Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство

Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство

Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство. Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на "Гергьовден", и уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов, но добави:

"Но виждате, че ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго".

Според Дилов формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение за излизане от парламентарната кризата:

"Това е едно интелигентно решение, а българският политически елит е доказал, че не се справя с интелигентните решения. ... Би трябвало да се получи някакво управление, ако не се получи - ще отидем на избори, докато се получи комбинация, която може да управлява. Това е волята на българите, които са толкова разединени, колкото и политическият им елит".

По думите на депутата ГЕРБ имат всички основания да направят правителство на малцинството:

"Той е и най-почтеният. Всичко останало е задкулисни договорки, някакви неясни формули, докато тук всичко е ясно - предлага се възможност, когато тази възможност бъде отхвърлена, се търсят други възможности. ... Т.нар. сглобка също беше интелигентно решение, но не издържа, не сме дораснали, явно".

На въпрос дали той няма да бъде кандидат на ГЕРБ-СДС за министър на културата или на туризма, Любен Дилов отговори, че "по-добър от Найден Тодоров не можем да намерим" и "какво му е на Евтим Милошев - прекрасен министър" , като уточни, че и двамата не са номинирани за служебни министри от ГЕРБ.

Скамейката с кадри на ГЕРБ е доста дълга и няма да има големи изненади, подчерта Дилов и беше категоричен, че ще бъде предложено пълноценно правителство, което ще бъде внесено за гласуване в пленарната зала на парламента.

"Би трябвало всички парламентарни групи да го подкрепят това правителство, а след това да мислят 3 месеца дали да го свалят, или да го свалят. Това би било едно отговорно поведение", смята той.

90% е вероятността след провален първи мандат да се отиде на нови избори, прогнозира Дилов.

Във връзка с казусите с подуправителя на БНБ Андрей Гюров и някои кметове от ПП-ДБ, Любен Дилов заяви, че "повечето от тези хора са доста неопитни в политиката и някой е пропуснал да им каже, че трябва да декларират, че имат фирми".

Интервюто на Явор Стаматов с Любен Дилов в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

 

 

 

Коментари

  • Пор Ошенко

    30 Юни 2024 12:10ч.

    "Лидер на Гергьовден?" Колко гергьовски агнета следват този лидер, син на баща си? Милиони!Защо мутрата ги пренебрегва и не фигурира в името на коалицията като герб-сдс- гергьовден? Това огромно пренебрежение е обида за милионите гюргьовки агнета, гордо следващи сина на писателя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    30 Юни 2024 12:15ч.

    Мижитурка си беше, такъв си и остана ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    30 Юни 2024 12:24ч.

    Желязков за разлика от доста други "квадратни и нискочело гербери" не ме дразни. Все пак е рокаджия човека.А лош рокаджия нема! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    30 Юни 2024 12:25ч.

    От интервюто на смешника: Любен Дилов: "По-добър от Найден Тодоров не можем да намерим" и "какво му е на Евтим Милошев - прекрасен министър" , като уточни, че и двамата не са номинирани за служебни министри от ГЕРБ. Какво разбира г-н Найден от управление на важен държавен сектор.... Добър диригент, да е жив и здрав! Както и предишните. Защо притискате качествени музиканти да ви носят товара, тяхната работа е друга, Дилов или както там се казваш! Що не го вземеш ти, бе Дилов-син! Мамата разгонихте на този народ, който не знае къде му е главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ерика

    30 Юни 2024 12:33ч.

    Л. Д.- джуниър Остаря така отблъскващо и неприятно, точно така както изглежда и цялото му обществено присъствие. Продължава да се правя на оригинален "младеж" с едни захабени дрехи и старовремски смешки. Но, както се вижда няма никакво намерение да се оттегли от нищо, от което може да се правят пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство

    30 Юни 2024 13:17ч.

    Това онзи Роден, който в Ютуб пред украинските депутати обещаваше безвъьмезфюдна военна помощ и български офицери в мисията на ЕС в Украйна ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sof

    30 Юни 2024 13:42ч.

    като го вземе.....какво ще прави......10% от избирателите ви одобриха...го..ема под...крепа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи