МААЕ започна инспекции в Украйна, свързани с твърденията за "мръсна бомба"

МААЕ започна инспекции в Украйна, свързани с твърденията за "мръсна бомба"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщ че е започнала инспекции в Украйна, които бяха поискани от украинските власти, след като руският президент Владимир Путин обвини Киев, че конструира "мръсна бомба", предаде Франс прес.

Инспекторите от МААЕ "започнаха и скоро ще приключат инспекциите на два обекта в Украйна", заяви базираната във Виена агенция.

Генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси заяви, че в рамките на тази седмица ще съобщи "първите заключения във връзка с инспекциите на двата обекта", се казва в изявление на МААЕ. Инспекторите бяха изпратени в Украйна по искане на украинското правителство.

Русия обвинява Киев, че се готви да използва "мръсни бомби" срещу руските сили в Украйна. Украинското правителство обаче подозира, че самата Русия иска да използва "мръсна бомба" и да прехвърли вината за това на Украйна. Според Киев евентуален мотив за това може да е намерението на Москва да си създаде претекст за употребата на ядрени оръжия в Украйна, където руските сили губят позиции, отбелязва Франс прес. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Представям си

    01 Ное 2022 8:42ч.

    Представям си как Зеленски ги вика вкъщи, отваря им 2 долапа, като в единия има затворени компоти, а в другия има сгънати няколко комплекта военни панталони и тениски и им казва: Да виждате "мръсна бомба"? И комисията ще си тръгне със становище, че такова нещо не е открито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буги Вуги

    01 Ное 2022 9:08ч.

    Знаеме ги тия проверки. И митничарите на "Капитан Андреево" и те правят всеки ден проверки. Затова контрабанда няма, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоналд Дръмп

    01 Ное 2022 10:10ч.

    Да не са луди да се изцепят като Амнести интернешънъл, които бяха обвинени в руска пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези същите проверяваха и атомната централа в Енергодар

    01 Ное 2022 12:07ч.

    По време на посещението им укрите обстрелваха централата но тези нищо не видяха и нищо негативно за укрите не написаха в доклада си. ВСЯКА международна организация се контролира от САЩ. Затова нищо няма да излезе от тази проверка. И още по-лошо, когатоукрите взривят подобна бомба, ще кажат: "Не са те. Ние проверихме,"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи