:33ч.

    Изпълнително момче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    10 Апр 2023 12:47ч.

    Хм, и Путин го държеше накрая на дългата маса...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зли езици разправят, че

    10 Апр 2023 13:02ч.

    фон дер Люген е била тотално низвергната в Пекин.. Даже са я изпроводили сато редовен пътник, със съответната проверка на багажа.. Бабето било бясно, но на кой му пука.. Ся, щом няма новини по нашенските медии, положението е ясно.. Пълен провал на начинанието..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има и снимка

    10 Апр 2023 13:22ч.

    че чака на редичката да се качи на пътническия самолет, хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    10 Апр 2023 14:41ч.

    Не не беше това . китайците поставиха урсулата и макарона далеч от СИ дЗИН ПИН ,и по този начин им показаха къде е тяхното място във световната политика .Демек че са кръгли нули и нищо не зависи от тях .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай дава знак,

    10 Апр 2023 12:36ч.

    че е готов да направи изкушаващи предложения на отделни европейски страни (при определени условия, разбира се, а на Макрон точно сега му пари под краката), но се отнася с пълно пренебрежение към изцяло зависимата от САЩ бюрократична машина на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • окупация

    10 Апр 2023 12:36ч.

    За каква автономност на Европа говори Макрон, след като Европа е окупирана САЩ и европейските лидери, включително и Радев искат още по-голямо присъствие на войските на САЩ в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    10 Апр 2023 12:40ч.

    Тръгнаха като аслани, върнаха се като на@@ани. Късно е, Макрончо за китка. САЩ ви хванаха яко и пускане няма. Ще ни изцедят до дупка, ако трябва и бабата ще ти вземат, а ти нищо не можеш да направиш. Ако сега французите не те гилотинират заради пенсиите, след няколко месеца ще те обесят за да не умират за Усрайна, Така преминава световната слава.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за план е това, Макроне...

    10 Апр 2023 12:44ч.

    За каква автономност на Европа се говори, като Европа е станала от стратегически център, в крайпътна спирка с шкембеджийница и тоалетна. С развитие на собствена оръжейна индустрия докъде? Ще се браним от САЩ и Русия едновременно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Апр 2023 12:50ч.

    Стана, като във вица. Макрон влезе при началника със своето мнение а излезе с мнението на началника.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    10 Апр 2023 17:57ч.

    ?☝️???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    10 Апр 2023 12:58ч.

    Горката Франция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Апр 2023 13:02ч.

    МИкрон "откри топлата вода"...? Васалното положение на ЕС не е нещо, ново. ЕС се превърна в официална колония на САЩ в мига, в който поредния кръстоносен поход срещу Русия беше официално обявен. НАТО в ЕС е нищо повече от американски войски и бази, окупирали стария континент. Така че, призивите на МИкрончо за еманципиране на ЕС от САЩ са просто детски хленч, на който през-атлантическите господари дори не обръщат внимание. Тяхната вторична цел в тази война беше тоталното подчинение и отслабване на Европа и превръщането ѝ в колония на САЩ и това беше изпълнено успешно. Символът бяха взривените руски газови потоци, точно както БайГън обеща преди началото на войната. Това, че сега МИкрон се опитва да омилостиви собствения си електорат, опитвайки се да измести негативните вътрешно политически теми на деня с баламосване относно светлото бъдеще на френско-китайските отношения и сътрудничество е просто евтин политически трик, на който вече няма кой да се върже. Изобщо, френския президент закъсня. Закъсня фатално и може смело да се каже, че късно ГО вади!...;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    10 Апр 2023 13:11ч.

    При отпътуването от Китай на Урсула й бяха проверени документите и багажа на летището. Нещо като липсата на стол при посещението в Турция, а дали не и по-голямо унижение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    10 Апр 2023 13:40ч.

    Мисля, че след самоубийствените европейски санкции срещу Русия и кроткото примирение с взривяването на газопровода е мнооого късно да се говори за "силна Европа", "независима" от САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    10 Апр 2023 13:45ч.

    Макрон пътува и в двете посоки с мнението на големите Началници: На отиване по поръка на Байдън, а на връщане с поръките на товарищ СИ! Франция я нЕма в цЕлата схема... ПОЗОР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клара Кулакова

    10 Апр 2023 14:09ч.

    Автономност от САЩ за Европа? Да го водя,няма да повярвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бумерангът на санкциите

    10 Апр 2023 14:14ч.

    Удари колонизаторите право у тила..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    10 Апр 2023 14:25ч.

    Е, този вече спокойно може да посети и о-в Сентинел, без риск за живота си. Да, такова съжаление буди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    10 Апр 2023 14:53ч.

    Това не го разбрах,на остров С. живеят бедни но щастливи хора.Не човекоядци.Или бъркам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бъркаш Желев

    10 Апр 2023 15:11ч.

    Дали са канибали е спорно, но не приемат чужденци на територията си.. Отнасят се изключително враждебно към всеки опит за установяване на контакт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    10 Апр 2023 15:24ч.

    Да,да сбърках!Заблудил съм се.Със о.Санта Крус.Най-гъсто населения остров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hexagon

    10 Апр 2023 14:40ч.

    Макрон говори за автономност от 2017. Проблемът е че само говори, а на практика почти нищо не прави ! Бля-бля-бля-бля-бля... И след година - ня-ня-ня-ня-ня... Европейската автономност от Европа не е чак такава енигма, че да не може да бъде формулирана в няколко основни пункта --- 1-Незабавно разпускане на НАТО и възстановяване на ЗЕС , който беше безславно погребан още при Саркози ! Никакво насилие към европейските страни - които искат да се включат в ЗЕС , които искато да станат неутрални. А които искат да водят своя агресивна политика, подчинена на НЕевропейски сили /Поляци, Балтийски джуджета.../ - да си носят последствията от НЕевропейската си политика. 2-Незабавно прекратяване на антируската политика !!! Това е абсолютен императив за сигурността на Европа. На първо време намиране на мирно решение в Украйна чрез НАБИВАНЕ КАНЧЕТО НА КИЕВСКИЯ РЕЖИМ ! Най-добре смяната му с някакъв по-поносим режим, това може много лесно да стане като просто се спре подкрепата за Зеленски. Русия да си вземе 4-те административни нови области, по административните граници. Европа активно и искрено да съдейства за това, да се създаде буферна зона, а на по-късен етап да се търси мирно споразумение ! По това не трябва да има никакви колебания, защото ако не се удоволетвори руския гняв на тези официално декларирани от Путин области, може да се стигне до директна руско-полска граница. Украйна просто да изчезне. За да има сигурност Украйна може да се запази в умалени размери и неутрална ! 3-Ако всичко това се направи , след няколко години мир Европа да търси трайно споразумение за сигурност с Русия, и успоредно с това да започне да възстановява ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВРЪЗКИ ! И в това няма никаква алтернатива ! Европа не е нефтен производител и газов резервоар че да говори за автономия без източната си част която е = Русия ! 4-Пълна реформа на ЕС , преосноваването му на конфедеративен принцип, премахване на централизацията , американските мекерета , Европа за Европейците ! Европа от Атлантика - до Урал !!! 5-Създаване на истински европейски ВПК / в който Франция да има естествена водеща роля/ , ограничен европейски стратегически ядрен арсенал /отново стъпил върху френския ядрен арсенал/. Военно-техническо скъсване със САЩ , пресичане на всякакъв неевропейски военен и икономически шпионаж ! 6- Бъдеща единна отбранителна сфера между Европа и Русия. ... Ей това е "автономията на Европа" , но за нея се иска минимум един нов Шарл де Гол. А не суетен гиньол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пентагон

    10 Апр 2023 15:48ч.

    Право думаш, ама аз не давам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неам нерви

    10 Апр 2023 14:41ч.

    След посещението на Макрон в Китай другарят Си останал възхитен от ценните съвети на личната му гинеколожка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    10 Апр 2023 14:43ч.

    България е изразила готовност да предостави своите изтребители МиГ-29 на Украйна според изтекли в Twitter секретни файлове на Пентагона, цитирани от CNN. Документите разкриват намеренията на някои европейски държави да дарят изтребители на Украйна, която иска самолети от повече от година.България е изразила готовност да предаде на Украйна изтребителите си МиГ-29 още на 23 февруари, като това е определено като "предизвикателство", защото подобен ход би оставил страната ни без изтребители, които да изпълняват мисиите ѝ по охрана на въздушното пространство, докато не бъдат доставени произведените в САЩ F-16. Остров Самар ще стане пренаселен от толкова много евроатлантически клоуни и шмекери! Място за всички няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • желен чорап от нато

    10 Апр 2023 17:02ч.

    Побъркаха ви тези миг-29..... Това са 35 годишни таралясници на които до края на годината ИЗТИЧА ресурса и са годни сами за музеите... Жална им майка на украинските пилоти които ще летят на тези летящи Ковчези.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    10 Апр 2023 18:34ч.

    Ами като са таралясници,защо да ги даваме на украйнците,да не им мислиш злото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от нато

    10 Апр 2023 20:05ч.

    Ники ами така излиза.... Русия /МИГ/ отдавна не продават резервни части за българските миг-29. Отдавна не са модернизирани и нямат резервни двигатели.Също като летящите ковчези ф-14 на иранците....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    10 Апр 2023 14:45ч.

    Микрон се пробва с на Радев номерата, с трици маймуни да лови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    10 Апр 2023 14:45ч.

    ...А БЕ МАКАРОНЧО... ...БЕ КВА АВТОНОМНОСТ НА ЕВРОСЪЮЗА... КВИ ПЕТ ЛЕВА... ...ЧЕ ЕВРОСЪЮЗА ДА НЕ Е ПЕДЕСЕ И ПЪРВИ ЩАТ НА САЩ..., ДА НЕ Е ЧАСТ ОТ САЩ, ЧЕ ДА СЕ БОРИ ЗА АВТОНОМИЯ В СЪСТАВА НА САЩ... ...А БЕ МАКАРОНЕ..., МИ НАЛИ ЕВРОСЪЮЗА ТРЯБВА ДА Е Е РАВНОПРАВЕН СЪЮЗ НА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ... ...ТРЯБВА, АМА НЕ Е... ...АМА МАЙ РЕАЛНО НИТО СА РАВНОПРАВНИ ДЪРЖАВИТЕ В ТОЯ ЕВРОСЪЮЗ, НИТО СА СУВЕРЕННИ..., ...АМИ ТОЧНО ТИ И УРСУЛАТА ПРЕВЪРНАХТЕ ЕВРОСЪЮЗА НЕ САМО ВЪВ ВАСАЛ НА САЩ, А В КОЛОНИЯ НА САЩ, В РОБИНЯ НА САЩ, В ЕНИЧАР И ПОМИЯР НА САЩ... ...И СЕГА ТОЧНО ТИ И УРСУЛАТА ТИ ЩЕ СТАВАТЕ БОРЦИ ЗА АВТОНОМИЯ НА ЕВРОСЪЮЗА В СЪСТАВА НА САЩ... В СИНЕРГИЯ С ИНТЕРЕСИТЕ НА САЩ... ...БРЕЙ... БРЕЙ... ...Е ТВА СА СИ БАШ ГЕРОНТО - БАБОФИЛСКИ МОАБЕТИ, МУРАФЕТИ И ТРАФАРЕТИ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    10 Апр 2023 15:09ч.

    Не е казано точно, не автономност, а НЕЗАВИСИМОСТ на Европа от САЩ е нужна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И КАТО СЕ СЪБУДИ...:-)

    10 Апр 2023 15:09ч.

    Какви ли не мисли му минават на човек през главата докато си подремва в самолета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-нов челен сблъсък

    10 Апр 2023 15:14ч.

    Между двата клана Ротшилдови и Рокфелерови.Изглежда единият е получил гаранции за възстановяване на щетите и опазване на капиталовложенията.И ето резултата ''автономия''.Все пак Макрон като истински дипломат иска малко.Въпросът е Путин дали е съгласен?Щото ще излезе че той се бие за автономията на Европа а не на Русия.Вероятно има сближаване на позициите на Германия и Франция.Да видим какво ще родят?1 000 000 снаряда за Украйна дето ги нямат?Нов Минск но този път под диктовката на Китай и Франция и Германия?Или нова държава-Жеч посполита и Русия на Дунав?Очевидно Китай залага че Русия няма потенциял за 2-3г война и ще клекне.И че Украйна ще се крепи още година?Обаче откъде 1 000 000 снаряда?Франция може да произведе 10 000 най-рано след година,Германия -не знам но 50 000 да речем.Остават 900 000 от къде?А войници?Украйна даде жертви колкото армиите на Ес имат войници.Да речем мобилизира още толкова.А след година?И Путин болен пък жив не ще да мре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Желев

    10 Апр 2023 15:38ч.

    Това не са два клана, а две Фамилии. От тези , които са на показ. Щото има и над тях йерархия, която изобщо не е позната на публиката. Най-кратко и най-опростено - Рокфелер са въглеводородите. Ротшилд са златото. Рокфелер домуват в САЩ , Ротшилдови предпочитат Европа /двете им "глезени деца" са Лондон и Париж/. Макрон е директен служител на Ротшилд. Путин е също ротшилдовец, леко прикрит / с маслинова клонка/ .Така че Путин и Макрон са съекипници. Франция е от големите западни страни които дават най-малко пари /за оръжия/ на Киев, каквото и да говорят обратно. Макрон е посветен в Големия Договорняк на войната, макар и да не е от сценаристите. Приказките му са себичен израз на недоволство от отредената на Европа роля в Договорняка /Макрон разглежда себе си като "Император на Европа"/... Приказките му за "европейска автономия от САЩ" са напълно основателни. Проблемът му е че е слаба фигура , със зависимости. Може само да говори , но не и да действа, иначе ще "гори".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жокер

    10 Апр 2023 16:27ч.

    семейство Вартбург..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    10 Апр 2023 16:52ч.

    Ротшилд-имаше знакова самолетна катастрофа във Внуково в която загина президента на Тотал от Ротшилдови.Ротшилдови са и Бритиш петролеум и шел.В Русия инвестираха и в терминали за втечнен газ-''Новатек'' Мисля Китай имат дял 30% в ''новатек''.Така че делението въглеводороди -злато е много условно.Ето основание за сблъсък на полето на въглеводородите.Иначе обвръзките Рот/Рок/Олигарси/Путин са лесно проследими.Нивата над Рок/Рот?Казват Барух.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Спрингмайер

    10 Апр 2023 17:42ч.

    "Кръвните линии на илюминатите". Интересно четиво, отчасти спекулативно, но върхът на айсберга е ясно видим. https://www.cia.gov/library/abbottabad-compound/FC/FC2F5371043C48FDD95AEDE7B8A49624_Springmeier.-.Bloodlines.of.the.Illuminati.R.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    10 Апр 2023 15:39ч.

    Тов. Си набара слабото звено - обеща на Макрон, пари, сътрудничество в енергетиката, голяма поръчка Еърбаси и разни други благинки, но - край на калимерата с Америка. И Макрон почна - кушать очень хочется.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм

    10 Апр 2023 16:29ч.

    Вместо да забие клин между Русия и Китай, Макрон май разбра, че му е по изгодно да го забие между САЩ и Европа..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • след дъжд качулка

    10 Апр 2023 15:44ч.

    т.нар. френско предложение за раздор между Китай и Русия не мина при Си Цзинпин. Такива минават само при предателя ББ, като предложението за Македония например.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • урсула и борел трябва да понесат отговорност

    10 Апр 2023 15:50ч.

    ЕС е икономически съюз, според присъединителните договори. Участието на ЕС в конфликта, под тяхно давление, е пряко нарушение на тези договори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    10 Апр 2023 15:53ч.

    Далече си от Де Гол, Макроне, безкрайно далече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кан Кан

    10 Апр 2023 16:32ч.

    Как пък нема некой да каже една добра дума за Микрончо! Той милия се опитва да гъкне, а вий веднага го награкахте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    10 Апр 2023 16:33ч.

    Тази седмица дедо Борел ще ходи при тов. Си. На кво се надява - балимааму. Но ще бъде интересно, може да го качат на некой чартър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    10 Апр 2023 16:37ч.

    А Урсула като стане шеф на НАТО, ще нападне Китай за да си отмъсти - да го видим тогава тов. Си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пожалуйста,

    10 Апр 2023 16:49ч.

    не смеши мои тапочки..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    10 Апр 2023 17:37ч.

    Ще видиш ти тогава ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СалатаЗ

    10 Апр 2023 16:49ч.

    Ало геронтофил, на слугите е забранено да мислят бе образ..я тихо да не ти фръкне квадратната тиква

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • урсула, борел, този от снимката, шолц

    10 Апр 2023 17:06ч.

    съсипаха ЕС. Първоначалната идея при създаването на ЕС е била, Франция и Германия да не водят никога повече война помежду си. Затова първият договор между 6-те страни, които основават ЕС е бил "Договор за създаване на Европейската общност за въглища и стомана". Основателите на ЕС се въртят в гроба си. Де Гол за жалост е забравил да остави в завещанието си и завета никога ЕС да не участва пряко или косвено във война срещу Русия. Явно заплатата в нато е по-висока от тази като шеф на ЕК и вещицата заработва от първия ден преместването си на новото шефско място. Няма да се учудя, ако урсула и борел след този мандат се озоват на позиции в нато. А макрон този път ще бъде изметен от тълпата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    10 Апр 2023 18:48ч.

    Не е нужно да четете текста на дописката. Достатъчно е само внимателно да рзгледате снимката. На нея виждате Макрон, който вече е тотално обсебен от своя личен коафьор Зинадан Кокодрьо. Кокордьо е 57 годишен надарен мароканец. Той и Макрон са безумно влюбени един в друг, а Кокордьо изцяло е обсебил неговото сърце. Той определя гардероба на френския президент: плат, кройка на костюмите, ризи, вратовръзки, обувки, дори и президенските гащи, които вече са прашки от кожа на мароканско буриданово магаре, скроени така че през президентското дупе минава само ефирна кожена каишка, тънка като ивицата Газа Той е оформил бакандардите на Еманюел, с които го правят да прилича на нещо средно между парижки шофьор на на такси и сводник от плац Пигал. Зинадан е променил дори начина на хранене на френския президент. Той вече не вкусва гозбите на съпругата си Брижит. Нейните баници с булонския праз,шербургско пиле фрикасе сБожуле, пача по провансалски си остават тъжно недокоснати. А на снимката президентът с двете си ръце показва колко дълъг е пенисът на Кокордьо, който ката вечер се шмугма през триумфалната президенстска арка, за ужас на сексуално занемарената и отхвърлена Брижит. Апроппо учителката не е изтърпяла това унижение и си е поръчало нов модел хладилник. Хладилник, който е и съвършен любовник: при височина 174 см. притежава винаги еректирал 22 сантименров пенис, владее съвършено всички пози от Камасутра. А ако съпругът на домакинята внезапно си върне,хладилникът, макар и съвършено гол, се прави, че дава на съпругата да ближе сладоледа му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • автономност?

    10 Апр 2023 19:39ч.

    А защо не пълна независимост от САЩ? И връщане към традиционните ОБЩОЧОВЕШКИ ценности. Само така Европа може да бъде спасена. Но не и без Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето как действа въздухът на свободата дишан в Китай,

    10 Апр 2023 22:23ч.

    отваря се душата и се появяват откровения и решения, революционни даже за Франсата, е поне за сегашната. Наполеон добре им думаше "Оставете китайския дракон да спи, защото ако се събуди, ще разтърси света.” Не го оставиха и даде Господ да го видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    10 Апр 2023 23:18ч.

    Последното изречение казва всичко. Пресслужбата цензурира своя президент, тоя стратегическа автономия иска. След Минските им "споразумения" няма Европа, Франса, Германия. Всички тия политлилипути Лайнен, Шолц, Макарон и прочие планктон трябва да се скрият в миша дупка, докато не са ги набарали новите санкюлоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя ди подритва трудова книжка

    10 Апр 2023 23:29ч.

    Повече няма да си президент, щом не харчиш янките! Това е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макрон се прави, че управлява нещо?

    11 Апр 2023 0:49ч.

    Това да не е заради отиващата си "Франция"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сурсула фон дер лайнен

    11 Апр 2023 13:27ч.

    сетила се мара да се побара

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалала

    11 Апр 2023 22:47ч.

    Пак ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    13 Апр 2023 6:26ч.

    Това ли му наредиха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dvorjak

    13 Апр 2023 19:21ч.

    Ако е решил да се прави на Наполеон Бонапарт - Макрон и тръгне по неговия път ще е ужасна трагедия , която Европа ще плати. Ако върви по стъпките на Де Гол е съвсем друга история. Ще видим какви ги е намислил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шеф Виктор Ангелов

    14 Апр 2023 15:17ч.

    Корабът потъва а?Мишшшкаааа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи