Льо Пен ще победи Макрон с двойна разлика на евроизборите

Льо Пен ще победи Макрон с двойна разлика на евроизборите

Френската крайна десница ще отбележи най-високия си резултат в историята на предстоящите избори за Европейски парламент, сочи ново социологическо проучване.

Националният сбор на Марина Льо Пен, ръководен от напускащия Европейския парламент (ЕП) Жордан Бардела, може да спечели 33% от гласовете, докато крайнодясната партия на Ерик Земур "Реконкиста" (Отвоюване) ще получи 6%, сочи проучване на британската консултантска фирма Portland Communications.

Това би поставило Националния сбор далеч пред центристката коалиция "Заедно!", която включва партията "Ренесанс" на френския президент Еманюел Макрон, и се очаква да получи едва 14% от гласовете.

Проучването е направено онлайн в края на януари - когато Франция беше в разгара на мащабни фермерски протести - сред 1034 души, формиращи "национално и политически представителна извадка".

Проучването беше проведено и в Италия, Нидерландия, Германия и Полша, където бяха установени сходни резултати сред сходни извадки от населението.

Очаква се крайнодесните партии да постигнат значителни успехи навсякъде, освен в Полша, където либералната Гражданска коалиция на министър-председателя Доналд Туск се очаква да получи 35% от гласовете.

В Германия крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (AfD) се очаква да спечели 17% от гласовете в сравнение с 11% на европейските избори през 2019 г.

"ЕС се насочва към тези избори с граждани в дълбоко песимистично настроение", заяви главният изпълнителен директор на Portland Communications Виктория Дийн, като добави, че избирателите са "угрижени за проблеми, които са трудни за решаване".

Във Франция, Германия, Италия и Полша кризата с разходите за живот е на първо място в дневния ред на избирателите, докато жилищната криза е най-тревожната тема за нидерландските респонденти.

 

Източник: "Сега"

 

Коментари

 • Митето

  12 Фев 2024 14:28ч.

  Ще победи,ама в честни избори,т.е. никога.А може и изобщо да не стигне до избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  12 Фев 2024 17:43ч.

  Зоо избирателите ще са за макрон !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Льо Пен ще победи Макрон с двойна разлика на евроизборите

  12 Фев 2024 19:36ч.

  Няма страшно! На Макрон бабата, сиреч съпругата му ще му избърше сополите и ще го утеши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като че "мажот" е отлево

  12 Фев 2024 20:16ч.

  Макрона като микрон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  12 Фев 2024 14:30ч.

  колкото повече, толкова повече. не, че са цвете във всяко отношение, но сегашните са с твърдо намерение да обзлюдят континента. по доктринални причини, но също и от скудоумие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  12 Фев 2024 15:10ч.

  А дано се случи! Франция така се унизи с това преЦЕдентче МИкрон, че ще ѝ трябват години, за да си изчисти имиджа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  12 Фев 2024 15:14ч.

  където са най-пропадналите режими, политици и държави, там сте и тукашните рубладжии. Путин - хубав, Зеленски - лош, Ким - хубав - Макрон - лош.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дълбок анализ, личи в теб организатор и вдъхновител на първите протести в кварталното кафене. 45 години стигат.

  12 Фев 2024 17:56ч.

  Ха сега кажи и какво е крайното на Льо Пен, че така си залюбил Макрон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЧунКим Маймун

  12 Фев 2024 22:08ч.

  Подизпълнител на крадеца на ф-ки и ядрени мощности за крадене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде стига!

  12 Фев 2024 15:24ч.

  AFD специално не е никаква "крайно дясна" партия. Крайни са тези, които разрушиха Германия с крайните си мерки. Да не ги изброяваме, в България е абсолютно същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой е крайно десен?

  12 Фев 2024 15:30ч.

  Не е ли този, който защитава интересите на една "крайна" прослойка от обществото, в случая най-богатите? Крайно десен реално е Макрон, а не Льо Пен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоян

  13 Фев 2024 0:06ч.

  Кой е наистина краен? Ами това са "зелените". С всякаквите вариации, включително промяната и дб (вече им изгубих нишката с имената), в България. Те всичките обаче имат нещо общо: обявяват тези против тях за "крайни". Но така е, изхождат от собствения си опит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а машинките???

  12 Фев 2024 15:57ч.

  Ще победи, ако има честни избори. То и в пердишните тя беше победител, ама резултатите изкараха победител Макрон. И сега ще е така - я някоя и друга машинка, я забрана да участва, я нещо друго. ЕС се превърна в гнусен диктатор, където фалшифицират изборите в държавите по начин, по който даже и Сталин би завидял. Нали видяхте у нас как е - години наред - ДБ с 8%, а накрая все те управляват. В София от проверени 10% от секциите, в 90% машините са дали фалшив резултат в полза на ДБ/ПП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Машинките

  13 Фев 2024 0:07ч.

  Машинките ще служат за игрални автомати, след лека доработка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  12 Фев 2024 16:04ч.

  У нас евроизборите са традиционно вяли и слабо популярни. По-скоро са преброяване на "ядрата" на партиите, отколкото каква периферия привличат с някаква политика Ще дадат поне представа кой кой е у нас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  12 Фев 2024 18:05ч.

  И защо да гласувам на евроизбори,като винаги съм бил против него и съм смятал,че ще донесе само вреди на България?И продължавам да се убеждавам в правотата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боги

  12 Фев 2024 16:57ч.

  И каква представа ще дадат, като само твърдите ядра на партиите ще се озоват пред урните? Наистина е жалко, как разни "експерти" от сорта на Марков, Томова и Гунчева отказват хората, които псуват пред телевизора и в кръчмата, да се вдигнат и да гласуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво!

  12 Фев 2024 17:23ч.

  Браво на Марин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  12 Фев 2024 19:07ч.

  Когато се види, че са “заплаха”, ще забранят партията на Льо Пен. В Германия говорят да забранят Алтернативата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  12 Фев 2024 19:13ч.

  Определено не съм фен на десните, но със забрани(ся не обсъждаме опит за преврат или създаване на паравоенни милиции) , вместо политика, няма да стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  12 Фев 2024 19:24ч.

  "Ето какво гласи постът на проф. Стив Ханке: В четвъртък Конституционният съд на България се произнесе против възможността за провеждане на референдум (да се разбира като: пряка демокрация) относно това - кога България ще приеме еврото. Мотивите на съда са: Българите нямат право да гласуват на референдуми по разпоредби на международни договори. Това тълкуване на българското законодателство означава, че българите са В КАПАН в ЕС и всички негови разпоредби. Българите никога не биха могли да направят референдум от типа на Брекзит, както направиха британците през 2016 г. За българите ЕС и всичките му проявления са класически хотел Калифорния: „Можете да се настаните по всяко време, но не можете да напуснете никога.“ https://www.lentata.com/prof-stiv-hanke-blgarite-sa-v-kapan-v-es

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ади

  12 Фев 2024 19:49ч.

  Романо Проди за ЕС и Украйна https://www.liberoquotidiano.it/news/europa/38418919/romano-prodi-ue-perche-siamo-ucraina-mangiano-tutto-usa-cina.html * Г-н Дачков, можете да я публикувате. Все пак Проди бе този дето убеждаваше колко добре ще бъде в ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При педерастко управление

  12 Фев 2024 21:26ч.

  Льо Пен ще победи с двойна разлика, ако на французите натресат управляващи травестити и педофили, или людоеди - четворна разлика… Но всъщност е важно не как гласуват французите, а кои ??? броят гласовете…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи