Лявата партия в Германия призова за разпускане на НАТО

Лявата партия в Германия призова за разпускане на НАТО

Те също така се обявяват за замяна на Алианса със система за колективна сигурност.

Съпредседателят на Лявата партия в Германия Джанин Вислер се обяви за разпускането на Северноатлантическия алианс и замяната му със „система за колективна сигурност, в която ще бъдат включени всички големи държави“. Това мнение тя изрази в публикувано днес интервю за медийната група Funke, съобщава ТАСС.

Вислер отбеляза, че въпреки настоящите събития в Украйна, критиките на Лявата партия към НАТО не са остарели. "Искаме да заменим НАТО със система за колективна сигурност. Това остава непроменено. Стабилна международна сигурност може да бъде гарантирана само когато всички големи държави са интегрирани в обща система за сигурност", каза съпредседателят на левицата.

В същото време тя отхвърли обвиненията за възможни заплахи от страна на Русия за балтийските страни. "НАТО далеч не е гаранция за сигурност и стабилност в този свят", подчерта Вислер, обвинявайки Алианса, че самият той води войни, които противоречат на международното право. Като пример тя посочи Афганистан и Балканите, а разширяването на НАТО на изток според нея е част от "предисторията" на украинския конфликт.

На въпрос дали обвинява НАТО за конфликта в Украйна, съпредседателят на левицата отговори отрицателно. „Мисля, че разширяването на НАТО на изток беше грешка“, каза Вислер. Но това, според нея, "не е извинение" за започването на руската спецоперация в Украйна.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • forsvaret

  25 Фев 2023 11:45ч.

  Източник ТАСС, това ми е достатъчно. Ако на мен ми платят дори с рубли повече ще викам за разпускане на НАТО и съюз с Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от козяк да не са ти резнали порциона,

  25 Фев 2023 11:47ч.

  че за повече се озърташ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  25 Фев 2023 11:59ч.

  оказа се, че в събота касата на козяк не работи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  25 Фев 2023 12:05ч.

  Със Рубли със Рубли ще бъде заплащането ,щото твоят долар вече лети към отвъдното ,гадино продажна . Свиквай със тази мисъл че светът щев бъде много полюсен ,начело със Русия Китай Индия и другите национални държави около тях .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сава

  25 Фев 2023 18:18ч.

  Ето тава вече е добра идея! Нападателни формации създаващи само проблеми не са необходими на света. А нашето място съвсем не е там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славин

  25 Фев 2023 20:06ч.

  Това е най-разумното предложение за последните няколко години. Левите днес улучиха шестицата. „Система за колективна сигурност, в която ще бъдат включени всички големи държави“, а не само амитата да разрязват войни по цял свят. Никакви НАТО и други военни съюзи, а само една система, в която трудно ще има сговори едни срещу други, а обща отговорност и правила. В името на живота и ресурсите на планетата. Музика на бъдещето, но трябва да работим и се борим за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи