Макрон планира доставка на десетки ракети и стотици бомби за Украйна: Не можем да позволим на Русия да спечели

Макрон планира доставка на десетки ракети и стотици бомби за Украйна: Не можем да позволим на Русия да спечели

Френският президент Еманюел Макрон обяви плановете си страната му да достави десетки ракети и стотици бомби на Украйна и настоя, че "не можем да позволим на Русия да спечели", предаде Асошиейтед прес. Макрон направи това изявление на пресконференция снощи. 

Той заяви, че ще пътува до Украйна следващия месец. Френският президент също така посочи, че руска победа в Украйна ще подкопае международния ред. "Не можем да позволим на Русия да победи и не трябва да го правим", каза той.

На пресконференцията Макрон също така каза, че ще работи с лидерите, които бъдат избрани, когато беше попитан за перспективата на преизбирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, предаде Ройтерс. "Винаги съм имал една и съща философия, приемам лидерите, които хората ми дават", каза Макрон по време на пресконференция. "Съединените щати са важен съюзник... Това е демокрация, която преминава през криза, в която самата тя е първи приоритет, а вторият приоритет е силата на Китай. Всички ние, европейците, трябва да сме наясно с това."

Френският президент Еманюел Макрон обяви широк набор от мерки – от тестване на униформите в училищата до преразглеждане на отпуска по майчинство - в опит да даде нов тласък на втория си мандат, белязан от неговата непопулярност и оспорвани реформи, предаде Ройтерс. Седмица след назначаването на най-младия премиер на Франция, Макрон, чието пространство за маневриране е ограничено от липсата на абсолютното мнозинство в парламента, призова французите да се обединят, за да направят страната по-силна.

"Убеден съм, че разполагаме с всички активи, от които се нуждаем, за да успеем, и че утре ще живеем по-добре, отколкото живеем днес", каза той на пресконференция. Макрон започна с изреждането на мерки, засягащи  децата, включително регулиране на времето, прекарано пред екрана, по начин, но не уточни как това ще стане. Той каза, че отпускът по майчинство ще бъде по-кратък, отколкото сега, но по-добре заплатен.

Френският президент също така заяви, че ще поиска от своето правителство да стартира нов пакет от либерални реформи за стимулиране на икономиката, като заяви, че страната трябва да бъде насърчена да "произвежда повече" и "повече да въвежда иновации". "Франция ще бъде по-силна, ако си възвърне финансовата независимост", каза той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Могучая

    17 Яну 2024 8:44ч.

    Ами като гледам, как Укро-Радата се принуди да гласува закон за още 500 000 бройки моГилизирани за фронта, че нещо попривършиха ,,лопатарите" ???! Я, ги руснаците, вече как година и половина се бият с лопати, е па какво им е??? Нищо, че техните са свръх звукови, ми имат ги, угаждат си !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Яну 2024 18:31ч.

    Има една песен " Пари за нищо " на Dire straits " тъй като президентите не се интересуват от жертвите на простолюдието .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не можем да позволим на Русия да победи и не трябва да го правим

    17 Яну 2024 8:45ч.

    Ми що не ходите да се биете тогава? С прокси много лесно, ама то си има лимит...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    17 Яну 2024 9:16ч.

    и тоя е една оперетна актриса...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    17 Яну 2024 12:41ч.

    ВИНАГИ СПОМЕНАВАМ ПРИПЕВА НА ЕДНА ПРЕКРАСНА БГ ПЕСЕН ЗА МОРЕТО И СИНИТЕ ВЪЛНИ..............ПЛЯС ПЛЯС ПЕДАЛИТЕ ВОДНО КОЛЕЛО........ ПРЕКРАСНА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смеете се вие, ама сега Макрон като изпрати имперския експедиционен корпус бойни педераси, направо ще засенчи тиванския свещен отряд

    17 Яну 2024 14:09ч.

    При това Наполеон IV може да събере под знамената значително повече от 300 педала. Както се установи напоследък, Френска Еврабия освен чернилки, може да произвежда в големи количества и педали. Не е ясно как ги добиват, предвид невъзможността (засега) на мъжете да раждат. Вероятно ги размножават чрез пъпкуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    17 Яну 2024 14:15ч.

    Наполеон IV загива 1879, убит именно от "черните" (зулусите). Тоя май трябва да е Наполеон V...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека е Наполеон V

    17 Яну 2024 21:13ч.

    Има всички шансове и него да го убият "черните", само че тоя път няма да са зулусите, а местни :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Яну 2024 8:52ч.

    Масирани удари по Харков и Одеса тази нощ. ШООто продължава с пълна сила. ;) Лидерът: "Операцията върви чудесно.Завладяхме инициативата. Бъдещето на Украйна, като държава вече е ПОД ВЪПРОС...." И още ШОО. ИРАН НАПАДНА ПАКИСТАН! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    17 Яну 2024 9:18ч.

    Иран удари лагери на ИДИЛ на територията на Пакистан. Може би е съгласувано. Освен това в шоуто се включва и спешна евакуация на база на САЩ от Сирия поради непрекъснати ракетни обстрели от съпротивата в Ирак. Странно но факт. ПУТИН ОТДЕЛНО ЗАЯВИ: "Няма да излезем от завоюваните територии, а опита за обсъждане на мирния план на Зеленски е способ да се забранят преговорите от Запада. Стрелбата по градове на РФ подкопава украинската държавност."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Еманюел баба му

    17 Яну 2024 8:54ч.

    Френските педита и геронтофили да нарамват мешките! Само с ракети няма да стане работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    17 Яну 2024 8:55ч.

    Да се говори за "стотици", камо ли "десетки" каквото и да било в У. е направо смешно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    17 Яну 2024 9:29ч.

    В момента руснаците изстрелват по 12000 снаряда дневно, а украинците 2000! Така , че Макрон си е персонаж от филма "Ало ало"!???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    17 Яну 2024 9:02ч.

    ЕС са васали на САЩ ,а САЩ тласка ЕС към дъното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лойд Остин Пауърс

    17 Яну 2024 9:06ч.

    Да внимава като ходи до Украйна, че мен още ме събират в болницата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Яну 2024 9:14ч.

    Ми що не събереш малко францушки орки и да ги пратиш да умират, за да помогнеш на осрайна, ами ракети им пращаш? Кой да ги мята тия ракети и боНби? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз съм българче

    17 Яну 2024 9:29ч.

    Този що не ходи да си легне с мъжа на секретаря си, чийто мъж е мъж на неговия пръв министър. Изключителни гадове са и колкото по-бързо се разкараме от тях, толкова по-добре. Никой не ги спира - да ходят да се бият с Русия като искат. Но изразът "Русия трябва да бъде победена на всяка цена" те го разбират като да си седят в Париж на топло и далеч от конфликта, а плебсът от България, Румъния, Укристан и прибалтийските клоуни на НАТО да мре за техен кеф. Е, няма да стане. Да си го знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, как няма да стане, като вече е станало

    17 Яну 2024 9:42ч.

    и е в ход?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • макарончо

    17 Яну 2024 10:44ч.

    Той си ляга с баба си, нищо че се казва Бриджи. И ще дари нацията с наследници.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така де, ама ние да внимаваме

    17 Яну 2024 13:17ч.

    Поне ние да озаптим Магарев да не ни набута скоропостижно във войната. До половин година Украйна няма да я има и няма да има за какво да се бият пенделите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пращай франсетата да се бият, бе малоумник

    17 Яну 2024 9:41ч.

    Щели да си връщат финансовата независимост! .... Че кой ви я отне, бе кретен! Не ли партньорите зад океана? ........... Ама бясно ми е! Нали имат френски легион. Или тоя легион може само срещу невъоръжени да се бие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лишете го от ресурси, вземете му и африканците

    17 Яну 2024 9:41ч.

    Хаха, поставил икономиката на военни релси. Явно хабер си няма какво представлява това...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добра реакция на форума по повод

    17 Яну 2024 9:41ч.

    поредните изцепки на тая Макронеса!Толкова жалка Франция отдавна не я помня!М’да….. ,нерде Наполеон,Дьо Гол отчасти,нерде тоя “пидал”!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    17 Яну 2024 9:47ч.

    Мечтата на Франция е да вземе необятната руска земя. Още от Наполеон е било така. ПСВ е тръгнала точно от идеята, че щом има революция там, Русия ще е слаба и ще си вземат каквото искат. Нанайки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    17 Яну 2024 9:49ч.

    The Economist пише : „Дори ако Джо Байдън спечели през ноември, Америка ще се откаже от ролята си на основен източник на сигурност в Европа . Европа ще трябва да харчи и да прави повече, за да защити своите граждани. Въпреки това, вместо да се справят с предизвикателството, европейските лидери гледат навътре . Френско-германският двигател, който караше Европа, е повреден „ *** Лорд Исмей, първият ГенСек на НАТО посочва трите основни принципа на съществуването на Алианса - Русия извън Европа. Америка в Европа. Германия под Европа. *** На европейците е ясно, че ще останат сами със себе си, и от тук произтича и голямото ухажване на Украина. Пътуването на Sejournet до Киев последва посещението на британския премиер Риши Сунак . На 12 януари новият ръководител на френското външно министерство Стефан Сежурне каза, че подкрепата на Украйна е един от неговите приоритети, заедно с работата по реформата на международните институции и насърчаване на Европа като „център на сила“ . Сежурне също така заяви, че ще посети Варшава и Берлин в опит да "съживи Ваймарския триъгълник" , имайки предвид регионалния съюз между Франция, Германия и Полша след Студената война . Допълваме и с РИА-Новости (15.01.2024 г.) - През юли Newsweek съобщи за база на ЦРУ в Полша. А сега ще има още повече BND и DGSE Не е ли прекрасно? Полша е съгласна с разполагането на германски войски на своя територия, заяви заместник-министърът на външните работи на страната Анджей Шейна в интервю за Rzeczpospolita. Ето го и единият съюз, ухажващ Украйна - Франция, Германия, Полша. А вестникът - Реч посполита да отбележим. *** Същевременно в Украйна беше и Риши Сунак След неговото посещение, Премиерът на Украйна Денис Шмигал е заявил, че споразумението за гаранции за сигурност, подписано между Украйна и Великобритания, предполага взаимопомощ. Украйна ще подкрепи Великобритания, ако бъде нападната от Русия, каза премиерът. Забележете! Ако Великобритания бъде нападната от Русия. „Известия“ (15.01.2024 г.) пише - В един от параграфите на „Споразумението за сътрудничество в областта на сигурността“ се подчертава, че документът е двустранен. В тази връзка украинските експертни среди припомниха, че президентът на Аржентина Хавиер Майли наскоро е говорил за намерението си да възстанови суверенитета на страната над Фолклендските острови. Според едно от мненията на тези експерти, ако ситуацията ескалира, Великобритания може да въвлече украинските въоръжени сили в конфликта . В конфликта? С Аржентина? Виждаме, че още не са оставени на насаме със себе си, както се казва, и европейците започнаха да кроят планове и алианси поотделно. И всеки дърпа чергата с „бренд„ Източна Европа за себе си. Единството на Европа и НАТО нещо се мъгляви. И дано да е така

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    17 Яну 2024 14:21ч.

    Тя Украйна не успя да "подкрепи" себе си при нападение на Русия, но щяла да "подкрепи" Великобритания... А как украинците ще стигнат до Фолклендските острови, като те не могат до Крим да стигнат, е пълна загадка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хей, Петльо, …

    17 Яну 2024 10:37ч.

    Не можете да позволите, да, но можете ли да забраните/попречите? Oui ou non, sale petit con de fasciste!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАЛИНКА

    17 Яну 2024 10:44ч.

    Защо трябва някой да се съобразява, че много французи не подкрепят Макарон или че много кравари не подкрепят правителството си? Ами да направят нещо и да ги махат. Нали са много напреднали общества, на приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    17 Яну 2024 11:03ч.

    Защото такава е дъвката за стадото. А те трябва и да си обявяват някак действията.Не на стадото, а на противниковата страна. А подкрепите или не са само пълнеж. Например у нас тридесет години никой не подкрепя партии и правителства, а те си управляват. Даже вече и се менкат, до такъв връх на „демокрацията„ сме се покатерили. Интересното е друго. Кой управлява в т.н. самоуправление на общините. Защото народът вече се задушава от престъпната им фашистка диктатура, а да посочиш конкретен виновник на корупцията и терора - няма. Хоризонтална мрежеста структура на кланово мафиотски групировки, обосновани от европейските инструкции, спуснати директно от Брюксел. Всички говорят и зяпат правителство и парламент, и не забелязват престъпната дейност на общините и богоизбраните чиновници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Франция ще бъде по-силна, ако си възвърне финансовата независимост"

    17 Яну 2024 11:13ч.

    Намек да се откажат от еврото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франция бе най-губещата страна след Световните войни

    17 Яну 2024 11:20ч.

    След Първата Световна война френският език загуби статута си на lingua franca. След Втората Световна война, Франция загуби статута си на суверенна държава. Сега Макрон се е засилил да вкара Франция в нова война. Какво ли ще загуби Франция от нея?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как дълговото робство на паразитите убива световната икономика

    17 Яну 2024 11:40ч.

    Государственный долг США растет гипертрофированными темпами, мировому сообществу следует задать Вашингтону вопрос о том, когда они рассчитаются по своим долгам, заявила официальный представитель МИД Мария Захарова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАЛИНКА

    17 Яну 2024 11:59ч.

    Да време е светът да пита тея паразити как я мислят и да им разкажат играта, защото отговор няма да получат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HEXAGONE

    17 Яну 2024 11:59ч.

    Макрон е зависима фигура. Той има лични слабости (девиации) , които са публична тайна. Поради което е кукла на конци. В дребните неща го оставят да действа на своя глава. В големите неща изпълнява заповедите на Дълбоката Държава. Ето и сега, привикаха ги в Давос, инструктаж, и веднага следват нови “инициативи”. В ущърб на нормалните хора , в ущърб на Франция !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    17 Яну 2024 12:00ч.

    Тоя клетник е Зеленски на френски! Интелектуална немощ и дрънканици, чак до неприятност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интелектуална немощ

    17 Яну 2024 12:50ч.

    О, ни най-малко. Макрон е интелигентен и високо образован. Той е с ENA ! Това не е Кирчо Олигофрен, или племенникът на Петър Младенов… Проблемът на Макрон е ЗАВИСИМОСТТА му. Той е президент 7 години и вече е твърде късно да признае, че не това, за което се представя пред народа си. Няма как да признае “двойнствения си живот” , за което го подиграваха още през 2017. Няма как да признае че историята за бабешката му любов е куха приказка , параван. И като зависим политик , с “мръсна тайна”, макар и публично известна, изпълнява всичко, което давоските Сенки му наредят ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Яну 2024 12:03ч.

    Десетки ракети и стотици бомби? Че докъде ще стигнат? За колко дни? А какво ще ги изстрелва и пуска? И най вече КО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Яну 2024 12:14ч.

    Ех, МИкронЧо Мекокитков, къде се набираш и ти като глист на буца, нежно момче недоклатено. Кукуригаш, като петле, но гласецът ти нещо се губи, на фона на случващото се в РЕАЛНИЯ СВЯТ. Не виждаш ли, как стремглаво се плъзгаш по канализацията, където скоро ще отечеш и ти, заедно с останалата евро-джендърска утайка! Не ви остава много време до м. Юни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    17 Яну 2024 12:16ч.

    Ще наруши какво....? Международният ред? Това, дето САЩ са господарите и изсмукват богатствата на другите, обричайки ги на бедност и смърт, а Франция безчинства и източва бившите колонии. Мерси за такъв ред

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    17 Яну 2024 12:21ч.

    Миличкият Макрон!И откъде ще ги вземеш тия ракети и снаряди бе,овча главо?За един приятел питам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не зависи

    17 Яну 2024 12:33ч.

    от вашето позволение, Русия ще спечели и само може да съжалявате, че не приехте първото предложение за преговори. Но всеки каквото си стори сам, и Господ не може да му го стори!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още един малък мъж

    17 Яну 2024 13:21ч.

    който се мисли за голям ... този ще го изметат скоро . Надигнат ли се французите , ще го изгорят заедно с държавата му. Много жалко за Германия и Франция с тези слабаци начело , бяха бастион на ЕС преди , жалко ... Хареса ми Путин как им каза го на французите ,че нямат думата да говорят за победа над фашизма и във Втората световна ( перифразирам) - ''вие се предадохте и даже имсътрудничехте , а в Съпротивата ви бяха 2/3 евреи ''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дейвис

    17 Яну 2024 13:24ч.

    Тези в Давос нямат ли консултанти и съветници да им обяснят , че си правят сметки без Кръчмаря ?!? Поне експерти-психолози нямат ли !?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямат

    17 Яну 2024 14:07ч.

    Сега ще се борят с дезинформацията и ще възстановяват доверието. Довериееееее, къде сииии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безимен

    17 Яну 2024 13:27ч.

    Готин, гмуркай се на бабинка между колената, защото заедно с подводниците за Австралия отплува и възможността да бъдеш уважаван от някого. Припомни си и Кисинджър, който зададе риторичния въпрос:Защо френските политици си мислят, че са в Шампионска лига?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    17 Яну 2024 13:49ч.

    Това недоразумение е позор за Франция. Направи я за посмешище. Де Гол се обръща в гроба. Жалък слуга, надяваш се, че като прпедизвикате война, цената ще платят източноевропейците, но не си познал. Macro(co)n!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Яну 2024 14:04ч.

    ами отиваите с бабичката на фронта да се биете с русия вие сте гмо мозъци как може подобни хора да бъдат избирани на такива постове в държавата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Международният Мед

    17 Яну 2024 14:44ч.

    Клатят се, клатят, и двете, на Просперитета ... ръцете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    17 Яну 2024 14:46ч.

    По-разумно беше да каже "Не можем да позволим Тръмп да спечели", защото има все пак минимален шанс той да не спечели, но победата на Путин е повече от сигурна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    17 Яну 2024 14:57ч.

    Ити ли ще и попречиш да спечели,бе мeка китка, дето ти наритаха четирибуквието от цял Сахел едни черни хора с кремъклийки...хахахахха. Внимавай,защото ще ти се търси сметка,защо, като гарант по Минските споразумения, не направи нищо те да бъдат спазени !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    17 Яну 2024 15:36ч.

    да изпрати министър-председателя си, в едно с този на външните работи в укрина. Там нацистите-бандеровоци ще ги посрещнат с отворени обятия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    17 Яну 2024 15:48ч.

    Добивът на уран в Нигер – суровина, изключително важна за френската енергетика и армия, май ще има проблеми. Вчера новият президент на Нигер кацна в Москва и отправя покана за руска военна база в Нигер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    17 Яну 2024 17:20ч.

    "Не можем да позволим на Русия да спечел", разправя макарона.То хубаво,ама това въобще не зависи от вас. По добре се съсредоточете в преструкториране на икономиката си,защото Африканският грабеж дето го практикувате от столетия,приключва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да му е честито на тоя войнолюбец

    17 Яну 2024 19:38ч.

    Вечером 16 января ВС РФ нанесен высокоточный удар по пункту временной дислокации иностранных боевиков в городе Харькове, основу которых составляли французские наёмники, сообщило Минобороны. В результате удара здание, в котором дислоцировались наемники, полностью разрушено. Уничтожено более 60-ти боевиков, свыше 20-ти доставлены в лечебные учреждения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи