Макрон: Пълното унищожение на Хамас би означавало 10-годишна война

Макрон: Пълното унищожение на Хамас би означавало 10-годишна война

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Пълното унищожение на Хамас би означавало десетгодишна война" - заяви в Дубай френският президент Еманюел Макрон, който е обсъдил ситуацията в Газа по време на световната среща за климата, предаде кореспондентът на БНР в Париж.

"Подновяването на сраженията в ивицата Газа е много обезпокоителна тема, която обсъдихме в много разговори" - това е заявил френският президент Макрон на пресконференция след участието му в срещата за климата в Дубай. Оттам той призова международната общност да удвои усилията, за да се постигне трайно прекратяване на огъня, да се освободят заложниците, които са още в плен на Хамас, да се осигури нужната помощ на цивилното население в Газа и да се гарантира безопасността на Израел.

Макрон прикани Израел да уточни целите на тази война, като заяви, че "успешната борба с тероризма не се състои в системно и непрекъснато бомбардиране".

Премиерът Бенямин Нетяняхи неколкократно заяви, че целта е именно пълно унищожаване на движението "Хамас", признато за терористично от САЩ, ЕС и други страни.

"Вярвате ли, че е възможно напълно унищожаване на Хамас. Това би отнело 10 години", смята френският президент.

След срещата френският президент ще отпътува за Катар, за да търси съдействие за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа.

Междувременно израелската армия продължи и днес бомбардировките си срещу Газа, като заяви, че е атакувала поевече от 400 терористични цели, след като вчера приключи примирието с Хамас.

Снощи изтребители са бомбардирали повече от 50 цели около град Хан Юнис в южната част на анклава, казаха официални представители.

Войските също така са нападнали с танкове и насочени въздушни удари бойци на Хамас, както и инфраструктура в района Бейт Лахия в Северна Газа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Правителството на ислямисткото движение Хамас заяви днес, че 240 души са убити в палестинския анклав Газа след края на примирието с Израел вчера, предаде Франс прес. При "стотици въздушни удари, артилерийски обстрели и бомбардировки от морето" са ранени 650 души, се казва в изявление на Хамас.

Източници: dnes.dir.bg, БТА

 

 

Коментари

  • Ghost

    02 Дек 2023 21:31ч.

    Тъпак! Хамас е само клон в Палестина на Братя Мюсюлмани. Движението вече е глобално. Не говорим за Война, а за Стогодишната война. За справка-Франция на Микрон е на половината на Турция на Ердоган. Брат на Хамас. И Ердоган е с бастиони в Париж и Страснирг. Територии, на които френският е чужд език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    02 Дек 2023 22:43ч.

    Франция е била сигурна страна от 14 юни 1940 да нахлуването на терористите съюзници на 6 юни 1944 г !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Дек 2023 21:45ч.

    Да не говорим за Марсилия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 777

    03 Дек 2023 5:44ч.

    Бабоебецът пак се изказава неподготвен. Да се поогледа първо в собствената си държава, която такива като него съсипаха и превърнаха в африкански кенеф. И после да гледа навън. Като не пропуска и обратната страна на медала - 10 години, за да смаже "Хамас". А колко години са необходими на евреите, за да изпълнят всички резолюции на ООН, целящи прекратяване на напрежението в Близкия Изток? Ако въобще международната организация и нейните решения имат някакво значение за Франция и целия западен свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи