Макрон осъди насилието по време на протестите срещу пенсионната реформа

Макрон осъди насилието по време на протестите срещу пенсионната реформа

Президентът на Франция заяви, че осъжда силно насилието, избухнало по време на протестите вчера във Франция срещу пенсионната реформа и подчерта, че няма да отстъпи пред него.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е предложил нова дата за държавната визита на британския крал Чарлз III и съпругата му Камила във Франция да може да бъде вместена в началото на лятото, предадоха световните агенции.

Първоначално държавната визита на краля и на съпругата му трябваше да започне тази неделя и да продължи до сряда. Но тя бе отложена заради планиран за идната седмица нов ден на национален протест във Франция срещу новоприетата реформа на пенсионната система.

"Предложихме в началото на лятото, в зависимост от респективните ни работни графици, да вместим нова държавна визита на британския монарх", каза Макрон след края на срещата на върха на ЕС. Според него здравият разум и приятелството са довели до отлагане на кралската визита във Франция. "Нямаше да изглежда сериозно и щеше и да е като известна липса на здрав разум да предложим визита сега, насред протестите", заяви Макрон.

Президентът на Франция заяви, че осъжда силно насилието, избухнало по време на протестите вчера във Франция срещу пенсионната реформа и подчерта, че няма да отстъпи пред него.

Държавният глава също така съобщи, че по време на предстоящата си визита в Китай през април с него ще бъде председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

На пресконференцията в края на срещата на върха на ЕС Макрон освен това заяви, че основите на банките в еврозоната са солидни, въпреки настоящите турбуленции на пазарите, предаде Франс прес.

"Основите на европейските банки са солидни. Еврозоната е зоната, в която банките са най-солидни", подчерта той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ФЪРКАТИЧКО

    24 Март 2023 16:44ч.

    Французите се подиграха на Макрон, че се опитва да скрие скъп часовник Френският президент Еманюел Макрон се опита дискретно да свали часовника си от 80 хиляди евро по време на интервю за пенсионната реформа. Французите го осмиха в социалните мрежи. мик„Г-н президент, колко струва вашият часовник? Много е красив! Какъв часове? Няма часовник. Затова казвам, че благодарение на мен всеки, който получава заплата, е с пълни джобове“, цитира един от 360-te коментара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бъдещето на Френска Еврабия е като сунитски емират, обвързан с лична уния с династията Уиндзор

    24 Март 2023 16:51ч.

    Нещо като остров Джърси, ама с по-хубава кухня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протестът само срещу пенсионната

    24 Март 2023 17:04ч.

    реформа ли е? Защо сред протестиращите се чува и песента "Катюша" (на френски)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поздрав за Макрон -

    24 Март 2023 17:11ч.

    протестиращите пеят "Катюша" https://www.youtube.com/watch?v=bybaw1-3uFo&ab_channel=TheShadeofYuriPodolyaka

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    24 Март 2023 17:41ч.

    Макрон сгреши, като не се вслуша в народа си и прие без гласуване пенсионната реформа. Макрон сгреши и като отложи визитата на Чарлз III. Залязващото величие на Британия (умишлено не я пиша "велика", защото вече няма колонии и глабежи от тях), трябваше да види какво го очква него при предстоящите протести в кралството му. Що се отнася до патицата, която ще придружава Макрон в Пекин, това е едно изключително лошо решение. Дано другарят Си е великодушен и осигури поне стол за сядане на акушерката. Предполагам, че с безкрайната си наглост, Урзула възнамерява да отправя предупреждения и заплахи към Китай и да го сдържа относно участието му в украинската и тайванската кризи. Подобни намерения биха предизвикали само леки, презрителни, китайски усмивки. Светът е променен и никакви лелки, пък били те и от ЕС не могат да повлияят на решенията на икономическия и военен гигант – Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ал Капоне

    24 Март 2023 18:28ч.

    Макарончо,ти си за съд мойто момче,скоро ще има гилотини във франция,ти ще си един от първите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ???

    24 Март 2023 21:21ч.

    Кое точно насилие осъжда макарон? Побоя на въоръжени полицаи над мирни протестиращи или тормоза на политиците над избрали ги народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няколко щрихи

    25 Март 2023 8:18ч.

    Макрон е един безкраен наглец, но всичко е предрешено. Обирът над французите, наречен "пенсионна реформа" ще мине. Протестите са големи, но не са достатъчно големи, за да обърнат нещата. Протестират стотици хиляди, до милион-милион и нещо. Това не е Франция. Франция е 67 милиона. Протестират големите градове - Париж, Рен, Бордо,Марсилия, Лион...Протестите не са равномерно разпределени по картата. Виждат се големи зони - Grand est, например, където протестите са слаби. Бунтовни са преди всичко запада и юга. Така че нито "реформата" ще бъде стопирана, нито Макрон ще бъде свален... Изблиците на насилие и палежите със сигурност има "пръст" властта, така се дава аргумент да се "осъди насилието" и да се изкарат протестиращите екстремисти. Стратегията на Макрон е очевидна, протакане и изчакване протестиращите да се уморят , протестите да заглъхнат...Същата беше и стратегията навсякъде в Западна Европа по време на лъжата с "пандемията"... Френското общество 2023 не е френското общество от 1968. Твърде голяма е масата на мутон-ите /овцете/ , социално пасивните които нищо не разбират , чиято публична активност е нула. Тези които носеха /а някои още си носят/ маските на подчинението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи