Любомил Каримански: Асен Василев сега няма граници и прави каквото си иска

Любомил Каримански: Асен Василев сега няма граници и прави каквото си иска

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Министърът на финансите в момента прави каквото си иска. Пред него няма никакви граници. Той е всевластник на всичко", заяви финансистът Любомил Каримански. 

Това, което мен ме разтревожи във валутния закон е че още в чл. 1 в промяната на закона се премахва преноса през граница на благородни метали и ценности. Тоест този пренос ако се премахне от там, то къде се урежда той. Това каза Каримански пред NOVA NEWS, по повод промените във валутния закон.

„Регламентът, който се цитира и върху който стъпват за промените, касае само паричните средства. Той не се отнася по никакъв начин до благородните метали и ценности. Дали не се отваря една врата за пренос на такива метали и ценности така, както беше отворена подобна врата и в Турция”, посочи той.

„Това означава, че пръстени, гривни, брошки със скъпоценни камъни, които са на стойност стотици хиляди левове ще могат да се пренасят, дори без декларация по Митническия закон. Досега трябваше да се обявяват така както предвижда Закона”, каза финансистът.

„Много се спекулира с чл. 251 от НК, в който отново се премахват благородните метали и ценностите, но там има и други промени. Чух премиера да казва, че правят законодателство по правилния начин – нищо подобно не се случва. Комисията по бюджет и финанси е отваряла НК, за да го промени по същество” каза Каримански и добави: „Как така Правна комисия няма становище по тази санкция на чл. 251. Когато се променя НК и се променя би трябвало да имаме най-малко становище на министъра на правосъдието, ние нямаме. Министърът на финансите в момента прави каквото си иска. Пред него няма никакви граници. Той е всевластник на всичко.”

Относно думите на Николай Денков, че правителството няма да се поддаде на шантаж от страна на зърнопроизводителите, Каримански заяви: „Мисля, че нито една от двете позиции в парламента са задълбочени върху проблема със зърното. Разбира се, не трябва да пренебрегваме, че създадохме едни гиганти на зърнопроизводство. И това не трябва да го допускаме. Но важното е ако има някакво съмнение, че това зърно може да е заразено – има достатъчно лаборатории, които да проверят това”.

Източник: NOVA 

 

 

Коментари

  • Асен Василев е педераст

    15 Sep 2023 22:01ч.

    И в прекия и в косвения смисъл на думата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    15 Sep 2023 22:20ч.

    Хайде де, лаборатории... На мен кой ми гарантира, че изследванията от лабораториите няма да бъдат подправени? Никакви продукти от Украйна те трябва да се внасят в България! Виж, за ценните метали и бижута има смисъл да не допуска безпрепятственото им изнасяне от страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Яга

    16 Sep 2023 0:02ч.

    В същия този валутен закон пише, че митничарят може по свое решение да поиска от всеки да докаже произхода на валутата, която изнася зад граница и да я конфискува, дори ако е под 10 000 евро. И 500 евро да имаш, как ще докажеш на летището от къде са? Това е пълен произвол. Но то това е и целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    16 Sep 2023 2:38ч.

    Новото нормално. Европейски ценности

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    16 Sep 2023 2:37ч.

    Този пък какво се възмущава? Щом той не можа да свърши задачите на Галя от посолството, Асен ще ги свърши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • споделяне на друго впечатление

    16 Sep 2023 9:22ч.

    Във властта пеперунгелите не знаят къде се намират, нямат представа какво да правят, хора без съдържание. Първоначалните им хрумвания изгоряха набързо като вестник, нямат гориво за никакво рационално управление, да не говорим за строеж и полагане на основи за добруване на страната и народа. Заради геополитическия вакуум и икономическата вакханалия, твърде дълго властта у нас се търкаляше на жълтите павета. Това вече се промени. Имаме очертанията на нов световен порядък и реновирани надеждни модели на държавно развитие. Така че пп, и всъщност повечето политически субекти от прехода, остават в миналото. Бъдещето е за други хора и други идеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи