Македонският парламент одобри френското предложение

Македонският парламент одобри френското предложение

В пленарната зала присъстваха 69 от общо 120 депутати

Македонският парламент одобри френското предложение за започване на преговори за членство на РС Македония в Европейския съюз. "За" гласуваха 68 народни представители. В пленарната зала присъстваха 69 от общо 120 депутати.

В подкрепа на предложението гласуваха депутатите от управляващата коалиция, но и народните представители от опозиционните албански формации. Гласуването се проведе по време на третия ден от дебатите в пленарна зала. В събота в парламента бе и посланикът на ЕС в Скопие Дейвид Гир.

Дискусията през последните два дни премина в напрегната атмосфера. Опозицията вдигна шум по време на изказванията на депутатите от управляващото мнозинство, имаше и словесни конфликти и взаимни обвинения между депутатите от правителството и опозицията.

Дебат по същество за Френското предложение така и не се състоя, а се превърна в една антибългарска истерия, в която депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и Левицата говореха за български фашисти, българизация, асимилация, апартейд и дори… стерилизация.

Преди започване на дебатите в македонския парламент открити писма с призив да се приеме Френското предложение отправиха президентът на Франция Еманюел Макрон, германският канцлер Олаф Шолц, еврокомисарят по външна политика Жозеп Борел и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен.

В края на юни българският парламент с огромно мнозинство подкрепи френското предложение и призова властите в Скопие също да го приемат.

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

 

Коментари

 • Кое по ред френско предложение са приели

  16 Юли 2022 15:02ч.

  защото в РСМ се обсъжда променено в тяхна полза предложение? Наши политици ни убеждават че било непроменено, ама така ли е, санким Ганю винаги го лъжат и мамят. Хеле пък такива тартюфовци като французите, с тяхното "Гаранция - Франция" с което харизаха цялата Чехословакия на Хитлер през 1938 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  16 Юли 2022 20:22ч.

  Вие на техните дупетати не им дръжте сметка кое предложение са гласували. Ние на наш'те не можем да им държим сметка, какво остава за техните. Не е ли ясно, че е вредно за България?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  16 Юли 2022 22:04ч.

  Сръбската селяния няма да стигне навреме до Брюксел ..............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганю не го лъжат и мамят

  16 Юли 2022 15:55ч.

  Той сам лъже и мами за парички, милиони. Или да не му отрежат главата се върти като слънчоглед, зареден с ракетно гориво, Боко например. За Ганю няма чест, достойнство, история, националност. Живее единствено и само в света на парите и властта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чак пък да не го лъжат тартюфовците

  16 Юли 2022 18:36ч.

  нали те са въвели книжните пари и те диктуват "правилата" на новата врътка на епохата, а за Ганю оставят "законите" и "идеологиите", "невидимата ръка на пазара", вярата в офшорни компании и неговото добруване като кучи син. В ада няма как да има дявол над дяволите, там всичко е чуждо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И аз не си падам по французите, но

  16 Юли 2022 22:05ч.

  Ганю, за мен това са политиците-предатели, които вкупом лъжат българите. Защо Орбан, Вучич, Ковачевски и др. не се хващат на лъжи? Защото първо са интересите на народите им, а после техните, докато при нас е обратното. Никой не ни е виновен. Грехът е тук в София и ни управлява. Между другото книжните пари са създадени в Китай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Между другото

  17 Юли 2022 14:23ч.

  паричните чекове са въведени от рицарите темплиери във Франция, преди Марко Поло да покаже в Европа китайските книжни пари. А щом хартията е създадена в Китай, то е ясно че техният вариант на чека са книжните пари. А грехът не може да управлява ако не получи сила от тези които не подбират.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ерво-алтантик

  16 Юли 2022 17:37ч.

  Хайде - Източна Албания пое към ЕС, пардон - Северна Македония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчо

  16 Юли 2022 18:33ч.

  И там се разиграват разни парламентарни комбинации дето се случват само на 29 февруари при пълнолуние. Явно не само наште политици "ядат пици".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  16 Юли 2022 19:06ч.

  Да припомня на някои колеги от форума, че съм против ветото и предвидих, че ще бъде отменено. Не е много скромно това припомняне, ама тогава ме изкараха последен глупак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • darkaveng

  16 Юли 2022 19:10ч.

  Що, мислиш, че си се променил? Заблуда, баце, заблуда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  16 Юли 2022 19:28ч.

  няма промяна, просто познах

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде да им е честито на

  16 Юли 2022 19:27ч.

  македонците да видят разрухата в България и да разберат какво ги чака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мартин Карбовски

  16 Юли 2022 22:00ч.

  Веднага Газпром да им спира газа на тези неблагодарници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полиглотски Антрапологик

  16 Юли 2022 22:23ч.

  България става единсвената европейска държава , която ще има уникалната привилегия и превъзходство пред всичките останали държавави, да се използват 2 броя на български езици в ЕС : 1.Български граматически правилен език. 2.Български рестикален , ползващ селски думи и наречия, но базов БЪЛГАРСКИ език.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напъват да се качат на потъващ кораб

  17 Юли 2022 0:09ч.

  Нещата коренно се промениха в Света. В последно време много държави обявяват желание да се присъединят към БРИКС. Ще се изненадате когато научите кои са тези държави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайде, хоп в кюпа на пушечното месо!

  17 Юли 2022 8:07ч.

  Стига вече дебатирали, седянката се разтуря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Предателите и възмездието

  17 Юли 2022 9:29ч.

  https://glasove.com/media/2022/06/24/112914/original.jpeg?_=1656068042

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи