Макрон: Атентатът край Москва е дело на "Ислямска държава", обвиненията на Русия към Украйна са цинични

Макрон: Атентатът край Москва е дело на "Ислямска държава", обвиненията на Русия към Украйна са цинични

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Френският президент Еманюел Макрон каза, че всички признаци сочат, че атаката срещу концертна зала край Москва, при която бяха убити 137 души, е извършена от "Ислямска държава". Той предупреди Русия, че би било "цинично и контрапродуктивно" да се опитва да обвинява Украйна, цитира думите му Ройтерс.

Русия оспори твърденията на САЩ и други страни, че групировката "Ислямска държава" е организирала нападението в Красногорск край Москва, обвинявайки Вашингтон, че прикрива Украйна.

"Отговорността за тази атака беше поета от "Ислямска държава" и информацията, с която разполагаме, на нашите (разузнавателни) служби, както и на нашите основни партньори, наистина показва, че организация "Ислямска държава" е подбудила тази атака", каза Макрон.

"Мисля, че би било както цинично, така и контрапродуктивно за самата Русия и сигурността на нейните граждани да използва този контекст, за да се опита да я обърне срещу Украйна."

Президентът Владимир Путин не е споменавал публично ислямистката групировка във връзка с нападателите, които според него са се опитвали да избягат в Украйна.

Путин каза, че някои хора от "украинската страна" са били готови да прекарат въоръжените лица през границата. Украйна отрече каквато и да е роля в атаката, а президентът Володимир Зеленски обвини Путин, че се опитва да отклони вината за атаката, като споменава Украйна.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова постави под въпрос твърденията на САЩ, че "Ислямска държава", която някога се е стремяла да контролира части от Ирак и Сирия, стои зад атаката.

Макрон каза, че групировката "Ислямска държава", която пое отговорността за атаката в Москва, също се е опитала да извърши атаки във Франция.

Макрон говори, като пристигна на посещение във Френска Гвиана, след като в неделя френското правителство повиши предупреждението си за тероризъм до най-високото ниво след атаката в Москва.

"Предложихме да увеличим сътрудничеството с руските (разузнавателни) служби и нашите партньори в региона, така че виновниците да могат да бъдат открити възможно най-бързо и да продължим да се борим ефективно срещу тези групи, които са насочени към няколко държави."

Източници: news.bg, dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • 2979

    25 Март 2024 15:46ч.

    Toзи господинчо съвсем се е самозабравил. Наглостта им стигна до там да определят реалността...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    25 Март 2024 18:48ч.

    дали съзнателно, дали от глупост това мосю подлага мариане на шамарите... да не кажа на друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво лайно е този педал Макрон, просто не е истина

    25 Март 2024 15:58ч.

    Истинско нищожество, съвсем подходящо за последните дни на Френска Еврабия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    25 Март 2024 16:03ч.

    Киро от Париж - същия невнятен, самонадеян глупак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    25 Март 2024 16:31ч.

    Хе хе, добро попадение, "Киро от Париж", "Киро и Миро от едно котило", тъжното в цялата работа е, че тези (и мнозина като тях) човечета не си дават сметка в какво са се забъркали и каква цена ще платят. В случая и киро и миро са нарицателни. Ако ми бяха показали преди 15 години днешната реалност, никога нямаше да повярвам че е възможна. Случващото се надминава всички рамки. Лошото е, че се очаква да става много по-зле. Да пазим Родината си! Боже пази България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    25 Март 2024 19:11ч.

    Добро сравнение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парадоксално

    25 Март 2024 16:05ч.

    И двете страни имат право да сочат извършителите, които споменават. Какво е Ислямска Държава ? Абревиатура, зад която стои Дълбоката Световна Държава. Световното правителство ! Не е правителството на САЩ, не е правителството на която и да е друга държава, с изключение донякъде на службите - някои американски, британските. Но тези служби са ИЗВЪН контрола на съответните правителства. Тези служби са повече служби на Световното правителство... Така че ако приемем че ИДИЛ стои зад атентатите /както казват западните лидери/ - то признаваме че зад атентата стои Дълбоката Държава , която контролира и самите лидери ! Ако приемем че има украинска следа, както настояват от Москва, какво са днес украинците ? Подизпълнител от много ниско равнище на заповедите на американските и британските служби ! Т.е. на още пак слуги на Демоните, но много нисши, които дори не осъзнават на КОИ служат. Така че и Макрон и Путин казват едно и също, на по конюнктурно различен начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, "дълбоката държава"

    25 Март 2024 16:26ч.

    е сценаристът на глобалния тероризъм. И отклонява вниманието от себе си, приписвайки на "отрочето" си собствените си престъпления. Макрон дали може да отговори какви ги търсеше Обама при Риши Сунак точно в навечерието на това масово убийство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очуден

    25 Март 2024 16:06ч.

    Извинете, тоя кой е? Да не е някой от ППДБ? На такъв мяза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макрон: Атентатът край Москва е дело на ...

    25 Март 2024 16:07ч.

    странно как за има няма 5 мин. "цивилиовзния сВет" дистанционно разбра, кой седи зад клането в Москва, а все още не може да открие виновника за терористичните атаки на СП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мими

    25 Март 2024 16:47ч.

    И както каза М. Захарова - още не са открили кой е убил техния президент от преди толкова много години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    25 Март 2024 16:11ч.

    А колко време още ви е необходимо на вашите, евроатлантически разузнавателни служби, за да кажат кой взриви Северен поток, който се намира на ваша територия? Да не би някои от вашите "разузнавателни служби" да са били в Москва на концерта, за да казвате като последна инстанция кой е изпратил терористите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е тъпо да си много тъп

    25 Март 2024 16:23ч.

    По идиотизма им ще ги познаете. Макароня гони успешно титлата "Най-тъп от много тъпите". Това дебилитетно твърдение, лишено от реален смисъл, само затвърждава съучастието на жябярунгия в замазването на истината. За такава дейност се полагат яки педагогически шамари. И ТУЙ прави невероятни усилия да си ги получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    25 Март 2024 16:25ч.

    Ти да видиш.Мосю Макрон да не станал говорител на ИД?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    25 Март 2024 16:40ч.

    Може и да е станал с разрешение от САЩ. ИД е създадена от Обама. Тръмп го каза няколко пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    25 Март 2024 16:43ч.

    На всяко гърне мерудия! Всички признаци сочат, че бабето е мъжко, а мъжа му е меко казано хомосексуалист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Март 2024 16:50ч.

    Студен анализ. Въобще не е важно кой седи зад атентата! Важно е КАКВО Е ИЗГОДНО на Патрушев и Путин. За тях определено е фантастично изгодно да обвинят Украйна за да я затрият, кат държава. Както Джордж Буш младши обвини Ирак за 11.09!!! Нищо лично.Просто геополитика.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иска ти се да е така!

    25 Март 2024 17:41ч.

    Само че не е! Вече се чуват разумни гласове на Запад, включително и от туманния остров - три дена преди атентата, Обама внезапно е посетил острова - защо? Вече е ясно! И изцепката на онази с печенките, че Русия я чакат интересни времена! Ама били я изгонили, щото била много ястребийна! Нищо подобно! И тя като Макрон, не можа да не се похвали и да свали картите, преди да им е дошло времето! Нарцисизмът на не една стремяща се към величие тиква, е изигравал лоша шега! Ние ли не ги разбираме тези неща?:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по студен

    25 Март 2024 19:56ч.

    Какви обвинения ? Те са във война и имат около 1 млн. убити и осакатени млади хора ... За съжаление ! Големия въпрос е - какво може да СПРЕ Путин ? 2000 наемници от Легиона ? Сериозно ли ... ? Виж, междуетнически конфликт в Москва ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарли Ебдо не забравяй

    25 Март 2024 17:18ч.

    Това му е хубавото на това да си тъп че може да си говориш каквото си поискаш!! Франция яко затъва с тоя кретен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рангел

    25 Март 2024 17:19ч.

    Абе много интересно,да на разследват френските служби атентата,че знае макрон.То ес и нато вече година и половина не знаят,кой думна северен поток,ама атентата в Москва го радгадаха за 60 секунди.....как става тъй?🙄🤔

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мишо

    25 Март 2024 17:35ч.

    Макрон е пътник, малко му остава да е на власт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вярвайте в дядо Коледа

    25 Март 2024 17:36ч.

    Сигурен съм, че тоя гьотверен специално е платил на някакво говорителче от Арабия да се представи за легитимно лице на ИД и да поеме отговорност, само и само да не си помисли светът, че това са украинските тайни служби под диктовката на западните си куратори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НОРКАМ

    25 Март 2024 17:37ч.

    ГУЗЕН НЕ ГОНЕН БЯГА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нахални мижитурки

    25 Март 2024 17:37ч.

    Цинични или не, сори майкъл...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • деградацията на дебилизма им е безкрайна

    25 Март 2024 17:43ч.

    Впрочем, той сам си вкарва голям таралеж в гащите. Предстои олимпиада в Париж, а ИД напомни на света тъкмо чрез неговите уста, че съществува, че е реална сила и че на нея трябва да се вярва. Не ми се мисли ако някой иска да навреди да Франция, как ще си измие оттук нататък ръцете тъкмо с ИД, извършвайки терористични актове точно по време на олимпиадата и в крайна сметка проваляйки я. Окото й няма да трепне на ИД оттук тнататък, да взривява или прострелва стотици хора само защото западните политици и вдъхнаха нов живот с нарочванията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    25 Март 2024 17:49ч.

    Този "мъж" дали осъзнава колко е тъп?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако френските разузнавателни

    25 Март 2024 17:50ч.

    служби действаха с такава бързина и сигурност, както в случая, доказвайки вината на ИГИЛ в Москва, и преди събитието, и преди други подобни кървави бани, нямаше да има терористични атентати изобщо. Не бъди толкова цинично самонадеян Бонапартчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ния

    25 Март 2024 17:55ч.

    Слушам в момента Иво Инджев и се чудя как "човешко" създание може да падне толкова ниско. Знаех, че е с извратено мислене, но сега достигна нови висоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво Минджев е убеден българомразец - истински евроатлантик

    25 Март 2024 17:59ч.

    Затова без усилие стига всякакви низини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    25 Март 2024 18:09ч.

    Явно 5-те години учене в Москва и работата за ДС са го увредили... "Бил съм пионерче, но това не ме прави недорасляк за цял живот. Учил съм в Москва, но това не ме прави поклонник на политика на Кремъл, макар да съм съзерцавал кубетата му 5 години от аудиториите на института. Бил съм съпричастен към ДС, но и това не ме обвързва с нищо." - агент Ивайло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    25 Март 2024 18:16ч.

    Както много коментатори основателно са написали - тия разкриват за минути престъпления на територия на хиляди километри отвъд тяхната юрисдикция в пъти по-бързо, отколкото в собствените си държави, което е уникален феномен. Иначе колко му е на този, който ги е наел да постави допълнително условие на наемниците да заснемат едно бързо клипче с "Аллах Акбар", което после да се ползва за отклоняване на вниманието от истинския поръчител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Издадохте се

    25 Март 2024 19:05ч.

    Много бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    25 Март 2024 20:09ч.

    Пигмеят отново се "изходи" по въпроса. Интересно откъде е толкова сигурен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    25 Март 2024 22:11ч.

    По начало, когато някой каже нещо, за оцениш казаното, трябва да оцениш кой го казва, какъв е той, на кого служи. КОЙ Е МИКРОН? СЛУГА НА РОТШИЛД. КОГАТО СИ РАБОНИЛ ЗА ТЯХ, И ПРЕЗИДЕНТ ДА СТАНЕШ, ТИ ПАК СИ ТЕХЕН СЛУГА. ОСВЕН ТОВА...ЖЕНА МУ. ТОЙ Е ГЕРОНТОФИЛ, СПИ С БАБА. ТОВА Е ЕТИКЕТ НА МИКРОН, И КАКВОТО ДА ГОВОРИ, ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ТЕЗИ ДВА ФАКТА ПРЕДВИД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Русия правят супа от сякви кокошки

    26 Март 2024 2:06ч.

    Тебе кой та е питал бе дрисък френски? Къв си ти, че да четеш лекции по морал, нещастник такъв? Настървил са кат петел на стобора и нарежда до кви изводи трябва да стигнат руските власти. Стой си мирно на дупето, че кат та фанат руснаците жив ще ти оскубят перата и окото им няма да мигне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи