Макрон: Чужденци са авторите на 50% от престъпленията в Париж

Макрон: Чужденци са авторите на 50% от престъпленията в Париж

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви в интервю за тв канала „Франс 2“, че петдесет на сто от престъпленията в столицата Париж се извършват от чужденци. Държавният глава имаше предвид легалните и нелегалните имигранти в столицата и твърдението му бе посрещнато на нож като невярно и тенденциозно не само от живеещите в страната пришълци, но и от доста представители на левите сили. Бърза журналистическа проверка в полицейските справки на всекидневника „Фигаро“ обаче показа, че държавният глава съвсем не е далеч от истината на деня, а тя е, че имиграцията и несигурността вървят ръка за ръка из „Шестоъгълника“ ( По форма Франция прилича на шестоъгълник, затова често я наричат “Хексагон”). По простата причина, че през първите 6 месеца на 2022 г. чужденците са автори на 48 на сто от престъпленията като  цяло в столицата, като делът им в кражбите на материални блага достига 54%.

Френският президент Еманюел Макрон посочи, че половината от престъпленията в Париж са дело на имигранти

Както подчертава „Фигаро“, повод за нелицеприятната констатация на държавния глава за тревожното състояние на престъпността в Париж е зверското убийство миналата седмица на 12-годишната французойка Лола от 24-годишната алжирка Дахбия.

Трагедията се развихря през следобеда на 14 октомври в 19-и район на френската столица, когато момичето се връща от училище. Дахбия, която е известна сред познатите си като Дина, пресреща Лола в двора на кооперацията и след като й прави комплимент, че е блестяща гимнастичка, я кани в апартамент наблизо да гледат заедно клипове с участието на девойчето. Явно поласкано, то за съжаление не отказва, тръгва с непознатата фенка и следва от отвратително, по-отвратително престъпление – веднъж вкарала я в жилището, най-напред Дина изнасилва брутално девствената Лола, след това я души и кълца с ножица, а когато се уверява, че е мъртва, я реже на парчета и натъпква разфасованото й тяло в голям куфар. Към 19 часа, когато навън вече е мръкнало, алжирката извиква свой сънародник да дойде да я прибере с колата си и пътува с него до предградието Асниер. Веднъж пристигнала там обаче Дахбия си поръчва юбер такси, товари на него само големия куфар, връща се в задния двор на кооперацията, захвърля „багажа“ в канавка и отпрашва с градския транспорт за някъде си. Останките на Лола са открити по обяд на 15 октомври, а алжирката, която преди няколко месеца била получила заповед за напускане на Франция заради изтекло разрешително за престой, е арестувана същата вечер в апартамента на неин приятел в северозападния парижки квартал  Буа Коломб.

24-годишната алжирка Дахбия Б. беше арестувана ден след събитията в предградията. Тя е била във Франция с нерегламентиран статут и е била задължена да напусне територията на страната

За съжаление констатацията на Еманюел Макрон според „Фигаро“ е направо раздута от министерството на правосъдието, естествено с неприятно отрицателен знак. Ами според ведомството полицейските справки не били много точни, когато става въпрос за престъпления, особено на нелегално пребиваващи във Франция чужденци. Защото обикновено те нямат документи, понякога имената им въобще не се вписват в докладите на силите на реда, друг път пък едно лице може да фигурира в тях 2-3 и повече пъти с различни наименования. Докато съдебните дела са под контрола на министерството и се водят винаги срещу конкретни нарушители на закона с известна самоличност. Като в момента броят на излежаващите присъди във френските затвори чужди граждани е около три пъти по-голям от този на коренните жители там...

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

Коментари

 • питанката

  31 Окт 2022 12:45ч.

  Що така, бе Миме? Какво стана с ценностите и велкомето? Нали щяха да ви помагат на икономиката тези мигранти, пък то излезе, че ви избиват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марк МЕТА Шикългрубер

  31 Окт 2022 12:52ч.

  Пред Айфеловата кула, можеш да видиш по-често кораб отколкото чист бял французин. Все едно е пазара във Филиповци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • spravedlivost

  02 Ное 2022 12:31ч.

  Нали това е великото био-разнообразие дето е толкоз ценящо на запад на ви да го видите какво ни чака ако допуснем да ни залеят и нас ще ни разкъсват децата на парчета и ще ни обират на почивки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  31 Окт 2022 13:01ч.

  париж е една от най-тежко засегнатите от наплива на "инженери" и "лекари" столици. берлин го следва с плашещо бързи темпове. лични наблюдения от последния четвърт век.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  31 Окт 2022 13:42ч.

  В София пред халите преди години имаше наредени на тротоара афгани и погани , които гледаха злобно всеки минувач. Чужденец никога няма да ти мисли доброто. Освен това България има турчеещи, циганеещи и други редки елементи, които никога няма да мислят доброто на България. Който разбрал-разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля Фанка

  31 Окт 2022 15:15ч.

  Да изкарат и статистика за процента престпъпления, които се извършват от хора с френско гражданство, но които не са етнически французи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  31 Окт 2022 15:26ч.

  Какво стана с лозунга-''Свобода, равенство, братство"? Французите сега жънат това, което са посели в предходни периоди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дядо Лико

  31 Окт 2022 16:01ч.

  Другите 50% от престъпленията се извършват от французи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Топлата вода

  31 Окт 2022 22:14ч.

  А де! Бабоебът откри топлата вода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майор Майор

  01 Ное 2022 11:01ч.

  С нетърпение очакваме новия президент на Франция - Пиер Амин, родом от Алжир, мохамеданин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bg-to

  01 Ное 2022 22:35ч.

  В тези 50% влизат и бандитският и циганският контингент от източна Европа, вкл. България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  02 Ное 2022 15:47ч.

  Знаех за бруталността на мъже алжирци и мароканци, но и жените им не отстъпвали. Въщност кои гласуваха за Макрон като извадка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи