Лукашенко: Зеленски ме потърси и преговорите вървяха добре, докато не се намесиха американците

Лукашенко: Зеленски ме потърси и преговорите вървяха добре, докато не се намесиха американците

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Държавният глава на Беларус Александър Лукашенко заяви, че украинският президент Владимир Зеленски се опитал да установи дипломатически контакт с него.

"Зеленски ми предложи  да поговорим", казва Лукашенко в интервю за телевизионния канал "Русия-1". По думите му разговорите, в които е участвал и Кирил Буданов, началник на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната, са се провели в Лвов. Той не уточни кога са се състояли тези контакти.

Лукашенко отбеляза, че преговорите са вървели добре, докато не са се намесили американците. "Американците разбраха (за разговорите), имаха някакви обструкции", каза той. Беларуският президент съобщи още, че украинската страна е предложила следващият кръг от преговорите да се проведе в Истанбул, но той е отказал.

Лукашенко заяви, че Русия и Украйна са се договорили за Крим в Истанбулското споразумение

Проектът за споразумение за прекратяване на военните действия, който беше обсъден от руската и украинската делегация в Истанбул през пролетта на 2022 г., предвиждаше споразумения за Крим и Донбас. Това заяви в сряда президентът на Беларус Александър Лукашенко.

По думите на Лукашенко парафираният от страните документ му е бил връчен от руския президент Владимир Путин.

"Нормално. Дори за Крим - там договорът за наем е някакъв дългосрочен, за Донбас на изток. Споразумението е нормално. <...> А сега вече не е възможно. Сега това вече е територия на Русия", каза той в интервю за предаването "60 минути" по телевизионния канал "Россия-1".

Във вторник Путин заяви, че руската и украинската страна в Истанбул са парафирали споразумението, което той нарече "нелошо", но киевските власти "просто са го изхвърлили след това и това е всичко". Руският лидер не разкри съдържанието на документа.

Източник: ТАСС

 

 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    14 Юни 2023 18:55ч.

    Зеленски излъга народа си още с идването си на власт, къде е мирът, който обеща? Или набърже прие думите на Борел, че мирът е война и още с жълто около устата, си въобрази, че може да се пръчи на Минските споразумения, щото е хванал Бога за американския шлифер! Конят уйде у каховската тиня и още повече ще утъва, барабар с доброжелателните си спонсори, щом не може да осъзнае, че сиренето е с пари, дори и суроватката. ЛГБТ-шник наркомански и мегаломански, ама динените кори се плъзгат, а собствените най-много. Сега какви преговори и с кого ще провежда, сигурно с филанкишията, то други невнятни няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Крим - там договорът за наем е някакъв дългосрочен"

    14 Юни 2023 19:02ч.

    Няма как да е вярно, Крим от около 8 години е територия на Русия, никой (президентът включително) не може да дава територия, под наем включително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    15 Юни 2023 3:42ч.

    първо, на тези преговори от беларуска страна е бил младия Лукашенко, синчето, само на 18 години. Със средно образование, но талантливо като родАта на всички диктатори:-) Второ, лакардиите как Рашистка Фашагия предлагала дългосрочна аренда за Крим, а и за Донбас са за наивници, дори не е нужно да изслушате Песков, който казва, че това е измислица. Старият Лукашенко го стяга чипика, че има санкции от лошите американци, и използва случая за да заработва от В.В.Путьо за лаенето по американците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    14 Юни 2023 19:17ч.

    Според мен при така стеклите се обстоятелства днес го поднасят Зеленски, че не е приел договор за аренда на Крим. Но и той сам направи достатъчно, само че контра, за да се стигне дотук. Войските бяха пред Киев и само чакаха съдействие, за да стане превратът отвътре и американското присъствие в Украйна да бъде отстранено веднъж завинаги със съвместните усилия на руснаци, белоруси и украинци. За съжаление клоунът се оказа клоун и явно се надцени. А такива предателства спрямо руския свят не се прощават, защото те не отговарят просто на човешки интереси, а на Божествени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    14 Юни 2023 20:22ч.

    Марк Твен за американското лицемерие: "Ние сме англо-саксонци, а когато англо-саксонецът има нужда от нещо, той отива и си го взема."( т. е. ние сме крадци, разбойници и пирати, и се гордеем с това)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    15 Юни 2023 10:46ч.

    За Ваше сведение истинското име на Марк Твен е Самюел Легхорн и няма нищо общо с англо-саксите..........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не точно

    15 Юни 2023 19:09ч.

    Бъркаш.... Казва се Samuel Langhorne Clemens, а баща му е John Marshall Clemens, за който пише: "The Clemens were said to be a Cornish American family originally from Looe in Cornwall, England", та така...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десетия

    14 Юни 2023 20:32ч.

    Верен е лафа, че първото предложение на рашките винаги е най-доброто за другата страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    14 Юни 2023 21:23ч.

    Войната вървеше добре и за двете страни, докато не се намеси Генералният щаб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • винаги и навсякъде

    14 Юни 2023 23:01ч.

    Е така

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десет дена вече

    15 Юни 2023 0:38ч.

    А докъде е "контра-офанзивата" ? Стигнаха ли Крим ? Е , не - това е бъзик. Стигнаха ли Мелитопол ? Не. Стигнаха ли Бердянск ? Не. Стигнаха ли поне Токмак , на 1/4 от пътя ? Не ... Докъде стигнаха украинците ? До южната част на махалата Макаровка. Още не са стигнали до първата основна защитна линия на руснаците. С цената на какво напреднаха няколкостотин метра , до 3-5 километра ? С цената на над 200 унищожени бронемашини, от които 25 танка "Леопард" /над 1/3 от общата наличност/ , с цената на 15 000 убити и неизвестно какво количество ранени. "Мясние щурмы" - хвърлят пехота да мре под руските ТОС-ове и "Ураган"-и, щото Леопарди-те били скъпи, и останали малко...Храсталаците на Запорожие са осеяни с разлагащи се и подути трупове на украински войници. Никой не ги прибира. Щото нали...офанзивата, ама ВСУ стои на едно място. Така се затрива една популация, в случая украинската. Първо й се пуска ментален бацил, никне поколение с повредени мозъци, после се праща на заколение. И в Третия Райх така е било, и с 404 е така. Провалена страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MAGA

    15 Юни 2023 3:41ч.

    ++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи