Макрон към Си Дзинпин: Знам, че мога да разчитам на вас да вразумите Русия

Макрон към Си Дзинпин: Знам, че мога да разчитам на вас да вразумите Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След разговорите с френския президент Еманюел Макрон китайският президент Си Дзинпин призова международната общност да проведе мирни преговори за Украйна. 

"Китай е готов да си сътрудничи с Франция в настояването международната общност да възобнови мирните преговори възможно най-скоро в съответствие с целите и принципите на Устава на ООН, за да се вземат предвид законните интереси на всички страни в областта на сигурността, да се търси политическо решение и да се изгради балансирана, ефективна и устойчива европейска структура за сигурност", заяви ръководителят на КНР.

Си Дзинпин също така нарече необходимо справянето с негативните последици от кризата в Украйна в различни области.

"Китай е готов да работи с Франция, като призовава международната общност да работи заедно за справяне със страничните ефекти от украинската криза в областта на храните, енергетиката, финансите, транспорта и други области, както и за намаляване на отрицателното въздействие на украинската криза върху света, особено върху развиващите се страни", заяви китайският лидер.

От своя страна френският президент Еманюел Макрон заяви на китайския си колега Си Дзинпин, че разчита на него да "вразуми Русия" по отношение на войната ѝ в Украйна, съобщава "Франс прес"

"Руската агресия в Украйна нанесе удар по международната стабилност. Знам, че мога да разчитам на Вас да вразумите Русия и да върнете всички обратно на масата за преговори", каза от своя страна Еманюел Макрон., обърна се френският държавен глава към Си по време на двустранна среща в Пекин.

От своя страна Си даде висока оценка на отношенията на Китай с Франция и посочи, че двете страни имат както способността, така и отговорността да преодолеят различията си. Той добави, че светът е подложен на "дълбоки промени", които изискват "ограничения" от всички страни.

„Китай и Франция имат възможностите и отговорността да превъзмогнат различията и ограниченията, докато светът преминава през дълбоки исторически промени“, каза Си Цзинпин, цитирано от китайската държавна телевизия.

„Отношенията между Китай и Франция поддържат позитивна и стабилна инерция“, допълни той.

 

 

Снимка: EPA

Френският президент беше приветстват на специална церемония с военни почести. Очаква се двамата лидери да подпишат обща декларация и да обявят нови сделки. Макрон е придружаван от голяма бизнес делегация.

 

 

Снимка: EPA

По-късно се очаква към разговорите да се присъедини и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Европа иска да използва влиянието на Пекин върху Москва, за да бъде прекратена войната в Украйна.

 

Източници: бТВ, news.bg, iz.ru

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Ко Ши Ям

    06 Апр 2023 14:35ч.

    Е как бе? А перемогата? Какво ще стане със славната укропобеда? Или бабофила вика, стига толкова са ги били, дайте да делим плячката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Си Дзинпин

    06 Апр 2023 14:38ч.

    Макроне, гледай си бабата и не ме занимавай с глупости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    06 Апр 2023 14:38ч.

    геронтофилчето микрон изобщо не е разбрал, че по дипломатичен начин Си му казва: "За траен мир европа трябва да се съобрази с исканията на Русия!" и продължава да плещи нелепости по адрес на руснаците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    06 Апр 2023 14:45ч.

    Рене Артоа и Мадам Фани ла Фан, бършат пода с коремите си пред Си. Жалки създания, наистина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде е онази пача

    06 Апр 2023 14:47ч.

    Лайнен? Тя не е ли също в Китай? Май задругата на пръстена нещо се разпада като гледам. Всеки тича към Китай самостоятелно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макарон

    06 Апр 2023 14:52ч.

    Нито е голям политик,нито голяма личност...полово немощен пигмей,предпочитащ да спи с баби...но пък удобен за ротшилдови сложили го власт...тръгнал да преговаря с милиарния китай...я бегай при дъртофелата...нещастнико..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    06 Апр 2023 14:53ч.

    Двамцата от ЕС са решили да го играят доброто и лошото ченге. Дали др. Си ще се поддаде? Не вярвам. Погледнете снимката, тя е достатъчно красноречива. Др. Емо протяга ръка до хоризонта, а др. Си притворил очи, свенливо придържа своята в областта на комфорта си.)) Силно се надявам др. Си да предложи стол на др. Урзула. Сигурно още й държи влага посещението в Турция. Какво постигна др. Емо? Засилване на връзките между Китай и Франция, до тук добре. Що се отнася до войната - др. Си отдавна говори за преговори, така че постижението в тази посока е 0 (зеро). Чакаме др. Урзула да заплаши др. Си, че ще му изяде ориза, ако не развали отношенията си с др. Володя.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма политици вече, само кухи марионетки

    06 Апр 2023 14:54ч.

    Макрон пак е инфантилен - иска Китай да забие нож в гърба на най-добрия си съюзник само, за да е по-удобно на янките да извиват ръцете на Китай, когато остане сам. Си Дзинпин твърде вероятно се е смял от сърце на такова хитро предложение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който е минал през Школата на Клаус Шваб,

    06 Апр 2023 18:12ч.

    ВСЕ И ИЗЛЯЗАЛ ОЛИГОФРЕН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    06 Апр 2023 15:01ч.

    Лъжците, гаранти на Минските споразумения, пак нахално търчат да излъжат поредния коч за доене, и не могат да вденат, че прошка няма за евро-атлантическите плазмодии на Сащ в многополярния зараждащ се свят. Ама нека се мъчат да се боцнат някъде, където нищо не могат да предложат, освен себе си! Надеждата, може би, крепи и нечовека?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горкия Макарон!

    06 Апр 2023 15:01ч.

    Бива ли така да се излага! Та той сам си е виновен за всичко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Апр 2023 15:03ч.

    Макарон да не си вре гагата в чужди работи, ми да гледа, че Франция гори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Суицид на овцете

    06 Апр 2023 15:06ч.

    Урсула сериозно може да уплаши Си Дзинпин - ако той не клекне под хипнотичния ѝ поглед, то ЕС рязко ще се самоубие, превръщайки си в икономическа и социална пустиня, спирайки доставките от Китай. Учете китайски, 朋友們

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Апр 2023 15:22ч.

    "„Отношенията между Китай и Франция поддържат позитивна и стабилна инерция“, допълни той." Позитивна инерция? Др. Си, няма такова нещо в природата - инерция е движение без действието на каквито ѝ да са сили: нито двигателни, нито съпротивителни. Така казва др. Галилей. А иначе: "да възобнови мирните преговори възможно най-скоро в съответствие с целите и принципите на Устава на ООН, за да се вземат предвид законните интереси на всички страни в областта на сигурността, да се търси политическо решение и да се изгради балансирана, ефективна и устойчива европейска структура за сигурност" това е точно онуй, което искаше Жужо, а западните педерунгели, барабар с фагота Макрон - му се изсмяха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    06 Апр 2023 15:25ч.

    След като сдадохте Херсон само на лозунги я карате. Тов. Си не е признал даже Ким, а Путьо му е в кърпа вързан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    06 Апр 2023 15:35ч.

    кимче, пак си объркал лиШчетата. какъв херсон, какви 5 льеа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Апр 2023 16:17ч.

    А подкрепил ли е поне ена санкция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе трола е

    06 Апр 2023 16:52ч.

    решил, че трябва да сподели за Херсон. Един Херсон му остана. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е подкрепил но опита да се пришите към Китай е повече от жалък.

    06 Апр 2023 17:20ч.

    Така да знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    06 Апр 2023 15:30ч.

    Този макрон си въобразява, че говори на българския президент за приемане на исканията на северномакедонците и да не се налага вето. А хората не знаят какво са направили неговият предшественик оланд и германската канцлерка и как лъгаха хората от Донецк и Луганск и Путин за Минските споразумения. Наглостта им няма предел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    06 Апр 2023 15:33ч.

    А сега очаквам урсуза лайнен да заплаши Си с новото нато, тихоокеанското - ТАТО, ако продължава да поддържа връзки с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китайското външно министерство по отношение на визитата на Макрон:

    06 Апр 2023 15:35ч.

    "Ние приветстваме всички туристи.". А по отношение на глупостите за "военните почести" при посрещането - да бяхте пуснали видеото - от самолета директно в колите, без никакви церемонии. За разлика, примерно, от посрещането на Асад в ОАЕ преди месец, където го посрещнаха като крал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това путинофилите се състезавате да лъжете

    06 Апр 2023 17:32ч.

    Ето извадка от видео от официалното посрещане с военни почести от профила на рашисткия пропагандатор соловьов: https://t.me/SolovievLive/169613

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заповядай, атлантически троле:

    06 Апр 2023 18:54ч.

    https://twitter.com/VanessaBeeley/status/1643848338343616512 Ето ти го и по-длъжко: https://twitter.com/ArthurM40330824/status/1643528597712384000 И друг вид посрещания сме виждали. Асад в ОАЕ ще си го намериш ли да сравниш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бий джендъра по главата

    06 Апр 2023 19:27ч.

    Хахахахахаха, какви почести бе, смехурко? Макарона се здрависа с човек от техническата поддръжка на самолета и се шмугна в колата. С толкова го удостоиха китайците. Нещастен жълтопаветен триполов джендър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Церемонията по посрещане на Макрон от си Дзинпин беше на най-високо ниво с военни почести!

    07 Апр 2023 0:39ч.

    Какво общо има Асад в ОАЕ. Тук темата е Макрон в Китай. Официалният протокол по посрещане не включва такова на летището. Ето ви "само" 15 минути от последващото ВПЕЧАТЛЯВАЩО церемониално посрещане с ВОЕННИ ПОЧЕСТИ от НАЙ-ВИСОКО НИВО (според китайския протокол) на Макрон с ДОМАКИН Си Дзипин -----> https://www.youtube.com/watch?v=QH7HOxFX1yg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    06 Апр 2023 15:37ч.

    За мен последната снимка е много показателна и говори много повече от изречените думи- мрачният Макрон и Си,който е със спокойно лице. Мисля, че на фюрерът на ЕС няма да и се позволи да се държи назидателно. Нагло е да отидеш в дома на някого и да му натрапваш твоите правила...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Апр 2023 15:51ч.

    Който сее вятър - жъне бури... няма връщане назад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    06 Апр 2023 15:59ч.

    Абсолютно точно. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    06 Апр 2023 15:47ч.

    Да, Си може да укроти васала си Пу, без да се напряга особено. И май ще го стори, тъй като е ядосан на Пу заради ядрените малоумия в Беларус. Двамата подписаха няколко дни точно обратното на онова, което Пу прокламира само няколко дни след това. Това в Китай не се забравя, това е протокол. Освен това, Китай иска отваряне, с не санкции и ограничения, които налага Запада заради войната на Пу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    06 Апр 2023 15:52ч.

    А най-вероятно Украинците ще смелят остатъците от т.н. руска армия след някоя и друга седмица, при което Си ще остави васала си да се пържи доста, без да се намесва с предложения за мир. Леопардите, Брадлитата и Хаймърсите нямат противник на практика. Мобиките пак ще тичат с изменени лица в посока границата с Русия както при Харков и Изюм през септември . Слава ВСУ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делон

    06 Апр 2023 19:32ч.

    Не си си апдейтнал инфото. Беликата ВСУ пак е в галоп на запад. Тактически и символично, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    06 Апр 2023 16:02ч.

    Синчо, синчо..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    06 Апр 2023 16:06ч.

    Голям забраван е тов.Макрон,ма нали само преди няколко седмици тов.Си предложи мирен план за приключване на конфликта.Тия така и не могат да схванат,че мира този път няма да е по техните правила,защото не са в позиция да диктуват каквото и да било.Не случайно първата визита на тов. Си бе в москва.Злите езици разправят,че покрай другите въпроси е станало дума за следвоенното възстановяване на региона,каквото и да значи това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    06 Апр 2023 16:10ч.

    sin голям смешник си и няма да можеш да остарееш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • снимката е красноречива

    06 Апр 2023 16:21ч.

    Ма Крон е пътник. Да се готви Льо Пен !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хленчове

    06 Апр 2023 16:22ч.

    Нямам никакво обяснение, категорично отказвам да подаря разбиране или оправдание. Такова двуличие и наглост демонстрира за пореден път водещ "партньор". Тук трябва да се внесе някакво разяснение относно персонификацията на лицата. Да, Оланд и Макрон имат своите човешки разлики, но когато са действали с представителната власт, дадена им по Конституцията на френския народ, те са представлявали Франция и за мен разликата между тях изчезва, сублимира. Франция носи историческа вина, Германия носи историческа вина! Те са непосредствените виновци за тази война, която поставя човечеството на ръба на изчезването! Когато сложим нещата в контекст и съобразим събитията в Украйна за по-дълъг период от време, става пределно ясно и прозрачно, че истинската историческа отговорност се носи от страната , която е принудила Франция и Германия да действа като лъжци и измамници. Тази теза се подкрепя и от обстоятелството, че дори през ДЕКЕМВРИ 2021 г. все още имаше възможност да се предотврати тази ужасна война. През дек. 2021 г. Франция и Германия не бяха на ход! Просто трябваше да се седне на масата и да се договорят ГАРАНЦИИ В ПИСМЕН ВИД И ПРИ ЯСНА И ПРОЗРАЧНА ПРОЦЕДУРА, ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ СЕ СПАЗВА! След като най-красивите и хуманни "партньори" гарантирано не са се стремели към война, какво им пречеше да дадат тези гаранции и да продължат да теглят този свят към бъдещето, като негови безспорни лидери! Нищо подобно - за пореден път се направиха на слепи и глухи и се подиграха с другата страна, видимо се стремяха да я унизят. Нещо не е наред тука, господа! В момента сте видимо уплашени, отчаяни, направо сте се насрали от страх! Защо, след като сте толкова силни, напредничави, технологични, умни и богати, процъфтяващи?! Или може би не сте нито едно от посоченото и усещате мъртвешката хватка на задаващия се неизбежен край! Фъфлите, държите се уж приятелски, играете глуповати "криминални сценки с участие и на "лощо ченге" и дори настоявате от хуманни съображения да се вразуми Русия. Това не е никакъв хуманизъм и никаква загриженост за човешката трагедия. Вие се интересувате само от себе си и чудесно разбирате, че вашият свят може да съществува само при непрекъснато движение по стълбицата на печалбите, дори да са книжни, фалшиви, но трябва да има непрестанен извор на печалби, които да прикриват пробитата система. А печалбите могат да дойдат само когато опосквате алчно и безогледно на символична цена цялото богатство на Планетата и си измисляте ваши правила, при което поне четири пети от хората на Земята ви слугуват и плащат за живота ви с мизерията си! Вие ли не го разбирате това, г-н Макрон! Вие самите станахте потърпевш на на напълно безцеремонните действия на вашия лидер, който достатъчно вулгарно ви демонстрира, че Велика Франция всъщност въобще не е толкова велика и не е принадлежи на вътрешния, тесен кръг, където се упражнява и консумира истинската власт. Взеха ви многомилиардна сделка, а вие унизително и уплашено подвихте опашка пред по-висшите господари. Това поставя необходимост от изясняване на един сериозен въпрос - ВИЕ ПЕРОНАЛНО, г-н Макрон, за кого сте загрижен повече, чие интереси защитаване - на Франция или на големите господари. В цялата ви поза има нещо неубедително, нещо неискрено! Тази война ви плаши защото практически стартира процес на пренареждане на цялата световна подредба и ще се наложи да свивате огромните си лакоми търбуси! Не ни смятайте за глупаци и идиоти, хората се събудиха и вече чудесно започват да разбират случващото се. Западният свят се посрами навеки с използване на недопустими лъжи и лицемерие. Г-н Си ви го казва в прав текст: Започнаха дълбоки и необратими промени! Вие, г-н Макрон, продължавате да се държите обидно като към примитивни и несведущи истината хора и да пледирате за всеобщо стягане на коланите. Не, г-н президент, вие трябва да укротите ненаситната си лакомия и да свикнете да живеете с малко. Дванадесетят час удари през декември 2021 г. Оттам нататък стартира неумолим и необратим исторически процес. Едно трябва да знаете - гаранции няма, можем да изчезнем всички, но старото повече няма да се върне. Вие носите отговорност за всички събития, които последваха! Направихте избора си, взехте решение, носете си последиците! Сега не е време за хленч!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    06 Апр 2023 16:34ч.

    като ви гледам коментарите,се натъжвам още повече.Това,че в момента Европейските лидери са слаби,сме си виновни самите народи в Европа.Ще дойде време и на силни политици.Но да се захласваш по диктатури от типа на Русия и Китай,и това да ви е прерогатив,е срамно,жалко и тъжно.Защо не отидете да живеете там,ЗАЩО.Лесно е да си в Свободна Европа с всичките си недостатъци,но свободна,а да жадуващ някакъв си комунистически ред и справедливост.Вие сте лицемери/или ви плащат за това,или сте жалки наивници/.Пропомнете си Ботев и Левски и мислете къде с кого и каъв живот искате да живеете вие и вашите деца.Стигате с този Популизъм.Обричате децата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Апр 2023 16:41ч.

    Да видим сега, какъв избор имаме...? диктатурата на Путин или диктатурата на джендъррите, предпочитам тази на Путин, поне не искат да ми сменяват пола ?Обричали сме децата си, ако ги оставим в ръцете на трансхуманисти ли беше, що ли, то педофилия, до джендъризъм и ненам квоси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти май си с шлифован мозък!

    06 Апр 2023 16:49ч.

    Самите европейци вече бягат от Европа, където кмет на Лондон е пакистанец, премиер на Британия индиец, премиер на Шотландия пакистанец и където на улицата може да те заколи някои от 50-те милиона ислямисти, маскиран като "нещастен бежанец". Жалко, че такива като тебе не могат да си нагънат мозъчната кора и да прогледнат, че "свободна" Европа отдавна е поробена. Къде ти е свободата на словото бе, тъпчо? Не знаеш ли, че вече забраняват книги и употребата на думи? Иди да произнесеш някъде думата "негър" или "педал" - и има да целуваш обущата на негрите и педалите; може да погледаш клипове в Ютуб на тая тема, колкото искаш! Пфу, как може да има такива безмозъчни като тебе?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Челен удар

    06 Апр 2023 17:05ч.

    Пореден Ваш коментар, който категорично и необратимо Ви праща в групата на жертвите на най-глупава и повърхностна пропаганда. Следва да се замислим за отговора на един реторичен въпрос: Що за хора позволяват да се превърнат в жертва на примитивна пропаганда?! Крайно натъжен съм от този факт. Зацапвате пространството на форума! Не разбирам въобще, на какво отгоре имате самочувствие да раздавате оценки на потребителите. Няма ли кой да Ви каже, че сте неграмотен?! Тъжно сте скаран с българския език в писмена форма. При действително просветени и културни хора това не се среща! Очевидно не разбирате значението на някои думи, които смятате за "по фръц" :)) Обърнете се към авторитетен и добронамерен към Вас човек да обясни значението на думата "прерогатив". Вие не го познавате! Никъде в мненията на потребители няма никакъв елемент на "захласване". Вие сте жертна на пожелателно мислене и причината за това, че всъщност нямате никакви аргументи, започвате да си измисляте произволно такива и превръщате Вашите измислици във фалшиви "доказателства". Нямам никакъв спомен да съм ставал свидетел тук на мнение на хора, жадуващи за "комунистически ред" и "някаква си справедливост". Имало е обосновано посочване на безспорни достижения от онзи период, без никаква идеологическа обремененост. Христо, махнете се от тук, излагате се! В края изоставям любезния тон и ще ти го кажа на чист френски: Ненормалник, не споменавай имената на Левски и Ботев, че ще се срещнеш челно с твърда стена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един комунист

    06 Апр 2023 17:22ч.

    По какво може да се захласне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно вашите

    06 Апр 2023 17:24ч.

    Чавета що не бягат и що сметките на Копейкин и сие са в евро, а не в рубли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентине, те тия не жадуват за комунизъм

    06 Апр 2023 17:32ч.

    На тях фашизъм им трябва. Няма да си го признаят открито обаче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов, това са силно комплексирани хорица и достойни за съжаление

    06 Апр 2023 17:59ч.

    Русия не спаси Левски. Русия не признава и Съединението от 1885 г. Защото не са съгласували с Азиатския департамент на външното министерство, без благословията на Дядо Иван! А когато през Първата световна война братушките ни нападат от север, дори Иван Вазов, заклет русофил възкликва: "О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости?" "Тоз, който ни освободи той ще да ни и пороби" ---> http://www.bgnow.eu/news.php?newsid=33173&fb_comment_id=805092252905825_806327612782289

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    06 Апр 2023 18:32ч.

    Всички добре помним историята. Най-вече помним кой поддържа политически, финансово, военно и всячески турското робство в България. Това са западните страни Англия, Франция, Италия, Австроунгария ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    06 Апр 2023 16:38ч.

    Ха, ха, и тоя продължава да се взима на сериозно! Смешници! Русия продължава да му затяга кранчето с урана от Африка, а да видим... Въобще франсетата са неизлечими грандоманчета, ма нейсе, всеки с лудостта си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    06 Апр 2023 16:40ч.

    Разчитал на Си Дзин Пин да върнел Русия на масата на преговорите. Ми нали вие , лъжците, заедно с Меркел бяхте гаранти за изпълнението на подписаните Мински споразумения бе, нещастник. Не е трябвало изобщо да те приемат в Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Весел

    06 Апр 2023 16:41ч.

    Жената на Си по късно вечерта: как мина деня ти, скъпи? Абе, остави, идват един след друг едни...Чакай да се обадя на Владимир Владимирович да му разкажa един виц.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    06 Апр 2023 16:47ч.

    Няма проблем Си да обещае "всичко" на МИкрон, защото знае, че същия е пътник... По интересен ми е разговорът между Си и Фон Дер ЛайНен, предвид каква сукуба е простата акушерка и какъв език си позволява да държи... Да видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пропусната новина

    06 Апр 2023 16:52ч.

    На свой ред председателя Си Дзинпин призова френския президент Макрон да вразуми наглосаксонската общност, която продължава да жертва украинския народ заради собствените си колониални и хегемонистични интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чоко

    06 Апр 2023 17:04ч.

    Невнимателната геронтофилия може да доведе до некрофилия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отговорът на Китай не закъсня

    06 Апр 2023 17:15ч.

    За украинский кризис ответственны США и НАТО — МИД КНР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жнец

    06 Апр 2023 17:23ч.

    Арменско издание преценява като голяма вероятността Русия да разположи тактическо ядрено оръжие и в Иран, при условие че страната продължи да бъде заплашвана с атаки от страна на САЩ и Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не може да вразуми великата Русия

    06 Апр 2023 17:29ч.

    А на Китай не му е и изгодно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    06 Апр 2023 17:30ч.

    Прочетете, поучително относно изоставането на западните инфантили, некрофили, укрофили и всякакви други буржоазни дебили (има и за Макрон) - https://aftershock.news/?q=node/667063

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Междувременно

    06 Апр 2023 17:30ч.

    Китайският президент Си Цзинпин престана да подкрепя претенциите на Япония към Южните Курили, съобщи японската агенция “Киодо”, позовавайки се на осведомени източници в дипломатическите среди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам кога

    06 Апр 2023 17:30ч.

    тръгна бабоеба от Китай, но Политико вече излезе със статия за провала му https://www.politico.eu/article/emmanuel-macron-xi-jinping-china-russia-war-ukraine/ Вече става ясно и каква е ролята на Мърсула фон дер Байдън в Пекин. Бабоеба е разговарял със Си на тема Русия а Мърсула фон дер Байдън се опитвала да обеди Си да не променя status quo на Тайван, на което Си и отговорил, че този който си мисли, че Китай ще направи отстъпки по Тайванският въпрос, жестоко се заблуждава. Повече от очевидно е, че бабоеба и Мърсула са пратеници на Вашингтон и защитават интересите на ФАЩ а не на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Син-чо

    06 Апр 2023 17:32ч.

    Блажени са верующите, тяхно е Царството небесно!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ел Нине, господине!

    06 Апр 2023 17:50ч.

    Макароне, бори се със сушата във Франция, че скоро целият свят ще търси храна от Русия, ама вие няма да сте от облагодетелстваните, нали имате щурци и репи! Газ и нефт от Русия също няма да има, минавайте на алтернативно самозадоволяване, както ви съветва папата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Си Дзинпин призова също така ВСИЧКИ страни да уважават принципите за НЕРАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ

    06 Апр 2023 18:08ч.

    Ето, от профила на Соловьов: ( https://t.me/SolovievLive/169662 ) Президентът на Китай Си Дзинпин заяви относно кризата в Украйна, че се надява мирните преговори да бъдат възобновени възможно най-скоро, както и да се намери ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ и балансирана, ефективна и устойчива рамка за европейската сигурност. Той каза това на съвместна пресконференция с президента на Франция Еманюел Макрон. Китайският лидер заяви ОЩЕ, че Париж и Пекин алелират международната общност ДА ИЗБЕГНЕ ЕСКАЛАЦИЯТА НА УКРАИНСКАТА КРИЗА. Си Дзинпин призова също така ВСИЧКИ страни да уважават принципите за НЕРАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ. Хайде, сега путинофилите да предадат на идола си, онова Джудже в Кремъл да слушка Си Дзинпин, щото ако Китай се обедини с други ядрени държави, Рашата ще я засипе огромно количество ядрен прах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак да го кажем: Западът ръчка пожара, наливайки в огъня още бензин

    06 Апр 2023 19:15ч.

    Не ни вземай за балъци, нямате работа в Украйна вий западняците - това са бивши земи на Руската империя и всяка нелоялност и омраза, каквато провокирате, срутват мира! Вие принуждавате Русия да действа по-твърдо с агресивността си и окупаторските си мераци. Спрете си дранг нах остен-а - малко се изисква от вас, обаче пусто наглосаксонско шило, дето в торба не стои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХА, "... бивши земи на Руската империя..."

    07 Апр 2023 1:25ч.

    Украйна е суверенна държава със собствена и вековна идентичност ( https://www.weforum.org/agenda/2022/07/timothy-snyder-ukraine-history/ ) и история. Отричането на държавността и суверенитета на Украйна е поредният дезинформационен разказ, който прокремълските наблюдатели разпространяват от години. Не е изненадващо, че когато Русия се опита да оправдае незаконното заграбване на земя ( https://euvsdisinfo.eu/back-to-the-ussr-russian-tv-on-referendums-and-mobilisation/ ) с провеждането на фалшиви референдуми ( https://euvsdisinfo.eu/disinformation-cases/?disinfo_keywords%5B%5D=keyword_77147&date= ) във временно окупираните територии на Украйна, прокремълска система за дезинформация влезе в действие (https://euvsdisinfo.eu/ru/%D0%BB%D0%B8%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%87%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B9-%D0%BF%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%BC/ ), за да оспори отново суверенитета на Украйна. Прокремълски наблюдатели често са използвали историческия ревизионизъм като манипулационна тактика за манипулиране на общественото мнение в подкрепа на настоящите политики на Кремъл, включително опити за незаконно анексиране на временно окупираните територии на Украйна. Манията на Путин да пренаписва историята също е добре известна и документирана ( https://www.state.gov/disarming-disinformation/vladimir-putins-historical-disinformation/ ). Във фалшивите референдуми нямаше нищо свободно и демократично. Избирателите бяха принудени ( https://www.pbs.org/newshour/world/voting-begins-in-rigged-referendum-to-join-russia-in-occupied-parts-of-ukraine ) да гласуват, въоръжени войници ходеха от врата на врата, за да събират гласове, което пряко противоречи на Конституцията на Украйна. Цялата процедура наруши международното право и беше осъдена ( https://news.un.org/en/story/2022/10/1129492 ). Резолюции на ООН относно анексирането. Решението за анексията илюстрира империалистическия характер на военните действия на Русия. Прокремълският пропаганден разказ, лъжливо твърдещ, че Русия е във война със Запада в Украйна, набра скорост, след като Украйна започна успешна контраофанзива ( https://euvsdisinfo.eu/ru/%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B2%D0%B0%D1%81/) срещу руските окупатори. Прокремълските наблюдатели са особено склонни да използват този разказ винаги, когато Украйна получава военна помощ ( https://euvsdisinfo.eu/report/the-usa-and-nato-push-the-eu-to-war-by-supplying-tanks-to-ukraine ) от своите западни партньори или когато Русия губи контрол (https://euvsdisinfo.eu/report/russia-fighting-collective-west-and-nato-in-ukraine-war ) над временно окупираните територии в Украйна. Нито ЕС, нито Западът, нито НАТО са обявили война на Русия ( https://www.nato.int/cps/en/natohq/115204.htm?selectedLocale=ru ). ЕС ( https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2022/05/24/eu-support-to-ukraine-council-agrees-on-further-increase-of-support-under-the-european-peace-facility/ ), САЩ ( https://www.state.gov/2-8-billion-in-additional-u-s-military-assistance-for-ukraine-and-its-neighbors/ ) и много страни-членки на НАТО предоставят военна помощ на Украйна ( https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37750.htm?selectedLocale=ru ), за да й помогнат да отблъсне непредизвиканата руска агресия, но не участват във военни действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историческите факти показват, че Донбас НЕ е древен руски регион

    07 Апр 2023 1:31ч.

    През 17-18 век територията на Донбас е заселена от украинските казаци, водени от запорожкия атаман Семен Сабурски. Техните селища са били в района на днешния Славянск, който през 17 век се е наричал „Врата“. Казашки чифлици и селца съществуват в района на Славянск от 17 век. „Трябва да се отбележи, че територията на Донбас, или по-точно Донецка и Луганска област, винаги е била гранична зона. Ако говорим за далечното минало, тогава по времето на Скития тази земя е била обитавана от ираноезични племена. По-късно тази област става собственост на казашкото покровителство. Страната е била населена от тюркоезични племена - кипчаки и печенеги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    07 Апр 2023 1:33ч.

    През 14 век Златната орда идва в тази страна и областите стават политически зависими от Кримското ханство, което от своя страна е под Османската империя. И славяните обхващат тази област широко, ако може така да се каже, едва през 17-18 век. Колонизиран през 19 век. На територията на днешния град Мариупол е имало и по-големи селища, тук е бил щабът на Запорожката армия, наречен Калмиус-Поланке - това е бил голям административен район на казаците. Днешният град Мариупол се намира в района, където се е намирало Калмиуското поле – това е бил административен район на Запорожката Сеч. И до края на 18-ти век тук е имало около 500 имения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    07 Апр 2023 1:38ч.

    В средата на 17 век донските казаци са били наричани азовски казаци, тъй като те, заедно със запорожките казаци, са отвоювали земите на Азовско море от Османската империя. След като Екатерина II изгонила гърците от Крим, населението на Донбас и Приазовието станало многоетническо. Гърците живеели заедно с украинците. По-късно, когато Екатерина II заселила гърците от Крим, те живеят заедно с украинците, украинските казаци. Създават се мултиетнически селища. И като говорим за Донската казашка армия, можем да кажем, че първо запорожките казаци, заедно с донските казаци, отвоюваха земите от кримските татари, от Османската империя. Заедно с азовските казаци, както тогава се наричаха донските казаци, украинските казаци превзимат Азов в средата на 17 век. 20-30% от Донската казашка армия се състояла от запорожки войски и хора, които са били местни жители на Централна Украйна. Дори след като Богдан Хмелницки се заклева във вярност на Московската империя, Донската казашка армия отказва да се подчини на московските царе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    07 Апр 2023 1:43ч.

    Дълго време донските казаци се съпротивляват да признаят претенциите на московските царе за власт. Те отказват да се закълнат във вярност на цар Алексей Михайлович, докато Богдан Хмелницки му се заклева във вярност през 1654 г. В същото време Донската казашка армия отказва да положи клетва за вярност на московския цар, което се случва едва след въстанието на Стенка Разин през 1671 г. Между другото, по това време 20-30% от Донската казашка армия се състои от запорожки казаци от Централна Украйна. По времето, когато Петро Чернишевски е бил атаман, районът на днешен Донбас е бил населен от казаци, селяни и хора с по-висок социален статус. Това довежда до появата на политически независимост на региона със собствена независима икономика в тази област. По тази причина Запорожката Сеч е разпусната от Екатерина II. Но след възникването на новата, т. нар. Запорожка Сеч, след 1734 г., по времето на атаман Петро Чернишевски, тази област беше напълно колонизирана от селяни, казаци и дори представители на висшите класи. И виждаме как Екатерина II с нейния манифест отменя Запорожката Сеч, която помага на Руската империя да си върне Крим от Османската империя. Запорожката Сеч била премахната поради факта, че е създадена политически независима област според Манифеста от 1775 г. и че в тази област имаше независима икономика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    07 Апр 2023 1:48ч.

    Съгласно руските закони съвременните казашки армии, които са 11, се подчиняват изцяло на заповедите на държавния глава, т.е. на Путин. Те не просто съществуват като украинските казашки сдружения, които са организации с нестопанска цел. Те съществуват като държавни институции, защото всяка армия, включително Великата донска казашка армия, трябва да спазва устава, определен от руския президент. Има дори закон на Руската федерация за държавната служба на руските казаци. Атаманът на т. нар. руска Велика донска казашка армия Николай Косицин, който окупира част от Луганска област, просто тества дали е възможно да се разпространят идеологически основи в окупираните територии. Козицин играе същата роля като Жириновски в руската политика, проучвайки терена в окупираните украински територии и виждайки как местните жители и украинската върхушка реагират на неговите набези. Ако погледнем автобиографията му, Косицин няма висше образование, работил е като надзирател в затвори, после се е появил някъде в Приднестровието, по-късно в Абхазия, после в бивша Югославия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    07 Апр 2023 1:53ч.

    Историческият закон, според който така наречените казаци уж са окупирали част от Луганска област, вече не важи в контекста на днешните международни отношения. В края на краищата, според историческите закони, някои области на Руската федерация са принадлежали на други държави, които нямат претенции срещу Русия. Тези като Косицин принадлежат на Хагския трибунал и ще го направят, защото те не окупират териториите според историческия закон. Защото днешният град Виборг, принадлежал на Финландия преди 1940 г., е завладян от Сталин, а Санкт Петербург е построен върху основите на шведска крепост. Така че, руснаците трябва да върнат Санкт Петербург на шведите или Виборг на финландците:) Първоначално много украински области сега принадлежат на Руската федерация, напр. историческото Стародубчено, където от времето на Богдан Хмелницки, от 1870 г., съществува Стародубският полк (окръг). Днес град Стародуб се намира в руската област Брянск. Украйна няма териториални претенции към Русия. Историческото право не се прилага в контекста на съвременните международни отношения. Части от Украйна са окупирани и с помощта на такива казаци като Косицин те се опитват да създадат идеологическа основа за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    07 Апр 2023 2:00ч.

    Казаците, отказали да се преклонят пред съветската власт, са били евакуирани в Сибир. Част от тях са загинали по време на Гладомора през 1932-1933 г. 30-40% от кубанските и донските казаци са се сражавали заедно с нацистка Германия през Втората световна война. В Москва дори е издигната паметна плоча на един от генералите, ръководил отряд фашистки казаци. Говорейки за историческото право, знаем, че съветското правителство воюва както с донските, така и с кубанските казаци. Половината от кубанските казаци, които не били унищожени от руско-съветските войски, са били една част евакуирани в Сибир, други умират по време на глада от 1932 г., но 30-40% от останалите кубански и донски казаци се бият заедно с нацистка Германия срещу Съветския съюз. Напр. генерал Краснов, който командва Донските батальони на 15-та СС дивизия. Днес паметници са му издигнати в Русия, в Ростовска област. И има паметна плоча на генерал Краснов, който командва нацистките казаци, на територията на църквата "Вси светии" в Москва. Всички препратки към факта, че тези райони са изконно руски, са НЕОСНОВАТЕЛНИ. Донецк, по-рано се е наричал Юсовка и е бил малък индустриален град, основан на територията на Руската империя от ДЖОН ХЮЗ, който идва от ШОТЛАНДИЯ и въвежда тук новата си технология за добив на въглища. Донецк възниква на територията, където преди е имало УКРАИНСКИ казашки селища. Това бяха Крутохоривка, Александровка, Маринка, Авдиевка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    06 Апр 2023 18:33ч.

    "Знам, че мога да разчитам на Вас да вразумите Русия и да върнете всички обратно на масата за преговори", Тов Си , нали е възпитан, не поискал да му отвърне : Хъ, чоджум, ха първо да вразумиш Щатите.. Па после да търсиш теле под вола

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан

    06 Апр 2023 18:56ч.

    Си Дзинпин го каза на испанеца, а именно, че Европа трябва да постигне стратегическа независимост, не го ли разбраха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невразумен

    06 Апр 2023 20:54ч.

    Г-н Макрон си позволява да употреби думата "вразумяване"! Това е много далеч от дипломацията, много далеч от възпитания и културен човешки тон.Знаем, че до съвсем скоро време той правеше опити да звъни в Кремъл. Дали продължава, дали са му вдигали - не знам! При следващ опит за контакт, трябва настойчиво да му се препоръча, да си намери за диалог някакви вразумени. Аз с такова повече не бих обелил и дума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    07 Апр 2023 2:28ч.

    В Кремъл няма нито Вразумени, нито разумни. Борбата срещу НАТО доведе до факта, че границата на Руската федерация със страните от блока се увеличи с 1300 км. Байдън е във възторг и трябва да черпи Путин:) НАТО става все по-силен. Какъв е животът в Забайкалието, където е най-висок процентът на загубите на "пушечно месо" в тази СВО?! Скапани бараки без канализация, хората в едно помещение ядат и серат в една кофа, няма парно, студ, калпава ел. инсталация. С една дума закаляващо "величие" на руската мощ и сила. Ясно е, че Западът само си мечтае да превземе този Клондайк:) Но проблемите на тези руснаци, живеещи в унизителна бедност, не притесняват Z-патриотите. По някаква причина те не се чувстват длъжни да помогнат на тези руснаци, които живеят в мизерия да им се подобри живота. За Z-етниците е много по-важно да "помогнат" на жителите напр. на Бахмут чрез пълното унищожаване на града и превръщането му в купчина строителни отпадъци. Защо да харчат пари за приличен стандарт на живот в тяхната си страна? Много по-добре е да се харчат трилиони за това, че в съседна държава очаквали с хляб и сол да ги "освободят". За три дни:) И тръгнали с парадните униформи в танковете... А сега се надпреварват колко украински души гътват всеки ден и колко украински селища изпепеляват. Ето го - истинското канибалско щастие на руския Z-патриот! Почти като на българския пАтриотар, който Слава Богу е една незначителна част от българското население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи